bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Metro 2033

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Metro
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Metro 2033

Odvtedy, čo Arťom býva v metre na stanici VÚNCH, na povrchu bol iba raz, a aj to tajne. Po jadrovom výbuchu už totiž zem nie je pre ľudí bezpečná... Život na stanici je dobre zorganizovaný a prebieha takmer normálne, ale v sústavnom strachu – začali na ňu útočiť nebezpeční čierni mutanti. A preto sa Arťom podujme na splnenie úlohy od záhadného Lovca, aby pomohol zachrániť nielen svoju stanicu, ale celé metro.
Takto sa začína postapokalyptické putovanie celým moskovským metrom uzavretým za hermetickými bránami, kde nie je rozdiel medzi dňom a nocou a univerzálnym platidlom sú náboje. Arťom má rád príbehy a legendy o metre, spomienky pamätníkov života na povrchu, trápia ho hororové sny a občas halucinácie, celkom dobre strieľa zo samopalu, trpí strachom z otvoreného priestranstva, politiku priveľmi nesleduje, čosi čítal o antických dejinách, neje potkanie mäso a na svojej ceste nachádza a stráca priateľov, nepriateľov, nové druhy života, fanatikov, revolucionárov, raketometníkov... aj knihovníkov a cestujúcich, ale tí dvadsať rokov po jadrovej vojne vyzerajú trochu ináč. A všetko sa rozhodne tam, na povrchu – na Ostankinskej veži.
Dobrodružný filozofický sci-fi triler odhaľuje tajomstvá tunelov v moskovskom metre i ľudskej podstaty.
„Ukončite nástup, dvere sa zatvárajú...“

Dostupné verzie titulu

Metro 2033 Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Metro 2033

Objednávací kód NA201031

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Názor čitateľa (Štefan, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá mi otvorila cestu do mojej novej záľuby a to konkrétne - čítania Post-apokalyptických kníh. Od prečítania Metro 2033 ubehlo už viac ako 9 rokov, no stále si spomínam na isté úseky, isté pasáže z knihy. Od vydania tohto skvelého knižného príbehu ubehlo viac ako 12 rokov a za túto dobu si stihol autor ale hlavne táto trilógia vytvoriť svoje vlastné UNIVERZUM. Aj to značí o tom, aká kvalita sa schováva za knihou Metro 2033. Skvelo spracovaný dej, postavy, spoznávanie nových ľudí či frakcií. Knihe snáď nič nechýba a odporúčam ho pre každého fanúšika Sci-fi postapokalyptiky.

moj nazor... (Adriana, 8.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
hmmmmmmmmmmmmm, mala som vysoke ocakavania, a zial, kniha ich nenaplnila. Uz asi v stvrtine som rozmyslala, ze s knihou hodim :) TEda s citackou :-D Potom v polke do tristvrte to bolo napinave a zase koniec bol nudny. Dej v skratke, po jadrovom vybuchu sa ludia, ktori prezili, schovali v moskovskom metre. Su rozdeleni do roznych kast podla viery aj narodnosti. Ale vplyvom radiacie vznikli aj ine tvory, ktore na ludi utocia a ludia sa musia branit. Tych bolo v knihe malo, dokonca v prvej polke ani neboli. Autor to neskor komentuje, ze je to narocky tak, aby zvysil u citatela ocakavania. Mlady Artom zije so svojim adoptivnym otcom. Jedneho dna tam pride chlapik, ktory Artoma nieco poziada a on potom prechadza celym metrom do stanice Polis. Cestou stretava rozne peripetie, spoznava rozne nazory a preziva aj divne sny. Skoda, ze niektore veci neboli dotiahnute do konca. Napr ked uz Artom dostane prilezitost vyjst na povrch a ma hladat specialnu knihu, samozrejme, nenajde ju a do kocna knihy uz vobec nie je spomenuta... Vadili mi tie zbytocne rozoberane ideologie, hluche pasaze...nuz, dalsie diely uz citat nebudem, hoci ma pomerne prekvapilo, ze v tretom diely vystupuju Artom, kedze tento diel skoncil, ako skoncil. Inak, na konci autor pise, ze povodne Artoma nechal zabit v polke, ale vydavatel mu poslal spat rukopis , ze je to nepublikovatelne :)

