bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hypnotizér

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Joona Linna (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hypnotizér

Štokholmského lekára Erika Mariu Barka privolajú v noci k naliehavému prípadu ťažko zraneného chlapca. Jeho otca, stredoškolského učiteľa Andersa Eka, matku Katju aj päťročnú sestru Lisu našli mŕtvych. Brutálny vrah ich dobodal nožom. Prežil len pätnásťročný Josef.
Kriminálny inšpektor Joona Linna predpokladá, že páchateľ plánoval vyvraždiť celú rodinu. V nebezpečenstve sa tak ocitá aj Josefova staršia sestra Evelyn. Komisár chce dôležité informácie o prípade získať od zraneného chlapca pomocou hypnózy. Podujme sa na to doktor Bark a nechtiac tak spustí reťaz ďalších nečakaných udalostí. V hypnóze sa totiž Josef prizná, že hľadaným vrahom je práve on!
Dá sa hypnóze, tejto netradičnej a mnohými aj neuznávanej metóde, veriť? A má mladík na svedomí aj ďalšie kriminálne činy – pokus o vraždu, únos Erikovho syna Benjamina?

Román Hypnotizér vás od začiatku do konca udrží v napätí a milovníkom kriminálneho žánru poskytne ozajstný čitateľský zážitok. Jeho pokračovanie vyšlo pod názvom Paganinikontraktet (Paganiniho zmluva).

Zo švédskeho originálu Hypnotisören (Albert Bonniers Förlag, Stockholm 2009) preložil Miloš Švantner.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Hypnotizér Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Hypnotizér

Originálny názov: Hypnotisoren

Objednávací kód NA201068

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Original wood sport products (LarryAbore, 7.2.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Pikler triangle toddler, pikler triangle assembly on Etsy

Skvela kniha (Adriana, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Brutalna kniha. Doslovne, aj obrazne. Miestami, najma na zaciatku, horsia ako Havranie dievca. Ale co sa tyka deja, super, super, super, tusim najlepsia zo vsetkych, co som od neho doteraz citala. Dva pripady sa navzajom prelinaju a rozuzlenie bolo mna prekvapenim. Super kniha.

Hypnotizér ... mňa očaril ;) (Janka, 13.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku "Keplerovcom" som sa dostala náhodou, keď som ich poslednú knihu Stalker dostala na narodeniny. Strašne som sa do nej zahryzla a páčila sa mi natoľko, že som si povedala, že najbližšie, keď bude príležitosť, tak si do svojej knižnice zoženiem všetky kúsky. A teda som začala od prvej knihy a som tu - dočítané ;) Detektívka začína výborne, autor ( prvá kniha od neho) píše mne vyhovujúcim štýlom, bez zbytočných odbočiek z hlavnej línie deja. Kniha v podstate pojednáva o dvoch hlavných zápletkách, z ktorých jedna je v podstate rovnako dôležitá ako druhá. Záver knihy vynikajúci, mrazivý, presne taký ako má byť severská detektívka. A tak to má byť ... siahnite po Hypnotizérovi aj vy a verím, že aj Vás autor týmto dielkom zhypnotizuje ;) je to fakt skvelé čítanie :)

Milovaný Kepler (Sisa, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri tejto knihe som sa doslova do Keplera zamilovala. Už prvým otočením listu sa mi zastavil celý svet, zrýchlil dych a odtrhla som oči až pri poslednej strane sklamaná, že už je "po tom". Pre mňa jednoznačne jeden z najlepších spisovateľov dnešnej doby!

odporúčam (Martina Korbuľáková, 5.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to skvelá detektívka, nie je až taká strhujúca ako Milénium alebo Snehuliak, ale má niečo "doseba", nedávno som to videla aj sfilmované a neľutujem, že som si prečítala najprv knihu... úplne inak som prežívala film. Manžel zas naopak najprv film a potom siahol aj po knihe.

Názor (Katarína Pipasová, 20.4.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Túto knihu som prečítala za pár dní, keďže každý ju len ospevoval. Akosi ma neoslovila. Na začiatku kopec krvi, troška napätia, ale čím viac sa blížil koniec tým viac ma kniha nudila. Čítala som aj lepšie, mňa táto kniha sklamala, čakala som viac.

