bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Démon a slečna Prymová

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:176
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 8,32 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,51 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,90 €
Ušetríte: 1,39 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Démon a slečna Prymová

Jedného dňa sa v horskom mestečku Viscos objaví záhadný cudzinec s diabolským plánom. V lese ukryje zlatý poklad a vystaví tak pokušeniu ľudí, ktorí už roky žijú verní tradíciám v mestečku bez detí a bez budúcnosti. Do svojej hry vláka ako prvú slečnu Chantal Prymovú. Poverí ju, aby ostatným obyvateľom oznámila, že ak spáchajú smrteľný zločin, daruje im desať prútov zlata. Podľahnú obyvatelia Viscos pokušeniu a dopustia sa zločinu len pre peniaze?
Románom Démon a slečna Prymová završuje Paulo Coelho trilógiu venovanú láske, smrti a moci, do ktorej patria diela Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala a Veronika sa rozhodla zomrieť.

Dostupné verzie titulu

Démon a slečna Prymová Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Démon a slečna Prymová

Originálny názov: O Demônio E A Senhorita Prym

Objednávací kód NA200997

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Démon a slečna Prymová (Alena Forr, 29.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
cudzinec, ktorý prichádza do dediny, ponúka ludom "hru na dobro a zlo" a je na každom, ako sa s tým vyrovná. Kniha, v ktorej si každý niečo najde. :D

Démon a slečna Prymová - Paulo Coelho (Jan Ka, 11.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý, dynamický, pútavý a hlboký príbeh o manifestácii a večnom boji dobra a zla, zachytený prostredníctvom tohto filozofického románu je taktiež odkazom, že dobro a zlo má jednu a tú istú tvár, a všetko je len otázkou vnútornej rovnováhy a výberu. Záhadný cudzinec, hľadajúci pravdu o povahe ľudskej bytosti, zavíta do malého mestečka Viscos, v ktorom žijú čestní ľudia. Cudzinec neustále pokúša mladú a krásnu Chantal, ako aj obyvateľov mestečka, aby podľahli pokušeniu a stratili vieru v blížneho, ako aj v seba samého. Autor prostredníctvom krásneho a dojímavého príbehu, bravúrnym spôsobom otvára tému základného problému existencie dobra a zla, zodpovedá tak otázku o povahe ľudského konania a overuje schopnosť ovládať sa a konať dobro.

Demon a slecna ... (Veronika Jurčišinová, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento príbeh bol čitateľný, miestami napínavý, trochu romantický, a hlavne som sa tešila na "Finále" .... Možno to malo čosi do seba, ale určite je to slabšia z Coelhových kníh. Mne tam chýbalo viac toho jeho filozofovania.... hĺbania sa v texte .... viac neotrepaných múdrostí. Všetky myšlienky , ktoré v knihe použil , buĎ už boli v inej jeho knihe, ale v úplne inej knihe iného autora. Coelho sa v príbehu snažil vysvetliť myšlienku dobra a zla, a možno keby som nemala také vysoké očakávania, poteší ma viac. Ale takto.... Ak máte P.C radi, kúpte si to a sami zhodnoťte....

Vyborná kniha (Barbora Dobríková, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasné čítanie, ktoré ma donútilo sa zamyslieť nad konaním človeka a hlavne nado mnou samotnou.. Ako by som pri takej ponuke reagovala ja? Ako by vyzeral môj boj, môjho Dobra a Zla? A môže vôbec človek súdiť konanie druhých ľudí? Aké silné je pre človeka jeho svedomie? My sme túto knihu prečítali s priateľom na dovolenke obaja, najprv on a potom ja a vďaka nej sme mali obaja nutkanie o sebe premýšlať a tiež nás podnietila v úžasných rozhovoroch počas večerov na pláži pri vínku, kde sme si vymieňali dojmy a názory na túto knihu a premýšľali nad svojimi bojmi medzi Dobrom a Zlom :) Kniha je úžasná!!!

Je človek dobrý alebo zlý? (Ivana Drgová, 26.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Charakter človeka-ako sa dokáže zmeniť? V každom z nás je kúsok démona a anjela.Je tam tenká hranica medzi dobrom a zlom. každý človek sa dokáže zo dňa na deň zmeniť-jeho charakter v dôsledku vonkajšieho podnetu. Ako sa vraví, človek je tvor, ktorý dokáže sa každej situácii prispôsobiť, záleží len na okolnostiach. Ukážka hraničnej situácie, kde je sebectvo výraznejšie ako láska k blížnemu. Čo nakoniec zvíťazí?

pre každého (Eva Pitlová, 28.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
táto kniha je presne o každom z nás a o tom ako každý z nás v sebe vedie určity boj so svedomím ... no či vyhrá svedomie alebo pokušenie to nieje u každého vždy rovnako :)je to velmi dobrá poučná kniha so zaujímavým dejom a samozrejme neuveriteľne pravdivými myšlienkami z ktorých neostanete nezmenený.Dokáže po pár riadkoch čitateľa vniesť do deja že ju z ruk nepustí a číta až kým sa neprečíta na koniec :)

Ďalšia do zbierky (Hana Jakúbeková, 26.3.2013) Odpovedať

Mám rada knihy od Coelha lebo každá vám niečo dá do života a tejto sa to týka tiež. A navyše je to aj krátke čítanie :)

Pútavá s kopou myšlienok... (Nikoleta Kačániová, 14.3.2013) Odpovedať

Milujem každú knihu od P.C. Jednoducho si neviem pomôcť. Jeho knihy majú niečo do seba a on naozaj viem o čom píše. V tejto knihe sa rieši otázka dobra a zla, tých večných malých-veľkých bojov vo vnútri nás. Zároveň je pekne vidieť to, ako sú ľudia prepojení a ako jedna udalosť v živote človeka môže ovplyvniť konanie a myslenie ďalších ľudí.

