bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Číňan

Vydavateľ: Vydavateľstvo PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Číňan

Mankellov nový román Číňan čitateľovi umožní nazrieť do prostredia švédskeho vidieka, Spojených štátov amerických devätnásteho storočia, predolympijského Pekingu, Zimbabwe aj Londýna súčasnosti. To všetko v pútavom kriminálnom románe s aktuálnym politickým motívom.

V januári 2006 odhalí polícia v malom švédskom meste Hudiksvall strašný masaker, keď niekto brutálným spôsobom zavraždil 19 ľudí. Keď sa o vraždách dozvie sudkyňa Birgitta Roslinová, uvedomí si, že je príbuzná takmer všetkým obetiam.

Prostredníctvom nájdeného denníka sa vydáva na cestu do USA šesťdesiatych rokov devätnásteho storočia, kde na stavbe železnice spájajúcej východ so západom otročia čínskí robotníci. No stopy vraha vedú aj do dnešnej Číny. Nová superveľmoc potrebuje suroviny a rieši problém miliónov nespokojných sedliakov, ktorých naďalej obchádza blahobyt hospodárskeho zázraku. Birgitta Roslinová sa tak stáva súčasťou hry svetovej politiky a jej život je zrazu ohrozený.

Román Číňan je kriminálnym románom na najvyššej svetovej úrovni. Upozorňuje na hrozby, vyplývajúce z faktu, keď sa svetovou veľmocou stáva krajina s neexistujúcim demokratickým systémom.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Detaily o knihe

Názov: Číňan

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

cele zle (VeveNika, 26.3.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Prvá polovica bola fajn, dej sa sľubne rozvíjal, veľmi som sa tešila na daľšiu severskú detektívku s reáliami...potom ako keby sek, začalo sa to ťahať. Nevadilo mi prelínanie období, to bolo fajn, áno politizovania občas menej by neškodilo, ale človek sa zas občas rád poučí. Miestami, to bolo, ale jedno veľké klišé. Nedotiahnuté scény, ktoré nikam neviedli...čakala som na zvrat, a neprichádzal. Čítala a čítala a nedočkala sa, tajne som dúfala, že to nebude prvoplánové, ale bolo. Záver bol slabý pokus o moment prekvapenia čitateľa, už toľkokrát použitý, za pol strany po všetkom, a ani epilóg to nevytrhol. Palec hore za reálie, ktoré mali síce byť ozdobnou korunou príbehu, ale slabý dej a napätie ich celkom stiahli zo sebou nevedno kam. Sama nemôžem uveriť, že sa mi to až tak nepáčilo, pre mňa napätie nulové. Ak máte radi knihy s napätím, prelínaním období, súčasných a historických reálií, tak odporúčam Andreas Eschbach - Vyhorení. Pre mňa je Číňan veľkým sklamaním.

áno áno áno (Zuzana, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
výborná kniha...prvá, ktorú som od HM čítala boli Vrahovia bez tváre...z tej som popravde až tak unesená nebola, ale povedala som si, že mu dám ešte jednu šancu a oplatilo sa =D veľmi sa mi páčilo prelínanie období...vôbec to nepôsobilo chaoticky a pekne všetko so všetkým súviselo =) a aj keď má kniha takmer 500 strán, čo ma zo začiatku "desilo", tak sa čítala veľmi dobre..ja osobne určite odporúčam =)

výborné čítanie (Ivana Paštrnáková, 4.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha mi naozaj sadla a prečítala som ju za dva dni. Sčasti detektívka, sčasti historický román o dejinách Číny od druhej polovice 18. storočia do súčasnosti. Azda politizovania by mi v nej určite stačilo menej. Každopádne je to knižka čítavá a s dostatočnou dávkou napätia.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x