bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Úsvit - sága Twilight

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Úsvit - sága Twilight

Štvrtá - záverečná časť Twilight Ságy

Vyzeralo to tak čarovne - Bella s Edwardom sa vzali - konečne. Romantické medové týždne, chápavý členovia rodiny a priatelia, kto by mohol chcieť viac? Ako sa niečo môže pokaziť? Ale samozrejme, jedna z najneočakávanejší vecí sa stala a Bella s Edwardom sú zachytení medzi životom, ktorý si už naplánovali, alebo, pokiaľ sú ochotný vzdať sa všetkého, čo prináša nepoznané cesty, sa nechajú viesť osudom. A samozrejme, nesmieme zabudnúť na Volturiových, ktorí nie sú nikdy príliž ďaleko - vždy ochotní zhodiť Cullenových a všetko za čím stoja.

Detaily o knihe

Názov: Úsvit - sága Twilight

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si zo začiatku kúpila len preto, že som sa nemohla dočkať keď bude úsvit 1.časť v kine. Keď som ju prečítala, tak sa mi veľmi zapáčila.

Neskutočný príbeh (Emily, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Áno, viem, mnoho z vás si povie, zbytočné písať o knihe, ktorá už bola sfilmovaná a o ktorej obsahu tak vieme. Ale mnoho z vás taktiež vie, že po prečítaní dobrej knihy si chcelo pozrieť jej filmovú verziu a mnoho sa sklamalo. Film nedokáže v žiadnom prípade obsiahnuť to, čo ponúka kniha. Tak je to aj v tomto prípade. Tí, čo ste boli v kine sa nedozviete ako to presne napísala v knihe. Kniha je omnoho lepšia. Omnoho lepšie je "vykreslená" postava J. Jenksa... alebo Petra, ktorý s Jasperom budoval armádu nováčikov. Áno, Twilight je rozprávka. Rozprávka aj pre dospelých. Veď aj my, dospelí sme radi deťmi. To dieťa v nás drieme.

Skvelá (Ivana Hudáková, 20.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Twilight sága je jedna z mojich najobľúbenejších sérii. Najlepšia je podľa mňa záverečná časť Úsvit. Stephenie Meyerová dokáže napísať knihu tak úžasne pútavo, že Vás úplne vtiahne do deja a Vy zabudnete na okolitý svet. Pri niektorých pasážach som skoro zabúdala dýchať, stránky sa obracali skoro samé :)

Záver (Zuzana Palušáková, 15.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Posledná časť tejto tetralógie bola podľa mňa najzaujímavejšia. Skoro každý už videl minimálne ukážky z filmu, prípadne aj celý film. A tak nikoho neprekvapí čo sa v knihe udeje. Aj napriek slušnému spracovaniu filmovej verzie je stále najlepšie prečítať si aj knižnú verziu. V knižke sa toho človek dozvie oveľa viac, môže všetko prežívať postupne s postavami. Či už ide o pokusy dostať Edwarda do postele, ochrániť dieťa a porodiť ho alebo o to ako zabrániť celej armáde Volturiovcov zabiť ich dieťa? V knihe sú pekne opísané aj vlastností nových upírov ktorí sa v tomto diele objavili. Niektoré sú viac zaujímavé iné menej. Celkovo na mňa knižka spravila dobrý dojem. Páči sa mi aj to, že je v podstate v knižke vysvetlené prečo Jacob stále chcel byť v prítomnosti Belly a myslel si, že ju miluje. Tento spôsob zároveň vyriešil aj ťažkú situáciu medzi upírmi a vlkmi.

úsvit (michaela, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasné vyvrcholenie celej ságy. Aj keď koniec sa mi zdal lepší vo filme. V tomto prípade platí, že kniha je lepšia ako film. Vo filme mi chýbajú tie momenty, keď postava rozmýšľa. A tu to platí dvojnásobok. Film je skôr pre tých, ktorý majú knihu naštudovanú a chápu čo sa deje.

