bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pod Kupolou

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pod Kupolou

Čo sa to stalo v mestečku Chester’s Mill? Aká záhadná sila uväznila jeho obyvateľov pod neviditeľný zvon, cez ktorý nepreniknú ani najmodernejšie počítačom riadené rakety? Na tieto otázky márne hľadajú odpovede najväčšie kapacity americkej i svetovej vedy. Obyvatelia Chester’s Millu však riešia predovšetkým problém, ako prežiť. Pod záhadnou bariérou, ktorú všetci nazývajú prosto Kupola, čas plynie akosi rýchlejšie, ľudské vášne vybuchujú prudšie, smrť je brutálnejšia a zlu sa darí ako nikdy predtým. Majú ľudia, uväznení a ostro sledovaní celým svetom, vôbec šancu?

Jozef Bednárik, herec a divadelný režisér.

„Niekomu nosí darčeky Ježiško, niekomu Mikuláš, niekomu manželka, niekomu frajerka. Mne tohto roku urobil Vianoce už v novembri Ikar v podobe najnovšieho románu Stephena Kinga Pod kupolou.
Je to perfektný príbeh, v ktorom sa guru svetového thrilleru predstavuje v tej najpôsobivejšej podobe: je plný fantaskna a zároveň mrazí prenikavým pozorovaním reality, hýri nekonvenčnými detailami, rozprávacími fintami, prekvapivými zvratmi, nešetrí napätím... Tentoraz to znova nie je len brilantný „horor pour horrorizmus“, opäť je to príbeh posvätený výrazným i výstražným humánnym posolstvom nášmu svetu; svetu mimo kupole, ktorá sa v románe jedného dňa objaví. STOP, už mlčím, ani slova... okúste sami nevšedný čitateľský zážitok!
Priznám sa, že posledné dielo pána Kinga som čítal schválne pomaly a daroval som si iba pár desiatok strán denne, aby mi čitateľská „kingovská rozkoš“ trvala čo najdlhšie. Vám, ktorí tento darček od Ikaru otvoríte tiež, želám to isté.

JOZEF BEDNÁRIK“

Detaily o knihe

Názov: Pod Kupolou

Originálny názov: Under the Dome

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

nic pre mna (nataš, 25.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Nechala som sa zlakat davom, kedze je teraz taky osial za touto "kingovkou" , a pozicala som si od kamaratky tuto momentalne popularnu knihu. No akokolvek som sa snazila vhupnut do deja, tak sa mi to nepodarilo. Pre mna prilis rozvlacne - uz sa necudujem , ze kniha ma 876 stran - musel ich niecim autor zaplnit, miestami mi to pripadalo "nasilu".A to mam hrube knihy rada.Ked ma totiz ocari pribeh, tak by som si precitala aj 1000 stran :-) Tu som sa vsak stale nutila citat a cakala som kedy TO pride. A neprislo a tak som knihu na strane 121 zatvorila a vraciam ju kamoske :-)

Môže byť (Lubi Listoferová, 7.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Fajn čítanie, odporúčam :)

skvelé (Ľubica Listoferová, 12.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
King nesklamal, proste dokonalé!

skvelý nápad (monika, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
pre mňa jedna z najlepších kníh od Kinga, prečítala som takmer všetky jeho knihy a táto ma zaujala od začiatku až po koniec, King je jednoducho majster napätia, zaujme čitateľa, graduje, prekvapivo vyvrcholí. napriek tomu že je to jedna z najrozsiahlejších kníh čítala som ju cca 4 dni, prežívala osudy ľudí uväznených pod kupolov a typovala kto prežije, prečo tam tá kupola vlastne je a predstavovala si ako by sa ľudia naozaj správali ak by to bola realita. jednotka s hviezdičkou!

úžasná, proste King (Sabína, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha! King je proste výborný spisovateľ, ktorý vie do detailu všetko opísať. Bolo zaujímavé čítať osudy obyvateľov, ktorý zostali uväznení pod kupolou. Do postáv sa dá ľahko vžiť a ked na konci kupola zmizla, veľmi sa mi uľavilo, že aspoň tá hŕstka obyvateľov prežila:).

vzduch je vzácny.... (Marek Hatala, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tradične som neodolal spojeniu KING a APOKALYPSA. Množstvo postáv s vlastným životom môže niekoho odradiť, tak ako aj časté vulgarizmy (hrubého zrna), ale mne to pasovalo všetko dokopy ako ucelený jednotný príbeh, kde som žil životy každého jedného. Prekvapivé úmrtia a jedna pekná katastrofa strieda druhú. Stephen nezostal NIČ dlžný svojej povesti dokonale opisovať proces umierania. Presný opis "ponorkovej choroby" v skutočnej forme, kedy slovo dýchať čistý vzduch je vzácnejšie ako čokoľvek iné.

Pod kupolou (Lucia, 7.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja tretia kniha od Kinga a bola som s ňou veľmi spokojná. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. Je v nej síce veľa postáv, ale dá sa v tom vyznať. Dokáže vás vtiahnuť do deja, až si myslíte, že sa to ozaj niekde deje. Vrelo odporúčam.