miestami som mala pocit, ze som "tam" (Natasa Hrkelova, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Glukhovsky vytvoril postapokalypticky svet prepracovany do najmensich detailov. Akcne pasaze sa striedaju s pasazami, kde je mozne sa i zamysliet, dokonca, som nasla i niekolko jednoduchych filozofickych uvah. Tak ako je svet pod zemou, tak ako ho vykreslil autor nerealisticky, tak myslienkove pochody jednotlivych postav su az prilis realne. Dokaze sa ludstvo zmenit? Poucia sa ludia z predchadzajucich chyb? Precitajte si Metro 2033. Pribeh sa odohrava 20 rokov po nuklearnej vojne, v protiatomovom kryte - v moskovskom metre. Zo stanic sa vyvinuli "staty" , ludia medzi sebou obchoduju, ale i bojuju. Na povrchu nie je zivot, resp.zivot aky pozname. Len mala cast ludi sa zachranila a medzi nimi i hlavny hrdina Arťom, v case vojny maly chlapec. Teraz, uz ako mlady muz, sa vydava napriec metrom, aby dorucil odkaz, a pomohol tak zachranit svoju domovsku stanicu ( kde prezil vacsinu svojho zivota ) pred mutantmi. Cele putovanie hlada svoj zmysel zivota. Metro 2033 ma na nete vyborne recenzie, ja mam vsak par vyhrad. Tak ako ma zaciatok zaujal, tak stred knihy mi prisiel roztahany a nudny. Ale toto vsetko vyvazil bombasticky zaver. Kniha ma najviac zacala bavit , ked Arťom vysiel na povrch. Autor tak popisal znicenu Moskvu, ze miestami som mala pocit, ze som "tam".

Desivý, napínavý a neuveriteľne pútavý príbeh (Martina Briestenská, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Okolo tejto knihy som v knižnici prechádzala takmer pol roka, kým som ju konečne vzala domov a môžem povedať, som rada, že som tak urobila. Knižka ma zaujala hneď od prvej strany a veru som sa od nej neodlepila až kým som ju nedočítala. Mrazivá atmosféra tmavých tunelov metra ma doslova pohltila, neustále som čakala, čo, kedy a odkiaľ vyskočí, aká príšera alebo prízrak. Vďaka spôsobu, akým bola knižka napísaná, skvelým opisom prostredia a cítenia postáv som všetko prežívala spolu s nimi, či to bol strach, úzkosť alebo radosť. Nápad s mapou bol geniálny, každú jednu stanicu, ktorá sa spomínala som si vedela nájsť a zorientovať sa a keď som si občas len tak prstom prebehla aj ostatné stanice, netrvalo dlho a mala som prehľad o celom metre. Dej bol napínavý od začiatku do konca a v istých momentoch bol naozaj strašidelný, hlavne ak to čítate večer, pri slabom svetle a v tichu, môžem vám zaručiť, že v každom tieni uvidíte niečo desivé, v každom tmavom rohu na vás bude striehnuť mutant a pravdepodobne vám zaspávanie potrvá dlhšie ako obvykle :D Táto knižka sa nachádza vysoko v mojom rebríčku toho naj, čo som kedy čítala, vrelo odporúčam každému, kto má rád sci-fi, aj vám čo ste mu zatiaľ neprišli na chuť. Myslím, že po prečítaní tejto knihy sa váš názor zmení ;)

Dokonalé (Veronika Babničová, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Môj názor Skvelé.K tomuto dielu sa nedá nič iné povedať . Skvelé pre chalanov aj baby , ženy , mužov ... V jednej chvíli čítate o stretnutí s mutantmi ( čiernymi ) a v druhej už úvahu a pocity. Najprv som sa bála pustiť do tejto knihy a myslela som si , že ma vôbec nezaujme. No musím povedať , že som prečítala ja ďalšie pokračovanie , nieje to tak celkom pokračovanie kedže ide o iné postavy a Arťom tam vstúpi len raz. No ale k Metro 2033 . Obdivujem autora za takúto knihu. Super je tiež , že je pridaná mapa metra a prebal je tiež úplne epický . Keď už som si myslela , že to najlepšie som už v knihe prešla - prišla ďalšia postava - Stalker .Arťom sa spolu s ním vydá na povrch a tam to ešte len bude zaujímavé . Kedže som to čítala tak 2 roky dozadu tie opisy na povrchu ma vážne dostali a knihu som radšej čítala cez deň . Nie nieje to nič hrozivé (len trošku ) , skôr by som povedala , že autor to napísal tak , že sa do toho až vcítite . Zimomriavky od začiatku až po koniec .Keď som si čítala nejaké komentáre k tomuto dielu našla som , že sa niekomu nepáčilo ako je to málo domyslené . Zamyslela som sa nad tým a musím priznať , že ten život mutantov z rádioaktivity a vyvinutý tak rýchlo je trošku mimo ... Ale nikde nieje napísané , že to je podľa faktov a že je to reálne . Takže to tam vôbec neprekáža a keby som si neprečítala toto , zrejme by som si to ani nevšimla . A napokon , patrí medzi fantasy ,takže ...Najviac ma dostala scéna v knižnici . Treba prečítať , je sa na čo tešiť.