Neskutočná (Ivana Kuchárová, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha úsvit v sebe nosí asi všetko. Lásku, nenávisť, dobrodružstvo, romantiku, napätie, šťastie, zázrak... Stephenie Meyerová nesklamala ani v tomto dlho očakávanom titule. Dovolím si tvrdiť že táto kniha je jedna z najlepších akú som kedy čítala. Možno najlepšia. Kedysi som sa čudovala ľuďom, ako môžu čítať o upíroch a vlkolakoch ale po ich prečitaní som názor úplne zmenila. Knihu úsvit odporúčam každééému :-)

Posledná časť chýbajúca k večnosti (Veronika Mattová, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Twilight sága-Úsvit Túto knihu vrelo odporúčam všetkým, ktorý milujú predošlé časti tejto výnimočnej ságy. Z vlastnej skúsenosti vám môžem ručiť za to, že sa od tejto knihy neodtrhnete ,až kým ju nebudete mať celú prečítanú. Dokonca sa k nej budete vracať, pretože jednotlivé kapitoly sú tak prekrásne detailne spracované, že budete chcieť byť v daných scénach. Práve toto ponúka, táto úžasná kniha, ktorej sa žiadne sfilmovanie nevyrovná. Opisuje všetky tak dlho očakávané udalosti od svadby, k pôrodu a premene, vojny s Volturiovcami ,až po pokojný život Edwarda a Belly vo večnosti. Pýtate sa na môj konečný úsudok?.....: Najlepšia kniha z celej ságy. Nenechajte sa odradiť smútkom z toho, že už je posledná, či vzdychov, kvôli tomu, že má toľko strán, nebodaj zlých recenzií, ktoré ste si prečítali na túto fantastickú knihu. Jej kúpu určite nebudete ľutovať!

úsvit (Daniela, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem celú Twilight ságu! Všetky časti som prečítala viackrát a som na tom závislá. Príbeh o láske upíra a človeka pozná takmer celý svet, no málokto si to aj prečíta. Preto odporúčam prečítať. Jedna z najlepších knih !

Úsvit (Janka Ľudviková, 26.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som všetky 4 časti a tak ako ostatné, aj táto bola skvelá. Sú veľmi zaujímavo písané. Taktiež som videla filmy a teším sa na 2. časť Úsvitu, ale knihy sú aj tak lepšie :D

Super :) (Natali, 29.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem túto nihu, ako aj celú ságu. Najviac sa mi páčila tretia časť knihy, bolo to také...iné. V dobrom samozrejme. :) Keď som zistila, že druhá časť je z Jacobovho pohľadu, sklamalo ma to. Začiatok jeho rozprávania bol trochu nudný, lebo som bola stále zvedavá čo sa deje s Bellou, ale potom ma to začalo baviť. Lepšie som pochopila tie ich vlčie "vzťahy" :D . Táto kniha proste nemá chybu :)

Úsvit (Simona Zakariásová, 27.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších kníh ktoré som v živote prečítala. Plakala som aj som sa smiala. Vrelo odporúčam.

Nádhera (Viktória Ďuďaková, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý tínedžer už aspoň raz v živote počul slovo Twilight. Ak niekomu poviete, že je to o upíroch a vlkolakoch, väčšina ľudí si predstaví nejaký brutálny krvák, ktorý sa odohráva v úplne inom svete. Ale znova súdia knihu podľa obalu. Táto úžasná sága je presným opakom. Odohráva sa totiž v našom svete, v našom storočí. Je zmesou romantiky, lásky, priateľstva, napätia a samozrejme aj niečoho "nenormálneho", čo robí túto knihu vínimočnou. Je o vzájomnej láske Edwarda a Belly, jej priateľstva s vlkolakom Jacobom, o nástrahách, ktoré musí kôli nim prekonávať, o milostnom trojuholníku, s ktorým sa často stretávame aj my. V knihe sú perfektne zachytené Belline myšlienky, pocity, jej láska k Edwardovi. Je úžasné, čoho všetkého sa Bella dokáže vzdať, dokonca aj svoje rodiny, len kôli tomu, aby mohla naveky zostať s Edwardom. Táto kniha mi pomáha zabudnúť na moje problémy a strach. Ponorím sa do tejto knižky a predstavujem si, že som hlavná hrdinka. Odporúčam každému, kto má rad romantické a fantasy knihy.