Výborná! (Ľubica Šťastná, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha pre milovníkov a fanúšikov kriminálneho žánru podľa môjho názoru. A či už vyznie pre niekoho reálne alebo nie, skutočne aj mňa udržala v napätí od začiatku až dokonca, už len tým, že je dejovo dobre premyslená a následne podaná... Severskí autori sa skrátka nezaprú...

Milujem trillery (Eva, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobre čitateľná kniha. Každý kto má rád napínavé čítanie a štýl - Nesbo, Stieg Larsson, tak potom nech siahne po tejto knihe, nevedela som sa od nej odtrhnúť.

Dobré (Emily, 15.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Priemerné hodnotenie dávam preto, že ten príbeh ma neoslovil... je až veľmi prešpekulovaný... podľa mňa preto nereálny

ANO (Anton Ducghnovský, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj vynikajuca kniha, skvele napisana s putavym dejom. Severske thrilery teraz hybu svetom, no niet sa co cudovat. Pred touto knihou som precital 4 knihy od Jo Nesba, preto som necakal, ze by ho to mohlo prekonat... Nemalo to sice u mna az taky silny zazitok ako Snehuliak, no ak mam dat snehuliakovi 100 bodov, potom Hypnotizerovi davam urcite 90 bodov. Odporucam precitat kazdemu, kto ma rad tento zaner, nebudete sklamani...

zaujímavé čítanie (Gabriela, 30.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
výborný krimi príbeh,nejdem ho porovnávať s Miléniom,pretože tie som ešte nečítala,ale Hypnotizér ma dostal,zatiaľ som prečítala iba polovicu a neviem sa dočkať konca.Baví ma hlavný hrdina Erik so svojími problémami,aspoň nevyzerá ako superman,rovnako vynikajúci je aj Joona Linna so svojskými vyšetrovacími metódami a ten 15 ročný vrah?,tak to je sila,ktorá nemusí byť iba fikcia,pretože v dnešnom pomýlenom svete je už možné naozaj všetko.

kriminálka ako sa patrí (Veronika G., 27.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
skvelá kniha, odporúčam všetkým, ktorým sa páčila trilógia Millenium

Hypnotizujúca nuda (Tomáš Paluch, 1.8.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Drvivú väčšinu kníh, ktoré sa mi nepáčia, nedočítam. Asi jedinou výnimkou je kniha Hypnotizér od švédskej manželskej dvojice vystupujúcej pod menom Lars Kepler. Nabažený trilógiou Millenium od Stiega Larssona a zároveň hladný po ďalšom napätí som siahol po tejto knihe, sľubujúc si opäť neopakovateľný zážitok. Ten sa aj dostavil, no žial v tom negatívnom ponímaní a dúfam, že to bude aj neopakujúci sa zážitok. Neviem prečo, ale stalo sa mi to asi prvýkrát, že som knihu síce dočítal, ale len z toho dôvodu, aby som mal už od nej pokoj. Stránky som nehltal, naopak, postupom času som ich ani poriadne nečítal, len zbežne pozrel,a keď zistil, že sa nic zvláštne neudialo, obrátil. Už dávno ma kniha tak strašne nebavila, úplná nechuť, príbeh ma ničím neoslovil, nezaujal, zdalo sa mi to zle napísane, nezaujímavé, žiadne napatie, nudil som sa, prial som si, aby už bol koniec, skrátka uplne o ničom, čize vrelo neodporúčam :). Prirovnanie k Larssonovi je absolútne nemiestne, chudák Stieg sa musí obracať v hrobe.

napínavé až do samého konca (Dodo, 12.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som videl,ako žena čítala, ba priam hltala túto knihu, nevedel som sa zbaviť myšlienky, že si ju musím prečítať aj ja. Práve dnes som ju prečítal. Už som čítal Millenium a preto som si nemohol nechať ujsť ani túto ,,lahôdku", ktorá vyšla spod pera geniálneho majstra, spisovateľa mrazivého severského štýlu. Ani na moment ma nenechala na pokoji. Keď som nečítal, stále som musel premýšľať, čo sa stane, čo sa udeje, ako sa dej vyvinie a akým smerom sa posunie. V tejto mrazivej krimi ma upútalo, že sa tu prekrývajú dve dejové línie, ktoré sa však v istom bode stretnú. Hlavný predstaviteľ, hypnotizér Erik,manželka Simone a syn Benjamin su úplne obyčajná rodina a zrazu sa všetko mení...Zrazu sa vynára problém za problémom a nakoniec sa všetko vyhrotí do tragédie. Bavil ma aj hlavný vyšetrovateľ Joona Lina, svojský, no férový a hlavne ľudský. Úžasne je v príbehu vykreslená psychológia hlavných a aj vedľajších postáv, pacientov, ale aj vrahov a ich obetí. Áno vrahov, pretože v tomto príbehu ich bude hneď niekoľko. A aby som sa vrátil na začiatok, príbeh sa začne úplne inak, ako sa skončí a skončí sa úplne tak, ako sa začne. Je to skvelá severská krimi. Bol by som rád, keby sa čoskoro objavil film s týmto námetom. Určite by sa oplatilo natočiť ho. Príbeh plný napätia, zvratov, psychológie, naplnenej a nenaplnenej lásky, tragédie na jednej strane a ľudskosti na strane druhej je vždy zárukou úspechu. Veľmi rád by som si prečítal niečo podobne dobré, tak uvidím, po čom siahnem, určite napíšem...

