bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Skúška ohňom (Hry o život 2)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Skúška ohňom (Hry o život 2)

V Skúške ohňom, druhom románe trilógie, rozvíja Suzanne Collinsová príbeh Katniss Everdeenovej, kladie jej do cesty nové, nebezpečnejšie prekážky... a prekvapuje čitateľov na každom kroku.

Katniss a jej priateľ z Dvanásteho obvodu Peeta Mellark napriek nepriazni osudu prežili Hry o život a zvíťazili. Katniss sa vracia k rodine a k svojmu dávnemu priateľovi Galovi, doma však nič nie je také, ako si predstavovala. Gale si udržuje chladný odstup a Peeta sa k nej obrátil chrbtom. Medzi ľuďmi sa navyše šepká o vzbure proti Sídlu, ktorú mohli podnietiť práve oni dvaja s Peetom.
Katniss na svoje zdesenie zisťuje, že nevedomky priliala olej do ohňa nespokojnosti, a teraz má strach, že ju nedokáže potlačiť. Najväčšmi ju trápi, že vôbec nemá istotu, či by to mala urobiť. Čím bližšie je Katnissina a Peetova návšteva obvodov, ktorú majú absolvovať v rámci turné víťazov, tým viac je v stávke. Ak sa im nepodarí presvedčiť obyvateľov Panemu, že sú do seba bláznivo zamilovaní, následky budú hrozivé.

Z anglického originálu The Hunger Games 2 Catching Fire (Scholastic, New York, 2009) preložil Michal Jedinák.

Detaily o knihe

Názov: Skúška ohňom (Hry o život 2)

Originálny názov: Catching Fire - The Hunger Games 2

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Hry o život...s exkluzívnym podpisom! Iba na BUX.sk

Fantasy trilógia Hry o život si získala milióny fanúšikov po celom svete. Už čoskoro príde aj do našich kín rovnomenný film, ktorý internetový portál Hollywood Crush označil za jeden z najočakávanejších filmov tohto roku. Vďaka BUX.sk budete určite pri tom, no už teraz sa môžete začítať do mimoriadne úspešnej a obľúbenej trilógie. Chcete vyhrať tieto tri knihy a k tomu autogram autorky Suzanne Collinsovej v špeciálnom kartičkovom obale? viac

Hodnotenie čitateľov

Viac než dokonalé (Kristína Dudziaková, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celá trilógia je písaná tak,že vás zaujme, a nemôžete sa odtrhnúť od knihy. Mne osobne sa najviac páčila táto kniha zo všetkých častí. Keď som ju čítala neprestala som, kým som už fakt nevládala. Ráno som vstala a musela pokračovať. Proste kniha je pútavá, dramatická,ale aj romantická.Všetky postavy sa mi hrozne páčili, boli prepracované a každá postava mala niečo do seba. Z postáv som si najviac obľúbila Mags, Haymitcha, Johannu a samozrejme Katniss a Peetu. Dokonalé postavy. Je to úžasná séria. Pokiaľ ste ju ešte nečítali, o čom pochybujem, tak si ju určite prečítajte :)

No nemilovať ju ?! (Pavlína Ružičková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hneď po dočítaní Hier o život (prvý diel) som pádila do kníhkupectva po druhý a tretí.Na knihe sa mi obvzlášť páčilo správanie Katniss ktoré bolo proste ľudské.Lebo,bohužiaľ,niektorí autori zabúdajú na to že aj hlavní hrdinovia sú len ľudia (samozrejme nie vo všetkých prípadoch) a bez ohľadu na to akí sú odvážni a statoční mali by pociťovať strach a mali by sa aj patrične vybúriť.A presne to sa Katniss podarilo.Každý by sa po takej šokujúcej novinke správal podobne.Ona si totiž prešla peklom a teraz si ním prejde ešte raz ? Ale nie,ono to nebude také "jednoduché" ako to bolo prvý raz,teraz bude v aréne bojovať so staršími,skúsenejšími,silnejšími bojovníkmi.A samozrejme ešte tu je tá záležitosť s jej celoživotnou láskou.Aby jej Capitol uveril že jej čin na konci 74-tých bol z čistej lásky k Peetovi sa za neho podľa všetkého teraz bude musieť vydať a založiť rodinu.Takže aj keby sa rozhodla že jej dlhoročný kamarát a spoločník pri love je muž jej srdca nič s tým nezmôže ? Bude do konca jej života predstierať že je to jej bratranec ?Popravde ja by som si vybrala Peetu.Už v prvej knihe som si ho veľmi obľúbila - jeho skromnosť a vernosť... ♥