úžasná kniha (Zuzana Haššová, 15.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha ma úplne zaujala..nedávno som ju dočítala..keď som ju čítala ..uplne som sa dostala do deja..bolo to úžasne...vrelo vám ju odporúčam :P

Úsvit (Zuzana, 14.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha, ako aj všetky ostatné diely ságy Twilight patria k najobľúbenejším knihám v mojej polici :-) vrelo odporúčam každému milovníkovi romantiky zmiešanej z napätím...

What a stupid lamb. - What a sick masochistic lion. (Miroslava Špaňová, 20.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto by uz len v dnešnej dobe nepoznal známu hlášku z filmu? Stephenie Meyerová vydala prvú knihu v 2007, ja som sa dostala k nej v ten rok, keď sa začal točiť film a 4. kniha bola len v tlači. Veľa z Vás uz videlo film, ale hoci Meyerová napísala predlohu, nebudete mať z obidvoch rovnaký zážitok. Už len preto, aby bol prístupnejší širšej verejnosti (alias, aby sa aj chlapi mali na čo pozerať), okresala ľúbostné a romantické scény a zamerala sa viac na akciu. A v tom ju podporujem, filmy nie sú fádne. Kniha je písaná očami Belly, takže môžete očakávať zameranie na jej pocity. Takže skôr romantika s nádychom obáv, či by jej bol Edward alebo jeho rodina schopný ublížiť, alebo nie. Teenagerky si určite prídu na svoje, ale nielen ony. V prípade, že chcete uniknúť z reality a nečítať len priezračné romance, toto je tá správna voľba. A možno aj vy si budete predstavovať, ze ste Bella a máte niekoho ako Edward. Autorkin svet upírov je trochu iný ako ten, na ktorý sme zvyknutí, ale to je hlavne tým, že námetom na tento príbeh bol jej vlastný sen a sama o upíroch nemá veľa načítané. Hoci je príbeh situovaný do strednej školy, hlavné postavy mi prídu už dospelé. bella nie je normálna teenagerka a to sa mi tiež páčilo. Veľakrát som ostala prekvapená jej vyzretou odpoveďou, alebo jej zmýšľaním. Kniha sa číta veľmi ľahko a je vtipná a nie je zbytočne rozsiahla. Jej pokračovaním je Nov, ktorý mi až taký dobrý neprišiel, ale takticky potrebný, aby sme si ešte lepšie vychutnali 3.diel série, Zatmenie. Najviac akcie a boj. 4. diel mi príde trochu nanútený, alebo skôr vynútený čitateľmi - skôr čitateľkami. Každá je zvedavá, či sa zoberú, či sa Belle podarí prehovoriť Edwarda a stane sa upírkou a aká bude Bella ako upírka. Tiež vstupuje konflikt s nesplneným sľubom Volturiovcom a ešte niečo, čo neprezradím a s čím som sa ani ja a určite by sa ani Darwin nestotožnil. Viac nechcem napísať, aby som nepokazila radosť z čítania. Ja som prečítala celú ságu do 3 týždňov, ale 4.diel mi ležal nedočítaný asi mesiac. Neviem, či to bolo tým, že už toho bolo veľa, alebo ma odradilo čítanie Jacobových myšlienok, ale keď som sa dostala znova k časti, ktorú píše Bella, začala som si ju užívať. Veľmi dobrá sága.