Nie moc napínavé (Barbora Miklášová, 25.2.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Hypnotizér má svoje skvelé i slabé miesta, napr. zápletka s "pokémonmi" mi vôbec nesedela. Niekedy je dej strhujúci a potom prejde do unavujúceho opisovania a naťahovania. Zaujímava téma, a myslím že z nej mohli autori vyťažiť viac. Simona vrcholne nesympatická, Erikovmu správaniu som občas nerozumela a napísať že Joona Linna má fínsku švédštinu stačilo raz, ono sa to dá očakávať už podľa mena že má fínsky pôvod a nebude hovoriť ako rodený Švéd. Tento detail ma trochu iritoval. Každopádne záver bol nečakaný a keď zhodnotím knihu ako celok, aj napriek všetkému ma upútala. Ale prečítané za deň.

zaujímavé čítanie (Niki, 16.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som dočítala len dnes a musím sa priznať, že som od nej čakala trochu viac. Ale je to len môj uhoľ pohľadu, niekoho mohla nadchnúť, iný ju môže považovať za priemer, ale čo je isté, má niečo do seba. Celkom dobrý detektívny príbeh, neutíchajúce napätie. Podľa mňa trošku chabá slovná zásoba, no na druhej strane oceňujem to, že to nie je ľahké čítanie a je obohatená o odborné pojmy a poznatky. Fajn čítanie.

ďalšia slušná detektívka (Daniela Tvrdoňová, 6.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Po S.Larsonovi sa mi dostala do rúk ďalšia práca z tejto severskej krajiny a prostredia. Prekvapivo ľahko ma vtiahla do pomerne zamotaného deja, záhadná vražda, hypnóza zachráneného chlapca, ale i pracovné a osbné problémy hlavnej postavy...prekvapivo dobre kniha vygradovala záverečný dej a skončila takmer skladkastým a žili šťastne....aj napriek tomu ma autor (autorská dvojica) dokázal držať v napätí od začiatku až do konca, aj keď som už tušila kto je "vrah" rozhodne odporúčam všetkým, ktorí maju radi detektívky aj s trošku zložitejším pozadím. Som zvedavá aj na ďalšie tituly od autora/ov.

skvelá detektívka (Anetka, 30.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem detektívky a preto ma táto zaujala hneď, ako som uvidela jej obal, nakoľko po jeho vzhliadnutí mi nabehli zimomriavky (a to som ešte ani netušila, že má 400 strán.. wáááw :)). Už predtým som o tomto autorovi niekde čítala, že jeho pseudonym Lars Kepler nie je náhodný. Meno astronóma Jana Keplera je pre neho synonymom objavovania nového a Lars je skratkou spisovateľa S. Larssona(písal skvelé detektívky)a rovnako ako on sa snažili napísať dobrú detektívku s prepracovaným dejom. A myslím, že sa mu to naozaj podarilo. V knihe ide o vraždu a hľadaným vrahom má byť práve chlapec, ktorý sa k vraždám v hypnóze prizná... je to však pravda? Možno hypnóze skutočne aj veriť? A má chlapec na svedomí aj ďalšie kriminálne činy? Toto všetko sa v knihe pomaly rozuzľuje a znovu zamotáva. A potom opisy hypnotických stavov, pri ktorých vám v noci nebude všetko jedno a možno si necháte pre istotu aj rozsvietené nočné svetielko.Navyše sa o hypnóze a mnohých nezvyčajných vyšetrovacích postupoch dozviete mnoho nového a každopádne zaujímavého. Ja som ju prečítala za pár dní a obetovala som jej aj kus nočného spánku. Ak sa aj vy radi trošku bojíte a máte radi skutočné detektívky so všetkým, čo k tomu patrí, tak si zadovážte túto knižku. Neoľutujete.

