bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Levanduľové ráno

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Levanduľové ráno

Jocelyn Mintonová žije v rozporuplnom svete. Jej matka študovala na súkromných školách, po skončení štúdia sa stretávala s dámami z lepšej spoločnosti na popoludňajších posedeniach pri čaji, no vydala sa za údržbára. Zomrela v mladom veku – Jocelyn mala vtedy iba päť rokov. Keď sa jej otec znova oženil, našiel si partnerku, ktorá pochádzala z jeho spoločenskej triedy, a Jocelyn sa cítila v jeho svete cudzo. Jedného dňa však stretla Edilean Harcourtovú a všetko sa zmenilo... Hoci slečna Edilean bola od nej o šesťdesiat rokov staršia, Jocelyn cítila, že je to jej spriaznená duša.
Po smrti slečny Edilean zdedí Jocelyn celý jej svetský majetok vrátane starobylého domu a príde na to, že osoba, ktorá pre ňu tak veľa znamenala, skrývala pred ňou veľa tajomstiev. Presťahuje sa do starého domu a usiluje sa pochopiť, čo sa za tými tajomstvami skrýva. A, samozrejme, stretne muža, ktorý má tiež tajomnú minulosť.

Detaily o knihe

Názov: Levanduľové ráno

Originálny názov: Lavender Morning

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Najlepšia z tejto série :* (Lucia Magátová, 25.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako vždy najskôr som prečítala Zlaté dni (2. časť), ale vôbec to nevadí aspoň viem o založení mesta (aj keď nemám rada, keď čítam knihy v poradí 3,2,1, ale no čo už. Som to ja. Mám nato šťastie). "Čierne diamanty" boli super. Nevedela som sa dočkať, keď odhalia ich pravú hodnotu. Autorka opísala Edelain (mesto), tak zaujímavo, že som mala chuť tam hneď ísť. Nemám rada, keď si musím vyberať medzi dvoma (príťažlivými) mužmi. Som totiž veľmi nerozhodná. Už keď som si istá, ktorého by som si vybrala, ten druhý ma presvedčí o opaku, a tak dokola. Páčilo sa mi ako mestečko fungovalo. Každý o každom všetko vedel. Pomáhali si navzájom a vlastne všetci boli jedná veľká rodina. Koniec ma dostal. Naozaj som ho nečakala. Mala som z neho také zmiešané pocity, aj šťastie, radosť aj smútok, sklamanie. Určite ju zaradím medzi knihy, ku ktorým sa budem vracať.

majstrovsky napísané (Dominika Klanicová, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavosťou pri tejto knihe bolo, že s kamarátkou sme najskôr v knižnici narazili na Zlaté dni, potom na Vôňu jazmínu, neskôr som si kúpila Šarlátové noci a Kameň želaní tu na buxe a táto sa nám dostala do rúk až úplne posledná :) Ale to vôbec nevadí, hoci knihy na seba nadväzujú, dajú sa čítať aj úplne poprehadzované :) Aj keď, niekedy by som si ich rada prečítala v poradí, ako idú za sebou :) Takže, v tejto knihe nie je opisovaný len vzťah medzi Jocelyn a Lukom, ale aj vzťah slečny Edi z čias druhej svetovej vojny. Bohužiaľ, sú to asi len 4 kapitoly, ale napriek tomu perfektne dotvárajú príbeh. Ale na konci mi bolo neuveriteľne ľúto, že hoci to vyzeralo tak, že David zahynul, on bol stále nažive a Edi tiež prežila popáleniny, hoci mala problémy s nohami až do smrti, ale aj tak sa už nestretli. Jediné pozitívum je, že David našiel Jocelyn a mohli sa podeliť o svoje spomienky na Edi :) Príbeh Luka a Joce bol tiež skvelý, ale mne osobne sa viac páčil príbeh Edi, pretože jej práca bola napínavá, misia s Davidom zaujímavá a hlavne romantická, aj keď nebezpečná :) Na mňa to veľmi zapôsobilo a aj preto je to asi moja najobľúbenejšia kniha z tejto série :) V pozadí toho všetkého sa ešte čo-to dozvedáme aj o Sare a jej novom priateľovi + niečo zo života Ramseyho a Tess. Kniha je zaujímavo napísaná, nevedela som sa od nej odtrhnúť, vlastne ako skoro od všetkých kníh Jude Deverauxovej. Dúfam, že napíše ešte veľa skvelých príbehov :) Takže odporúčam všetkým romantičkám, ktoré rady lúštia tajomstvá :)

prepracovaná (Anna Chovancová, 3.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha je vynikajúco prepracovaná, ukrýva tajomnstvá, ktoré ani nie su vsetky v tejto casti odhalené, skvelé citanie, nie je to iba cista romantika, ale aj pútavý dej od ktorého nemôzete odíst

Je... (Lenka Ptáčková, 30.1.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
to silný príbeh. Možno nie taký nezabudnuteľný, ako ostatné od danej spisovateľky, ale napriek tomu stojaci za to!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x