twilight (kevin, 5.11.2011) Odpovedať

proste je to fajn kniha a super film a respektivne skveli herci

Úsvit (Žužu, 25.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
prečítala som všetky časti, ale najviac ma zaujala práve táto, pretože spisovateľka dosť podrobne opisovala svadbu, pôrod, premenu, Belline schopnosti a sfilmovať to nebol asi až taký problém. Samozrejme aj film bol veľmi dobre spracovaný, ale mne osobne sa na knihách páči najviac to, že môže naplno pracovať moja fantázia. Priznám sa, že sa veľmi nelíšila od filmu. Aspoň zatiaľ. Každopádne táto kniha predbehla všetky sladké romániky.

Úžasná ♥ (NikísS, 16.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to skvelá kniha ;-)...Super sa číta..v niektorých častiach aj dojímavá :) Palec hore ♥ a film to isté :)...(odporúčam)

super (Lucia, 29.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to super kniha. aj keď mňa osobne nebavia tie Jacobove pasáže:D ale je to super:D a nesyy je úplne úžasná:D

:** (nika, 12.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
suuper...neviete nahodou kedy bude film?(na nete)

......NO COMENT........ (Emma Meyerová, 10.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha predstihla všetky knihy, a nie len o upíroch. Upírske denníky ma až tak nenadchly ako toto. No ked ich začnete čítať nebudete chciet prestat. A neomrzí to ani po 100-m čítaní. Úplne super a radím, radšej si najprv prečítajte knihy a až potom si pozrite film!!! Najlepšie knihy na svete!!!

Nie je to až také super ! (Dida, 24.8.2010) Odpovedať

0
Je to taká limonáda pre mladších čitateľov, v poslednej dobe sa akoby roztrhlo vrece so samými románmi s upírskou tematikou, nie sú všetky až také kvalitné, čo sa týka dejového spracovania a námetov.Mimoriadne kvalitné romány s nadprirodzenou tematikou sú romány od Sherillyn Kenyonovej, taktiež podotýkam najkvalitnejší román s upírskou tematikou je DRACULA od BRAMA STOKERA.

I´love you (L.Krásna, 5.6.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha , mi trošku aj pomohla zistiť , čo je v živote najdôležitejšie . NAjdôležitejšie v živote , ja láska , ktorej treba pomáhať , a chrániť ju . Nie pustiť ju , a ohrozovať ju . Som bohu vďačná , že dal možnosť , aby sa narodila najlepšia autorka kníh , ktoré poznám Stephey Meyerová . Ďakujem Ti bože :)

love it!!! (Alica, 23.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem tuto knihu aj ked moja naj. je zatmenie no v tejto knihe som najprv renesmee nenavidela za to ako belle ublizuje ale potom som ju zboznovala a na internete ako ju zobrazuju oooo sladucka vrelo odporucam tuto knihu!!! P.S.:Kupte si vsetky styri!!!

Tesim sa nanu (Verča, 17.3.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Uz sa na nu tesiim :D urcite bude super ako aj predosle :D

toto ani netreba komentovat (Silvia Halszová, 11.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to najlepsia kniha zo vsetkych(asi preto, lebo konecne nastal koniec) ale som vazne zvedava ako sa im podari natocit tuto cast.

°°°° (Ella, 13.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úsvit sa podľa mňa vydaril najviac.Samozrejme ak nepočítam Súmrak,keďže to bol úplný začiatok všetkého.Mám rada knihy,ktoré keď začnem čítať,tak idem strana za stranou ďalej a všetko z toho deja si predstavujem ako to asi vyzerá.Najmenej sa mi páčilo Zatmenie,kde sa podľa mňa až často striedali nudnejšie pasáže s tými dobrými.Ale aj tak všetky 4 diely vyšli dokonale a ten príbeh a dej naozaj stoja za to.