:) (Veronika Ďurinová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paula Coelha mám veľmi rada, jeho knižky ma zaujali. Priam nútia človeka zamyslieť sa nad vlastným životom a niekedy aj nad životmi iných. Práve kniha Démon a slečna Prymová ma zaujala najviac. Veľmi sa mi páči, ako v nej autor spracoval príbeh Dobra a Zla. Výborne opísal charaktery osôb a krásnu prírodu. Myslím, že na tomto príbehu je kus pravdy, pretože v každom z nás je kus aj toho zlého, aj dobrého. Ak sa mám priznať sama neviem, ako by som sa s takouto ponukou vysporiadala ja, ale viem, že vidina ľahko zarobených peňazí je vždy lákavá. Takže , ak chcete zistiť, ako by ste si počínali vy, alebo ako príbeh prebieha vrelo odporúčam. Táto kniha vážne stojí za to !

Peniaze alebo život (Želmíra Kubaliaková, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá kniha, ktorá dá človeku podnet na zamyslenie, čo všetko je schopný človek urobiť kvôli peniazom.

úžasné (Diana Ragánová, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpila len nedávno ale prečítala som ju dvakrát. ÚŽASNÁ KNIHA. Núti ľudí zamyslieť sa nad svojim životom. Knihy od Coelha sú veľmi náučné ako aj táto. Ľudia tohto mestečka veľmi zaujímavo riešia problematiku. Som zvedavá na to čo by si vybrali ľudia v dnešnej dobe. Chceli by peniaze alebo nie? Zabili by kvôli peniazom niekoho? Priateľa? Známeho? Ba aj milovaného? No neviem. Je to dosť zaujímavá otázka. No ale aj v novinách môžeme vidieť že aj ze menej dôležité veci si zabíjajú ľudí vo svete. No ale vrátim sa ku knihe. Podľa mňa je veľmi dobrá a ako som už aj vravela naozaj poučná. Coelha som veľmi obľúbila. Píše úžasné knihy. Odporúčam všetky jeho knihy. :)

Ťažká, ale pútavá (Maximilián Lamanec, 13.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som čítal len nedávno. Autor opisuje charaktery rôznych ľudí a v pozadí sa odohráva príbeh. Veľmi jednoduchý, povedal by som až primitívny, ale asi najvýstižnejšie je slovo nereálny. Na tomto malom príbehu dokáže autor so svojím majstrovstvom opísať charaktery všetkých postáv. Príjemné čítanie. Nie je to kniha "na jeden hlt", ale je to kniha na dlhšie. Je potrebný dlhší čas na to, aby sme pochopili, čo nám autor chce povedať.

:) (Dominika, 12.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paulo Coelho je známy tým, že čitateľov rozdeľuje na dve skupiny: tých, ktorí ho zbožňujú a tých, ktorí ho neznášajú. Osobne poznám ľudí z obidvoch týchto táborov, a preto môžem povedať, že s touto knihou je to rovnaké. JA som si túto knihu zamilovala. Otázka dobra a zla predostretá takýmto spôsobom je skutočne podmanivá. Sama som sa zamýšľala nad tým, čo by som urobila, keby mi niekto dal možnosť takejto voľby. Či by vo mne zvíťazilo dobro a úcta k životu, alebo naopak chamtivosť a túžba po peniazoch. Myslím, že to by som zistila až vtedy, keby mi túto otázku niekto položil naostro. Avšak je veľmi zaujímavé sledovať, ako to riešia postavy tohto príbehu.:)

Získal si ma :) (Mirka, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Démon a slečna Prymmová je asi prvá knižka čo som od Coelha prečítala. A musím povedať, že som mu zostala verná aj naďalej. Príbeh zachytávajúci mnohé ľudské vrtochy a vlastnosti, ktoré by sme najradšej skryli a vnímali sa iba v dobrom svetle. Coelho je však autor čo vie, že len s nimi je život životom ako má byť. Zbožňujem knižky v ktorých neviem celkom presne odhadnúť na ktorej strane je dobro a zlo a či je vôbec nejaká nádej že "všetko dobre dopadne". Príbeh kde má vášeň aj skaza svoje miesto. Naviac ma úplne pohladili na duši opisy prírody. Vedela som si celkom presne predstaviť krajinu, v ktorej sa všetko odohrávalo... Autor ponúka čítanie medzi riadkami a je viac ako isté, že každý si v tomto diele nájde presne to, čo chce práve čítať. Coelho prináša do kníh zvláštnu spiritualitu a po prečítaní ešte dlho len tak sedím a premýšľam nad myšlienkami, ktoré nenápadne vštepuje do mojej mysle prostredníctvom očarujúcich kníh. Určite odporúčam!
Všetky komentáre (14)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dobro aj Zlo má jednu tvár; všetko závisí len od toho,
kedy ľudskej bytosti prekrížia cestu.

Démon a slečna Prymová

Srdce človeka je bojové pole anjelov a démonov. Každý z nás má v sebe čosi, čo nikto nedokáže vysvetliť – akési tiahnutie k zlu – ale vieme ho udržať ho pod kontrolou a vieme prejaviť to dobré v nás, ako to urobila hlavná hrdinka tejto knihy. Nie preto, lebo by v nej nebojovali oba protiklady, ale preto, lebo si uvedomila, že s nimi môže žiť a vybrať si, čo je pre ňu najlepšie.
Paulo Coelho

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x