bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







EON - Zaklínač drakov (EON 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: EON - Zaklínač drakov (EON 1)

Šermiarske umenie, dračia mágia a hrdina s nebezpečným tajomstvom. Dvanásťročný Eon je už niekoľko rokov študentom. Jeho intenzívna príprava vychádzajúca z východoázijskej astrológie zahrňuje dva druhy umení – umenie meča a magické schopnosti. On a jeho učiteľ dúfajú, že ho vyberú za učňa zaklínača draka – jedného z dvanástich energetických drakov šťastného osudu.
Lenže Eon má nebezpečné tajomstvo. V skutočnosti je to Eona, šestnásťročné dievča preoblečené za chlapca, aby získalo šancu stať sa zaklínačom draka. Ženy majú zakázané používať dračiu mágiu. Keby niekto odhalil jej prestrojenie, znamenalo by to jej istú smrť.
Keď hrozí, že Eonino tajomstvo vyjde najavo, ona a jej spojenci sa ocitnú v smrteľnom nebezpečenstva a v centre boja o trón. Eona musí nájsť fyzické i duševné sily bojovať proti tým, ktorí ju chcú pripraviť o mágiu... i o život.

Detaily o knihe

Názov: EON - Zaklínač drakov (EON 1)

Originálny názov: EON: The Last Dragoneye

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Draci (Zuzana Palušáková, 30.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Milujem draky a rada citam knihy s nimi suvisiace, uz len kvoli tomu ma zaujala aj tato kniha. Dlho som na nu pozerala len v knihkupectve kym som sa k nej dostala. Kniha sa citala super. Pribeh Eona je zaujimavy. Krasne su tam opisane draky a ich spojenie zo svetom ludi. Povedala by som, ze autorka sa chcela priklonit viac ku chapaniu drakov tak, ako ich chapu v krajinach odkial k nam prichadzaju. Je to iny pohlad na drakov, nez aky sa doteraz zvykol v knihach vyskytovat a o to je to zaujimavejsie. Po jej dociani som sa nevedela dockat toho kedy vyjde druhy diel. Kniha urcite dokaze zaujat milovnikov drakov :-)

Odporúčam! (Annaví :D, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je proste čarovné opísanie sveta o ktorom sa človeku ani nesnívalo! Eon a rovnako aj pokračovanie Eona, sú knihy, do ktorých som sa začítala hneď od začiatku a čítala som ich znova a znova. Proste magický príbeh plný kúziel, drakov, lásky ale aj vojny. Určite vám odporúčam prečítať si ju! ;)možno sa vám na začiatku bude zdať že to nie je nič pre vás, ale určite sa nenechajte odradiť :) Odporúčam! :)

hit to nie je (Pavol Melišo, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slabé slabučké a nudné. Lutujem, že som si to kúpil. Prečítam hocakú knihu ale aby som tak tenkú knihu(teda aspoň pre mňa) čítal skoro týždeň tak to je hrúza.

Praví draci! (Evelin Kiss, 7.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha prekypuje správnou fantasy! Draci, energia cez nich ovládaná ľuďmi, hierarchia 12 mesiacov... Je to naozaj zaujímavý svet, prirovnala by som ho k stredoveku. Je nemysliteľné, aby žena mohla ovládať drakov. Preto sa Eona prezlieka za chlapca, aby mohla dostať šancu byť dračou zaklínačkou. Kniha je skvelá. Je v nej plno akcie, tajomstiev a rôznych pravidiel. Čítala som ju síce v mladšom veku, ale štýlom sedí komukoľvek. Nie je romantika, ale akcia a napätie. Taká ozajstná fantasy.

Knižka (Jozef Franek, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nečakane ma prekvapila táto knižka. Bol som voči ne skeptický ale asi po dvoch kapitolách ma to veľmi zaujalo. Hlavne ma prekvapil nečakaný dej na konci. Veľmi doporučujem túto knižku.

Nie je to čo by ste čakali, no je to super (Alexandra Podolová, 21.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Napínavý príbeh plný mágie, predstierania, čínskych drakov, akcie, intríg a trochou politiky. Eon má pomalší rozbeh a chvíľu trvá než sa do neho začítate. No potom sa od neho nebudete vedieť odtrhnúť. A po skončení budete potrebovať nutne druhý diel. Rozprávačský štýl autorky je veľmi dobrý a pútavý a svet, ktorý vytvorila je jedinečný a pohlcujúci. Ak máte radi draky a radi by ste si o nich prečítali z iného pohľadu ako ich opísal napríklad Paolini, určite odporúčam

Otázka (Iva, 14.9.2012) Odpovedať

Zaujme tato kniha aj chalanov?

tak.. (Alexandra Podolova, 14.9.2012) Odpovedať

zavisi to od toho, co primarne cita, ale ak sa zaujima o drakov ci fantasy tak by mohlo. Mojho brata, ktory ma 14 rokov, to chytilo.