super čítanie (Andrea Šubová, 13.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšie knihy, ktoré som doteraz prečítala (a bolo ich dosť veľa). Najskôr som videla film, ktorý ma vôbec neupútal, ale to množstvo pozitívnych hodnotení na knihy - áno. Videla som už aj Nov, ale filmy sa ku atmosfére kníh ani len nepribližujú. Ďakujem všetkým hodnotiteľom, nebyť vás, nikdy by som si tento príbeh neprečítala.

super knihy (Dana Kováčová, 10.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
najlepšie čo som kedy čítala...tuším lepšie ako motýľ ....a dokonca aj s filmom som bola veľmi spokojná

zuzu (zuzana, 9.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
prve tri diely boli výborné, aj logika bola aj vsetko ostatne ale stvorku radsej ani nemusela pisat, to je jednoducho des. Akoby pisala len to, co jej napadalo a vobec nad tym nepremyslala, kazdopadne chudaci filmari, ak by sa pustili i do sfilmovania 4. dielu!

simik (simik kimakova, 7.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
tieto knihy zbožnujem najviac na svete...užas:)proste vedia čitatela tak uputat ...wela toho sice necitam ale toto sa stalo za ten čas...perfect!!:*)

wow (peťa, 5.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tieto štyri knihy su to najlebšie čo som kedy čítala...( síce wela som toho ešťe neprečítala:D)...Ešte nikdy v živote som neprečítala tak weľa hrubých kníh za tak krátku dobu. Všetky štyri knihy som mala prečítané behom dvoch týždnov. Je niečo neuveritelné ako môže takýto nádherný príbeh napadnút jednej osobe. Velmi ale naozaj velmi obdivujem autorku... Pretože nebyť jej tak nie je ani toho uzasneho filmu.... Na začiatku som ani nechcela počuvať o súmraku....a nakoniec po roku ked som mal ísť večer do kina na nov....som si pozrela jednotku teda súmrak...v momente som sa do toho filmu buchla.....hned som si zohnala knihy a začala čítať.... Nedokážem pochopiť prečo som si to neprečítala skôr. Videla som to až po roku...

Upír :) (Briseis, 24.12.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
naozaj su vsetky knizky velmi a neopisatelne perfektne. len skoda ze nebola Bella premenena na upira uz hned na zaciatku :) Naozaj je to krasne.

=))) (Monika, 7.12.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
jááj tak ako tako sumrak a cela saga... ako keby som to mala ohodnotit strucne tak by som powedala ze najlepsie knihy vsetky 4...ktore som kedy citala.. proste kniha je len kniha a film je len film=DD... v knihe je omnoho toho viac a proste pripajam sa k ostatnym komentarom.. hh precitala som to za vikend a nemohla som sa od toho odtrhnut... hh take fascinujuce a ocarujuce=DD..a nemozem najst nato tie spravne slova... proste genialne.. len som v tej stvorke ocakavala nejaky lepsi zaver co viac nadchne a tak lebo ten zaver bol dost suchy ale inak vsetko bolo cooloveee=))... lubilo a mi to..a skoda ze ej su len 4 casti... mohlo byt aj 8 a aj viac jak napr harry potter=DD..ale toho som necitala ni nci..to ma enzaujalo nejak..ale teraz mno uz sa tesim ked buddu davat zatmenie...ale ekd som prisla do kina na nov... tak som cakal omnoho viac.. hh bo v knihe vsetko pekne rozpisane..a ska v pohodke..aj tak sammi to vsetko strasne paci ci film alebo kniha...=))

prekvapujúce (PaTQa, 30.10.2009) Odpovedať

priemerná kniha
ty kks ak sa to fakt ma skončiť takto tak ptm ...... :( no fakt nevyužitá fantázia pani Mayerová :( čakala som koniec ktorý ma oslovíí :D:D a nebudem môcť dýchať :D:D a nie toto :D:D no nemam čo k tomu dodať ale prvé knihyy tak to je niečo :D:D fakt špicaaaaaa a cooool :D:D

niečo úžasné (janka, 13.10.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
také dobré knihy som ešte nečítala, mala som ich požičané od kamošky, zvládla som ich za víkend, nevedela som ich pustiť z rúk, tak som si ich objednala aby som mala doma svoje, fakt skvelé knihy

