bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Angelológia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Angelológia

Sestra Evangelina bola ešte dievčatkom, keď ju otec zveril do opatery františkánskym sestrám adorácie na severe štátu New York. Ako dvadsaťtriročná objavila korešpondenciu z roku 1943 medzi nebohou matkou predstavenou kláštora sv. Rozáliou a svetoznámou filantropkou Abigail Rockefellerovou. Vďaka tomuto objavu sa Evangelina ponára do tajných dejín spred tisícročí: do prastarého konfliktu medzi Angelologickou spoločnosťou a desivo krásnymi potomkami anjelov a ľudí – nefilimami.
Tieto kedysi mocné bytosti, ktoré nič nezastaví pred vojnou voči ľudstvu, aby v ňom rozvrátili dobro, sa zúfalo snažia zmocniť tajomstiev ukrytých v týchto listoch. Takmer od počiatku ľudskej civilizácie sa nefilimovia – nezvyčajne vysoké bytosti so svetlou pokožkou – nepozorovane pohybovali v pozadí vplyvných osôb po celom svete. Ich konanie po celý čas potajomky sledovali generácie odborníkov na anjelov, angelológov, ktorí zasvätili celý svoj život, aby nefilimov zastavili. Toto ich poslanie neuniká drobnohľadu božskej nadprirodzenosti, ktoré číha zo všetkých kútov kláštora na rieke Hudson, kde žije Evangelina, preniká nevinný svet výskumu umenia a ukazuje architektonické skvosty Paríža a New Yorku v prekvapujúco novom svetle. Hlboko v útrobách bulharských hôr v priepasti ožarujú anjelskí predkovia nefilimov stalaktitové mreže svojho väzenia svetlom, ktoré je smrtiace a zároveň neodolateľné.
Evangelina postupne začína chápať prepojenie medzi týmito svetmi a listami, ktoré našla, aj svoju úlohu, ktorú má zohrať v tomto prastarom, znovu rozdúchanom konflikte, a spoznáva svoju parížsku starú mamu, jednu z významných angelologičiek, ktorá sa snaží zabrániť katastrofickej porážke v predvečer nového milénia.

Preklad Viera Gregorcová.

Detaily o knihe

Názov: Angelológia

Originálny názov: Angelology

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Angelológia (Veronika Berdáková Pavlík, 23.6.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Tak táto kniha bola az po stranu 300 úplne nudná, čítala som to kvôli zvedavosti a zaujímavej téme. Odtrhnúť som sa od nej ozaj nemohla až posledných 100strán tie boli naozaj pútavé. A pravdaže sa to skončilo na pokračovanie...a napriek tomu že táto prvá časť bola skôr nudná do druhej by som sa aj hned pustila nakoľko som dosť zvedavá ako sa to všetko vyvinie ďalej... Mám pocit že v tejto knihe bolo zbytočne veľa opisov. Ale zase v podstate nás vačšiu časť knihy pripravovali na to čo sa bude diať a aby sme pochopili podstatu angelológie.

prefektné (Júlia Šimiaková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je podľa mňa perfektná.Odporúčam ! Zo začiatku sa ťažšie čítala ale zvykla som si na ten štýl akým je kniha napísaná a čítať odborné slová a zahĺbiť sa do deja neskutočné! Táto kniha mi nedala spať a nútila ma denno denne ponocovať až dokým som ju neprečítala. Množstvo z dejín , super príbeh ,krásne opísanie všetkých vecí v knihe. Som nadšená Rada by som si prečítala aj pokračovanie.

angeloloia (zuzana, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha, skvelý dej, dufm , že aj duhý diel bude tak výborný ako prvý.

Celkom v pohode (Martina Paľová, 5.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som dostala na Vianoce no bála som sa do nej pustiť pretože recenzie ma veľmi nezaujali. No teraz som veľmi rada, že som ju prečítala. Priznám sa, že kniha mi pripomína štýlom Dana Browna, no napriek tomu je iná. Zo začiatku sa ťažšie čítala ale zvykla som si na ten štýl akým je kniha napísaná a čítať odborné slová a zahĺbiť sa do deja neskutočné! Táto kniha mi nedala spať a nútila ma denno denne ponocovať až doký som ju neprečítala.Odporúčam ! Množstvo z dejín , super príbeh ,krásne opísanie všetkých vecí v knihe. Som nadšená Prijala by som pokračovanie. Ja knihu Angelológia jednoznačne odporúčam všetkým, ktorí majú radi napätie, históriu, dobrodružstvo.

