bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Škola noci 2: Zradená

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Škola noci (2.diel z 12)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Škola noci 2: Zradená

Zradená je druhým pokračovaním série Škola noci.

Upírske mláďa Zoey Redbirdová si už zvykla na život v Škole noci a vyrovnala sa s nezvyčajnou mocou, ktorú dostala od bohyne Nyx. Stala sa vodkyňou Dcér tmy, najväčšmi ju však teší, že si našla skutočných a oddaných priateľov, a napriek pokusu nevlastného otca a matky verejne ju ponížiť si získala aj úctu profesorov i veľkňažky Neferet. Konečne má pocit, že niekam patrí. Dokonca má chlapca... a možno aj dvoch...

Vtedy sa nájdu telá dvoch zavraždených chlapcov a stopy vedú do Školy noci. Zoey cíti, že niečo nie je v poriadku. Zrazu je toho na ňu priveľa – prvý obrad, ktorý povedie ako vodkyňa Dcér tmy, omamné zakázané flirtovanie, ktoré jej komplikuje život, a smrť v Škole noci. To všetko ju zasiahne naraz, ale musí to ísť bokom a Zoey hľadá odvahu i silu postaviť sa zoči-voči zrade a využiť svoju nevšednú moc na záchranu blízkych.

Preklad Oľga Kralovičová

Detaily o knihe

Názov: Škola noci 2: Zradená

Originálny názov: Betrayed

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Podľahnite kúzlu Školy noci ... (Lia, 26.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozhodne to nie sú iba knihy pre násťročných... Jednotku som mala požičanú, siahla som po nej iba vďaka prestávke - čakala som na objednané knihy. Dvojku som si už vychutnala a nesklamala. Mne sa podarilo podľahnúť kúzlo tejto série :)

Škola noci (Daša Šimonová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá séria kníh, vždy čakám na ďalšie pokračovanie :-) Fakt zaujímavé čítanie a nie iba pre teenagerov

Škola noci 1 : Zradená (Petra Martončíková, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je ďalšia skvelá kniha od tejto autorky. Veľmi som sa jej potešila, keď mi ju mamina kúpila. Vrieskala som od radosti, pretože prvá časť bola fantastická a naozaj som sa tejto druhej časti z úprimného srdca potešila :) Tak isto ako prvá časť, tak aj táto druhá je napísaná veľmi dobre a zároveň jednoducho. Je príjemným čítaním nie len pre nás teenagerov ale aj pre starších (maminka ju čítala tiež a páčila sa jej). Navyše sa v tejto časti vyskytne pri Zoey nová mužská postava, Loren a je to ešte napínavejšie. Bude tam toho viac o spútaní a dokonca Zoey s jedným z jej troch nápadníkov zažije nové spútanie, takže si rýchlo túto druhú časť zožeňte a čítajte :) Knihy Škola noci sa stali mojou jednotkou, odporúčam!!! :)

:D (Lucia Spišiaková, 19.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Školu noci 2 teda Zradená som ešte celkom nedočítala ale páči sa mi na nej ako sa Zoey nevie rozhodnúť medzi Heatom, Erikom a Lorenom. A páči sa mi ich priatelstvo medzi Zoey, Stevie Rae, Damien, Erin a Shaunee. Odporúčam túto knihu.

len tak ďalej :) (Sia, 1.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednotku som číítala už dávnejšie aa veľmi ma zaujala ... teraz dočítavám dvojku a je úžasná :) ... máám už aj trojku a som na úu veľmi zvedavá ... vždy sa tam niečo zvrtne áá nikdy sa pritom nenudím :) ... perfktnéé ... zatiaľ je tých kníh len osem z toho je preložených päť no dúfam, že to preložia rýchlo ... spisovateľka má aj návrhy na dalsie knihy a dokopy sa ich očakáva 15 :) tak som zvedavá ..... inááč už sa nemožem dočkať filmu ;)

super (No.1, 27.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
dobré knižky....už som ich prečítala všetky (aj osmičku), je dobré že ich bde 15....aj na filmy sa už véééééééééééééľmi teším..... veľmi dobré knižky, ktoré vás nudiť určite nebudú... veď,..prečítajte si ich a uvidite..

bežná (Ivec, 11.7.2010) Odpovedať

0
zaujímavý námet, lebo je fakt originálne ako zase ona pojala upírov. Ale mne to pripadá že to že to písala s dcérou jej skôr uškodilo ako pomohlo. Dobre tie komentáre boli vtipné ale kniha bola málo rozvinutá a dej polepený akoby narýchlo zbúchany. Môj názor.

úúžas (Wííkúúš, 10.4.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
výborná..knuha..naj na swetéé..nech to úúš sfilmujúú!!!! :-)

1 a 2 (Dana Kocúrová, 1.4.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
čitala som uz aj 2 a je to naj kniha na svete ...

waaaaw (Lubica, 20.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
proste toto je strasne uzasna kniha, citala som jednotku a chystam sa na dvojku ... strasne sa tesim a sna to aj sfilmuju je to uzasna kniha

Supeeeer (Anelin, 19.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
podla mna je uplne super. ma zaujimavy dej a dobre sa cita. povedala by som ze take lahke citanie. este len nedavno som sa konecne dostala k jednotke a iste si kupim aj pokracovanie. uz aby som ho mala doma :D

dobra ale nie ohromna (Mirka, 18.3.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
tak čitala som jednotku a ako žiadna slava, až ku koncu ma to trochu chytilo.. uz len z principu si ale kupim aj ostatne diely. Je to fakt knižka ako by ju pisala 16 rocna dievcina so svojou mamou, no co dodat..

wáááw (Relis, 17.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
boože.. ja už chcem trojku .. kupila som si prvu časť .. prečitala som ju za dva dni ... včera som si kupila druhu časť .. a dneska ju už mám prečitanú .. kedy vyjde tretia časť? .. že Vyvolená?? :( .. už céééém !! :( :D:D

No. 1 (Mili, 13.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to fakt superná kniha..teda vyzerá byť ale keď si ju prečítam tak to potvrdím zase...aj označená je super a toto bude asi ešte lepšejšie..:D sa už tesím na čítanie..:D

super (Michaela, 27.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
urcite jedna z najlepsich knih ake som kedy citala... naozaj vam ju odporucam:D
Všetky komentáre (15)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Povedala som si, že si musím vyhľadať ďalšie informácie o spútaní medzi upírom a človekom, keď budem nabudúce v mediálnej učebni (a malo by to byť čo najskôr). Kým som zhasla malú stolnú lampu, pozrela som na Stevie Rae. Ležala schúlená na boku, chrbtom ku mne, a podľa jej hlbokého dychu som vedela, že stále spí. Aspoňže moji priatelia nevedia, na akú krvilačnú obludu som sa zmenila.
Chcela som Heatha.
Potrebovala som Erika.
Lákal ma Loren.
Netušila som, ako vyriešim ten zmätok vo svojom živote.
Postláčala som si vankúš do hrče. Bola som taká unavená, ako keby ma niekto nadrogoval, no moja myseľ stále nechcela vypnúť. Keď sa zobudím, pravdepodobne znova uvidím Erika aj Lorena. Musím sa postaviť zoči-voči Neferet. Povediem svoj prvý obrad pred skupinou deciek, ktoré by sa potešili, keby som zlyhala, alebo sa aspoň strápnila, a vždy tu bola možnosť, že sa to aj stane. A navyše tu bol Elliottov čudný duch, ktorý sa vôbec nesprával ako duch. A to ani nespomínam, že bol zavraždený ďalší ľudský chlapec, a vyzeralo to, že v tom majú prsty upíri.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x