Super (Denisa Václavová, 7.10.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pacia sa mi vsetky 4 casti, perfektne sa to cita, od tychto knih sa neda odtrhnut kym nedocitate, Ja som sa aj zabudla 2 dni najest popri citani. Uvitala by som aj 5 cast a dalej. Mne sa to paci tak moc ze to citam uz druky krat :) Odporucam

nevyuzita prilezitost (clarie, 27.9.2009) Odpovedať

priemerná kniha
o sklamanie, mayerova to mala radsej ukoncit ovela skor a nie ist iba po zarobku... odflaknute, rychlo napisane, zbytocne predlzovanie stran, nepodstatne myslienky z jacobovej hlavy, useknutie pribehu v tom najnapinavejsom. mayerova mala neskutocne dobru temu- twilight ako celok, ale nezvladla to dostaqtocne vyuzit! ved toho sa dalo tolko vymysliet! najvacsim sklamanim pre mna bola 3. kniha- eclipse. nic sa nedialo a zavrsila to uplne hlupim koncom milostneho trojuholnika, ktory okopirovala z burlivych vysin, ako to sama aj prizbnala. autor ma mat predsa vlastne uzasne napady!!! co sa tyka tejto knihy, koniec bol absolutna pohroma, kazdy dostane, co chce a premenou belly poprela vsetko, co tvrdila v jej knihach doteraz. koniec nuda, hlavne bellin nulovy apetit na ludsku krv a "boj, ktory sa nekonal"... skoda toho mayerova... :-(

fantasticke. (Artie, 20.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najskor som sa uspesne vyhybala tymto kniham,mozno kvoli tomu humbugu ktory vznikol po natoceni filmu ale nakoniec som neodolala kedze ma zaujal pribeh.Po prvej knihe som nebola schopna sa od toho odputat,a zvysne 3 diely som doslova zhltla.Bolo to pre mna ako droga,vynikajuci pribeh,skvele napisany.Vsetky moje predsudky boli razom prec,pozrela som si aj film a ocenujem ako sa snazili tvorcovia drzat kniznej predlohy Ale holt kniha je kniha.Uzasna,vrelo odporucam kazdemu.

fantasticke (Soňa, 20.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
proste svadba a pokacuje to ale toto je tutovka ten bo a renesme a bela upír proste uzastne dufam ze stephanie meyer-ová zmení názor ohladne 5 dielu a zacne ho znova pisat

je to suPeRnEEEE!!! (vladushka, 19.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to sucast twilight sagi a to posledna cast ktora je asi najlepsia lebo sa v nej toho najviac udeje :D a tesim sa na 5 midnight sun !! citala som ib a12 kapitol a je to super a bude vidan aale bude sa pisat odznovu :D mno aspon to ne??:D

usvit (eIdY, 18.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mno takže twilight saga je uplne super .....dufam ze vyde aj pätka......citala som prvých 11 kapitol a su uplne uzasne.....vlastne aqo cela tWiLiGhT sAgA

nieco neskutocne :)) (Nikuska, 17.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
ja som sa do tejto sagy totalne vzila...a nevieem uz bez nej existovaat...je to nieco neskutocnee..a ked vysiel usvit....mi bolo strasne do placu...ale citala som to...a citam vsetky sagy stale...len ma mrzi...ze tu sa nedaju zakupit dake veci k tomu...ako napr. tricko(nejakeee pekne)...topanky...vankuse...nahrdelniky atd...a myslim si ze ked to cita muz...ze to neni nic zvlastne...ta kniha je pre mladych ci starych,zeny, muzov a dati...a kto ju necital....staci chytit knihu do ruky a uz ju nepusti :))) PS:Mozno budu natacat Usvit do dvoch casti ako HP7 :D

milujem ich vsetky!!!!!!!! (mima, 15.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem celu twilight sagu je to uzasnee precitala som vstky knihy a je to totl supeeeer odporucam...twilight je moj zivot

super (mery, 14.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
nečítam knihy, ale tieto som prečítala všetky 4 a nemôžem nič zlé povedať, len všetkým vrelo odporúčať :)

Je úžasná! (TWILIGHT FAN, 13.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
je užasná!! odporúčam ju každému. škoda že je poslendá. teším sa na filmovú druhú verziu!!!!!