škoda,že bola len požičaná (Radka, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
od knihy sa nedalo odtrhnut.Prečítala som ju za necelé 4 dni a velmi ltujem,že nebola ešte dlhšia.Jednotlivé osudy boli perfektne opísané a z niektorých častí mi behal mráz po chrbte. Doteraz stále uvažujem nad tym čo by sa stalo keby sa niečo podobné nekde ozaj odohralo...

môj prvý King (Zuska, 22.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pod kupolou je mojou prvou kingovkou, ktorú som čítala. Lákala ma ako obsahom tak aj objemom ... takúto rozsiahli knihu prečítať bola veľká výzva ... o Kingovi som vedela len z filmových adaptácii jeho kníh a viac sa mi zdali desivé ako kvalitné ... ale kniha je celkom niečo iné ... jednotlivé dejové línie hlavných postáv, ktoré sa rozohrávajú v mestečku uzamknutom pod kupolou, ma upútali už po prvých riadkoch ... nie nadarmo sa o Kingovi hovorí ako o pánovi spisovateľovi ... pretože na tieto zápletky treba neskutočnú fantáziu a predstavivosť ... knihu som zhltla mesiac pred prázdninami ... no nenačakala som sa dlho a mohla som sa pustiť do jeho ďalšej novinky.

POD KUPOLOU (Erik Papík, 24.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
He is a king and he is alive!!! no, opäť starý, známy a skvelý King, ako ho poznám z Carrie, Zelenej míle a Osvietenia. Brilantná práca s postavami, najmä postupné šialenstvo druhého člena mestskej rady. Tentokrát žiadne monštrá, ak len ti, ktoré sú skryté v nás samých. Do Barbieho sa musíte zamilovať, inak to nejde. Trochu rebel, trochu čudák. Nakoniec však jeden z mála triezvo uvažujúcich preživších obyvateľov malého mestečka. Jediné, čo sa románu dá vytknúť, je slabo prepracovaný záver. Kniha Vás však prinúti zamyslieť sa nad mnohými vecami. King sa snaží zodpovedať otázku americkej invázie do Iraku a v širšom meradle vôbec zodpovednosť silnejších za slabších. Aj vy ste upaľovali mravce pod lupou a trhali muchám krídla? Čo ak sa raz karta obráti a vy budete tí pod lupou? Zmení to potom Váš pohľad?

nedočítaná... (Martina Putoráková, 23.5.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Stephen King je väčšinou zárukou kvality. Prečítala som si od neho niekoľko kníh a tak som očakávala, že aj táto bude na podobnej úrovni. Ostala som však sklamaná, pretože ma vôbec nezaujala...dostala som sa po vyše sto strán, no stále nič zaujímave sa v deji nedialo. Vôbec v nej nebolo cítiť to povestné "Kingove napätie". Určite na neho nezanevriem a už sa neviem dočkať jeho novinky. Tento titul však ostal ležať v knižnici nedočítaný...Odporúčam však bezhviezdnu tmu, tá sa mu naozaj vydarila:)

pod kopulou (juraj, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
vyborna kniha,vyborny pribeh.aj ked to nie je horor napätie mu nechyba prave naopak a pri čitani vas to vtiahne tak ako keby ste boli prave v mestečku pod kopulou

Sklamanie (Barbora Kíšiková, 23.3.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Dala som sa ovplyvnit komentarmi na tuto knihu ale som velmi sklamana.Citala som od Kinga Talizman a to je ina kava.Budem si musiet od neho precitat viac veci aby som si ho dokazala zaradit.Z tejto knihy mam taky pocit,ze su to zbytocne vyhodene peniaze.

Excelentné (Peter Danko, 21.11.2011) Odpovedať

Majstrovsky vykreslená atmosféra v mestečku, z ktorého nikto nemôže odísť a zároveň nikto do neho vojsť, pretože jedného dňa na mesto padne kupola. Ľudia, ktorí tu žijú majú svoje tajomstvá a tie postupne vychádzajú na povrch a stávajú sa nebezpečnejšími ako samotná kupola a nedostatok kyslíka pod ňou. King opäť dokázal, že je majstrom nielen slova, ale aj vykreslenia charakterov svojich postáv. Všetko v tejto knihe som mu uveril, prežíval som ho s hlavnými hrdinami a pocítil neskutočnú satisfakciu, keď tí zlí dostali čo si zaslúžia. Pre mňa 2. najlepšia kingovka.

cena (Katarína Ončáková, 10.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, je síce drahšia, no je aj objemnejšia. Táto kniha má takmer 900 strán :-)

cena (dada, 6.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
King je naozaj kral, alo co ta cena?? 18,51 eur /557,63 sk/ to uz kolko predavate knihy?????

vydanie (Sandra, 23.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
V cestine by mala vyjst pred vianocami, ale presny datum neviem.

čeština (gibsonx, 19.10.2010) Odpovedať

0
myslím, že vyšla už minulý rok, ale český názov, neviem. skús gúgliť.

dotaz (marián, 15.10.2010) Odpovedať

0
chcel by som sa spýtať, či sa nevie, kedy táto kniha vyjde v češtine (na nete som našiel len v priebehu 2010), pretože Kingovky v nej podľa mňa znejú oveľa lepšie a teraz mám dilemu, či si to objednať hneď po slovensky, alebo počkať si na český preklad :))
Všetky komentáre (19)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Niekde vo vedľajšom vesmíre začul Bennyho krik: „Hej, hej, doktor Rusty sa prekotí!“
Ale neprekotil sa, lebo dokonale videl na poľnú cestu. Až božsky dobre. Videl každý kamienok, každý úlomok sľudy. Možno zvrtol volant, no iba preto, aby sa vyhol človeku, ktorý tam odrazu stál. Bol chudý a vysoký, ešte vyšší vďaka červeno-bielo-modrému komicky vykrivenému cylindru. Mal džínsy a tričko s nápisom SWEET HOME ALABAMA, DAJTE TÚ OD TEJ MŔTVEJ KAPELY.
To nie je človek, to je figurína na Halloween.
No hej. Čo iné by to mohlo byť, keď to má namiesto rúk zelené hrabličky a vrecovinovú hlavu s vyšitými bielymi krížmi namiesto očí?
„Doktor! Doktorko!“ volal Rommie.
Strašidelná figurína vzplanula.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x