Skvelá kniha (Ivana Hudáková, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhý diel trilógie Hry o život sa mi taktiež páčil. Autorka vystupňovala dej hlavne tým, že Katniss a Peetu znova poslala do hier. Tentoraz do hier štvrťročia, ktoré sú premyslenejšie, nástrahy sú nebezpečnejšie a v konečnom dôsledku sú oveľa zákernejšie. Je to vážne ohromná kniha a celá séria stojí za prečítanie :)

Skvelé pokračovanie (Evelin Kiss, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha si udržiava perfekciu z 1. dielu! Autorka píše veľmi pútavo a dokázala vytvoriť veľmi originálny dystopický svet. Postavy nie sú plytké a stále sa striedajú, keďže autorka svoje postavy rada zabíja. Najviac sa mi páčilo, keď boli hrdinovia zase v aréne. Krásna scenéria, celé to prostredie dokonale opísané, akoby som tam bola. Bála som sa, prežívala som emočne všetko a zároveň si užívala skvelý príbeh. Pokračovanie Hier o život vám jednoznačne nesmie uniknúť. Je to skvelá kniha plná akcie, napätia, strachu a nebezpečných situácii. Máme tu aj iskrenie medzi hrdinami a plno tajomstiev a klamstiev. Knihu odporúčam!

Zbožnujem túto sériu (Zuzana Palušáková, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhý diel trilógie som začala čítať hneď na druhý deň po prvom. Nedokázala som sa od neho odtrhnúť ani o štvrtej v noci, hoc ráno som musela vstávať do školy. Príbeh Katniss a ostatných obyvateľov 12teho obvodu je veľmi napínavý, tak isto ako aj ďalšie hry o život , ktoré sú už 75. v poradí. Horlivo som očakávala, čo bude zvláštne na týchto hrách. Skutočnosť, že sa do hry musia vrátiť vždy dvaja bývali výhercovia hier z každého obvodu bola šokujúca, hlavne keď v dvanástom obvode boli všeho všudy živí len traja výhercovia a to dvaja chlapi a jedna žena. Toto rozhodnutie zbúralo ilúzie o šťastnom a kľudnom živote bez strachu o svoj život bývalým výhercom v každom obvode. Počas čítania ma neustále napadali rôzne otázky. Napríklad: Aké sú plány povstania proti Panemu? Týkajú sa aj Katniss ? Existuje trinásty obvod ? Klame Panem všetkým obyvateľom jednotlivých obvodov ? Prežije Katniss alebo Peta tieto Hry o život ? Podarí sa im to len vlastnými silami alebo si nájdu spojencov z iných obvodov ? Táto kniha je proste úžasná, zatiaľ jedna z najlepších akú som kedy čítala. Napínavá, strhujúca, prekvapivá .... Ako negatívum pre mňa bolo asi len to, že je krátka. Každý, kto by rád poznal odpovede na otázky, ktoré táto kniha ponúka, by si ju mal prečítať skôr ako vyjde film v kinách :-). Nakoľko pri pozeraní filmu po jeho vyjdení´, môžu byť čiastočne zmätený o čo ide, ak niečo vo filme vynechajú. Prajem všetkým príjemné čítanie druhého dielu Hier o život.

Príjemné (Dana Suríniová, 8.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Druhá kniha trilógie je pre niekoho možno slabšia ako "jednotka", ale ja som ju čítala horlivejšie. Pravdepodobne aj preto, že "jednotku" som videla predtým sfilmovanú, takže kniha ma už až tak neprekvapila a táto časť bola pre mňa prekvapením. je to ľahšie čítanie pre kohokoľvek. Veľmi príjemne strávený čas a po dočítaní som sa tešila na poslednú časť:)

Dobré (Monika, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola o niečo slabšia ako jednotka, ale stále dokázala zaujať natoľko, aby som ju nespustila z rúk. Takže odporúčam!

Potesila (Tatiana Petríková, 4.1.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kedze som nevedela co ma caka, precitala som ju na jeden sup. Nebola taka, ze by som o nej nadsene rozpravala kazdemu ale nebola som ani sklamana. Splnila pre mna svoj ucel, prijemne som si oddychla.