Úsvit (Veronika Lukáčová, 9.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je veľká škoda, že Úsvit je posledná kniha. Teraz som zvedavá na filmové stvárnenie druhej časti.

Excelentné (Tino, 9.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj excelentná kniha, ako aj celá sága. Mám 36 rokov a som muž, teda nemyslím si, že by táto sága bola písaná len pre ženy, práve tou akčnosťou si získala aj mnohých mužov.

uff pecka (Majo, 30.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
asi jedyny chlapec co cita twilight

The Best Book (Viki, 30.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som túto prečítala za 2dni:Dodporúčam ju každému od najmenších až po najstarších. Je to najlepšia kniha aj tie ostatné z TWILGHTU:D

Cítanie pre m/l/a/l-d/ých i veľkých (Dada, 29.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
A nie sú to knihy iba pre tínedžerov, i keď mi ich do pozornosti dala moja neter. Sú to výborné knihy, odporúčam aj dochodcom. Teším sa na štvrtú časť.Momentálne dočítava trojku MILLÉNIUM - super čítanie, odporúčam tiež.

zavislost (Zavislacka, 24.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
najlepsie knihy na svete ..uplne som o nich zavisla ..citam ich dookola znova a znova...len taka truba ako ja si moze pomylit datum o dva dni ..zajtra rano frcim do mesta a bez knihy sa nevraciam

the best in the world (Rose, 17.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšie knihy ktoré som doteraz čítala. Prečítala som ich už asi 5x a začala som ich čítať ešte raz :-) myslím že sú to lepšie knihy ako od Dana Browna

Super (Ivana, 16.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vsetky sa super, rychlo a dobre citaju. Odporucam kazdemu kupit,precitate ich aj viac krat!!! :)

Usvit (Lucka, 13.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Citala som vsetky casti a neviem sa dockat aj filmu. Film bol dobry ale knihy 100krat lepsie. Sice som 4 diel citala uz v cestine neviem sa dockat kedy si ho precitam v slovencine..........

Najlepsie knihy na svete!!!! (Dominika, 9.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
najlepšie knihy ake som kedy citala a zaroven aj moje oblubene . ešte som nečitala nič take romanticke . knihy su proste úžasné!!!!!!

Twillight saga (Beáta Šuruová, 7.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musim sa priznat,že knihy som si kupila až po zhliadnuti filmu. Ale nelutujem ani jedinej koruny. Knihu s tak užasnou atmosferou som už davno nečitala po cely čas pri jej čitani som mala husiu kožu. Uplne vas vtiahne do deja a vy už len v užase pozriete na hodiny a poviete si "To už je tolko".

Urcite si to precitajte (uzasne, 6.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Videla som aj film bol velmi pekny ale na knihu to naozaj nema ked citate knihu uplne Bellu chapete viete sa vzyt do jej koze opisuje tam svoje pocity a vy mate pocit ze ste tam a vsetko to vidite a vnimate..Ked som to zacala citat nevedela som prestat doteraz som necitala nejake romany ale tento ma fakt dostal..Snazim sa pisat nejake kratke pribehy a celkom mi to ide ked piseme sloh tak vzdy viem nieco napisat ale nikdy by som nevedela napisat nieco ako Stephenie Meyer neberte to tak ze sa s nou porovnavam lebo take nieco by som si v zivote nedovolila..A ked budem dospela priala by som si napisat nieco take ako ona ale to sa mi v zivote nepodari..Skladam velku uctu Stephenie Meyer

usvit (Sabina, 5.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prave som docitala celu ságu a neviem sa dockat dalsej casti, film bol krasny ale na to opisovanie pocitov v knihach to jednoducho nema, ani nepamatam kedy som naposledy čítala roman, ale toto ma vazne dostalo, tretiu cast som doslova zhltla za dva dni, aj ked pracujem, citala som to do noci a nemohla som prestat...ta saga je ako droga..:)

