bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Intervencia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Intervencia

Úspešný autor trilerov z lekárskeho prostredia Robin Cook v románe Intervencia nastoľuje háklivú tému viery a vedeckého pokroku.

Opäť sa stretávame s vynikajúcimi newyorskými súdnymi lekármi Jackom Stapletonom a jeho manželkou Laurie. Nedávno sa im narodil syn John Junior, ktorému diagnostikovali vážne rakovinové ochorenie – neuroblastóm. Jack sa so synovou chorobou nevie vyrovnať. Po obhliadke tela mladej študentky, ktorú liečil chiropraktik, sa vydáva na križiacku výpravu proti praktikám alternatívnej medicíny. Čo núti ľudí nedôverovať klasickej medicíne a hľadať pomoc liečiteľov?
Jack absolvoval univerzitu pred vyše tridsiatimi rokmi a takmer rovnako dlho sa nestretol s bývalými spolužiakmi ani s najlepšími priateľmi. Shawn Daughtry je v súčasnosti slávny archeológ a odborník na biblickú históriu v Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku. James O’Rourke je arcibiskup newyorskej arcidiecézy a jeden z najvplyvnejších mužov na svete. Napriek svojej dlhotrvajúcej averzii voči katolíckej cirkvi sa Shawn pred niekoľkými rokmi zúčastnil na vykopávkach pod Bazilikou svätého Petra a stal sa uznávanou autoritou v tejto oblasti. Počas archeologickej konferencie v Káhire náhodne objaví dôležité texty a osud mu privedie do cesty významnú kresťanskú relikviu, ktorú úskočne posiela Jamesovi. Shawn je presvedčený, že urna, ktorú objavil na základe starobylých dokumentov, obsahuje pozostatky Panny Márie. Objav vážne ohrozuje Jamesove veľké ambície v rámci cirkvi. V zúfalstve požiada svojho priateľa Jacka, aby mu pomohol uchrániť tajomstvo, ktoré by navždy mohlo zmeniť životy veriacich ľudí.

Detaily o knihe

Názov: Intervencia

Originálny názov: Intervention

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pútavé čítanie ... (Lia, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po rokoch sa v New Yorku opäť stretávajú traja spolužiaci a kamaráti z vysokej školy. Dr. Jack Stapleton - súdny patológ, Shawn Daughtry - preslávený archeológ pôsobiaci v Múzeu umenia v New Yorku a James O’Rourke - arcibiskup newyorskej arcidiecézy a jeden z najvplyvnejších mužov sveta. Čo ich opäť zviedlo dokopy? Nezákonne vyvezený nález Shawna Daughtryho, ktorý vykopal pod Bazilikou sv. Petra v Ríme. Podľa Shawna nález obsahuje pozostatky Panny Márie. Arcibiskup je týmito slovami pobúrený. Keďže chce kamarátov názor vyvrátiť, poprosí Jacka, aby pomohol s identifikáciou pozostatkov. Tiež ho snažne prosí aj o to, že ak by išlo skutočne o pozostatky Panny Márie, aby Jack presvedčil Shawna, nech výsledky zistení nezverejní. Jack aj napriek synovej smrteľnej chorobe pomôže a zariadi, aby identifikácia prebehla v tichosti v jednom z najmodernejších laboratórnych zariadení. Šokujúce výsledky, to, ako dopadla objavená skrinka, a zázrak na záverečných stránkach knihy, boli tým najpútavejším čítaním, aké som vo vtedajšej dobe zažila...

Intervenicia (Monika Padychová, 11.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihy od R. Cooka mám veľmi rada, hoci od Intervencii som čakala trošičku viac, ale aj tak sa mi čítala veľmi dobre. Zaujali ma Jackove subjektívne názory na alternatívnu medicínu, s ktorými do určitej miery súhlasím. Shawnove naučné vysvetlenie svojej manželke Sane o histórii a gnosticizme mi zase rozšírili moje ako také vedomosti z filozofie a keďže som veriaca, úplne som sa vžila do situácie Jamesa a v mysli mu pomáhala zmariť vedeckú prácu a potvrdiť pravosť tela Panny Márie... Celý príbeh končí Jackovým nádherným a pre neho zúfalým pokusom o záchranu svojho synčeka Džejdžeja...Román dá čitateľovi mnoho nových poznatkov a názorov z alternatívnej medicíny, histórie, filozofie a kresťanstva, s ktorými bude buď súhlasiť, alebo rozhorčene odmietať.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Shawn rýchlo odhadoval, o čo ide. Ako väčšina biblických vedcov hodných tohto zaradenia, najmä tých, ktorí sa zaujímali o štúdium Nového zákona alebo ranokresťanskú históriu, už videl a dokonca mal v rukách podobné originály. Otázka znie: je to, čo drží, pravé, alebo ide o falzifikát, ako sú skarabey a väčšina ďalších imitácií starožitností, ktoré Rahul predáva? Shawn nemal predstavu, ale vzhľadom na neočakávanú autenticitu preddynastického hrnca bol ochotný riskovať a kúpiť predmet, ktorý držal v lone. Ak čo len náhodou ide o pravý artefakt, mohol by mať do činenia s najväčším objavom vo svojom živote, a aj keby ho nakoniec vrátil egyptským úradom, išlo o predmet, ktorého samotný príbeh by ho vyčlenil spomedzi jeho vrstovníkov. Shawn nechcel, aby ho získal Rahulov klient z niektorého veľkého múzea – čo bola nesporná možnosť, keď berie do úvahy jeho internetové kontakty.
„Samozrejme, nie je to originál,“ Shawn sa pokúsil vyjednávať. Problém bol v tom, že napriek skromnému interiéru starožitníctva dobre vedel, že má do činenia s prefíkaným profesionálnym vyjednávačom.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x