uzasna KNIHA (eli, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu napísala autorka úžasne, no nadchnúť dokáže iba malé percento čitateľov, ktorý čítajú aj medzi riadkami. Vôbec neobsahuje rozsiahle opisy a dej je stále napínavý až do úplného prekvapivého konca. Kniha sa nedá porovnávať s tínedžerskými bezduchými titulmi o anjeloch, upíroch a vlkodlakoch.Skôr by som ju prirovnala k tvorbe Dana Browna

Skvelá a neodložiteľná (Mária, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma veľmi zaujala a práve kvôli nej som sa začala bližšie zaujímať o padlých anjelov a podobné veci, čiže čítam viac kníh s touto tématikou. Pár preklepov ani tak nevadí, celkový dojem z knihy je skvelý a upúta natoľko že ju neodložíte! Kto však nemá rád biblické vysvetlenia a podrobné opisy deja, asi sa mu kniha bude zdať nudná.

Odporúčam (Sofia, 28.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Skvelá knižka, pútavý dej. Jednoducho zaujímavé čítanie :) Pár preklepov sa dá prehliadnuť ;)

Oplatí sa mať v knižnici (Emily, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak aj tam boli nejaké preklepy, absolútne neobťažovali, pretože toto je jedna z mála kníh, ktorú som prečítala jedným dychom. Odopierala som si spánok. A to je čo povedať, pretože vyspávam rada

Angelológia (Vladimíra Határová, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha nesklamala. Bolo to síce trošku náročnejšie čítať, ale keď sa do toho dostanete ide to jedna radosť. Koniec je veľmi zaujímavý ale dá sa odhadnúť čo sa stane. Napriek niektorým negatívnym komentárom podo mnou odporúčam prečítať si túto knihu. :)

Sklamaná (Nikola Truongová, 30.8.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Túto knihu som mala v pláne si kúpit, a stalo sa. Tesila som že si sadnem a budem citat ale velmi ma sklamala. Knihu som citala len ked som sa nudila :).

nooo (Lenka Pethoova, 1.6.2012) Odpovedať

priemerná kniha
fuu, tak na tuto knihu som na neskutocne tesila. aj recenzie na nu boli super. ale ako som ju zacala citat tak som sa postupne uz len nutila do toho citania. neviem akosi sa mi nepacilo ako to bolo napisane. o nieco vela hovoria, clovek ani netusi o com to tam pisu a po dakych 40 stranach to vysvetlia. dost som z toho bola nervozna ze som tomu vobec nechapala.ako kniha inak zaujimava ale celkovy dojem z nej nic moc....skoda. tesila som sa. ani neviem ci si kupim dvojku. neviem ci sa vlastne odhodlam k jej citaniu :D

Sklamanie (Veronika Kubašová, 2.3.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Tak toto je jedna z tých kníh, pri ktorých mám zmiešaný pocit. Prvý krát ako som ju uvidela, som sa do nej zamilovala. Snívalo sa mi o nej a nemohla som sa dočkať, kedy si ju budem môcť objednať. Prstíky ma svrbeli, keď som klikla na to tlačidlo „Záväzne objednávam“. Nanešťastie kniha spadala do kategórie „darček na narodeniny“ a tak som neotvorený balíček chtiac či nechtiac musela odovzdať a nezabrali ani psie oči. Pekne krásne som si musela počkať dva týždne, kedy som na truc nechodila k našim ani na kávu. Dočkala som sa a ... nič, nothing, rien, nichts, nichego, proste absolútna nuda. Zaujímavý príbeh. Premyslené detaily. Ale niekde sa stala chyba a chémia medzi mnou a knihou nezaúčinkovala. Postavy boli vykreslené skoro do detailov avšak ako náhle prišlo k nejakej akcii zdalo sa mi, že ich konanie je akési umelé a nudné. Teória anjelov na jednotku s hviezdičkou, jej zapracovanie do deja hodnotím absolútne nedostatočnou. Jediný zaujímavý bod knihy bol ako sa hlavná hrdinka dozvedala, kto vlastne v skutočnosti je. Otvorený koniec tejto knihy predpovedá pokračovanie no podľa môjho skromného názoru si skôr myslím, že to mala pekne krásne ukončiť . Táto kniha skončí na poličke "raz a dosť" ako výstraha pred neuváženými objednávkami. Možno na túto knihu musím ešte vyzrieť. Možno sa k nej v ďalekej budúcnosti vrátim a budem z nej unesená. Avšak momentálne je to pre mňa prepadák roka 2010.