Vynimocne (Anezka, 2.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasna kniha proste musite citat vsetky casti tak vas to vcucne do sveta upirov ze az nedychate...kniha je vzdy lepsia ako film ale aj film bol prvy dobry...Spisovatelka ma naozaj talent aj ked aj ja si myslim ze je to dlhe vzdy je to k veci nie je to uplne mimo nikdy to citanie nie je nudne ...odporucam aj Hostitel ktory je uplne uzasny aj ked ma trochu nas..l ale je to uzasny pribeh o com treba rozmyslat...

v pohode (funny, 29.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
bolo to dobre aj ked niekedy sa mi zda ze by sa cela saga zmestila aj do 2 knih. proste ok ale zbytocne zdlhave

waaw (Adka, 26.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
moj obdiv patri spisovatelke....ta kniha je uplna pecka :)

Usvit (Zuzana, 25.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po precitani vsetkych troch knih som nevydrzala a kupila som si Usvit v anglictine. Aj ked to islo zo zaciatku tazsie, pomaly som sa do toho dostala a precitala som to za par dni.... uplne uzasne! Uz sa tesim, ako si to este raz precitam v slovencine, aj ked viem, ako to skonci, ale to nevadi... a na ilustraciu - mam 53 rokov!

ano (marta, 23.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
moja 13r. dcera zhltla sagu jednym dychom a cita ju opat... film si pozrela 3krat neuveritelne, ako ju toto dielo zaujalo dakujem

Nádherné čítanie (Silvia Gerbová, 23.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja aj moja 14-ročná dcéra túto ságu milujeme a nevieme sa dočkať na 4. diel tohto výnimočného diela.

milujem ich (danyelka, 22.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
nic lepsie som necitala aj ked dvojka nov nebola moc zazivna ake sumrak a zatmenie som uplne zrala...neviem sa dockat na usvit nech uz to pride

super knihy (Paťka, 21.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som prečítala všetky 3 knihy ale najviac na mi páčilo zatmenie ale neviem sa dočkať kedy budem čítať aj úsvit. Twilight ma naozaj očaril a pohltil ma do svojho čara

25.augusta (Eliška, 20.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
To ako keď som si ju teraz objednala,tak mi príde až o 14 dní po 25-tom auguste??Či ako to je?

uzasna (mushu, 16.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
podla mojho osobneho nazoru, su prva a stvrta kniha, teda Zatmenie a Úsvit jednoznacne najlepsie...samozrejme, vsetky styri rada citam dokola, ale najviac sa vraciam prave k tymto dvom :-)))...uz sa tesim, ako si ju dolozim k ostatnym,...skoda, ze som nevydrzala a precitala si ju uz v cestine...:-)))...ked to je tazke, ked je to take dobre citanie ...

usvit - saga twilight (claudia, 9.7.2009) Odpovedať

priemerná kniha
no sklamanie, uz ju citam aspon dva tyzdne a nedokazem ju akosi docitat. jednotka bola rozhodne najlepsia.

usvit (claudia, 9.7.2009) Odpovedať

0
no neviem ci v slovencine bude o nieco lepsi

úsvit (Svetlana Kolesárová, 9.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
prečítala som už 3 časti a veľmi ma očarili, je to také pohodové ľahké romantické čítanie a preto sa teším až sa zahryznem do 4 časti zv. "úsvit"
Všetky komentáre (75)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x