Naplno pohltená dejom (Ľubka, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ruská literatúra ma vždy niečím fascinovala, bola taká iná, ako ostatná literatúra. Knižka ma zaujala hneď na prvý pohľad, tak som sa rozhodla ju prečítať. Autor ju písal celkom zložitým spôsobom, aspoň pre mňa, pretože tam bolo mnoho detailov a museli ste vnímať každé slovo, aby ste pochopili dej. Nezvyčajná situácia, v ktorej sa ocitli ľudia, ktorí prežívajú v metre ma doslova chytila a vtiahla do deja. Na knihe bolo fajn to, že autor vymyslel tak originálny nápad, že táto kniha je asi najlepší bestseller, aký som čítala. Ľudia, ktorí žijú v metre, v ktorom na nich číhajú rôzne nástrahy, sú si neistí, či aj na druhý deň otvoria oči. S každou stranou som v napätí čakala, čo sa stane. Koniec sa mi zdal trochu akoby urýchlený, ale to nemení nič na veci, že sa mi táto kniha dosť páčila. Odporúčam ju milovníkom sci-fi.

Počet strán (Norbert, 22.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chcel by som sa vás opýtať, či by niekto nevedel, prečo slovenská verzia knihy Metro 2033 a tiež aj 2034 majú menej strán ako česká, moc to nechápem ešte keby česká je menšia ako slovenská možno to pochopím, ale sú tam veľké rozdiely: slovenská 352 strán, rozmery 145x227 mm a česká 469 strán, rozmery 150x234 mm, takže dokonca česká je ešte väčšia, len ma to tak zaujíma, či niekto nevie prečo. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď (Bux.sk, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, nejde len o rozmery knihy, ale aj o samotny layout a sadzbu (velkost pisma, riadkovanie, pocet riadkov, odsadenie atd...)

metro (Pavol Melišo, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
paráda. Jedinečná kniha ktorú som doslova zhltol sa necelé 2 dni. Dokonale zvraty i napätie. Akurát ma mrzí nedostatok priestoru pre mutantov. P.S: Koniec ma totálne dorazil

Mrazivé čítanie s nápaditou originalitou. (Alexandra Michaličková, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu mi odporučil spolužiak a musím povedať, že sa mi do nej zo začiatku nechcelo. Po prvých pár stranách som ale začala popisy života v Moskovskom metre doslova hltať. Pri ceste tunelmi som cítila príjemné mrazenie strachu - čo sa v metre všetko skrýva? Priestory, ktoré kedysi korzovali podzemné vlaky každých pár minút sú teraz temné, plné nástrah, monštier a nadprirodzených úkazov. Väčšina ľudí sa z tunelov ani nevráti. Osamelosť a úzkosť, ktorú v nich postavy zažívajú sa prenáša na čitateľa. A nemôžem zabudnúť ani na postavy samotné. Napríklad postava Huntera/Lovca ako aj mnohých iných bola skonštruovaná so spisovateľskou genialitou akú by som prirovnala snáď ku G.R.R. Martinovi, hoci hlavná postava samotná bol skôr taký prázdny oriešok, do ktorého sa mohol čitateľ vložiť sám. Metro 2033 osviežilo moju čitateľskú schránku niečím novým a už sa nedočkavo vrhám na druhú časť - Metro 2034.