Názor (ján hlodák, 25.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelé pokračovanie Hier o život. Ihneď čo som dočítal prvú knihu, "vrhol" som sa na druhú a potom na tretiu. Skúška ohňom je veľmi napínavá a neočakávaná. Dej sa vlastne znova točí o hrách... tentoraz štvrťstoročia. Nevedel som, čo si pre 75. hry pripravili tentoraz a veľmi ma prekvapilo, aký si Sídlo pripravilo plán. Plán na zničenie vzťahu Katniss a Peetu. No najväčšmi ma prekvapil záver, kde ich zachráni skupina rebelov a odvedú ich do "zničeného" 13. obvodu. (Ale to už je vlastne 3. kniha :D) Zvraty v knihe sú buď napínavé alebo ešte napínavejšie. Pri čítaní som nezaznamenal žiadnu chvíľku nudy či nezaujímavého deja. Skúška ohňom (Hry o život 2) sú neskutočným pokračovaním svetového bestselleru... Neviem, kde by tento svet bol bez trilógie Hry o život... :)

Nečakané (Lucia Magátová, 22.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pustiť sa do tejto trilógie je ako jesť najlepšiu čokoládu v živote ale nie si ju lámať ale pekne hrýzť. Kúsok po kúsku sa zahryzávate ďalej a ďalej do deja až pokiaľ sa nedostanete na koniec. Nedokážete prestať.

Hry o život (Veronika, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhá časť, oslavovanie víťazstva, opisovanie ostatných krajov a ich stavu po akejsi rebélii Katniss,dokonca bolo samé potlačovanie rozpísané, nemorálnou až krutou cestou,dokonca ani prijatie daru sa rodinám nevyplatilo... Po radosti z prežitia nastáva kruté zistenie .. návrat do Arény, kde sa bude musieť rozhodnúť zachráni peeta či seba? Samozrejme odpoveď je jasná ale ako prežiť čo najviac keď sú v aréene starší a skúsenejší splátci?Záver bol prekvapivý a šokujúci.. 13Kraj skutočne existuje... Odporúčam prečítať

perfektná (Jana, 30.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
na knihu som sa hrozne tešila, pretože od jednotky som sa nevedela odtrhnúť a tak isto to bolo aj pri dvojke. najviac ma prekvapila postava Finnicka. od neho som očakávala úplne niečo iné, ale autorka mi ako inak opäť dokázala, že predvídať sa neoplatí, pretože v tejto knihe nie je nič tak ako sa najskôr zdá :) a ten koniec, samé prekvapenia až do poslednej strany :) perfektná kniha, veľa neočakávaných zvratov a až dych vyrážajúcich situácii. odporúčam odporúčam odporúčam :) len mi je ľúto, že nespomenuli čo sa stalo s Cinnom, na to som čakala polovicu knihy a na konci o tom ani zmienka. už sa neviem dočkať trojky, len ma mrzí že to bude posledný diel a taká skvelá séria skončí :(

Jednoducho úžasné (Katarína, 19.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skoro vôbec nečítam knihy. Videla som Hry o život v kine a dostalo ma to. Musela som si prečítať 2. Nakoniec ani od 2 som sa nemohla odtrhnúť. Musela som si prečítať hneď aj 3. Proste úžasná kniha skvelý dej, akurát to v 3 časti neskončilo až tak veľmi dobre.

Nevedel som sa odtrhnúť! (Matúš Szeghő, 7.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kamaráti ma zavolali do kina na film Hry o život, tak ja teda že pôjdem, veď uvidím čo bude zač. Ten film ma neskutočne zaujal a hneď na druhý deň som si zohnal knihu. Bola neskutočne skvelá a chcel som vedieť čo bude ďalej tak som si zohnal aj dvojku. Jednu sobotu ráno som ju otvoril a zatvoril prečítanú o desiatej večer. Je jednoducho skvelá. Plná kniha napätia a zvratov. Nemôžte povedať nikdy že: Ja som presne vedel že sa to stane. A navyše, číta sa veľmi dobre a zrozumiteľne, takže vrelo ju odporúčam každému! Určite si ju prečítajte!

Skvelé (Mária Breštenská, 18.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
O Hrách o život som sa dozvedela len pred nedávnom vďaka masovej propagácii blížiacej sa filmovej premiéry. Ja som neodolala a pustila sa do knižného spracovania. A moje bezprostredné pocity po dočítaní? Hry o život patria medzi najlepšie knižné série, ktoré som doposiaľ čítala. Zatiaľ čo prvá časť bola "úvodom" do niečoho naozaj veľkého, pri tej druhej som doslova prestala dýchať. Suzanne Collins dokázala napísať veľké dielo. Prepracované, charakterovo bohaté dielo, ktorému nechýbajú emócie a autorka vás núti prežívať príbeh s hlavnými hrdinami. A vy len zaryto listujete stránkami. Až do samého konca. Teším sa na poslednú časť a vôbec si neviem predstaviť, čo ma čaká. Pretože v Hrách o život nie je isté vôbec nič.

