bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Záchvat, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Záchvat, 2. vydanie

Senátor Ashley Butler je typický južanský demagóg, podporuje tradičné americké hodnoty a bez rozmýšľania odsudzuje všetky biotechnológie. Je predsedom výboru pre zdravotnú politiku, ktorý bojuje proti zavádzaniu nových klonovacích technológií, čo mu len pomáha v jeho politickej kariére. Doktor Daniel Lowell, vynálezca technológie posúvajúcej výskum kmeňových buniek na vyššiu úroveň, v ňom však vidí prekážku pri uvedení svojej biotechnologickej firmy na burzu cenných papierov. Tieto dve zdanlivo protikladné osobnosti sa stretnú na pôde výboru, ktorý má rozhodovať o schválení nového zákona proti používaniu klonovania v zdravotníctve. Obaja – Butler aj Lowell – však v podstate túžia po tom istom. Butler populisticky predstiera záujem o nenarodené deti, v skutočnosti je to však len zámienka, aby sa dostal do najvyššej politiky. Lowell túži po finančnom ocenení a spoločenskom postavení natoľko, že starostlivosť o blaho pacientov sa dostáva do úzadia. Situáciu ďalej komplikuje dôverná správa, že senátorovi Butlerovi diagnostikovali Parkinsonovu chorobu. Z Butlera a Lowella sa tak stávajú faustovskí spojenci – senátor totiž požiada Lowella, aby ho tajne podrobil novej terapii, ktorá však ešte nebola schválená úradom FDA. No liečba sa nevyvinie podľa očakávania a senátor začína trpieť zvláštnymi záchvatmi.

Detaily o knihe

Názov: Záchvat, 2. vydanie

Originálny názov: Seizure

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Záchvat (Lia, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľkým fanúšikom tohto autora, mám doma 20 jeho kníh a staršie tituly som si požičala z knižnice. V Záchvate veľmi zaujímavo preplietol problematiku vysokej politiky s pokrokovou medicínou - klonovaním. Napínavý dej od prvej strany, až po tú poslednú - tak ako je to u Cooka vždy. Bonusom sú aj zaujímavosti o téme klonovania.

oplatí sa prečítať to (Ema, 3.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to prvá kniha od Robina Cooka, ktorú som prečítala. Počula som samé chvály a tak som sa do nej pustila. Neoľutovala som. Zo začiatku mi to síce šlo pomaly, všetko sa odohrávalo pomalšie, ale neskôr to už išlo jedna radosť. Mala som veľký problém odpútať sa od knihy. A čo sa týka záveru, bolo to niečo úžasné. Rýchly spád a prekvapivý záver. Kniha obsahuje aj zaujímavé fakty, ktoré som netušila. Vrelo odporúčam - oplatí sa venovať čas tejto knihe

Kniha (Jozef Pistovič, 21.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám skoro všetky "cookovky" prečítané a aj Záchvat patrí medzi tie s pútavým dejom. Hlavným motívom knihy je politika a klonovanie v zdravotníctve. Všetky knihy od Cooka sa oplatia(až na Zelenáč v bielom a Kritický stav ma tiež velmi nezaujal).

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x