Skvelá kniha (Peter, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mimoriadne zaujimavá kniha ktorú stoji zato prečítať si :) dosť zvratov tam je takže ostanete v napätí až do konca

Kvalitné dielo (Zuzana Rendošová, 11.11.2012) Odpovedať

Deštrukcia planéty, otrávený vzduch, mutácia živých organizmov... Ukryli sa teda v podzemí metra. A predsa si mysia, že všetko môže fungovať po starom. Ľudia. Nepoučiteľní, násilní, chamtiví, bažiaci po moci, ale zároveň i milujúci, prahnúci po slnku a teple domova... Kniha je apokalyptickou sondou do ľudskej budúcnosti iba okrajovo, najdôležitejšia v tomto rozprávaní je podľa mňa filozofická sonda do ľudskej duše. Hlboká kniha s množstvom hlbokých myšlienok, pútavo napísané, kvalitné dielo. Prečítané na jeden nádych. Odporúčam aj pre skúsených čitateľov, aj pre mladých ľudí.

iný svet (Monika, 10.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je naozaj to, čo som už dlho medzi knihami hľadala. Je neuveriteľne pútavo a zaujímavo napísaná. Nepatrí medzi lacné "trháky", ktoré na pultoch predajní občas vídať, ale autor si na deji, postavách a skrytom význame v knihe naozaj dal záležať. Páči sa mi celková myšlienka knihy o ľudskej slepote, ale aj odvahe a základnom pude - prežiť. Autor opisuje aj jednotlivé stanice metra ako aj v skutočnosti vyzerajú, teda vytvára dojem, že príbeh sa naozaj niekedy stal. Kniha je hrubá a písaná drobným písmom, teda to bolo pre mňa napínavé čítanie na niekoľko dní. Čo ma milo prekvapilo, príbeh je neotrepaný :). Knihu odporúčam všetkým, ktorí majú radi napínavé a originálne čítanie.

nema chybu (filip, 31.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
už dlho som tak nebol zažratý do čítania, prečítaná za pár dní, uvažujem že si ju prečítam znova

METRO 2033 - Skvelé čítanie (Ján Telepovský, 8.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, vrelo odporúčam!... Udrží vás v napätí, rozumne vyriešené vysvetlenie javov, dejov, myšlienok...Zaujímavé udalosti, skupiny ľudí, príbehy... Skvelo vymyslené opisy javov a prostredia... Tajomnosť počas celej knihy ... v skratke super čítanie!

podla hry? (gofi, 6.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
spametajsa hra je podla knihy.. a myslim že je 100x lepšia než hra..

neviem (martin kura, 29.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
tato kniha musi byt strasne dobra ked je podla hry.bo hru som uz celu presiel

metro 2033 (CH ..., 13.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
ja len chcem napisať že metro je vinikajúca kniha ... fakt odporučam každemu !!! ako aj zahrať hru metro 2033 ... celí ten dej je perfektný ... :D

re: (Miroslav Moško (Ika, 10.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozdiel je dany inou sadzbou knihy. Obsah co do kvantity je ten isty.

pokračovanie (Martin Kuba, 9.1.2011) Odpovedať

0
to je dobrá zpráva... škoda,že najskôr až niekedy o 1/2 roka. Nevadí vydržíme! Mal by som ale predsa ešte jednu otázku k tejto výnimočnej knihe... Neviem,či si to vôbec niekto všimol,ale rozdiel medzi sk352 a cz472 prekladom je až 120 strán??? To je čeština natoľko odlišná,že potrebuje na preklad z ruštiny o 120 strán viac oproti slovenčine?

2034 (Durin, 29.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Metro2033 je super a super je aj to ako duvilaxovi a Patrikovi M prisla "slovenska" odpoved , ze kedy vyjde metro3034 = cize ziadna. Pritom uz IKAR musi vediet ze kedy.

moj koniec (Neo6891, 27.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Caute, ja som tu knihu docital dnes, dostal som sa k nej az vdaka hre. Mne ten koniec pripadal tiez ze bud Artom urobil chybu alebo ta jeho predstava na konci kedy akoze nadviazal kontakt bol len zufali pokus ciernych o zvratenie ich osudu. Tazko povedat, osobne mam radsej jasne konce.

BTW :) (Pavol M., 13.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Medzi prvými mojimi knihami , výborne napísana . A konečnu myšlienku som pochopil takto ja :) . Neviem či je to správne , ale može sa to rátať . ten ludský egoizmus o tom že oni su stale páni a budu vždy samostatne jednotky bez spojencov inej rasy . Egoizmus zostane u nich navždy . Nikdy nepochopia sa všetci navzájom . AJ keby mali byť kročik od deštrukcie ...