ODPORUČAM!!! (Jela, 27.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ahojte,nedavno som docitala knihu HYPNOTIZER, Lars Kepler, a rada by ju odporucila vsetkym, ktori maju radi napatie, krimi a zaroven od knihy ocakavaju aj nieco hlbsie, nove poznatky a vedomosti.Knizka je kvalitne napisana,jej dej ma natolko vtiahol, ze po jej precitani som bezala do knihkupectva, kupit si dalsiu knizku od tohto autora- Zmluva podla Paganiniho,ktoru vam zaroven ako druhu vrelo odporucam.Brilantne napisane knihy a koho oslovila trilogia Millennium od Larssona, nech nevaha a zadovazi si do svojej kniznice i Hypnotizera a Zmluvu podľa Paganiniho.

Odporúčam (Jarmila Cigáňová, 18.1.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha ma zaujala. Prečítala som ju za dva dni, aj keď príznávam, miestami som sa mierne nudila, ale vcelku dobré čítanie. Milénium ma dostalo viac.

Čítavé, odporúčam (Ivana Paštrnáková, 29.11.2011) Odpovedať

Nie úplne najlepšie (Stieg je predsa len Stieg), ale každopádne veľmi dobré a čítavé škandinávske krimi, odporúčam! Ale nečítajte to v noci, keď budete sami doma, budete sa báť zhasnúť lampičku! :-)

Sklamanie (Katrin, 3.7.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Ja som si tú knihu chcela zakúpiť ale v tomto opise všetko prezradili takze ju budem zbytočne čítať :(

Bieda (C.Smith, 31.5.2011) Odpovedať

som sklamaný(á)
V slabej chvíľke som ju prečítal. Škoda času.

Nevalné počtení (František Eliáš, 19.1.2011) Odpovedať

som sklamaný(á)
Myslím, že jsem čtenář. Čtu tempem kniha za den,maximálně dva. Čtu vše, preferuji knihy napínavé. Hypnotizéra považuji za knihu těžko čtivou. Onen, trvale přítomný čas mi nesedí. Chabá slovní zásoba autorů nebo překladatelky. Hrdinové vesměs klopýtají, omdlévají, usínají, padají a trpí bolestmi hlavy. Mladinký, těžce poraněný vrah si s nimi hravě poradí, dokáže to i malé dítě. Policisté vykonávají práci pomalu a lemplovsky. S Milléniem nesnese kniha srovnání.

Hypnotizér (julia, 17.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vznikajúca.Napätie od začiatku do konca.Až sa zdalo že ešte niečo by mohli pridať.

Skvelé čítanie (Lucia, 16.11.2010) Odpovedať

0
Skvelá kniha, drží vás v napätí až do konca....teším sa na Paganiniho zmluvu
Všetky komentáre (26)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

AKO OHEŇ, CELKOM AKO OHEŇ. To boli prvé slová, ktoré vyslovil hypnotizovaný chlapec. Hoci jeho život bol v ohrození – pre stovky rán nožom na tvári, nohách, trupe, chrbte, chodidlách, krku a zátylku –, uviedli ho do hlbokej hypnózy v nádeji, že jeho očami uvidia, čo sa stalo.
"Žmúrim,“ zamumlal. „Vchádzam do kuchyne, ale niečo nie je v poriadku, medzi stoličkami to šuští a po podlahe sa šíri jasnočervený oheň.“
Policajný asistent, ktorý chlapca našiel medzi ostatnými telami v dome v radovej zástavbe, si myslel, že je mŕtvy. Stratil veľké množstvo krvi, upadol do hypovolemického šoku a prebral sa až o sedem hodín neskôr.
Prežil iba on. Kriminálny inšpektor Joona Linna bol presvedčený, že dokáže polícii poskytnúť dobrý opis osoby. Páchateľ chcel zavraždiť všetkých, pravdepodobne preto sa nesnažil skrývať si tvár.
Keby však ostatné okolnosti neboli také výnimočné, nikdy by im nezišlo na um obrátiť sa na hypnotizéra.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x