kniha (lagfy, 6.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dúfam, že pokračovanie knihy bude. Kniha je síce úžastná, ale vzťah medzi Verlainom a Evangelinou zostal podľa mna dosť neukončený :)

Angelology (olika, 8.6.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Mňa kniha veľmi zaujala. Prečítala som si ju za 3 dni. Ozaj super kniha. Aspoň mne sa páčila. Ale ten koniec sa mi zdal na pokračovanie. Neviete teda či bude aj ďalší diel? Bola by som rada ak by bol. Na jednej e-stránke som čítala že bude mať pokračovanie a bude sa volať Angelopolis, ale neviem či je to reálne. Lebo inde som žiadnu zmienku o pokračovaní nenašla.

reakcia (Katarína Ončáková, 23.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve pre tento komentár som si aj ja prečítala túto knihu. Chcela som vedieť, či zafyho kritika je skutočne taká zlá a dovolím si nesúhlasiť. Jasné, že som našla nejaké preklepy, ale nesprávne slovné spojenia som nenašla ... aspoň nie také, ktoré by mi nejako veľmi udreli do uší. Zrejme máme inak nastavenú citlivosť :-).

nespokojnosť (zafy, 9.2.2011) Odpovedať

0
K samotnému príbehu nemám čo povedať, ale čo ma prekvapilo sú rôzne chyby v texte, nesprávne slovné spojenia, čo by sa už v dnešnej dobe, keď kniha nestojí korunu nemalo objaviť!!!!!! Osoby, kt. korigujú text by nemali byť amatéri a dať si pozor, čo "pustia von".

ex angle (Maria Kurcinova, 30.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takze tuto knihu som si kupila len doslova z nudy a verte ci nie.Mam doma dve male deticky a tie doslova vystavia ale miesto spanku som musela kazdy vecer precitat aspon 30stran nedalo mi to.Uzasn kniha davno som taku knihu necitala.Odporucam.

Alatyr (Alatyr, 27.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi vydarené kniha. Zaujal ma štýl akým ho autorka napísala, kniha je plná dobrodružstva a napätia až do konca. Dočítala som sa, že autorka zrovna píše voľné pokračovanie pod názvom Angelopolis, dúfam, že víde aj v slovenčine. Angelológiu vraj plánujú aj sfilmovať, takže sa máme na čo tešiť.

Angel 1 (Ing. Jozef Dorčák, 14.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už som dávno nečítal knihu, ako sa hovorí, jedným dychom, táto je prvá po dlhej dobe. Má napínvý dej, ktorý hneď zaujme a silné väzby prítomnosti na vzdialenú minulosť ľudstva. Núti čitateľa zamýšľať sa a klásť si otázky už aj preto, že je to príbeh s otvoreným konco.
Všetky komentáre (19)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V snahe zmierniť zdesenie, ktoré sa jej zmocnilo v knižnici, zastala pri informačnej tabuli pri kostolných dverách. Okrem knihovníckych povinností bola jej ďalšou úlohou príprava rozvrhu adoračných modlitieb (skrátene RAM). Každý týždeň každej sestre vyhradila pravidelný časový úsek, opatrne vyznačila alternatívy a zastupovania, a pripla RAM na veľkú korkovú tabuľu s rozpisom alternatívnych modlitebných partneriek v prípade, že by niektorá zo sestier ochorela. Sestra Filoména vždy hovorievala: „Nikdy nepodceňuj našu istotu v RAM!“ Evangelina s ňou musela súhlasiť. Sestry, ktoré sa mali podľa rozvrhu modliť v noci, často prechádzali chodbami medzi kláštorom a kostolom v pyžamách a v papučiach, s vlasmi schovanými pod bavlnenou šatkou. Vždy si overili RAM, skontrolovali si čas na svojich náramkových hodinkách a ponáhľali sa na modlitby – mohli sa spoľahnúť na rozpis, ktorý udržiava nepretržité modlitby už dvesto rokov.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x