2034? (duvilax, 30.9.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítal som pomerne veľa kníh,ale toto je neskutočne dobre napísaná kniha...ten koniec je možno zámerne taký aký je. Čo sa týka 2034 to nebude pokračovanie,ale samostatná kniha. Kedy bude slovenský preklad? už teraz je neskoro...

Dalsia? (Patrik M, 31.7.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chcem sa opytat, metro 2034 je len ako internetovy projekt autora zadarmo k stiahnutiu, a len v rustine alebo aj vyjde v slovenskom preklade? A na 100%? Dakujem

Ako to ja chapem... (Patrik M, 31.7.2010) Odpovedať

0
Ako som to pochopil ja, konce mohli byt dva, a to: Velmi dobrý a dobrý. Autor zvolil ten dobry. Velmi dobry koniec by bol keby sa artom spojil s ciernimi, zacali by komunikovat atd, tym by sa ludstvu v podstate "mozno" naskytla moznost vratit sa na povrch. A ten druhy koniec dobry, Cierni boli zniceni, vchod pre istotu tiez, VUNH sa zachranilo aj ich linka, nikomu nic okrem artoma nevadilo, takze tak ;)

Koniec (Kani.DTH, 30.6.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mohol by sa niekto so mnou podelit o svoj dojem z konca knihy??? Docital som to jednym dychom a v mojom prekvapeni som nevedel usudit ci to skoncilo dobre alebo zle...boli cierni len zli mutanti ktorych sa podarilo vyhubit a kniha mala happyend?? alebo si az na poslednych listoch Artom uvedomil ze spravil velku chybu ked boli cierni zniceni a znamenalo to ze to ze ludia uz nemaju sancu prezit pretoze si znicili poslednu sancu ako sa dostat v buducnosti na povrch a ze len on bol ten vyvoleny ktory to mohol zariadit a vlastne by mu cieri neublizili a tento boj v podstate prehral???

2033 (Lucia Chovanová, 31.5.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je naozaj vynikjuca, pisana dobrym stylom, len ten koniec, no neviem neviem... Tak trochu ma to sklamalo. Autor to na poslednych asi desiatich stranach vsetko strasne urychlil, alebo ako by som to nazvala. V celej knihe sa dostatocne venoval vsetkym udalostiam, a ked prislo na rozuzlenie toho vsetkeho, hup ani nie desat stran a je potom. Ale to nic nemeni na tom, ze kniha je ozaj vyborna.

Coze? (JancoM, 27.5.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
ja ju tiez odporucam, lebo je to perfektna kniha. A Metro 2034 som si postahoval ale si pockam aj na slovensky preklad xD.

Metro (AnDy, 20.5.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi dobra kniha a koniec bude najneocakavanejsi. Ma sice 351 stran ale mensim pismom a je viac vyuzity priestor strany. Uz je aj Metro 2034 ale zatial po rusky takze za rok,dva bude mozno aj po slovensky.
Všetky komentáre (30)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Oporou mu bolo vedomie, že plní úlohu obrovskej dôležitosti, že v stávke je prežitie celého metra a že touto úlohou nebol náhodne poverený práve on. Či už vedome, alebo nie, Arťom vo všetkom hľadal dôkazy toho, že bol vybraný na splnenie tejto úlohy, no nie Hunterom, ale kýmsi alebo čímsi väčším. Zničiť čiernych, zbaviť rodnú stanicu a blízkych ľudí ich prítomnosti, prekaziť im zničenie metra – to bola úloha hodná toho, aby sa stala cieľom života. A všetko, čo sa s Arťomom dialo počas jeho putovania, dokazovalo jedno: nie je taký ako všetci. Preňho je pripravené niečo mimoriadne. Práve on má rozdrviť na prach, vyhubiť netvorov, ktorí v opačnom prípade sami skoncujú so zvyškom ľudstva. Kým išiel touto cestou, vysvetľoval si znamenia správne, jeho vôľa v úspech víťazila nad skutočnosťou, hrala sa so štatistickými pravdepodobnosťami, odkláňala guľky, oslepovala príšery a nepriateľov, nútila spojencov zjaviť sa v správnom čase na správnom mieste.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x