Odporúčam (Stanka, 15.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala pred rokom na Vianoce a okamžite sa pridala medzi moje obľúbené. Má všetko, čo robí z čítania zážitok. Príbeh je originálny a zaujímavý, so správnou dávkou napätia. Postavy sú dobre premyslené, nik nie je jednoznačne zlý ani dobrý. Do deja sú pekne zakomponované prvky východných kultúr, ktorými sa autorka inšpirovala. Vrelo odporúčam všetkým milovníkom fantasy ale aj tým, ktorí s týmto žánrom nemajú veľa skúseností :)

dalsi diel (adam, 27.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedy vyde Eona ?

odpoveď (Katarína Ončáková, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, EONA je už v predaji.

Zaujímavá kniha (Veronika M., 15.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu mi odporučila kamoška a neočakávala som od nej veľa. V skutočnosti som najprv čakala niečo podobné ako Paoliniho Odkaz dračích jazdcov, kniha však bola originálna a príjemne ma prekvapila :) Má miesto medzi mojimi obľúbenými fantasy knihami a už sa teším na jej pokračovanie :)

Cool (Simona Cintulová, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha čo sa deja týka tak ma úplne pohltil. Teším sa na ďalšiu časť

fantasy (Barbora, 14.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Doposiaľ som k fantasy nemala vzťah, ale túto knižku som zhltla a neviem sa dočkať pokračovania. Kedy by sa mohla objaviť v kníhkupectvách?

Odpoveď (Katarína Ončáková, 22.2.2011) Odpovedať

0
Práve sa pripravuje preklad, takže v prvej polovici roka to asi nebude. Druhý diel bude mať pravdepodobne názov Eona.

Odpoveď (Katarína Ončáková, 22.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve sa pripravuje preklad, takže v prvej polovici roka to asi nebude. Druhý diel bude mať pravdepodobne názov Eona.

olívia (Olívia Kmeťková, 21.2.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to ozaj dobrá kniha. Mne sa veľmi páčila. Nevedel by mi niekto povedat kedy výde 2 diel tu na Slovensku?

uzas (Kate, 18.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
uzasne skvele pribehovo i ked je tam par historickych chyb ale inac ja ani kamoka od toho sme nvedeli odtrhnut oci je to uzasne citanie

super kniha naj (lenka, 15.10.2010) Odpovedať

0
je to super nevedela som sa od toho odtrhnúťnmôžem sa dočkať druhého dielu bomba lovec mudúz

Skvele (Airi, 8.7.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
uzasna kniha, zaujimavo napisana a dej je tiez skvelý....A keby som mohla chcela by som sa spytat, ci plánujete vydat aj druhy diel tejto uzasnej knihy?

užasná kniha (Ada, 2.7.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
velmi dobra kniha, tesim sa na pokracovanie....neviete kedy vinde, pod akým názvom?

total super (andrea, 21.6.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
toto je uzasna kniha neviem sa dockat pokracovania a nevie niekto ci bude aj film ?

je to super (verca, 8.5.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
je to velmi dobra kniha,skoda ze ako u vacsina trilogii 1. diel skonci zle. len mi tam vadi strasne vela opisov miest. ale je to velmi dobra kniha s dobrym dejom. urcite by na to bol dobry film. kedy vide druha cast????

super kniha :D (ella :D, 22.4.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvela kniha zazrala som sa do nej pekne a nemozem sa dockat druheho dielu :D

Uplne Super :D (Dominiqa :D, 12.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
uplne super kniha...paci sa mi naj to ze nieco sa zacina diat uz od zaciatku a nie az v polovici knihy ako je to u vela inych knih
Všetky komentáre (25)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zastala som, duchu som sa ešte väčšmi upla na Potkanieho draka a usilovala som sa dotknúť energie obrovskej bytosti. Cítila som, ako v mojom tele zaiskrila sila. Rozprávaj sa so mnou, prosila som. Rozprávaj sa so mnou. Vyber si ma zajtra. Prosím, vyber si mňa!
Neodpovedal.
Tupá bolesť v spánku sa zostrila. Boli to neznesiteľné muky. Vynaložila som priveľkú námahu, aby som ho videla. Drak zmizol spred môjho vnútorného zraku a stiahol so sebou aj moju energiu. Zaborila som meč do piesku, aby som nespadla, a lapala dych. Hlupaňa! Nikdy sa nepoučím? Drak vždy komunikoval iba so svojím zaklínačom a učňom. Zhlboka som sa nadýchla a vytiahla meč zo zeme. Načo mi teda bola schopnosť vidieť všetkých jedenásť drakov? Pokiaľ mi pamäť siahala, vždy som vedela presunúť svoju myseľ do sveta energie a vidieť ich obrovské priesvitné tvary. Prečo som dostala toľkú moc v takom znetvorenom tele?

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x