75 výročie (Niki Kántorová, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
No táro kniha podobne ako ostatné dve stála za to. Keď ste už prežili to napätie a prekonali hry o život a celé šťastné ste sa pustili do dvojky, že tu už nič teké nebude a zrazu niečo ešte horšie. Tí najlepší z najlepších.

neočakávané napätie (Lucia Čulenová, 18.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako je prvou knihou aj touto som bola veľmi nadšená, kniha vás proste nenechá chladných a vy budete dej živo prežívať. Katnissine pocity budú aj vašimi, budete jej držať palce a spolu s ostatnými jej priateľmi sa budete snažiť ochrániť ju pred zlobou prezidenta Snowa. Keď som dočítala prvú knihu, povedala som si, že v druhom diele ma už nič prekvapiť nemôže pretože krutosť, prezidenta Snowa a tvorcov hier bola snáď nekonečná, no už po niekoľkých riadkoch som zistila, že som sa veľmi mýlila. Pretože to, čo dokázala autorka v tomto diele nemá obdoby. Autorke sa v knihe podarilo skĺbiť nenávisť obyvateľov Pantemu k vedeniu s nezmyselnými a ukrutnými Hrami o život. A do toho všetkého sa jej podarilo nejako vpratať romantické okamžiky, čo som bola veľmi prekvapená. Túto knihu odporúčam všetkým mladým ľuďom, už len preto aby si uvedomili aké veľké máme šťastie, že žijeme v takej zemi v akej žijeme.

seria (Helena Launová, 14.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
čitala som si recenzie a preto som si kupila celú seriu a nelutujem.Vsetky 3 knihy su pútavo napísané,takže ich nepustíte z ruky, kým nedočítate. V druhom diely musia Katniss a Peet,ktorý vyhrali Hru o život, presvedcit ludi Panemu ze su do seba zalubeny....

Výborná kniha (Lucia, 31.7.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zľava nie je taká dôležitá, podstatné je, že je to super knižka! Myslím, že dokonca lepšia než 1. diel, viac napätia, prekvapení, dejových zvratov. Odporúčam začať čítať v piatok večer, lebo sa od nej ťažko odtrhnete...:-)

zľava poteší (peter, 28.6.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
neviem o čom je ten príspevok od Čaba Bálinta, ale mňa zľava vždy poteší. a ak je ešte na novinku.... zoberte si martinus alebo gorilu.... oni dávajú aj 20% a viac na novinky a bestsellery.

"Nikdy by som nedala 16% zľavu na novú knihu! (Čaba Bálint ze Žili, 25.6.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
Nikdy by som nedala 16% zľavu na novú knihu..... vyjadrenie najväčšej vydavateľky SR pri pohľade v kníhkupectve na vystavenú novinku od autorky Meyerovej, kde bola poskytovaná zľava kníhkupcom 16%. A čuduj sa svete, svoje knihy veľká vydavateľka ponúka nie so 16% zľavou ale 18%!!! Viď Skúška ohňom, Zlodejka labutí,... predtým to bol Avater.....Kde sú tie silné slová pani riaditeľka?
Všetky komentáre (21)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zoskočím z vlaku a ponáhľam sa pomedzi koľajnice za Haymitchom. Vedie ma na koniec vlaku, kde nás nikto nebude počuť. Potom sa ku mne obráti.
„Tak čo je?“
Všetko mu porozprávam. O prezidentovej návšteve, o Galovi a o tom, ako všetci zomrieme, ak zlyhám.
Na tvári sa mu objaví triezvy výraz, v žiare červených koncových svetiel vlaku akoby zostarol. „To znamená, že nesmieš zlyhať.“
„Stačí, keď mi pomôžete prežiť turné víťazov...“ začnem.
„Nie, Katniss, tu nejde len o turné,“ preruší ma.
„Nerozumiem.“
„Aj keď to zvládneš, o niekoľko mesiacov sa po nás vrátia a odvedú nás na Hry. Ty a Peeta budete odteraz každý rok mentormi. Sídlo divákom zakaždým pripomenie váš románik, bude im servírovať podrobnosti z vášho súkromného života, takže ti nezostáva nič iné, len žiť s Peetom šťastne až do smrti.“
Význam jeho slov na mňa dopadne ako kladivo. Aj keby som ako chcela, nikdy nebudem môcť žiť s Galom. Ani mi nedovolia, aby som zostala sama. Navždy musím milovať Peetu, Sídlo bude na tom trvať. Mám len šestnásť rokov, takže mi zostáva ešte niekoľko rokov života s mamou a s Prim, ale potom...
„Rozumieš, čo ti hovorím?“ nalieha.
Prikývnem. Podľa neho pre mňa existuje iba jedna budúcnosť, ak chcem, aby zostali nažive moji blízki aj ja sama. Musím sa vydať za Peetu.

ISKRY SA ZAŽÍHAJÚ,
PLAMENE BLČIA
A SÍDLO PRAHNE PO POMSTE

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x