bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Percy Jackson – Zlodej blesku

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Séria:Percy Jackson (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Percy Jackson – Zlodej blesku

Bohovia z Olympu sa búria!
Majstrovský blesk – silná zbraň najvyššieho boha Dia – bol ukradnutý a môže to mať osudné následky pre ľudstvo. Čo s tým má spoločné dvanásťročný chlapec Percy Jackson, v ktorého okolí odrazu začínajú ožívať krvilačné bytosti zo starých gréckych bájí a povestí, hrozí mu vyhodenie zo školy a kopa ďalších problémov?
Podarí sa mu spolu s jeho priateľmi nájsť ukradnutý blesk?
Zistí skutočnú pravdu o svojom otcovi?
Toto a veľa iných vecí sa dozviete v prvom diele svetovo úspešnej fantasy série. Nedajte si ju ujsť!

Detaily o knihe

Názov: Percy Jackson – Zlodej blesku

Originálny názov: Percy Jackson 1: The Lightning Thief

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Radšej knihy ako film ! :D (Daniela Belajová, 22.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
K sérii som sa dostala cez filmy pred niekoľkými rokmi a nakoľko sa mi zapáčili, ale ďalej sa žiadne netočili, rozhodla som sa kúpiť si celú sériu. A dobre som urobila :D Prvú časť som zhltla za dva dni počas učenia sa na skúšku :D a teraz sa neviem odtrhnúť od druhej. Síce sa dej knihy dosť často odkláňa od filmov, ale o to lepšie. Aspoň si môžem naplno vychutnať dej. Jedna z mala sérii dnešných čias, ktorú stojí za to prečítať. Človeka poučí a aj naučí čosi nové z mytológie, alebo mu pripomenie zabudnuté. A štýl akým Rick Riordan napísal tieto knižky ulahodí malým i veľkým :)

Percy Jackson (Sandra Vavrúšová, 10.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha...skvelé čítanie...skvelá idea spisovateľa. Rick Riordan má závideniahodnú fantáziu a každá jeho kniha vrátane tejto sa oplatí prečítať...

Percy :) (Martina, 7.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Tato kniha sa mi pozdavala hned zo zaciatku a vtihla ma do deja az tak ze som obcas nedokazala prestat citat :) urcite kto tuto knihu necital vrelo odporucam hlavne ak mate radi fantasz pribehz tak ako ja. pozerala som aj filmy,ale vzdy je to o tom ze kniha je obsahovo urcite lepsia a mozete do toho zapojit aj vlastnu predstavivost :)

Milujem :) (Pavlína Ružičková, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
celú túto knižnú sériu :) Je to veľmi originálny a úžasný nápad.Dej je vskutku napínavý,vtipný dokonca aj roztomilý :D Percy je .. no proste úžasný :)A ich neprestávajúce doťahovanie s Annabeth ♥♥ Taktiež je úžasný pocit keď v škole na dejepise hovoríte o mytológií a môžete si v duchu povedať -á to poznám,vďaka Percymu :)

Celkom ujde! ;) (Patrícia Kasalová, 22.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
O tejto sérií som počula nespočetne veľakrát. Všade, kam som narazila, tak ju opisovali ako veľmi vydarenú sériu. Neodolala som jej ani ja. Prednedávnom som si pozrela dokonca aj film. Musím povedať, že ma milo prekvapil. V knihe autor opisuje Percyho ako dvanásťročného, ale vo filme mal okolo šestnásť rokov. Avšak bolo to pre mňa plus. Nevedela by som si predstaviť, ako dvanásťročný chlapček zápasí s minotaurom. Takisto aj Annabeth. V knihe ju opísal pekne ako milé, sivooké blonďavé dievča a vo filme to bolo akurát naopak. Tam bola veľmi divoká, bojovná, hnedovlasá a zelenooká hrdinka. :( Ale pravdaže väčšinou to tak vo filmoch dopadne. Netreba sa vopred tešiť. Menia scény jednu za druhou alebo v tom lepšom prípade tam aj niektoré pridajú. Hold, taká je doba.Vystupujú tu aj postavy oveľa bližšie Percymu - Grover, Annabeth, jeho mama alebo aj pán Brunner. Väčšinou boli sympatické až na Gabea. Fuj. Také prasa! ;) Nájdeme tu zvraty aj vtipné udalosti. Pri niektorých sa zaručene nezdržíte smiechu. :D Celý dej bol napínavý a čitateľa baví, tak ako aj mňa, čítať kapitolu za kapitolou. Nové odborné, ale aj grécke názvy boli zaujímavé. Aj keď niektoré scény boli pritiahnuté za vlasy, tak vás to jednoducho baví. Autor vytvoril prijateľný svet plný hrdinov a skrytých tajomstiev. Knižka ma celkovo super prekvapila a som zvedavá na ďalší diel. ;)

Percy - vedieš! (Patrícia Kasalová, 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táááák. Pred chvíľou som dočítala túto super knihu. Stretávame sa tu s novým hrdinom Percy Jackson. Keď som knihu začala čítať , nemohla a neverila som že môže byť taká super. Ale stalo sa . Plno akcie, napätia , nečakaných a nepredvídateľných situácií a okamžikov. Dej je veľmi pútavý. Strhne vás do deja rýchlosťou svetla. Nová téma a aj prostredie ma zaujali. V jednoduchosti to bolo super úžasné čítanie. Plne odporúčam! :o)

jééj (Lucia, 16.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto sa mi strašne páčila. Ihneď na začiatku vás to vtiahne do deja. Nechýba ani prekvapivý záver. Jednoducho povedané je super. :DD

super kniha (Adam, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám kúpené a prečítané všetky diely Percyho. Musím sa priznať že my prirástol k srdcu . Autor dokonale opisal dej mytologickej vojny , obludy a gréckych bohov . Hneď prvé stránky vás vtrhnú do deja a neviete knihu pustit s ruky . Zatial som nečítal lepšiu knihu .

Percy (Katka, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som tu knihu nechcela čítať lebo čo grécka mytologia každý si pod ým pojmom predstaví "nuda" ale nie je to tak táto kniha je úplne geniálna. Autor dokonale vystihol všetky momenty. Dej je úžasný.Celá séria je úžasná :) Napínavá :) Odporučam hlavne tým čo čítaju "Fantasy" Nemôžem nič zlé dodať k tejto knihe pretože je jedným slovom Dokonalá :) Odporúčam :)

Novy nastupca Pottera??? (mixela, 3.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznam sa...mam slabost pre mladeznicky fantasy zaner. V poslednej dobe sa vsak na trhu akoby vrece roztrlo s Pottero-vykradackami a neni vobec lahke najst nieco kvalitnejsie. Na internete som uz davnejsie citala o Rickovi Riordanovi ako o nadejnom spisovatelovi. Avsak jeho tematika greckych bohov a mytov ma naozaj nezaujala. V knihkupectve som vsak narazila na jeho Percyho Jacksona v slovencine a rozhodla dat mu sancu. Na moje prekvapenie vsak skepticizmus s ktorym som kupovala tuto knihu vystriedalo hned po prvych strankach nadsenie. Humor a ironiu ktoru autor pouziva spojenu s lahkostou stylu a zaujimavim dejom spolu vytvorili nieco vynimocne. Kniha sa cita lahko a ani neviete ako ju na jeden sup zhltnete. Jedine co mi preblesklo hlavou po docitani poslednej strany bolo: "Koniec??? Nieeeeeeeee!!! Chcem este..." :)
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x