bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jedenásť minút

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jedenásť minút

Mladá Brazílčanka Mária podpíše v Riu de Janeiro zmluvu, ktorá jej má zabezpečiť kariéru tanečnice v istom ženevskom podniku. Keď po príchode do Švajčiarska zistí, za akých ponižujúcich podmienok by mala pracovať, otvorene sa rozhodne zarábať si ako prostitútka. Za ušetrené peniaze sa chce vrátiť domov a kúpiť si malé hospodárstvo. Každým dňom je síce bližšie k splneniu svojho sna, no sklamaná citovým a sexuálnym správaním ľudí pritom stráca dôveru v harmonický vzťah medzi mužom a ženou. Len čo však v jedno popoludnie vkročí na Svätojakubskú cestu, ktorá Ženevou prechádza, ozajstná láska jej ukáže cestu k stretnutiu tela a duše.

Dostupné verzie titulu

Jedenásť minút Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Jedenásť minút

Originálny názov: Onze Minutos

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Coelho ** (Kriss, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám rada knihy od Coelha sú nápadité a originálne . Táto ma zaujala veľmi,dokonca až tak že som ju čítala dvakrát .. Zaujme podľa mňa už v úvode kde sám autor prezradil že je to kniha o sexualite. Potom ste zvedaví a tak hltáte stranu po strane. Rýchlo sa určite ženy stotožnia s Mariou ktorá sama často nevie čo má robiť. Asi ako každá z nás. :)

Kniha (michaela feherova, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu, ktorú musíte prečítať za jeden deň, lebo vám nedá spať ...

Pútavá (Kamila Kucháriková, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa mi páčila a dobre sa čítala. Od prvej strany som ju hltala a čo najrýchlejšie som sa chcela dostať ku koncu a zistiť ako to vlastne celé skončí. Napínavá, krásna, iná :)Donúti človeka zamyslieť sa.

Jednotka (Alenka, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeto kniha ktora mna zaujala už len nazvom. Začala som ju čitat a nevedela prestat je proste perfektna pisana o života plna odkazov, ktore spisovatel dal do knihy. Je tam všetko čo ja v knihe hladam. Na tuto knihu nezabudnem pretoze som po nej tužila a kupila som si ju za prvu vyplatu ktaru som dostala

STOJI ZA TO (Nana, 3.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Coelho je nepochybne PAN spisovatel, o tom netreba ani diskutovat, aj ked nie vsetky jeho knihy ma chytili za srdce (Carodejnica z Portobella). Tato kniha je vsak urcite z tych (naj)lepsich. Hovori o zivote, o laske, o spoznavani sameho seba, o objavovani a prekracovani vlastnych hranic. Je plna tych takych myslienok, po ktorych precitani sa zastavite, zamyslite sa a potom si ch precitate este aspon 10x. Ak ste uz zazili lásku (a teda pravdepodobne aj sklamanie), dozaista sa v niektorych castiach, vetach najdete.

Klasika od Coelha (Niki, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako každá kniha od coelha má do seba aj táto. Viem že ked som ju začala čítat nebolo to len čítanie znúdze ale prečítala som ju za 2-3 dni. Celá kniha je v podstate o Láske a zároveň o samote. Samozrejme sa týka aj o sexualite, ale presne to tam zapadá.

Stojí za to prečítať (Ivana, 23.7.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha mi padla do rúk v čase keď som sa najviac zaoberala otázkami sexu a intenzívneho sexuálneho zážitku. Vôbec som si neprečítala recenzie a ani úvodný abstrakt o čom kniha je. Proste som ju otvorila a čítala. Po doterajších štúdiách a aj praxi som knihu vnímala vďaka tomu úplne inak ako človek, ktorý sa nezaoberá napr. tantrou (hoci s tantrou paradoxne táto kniha nič nemá spoločné!) a veľmi ma zaujala. Nie je to povrchný román o láske ani o sexe, ale o živote a prežívaní prítomného okamihu a tiež o tom kde sú ľudské hranice, o tom, že my šudia si vytvárame predsudky o druhých a nič o nich nevieme. O tom, že ak človek niečo chce musí si ísť za tým a aj keď niektoré dvere budú tie nesprávne, nakoniec nájde tie, ktoré hľadal. Preto dávam 4 hviezdy a úprimne sa čudujem odmietavej kritike na túto knihu. Isteže nie je to boom a nie každému sadne, ale určite to nie je žiadny brak a ani nezmysel.

Skvelá (Ivana Goliašová, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu 11 minút som vzala do ruky pred pár rokmi, bola som nedočkavá, čo mi táto kniha prinesie. Paula Coelha som vtedy veľmi nepoznala, čo bola chyba. Pri čítaní tejto knihy je človek nútený uvažovať nad významom slova láska. Čo je vlastne láska, ako sa prejavuje, ako nás zasahuje. Ďalej sa musíme zamyslieť aj nad významom sexu, ako spolu láska a sex súvisí. Či sme zaľúbení, alebo len funguje chémia medzi nami. Autor dáva priestor na uvedomenie si rozdielu medzi týmito dvoma slovami. Hlavná postava Mária je úplne skvelá a inteligentná žena. Situácia, ktorou si musela prejsť nie je najľahšia a vybrala sa cestou prostitúcie. Je síce pravda, že v knihe je dosť zidializovaný takýto spôsob života, pretože relatívne ľahko prechádzala takýmto životom (určite je to omnoho, omnoho ťažšie a nie každý zákazník je fajn). Mária si však uvedomuje, že spôsob akým sa živí, nemôže viesť do konca života. Ale príde nakoniec niekto, kto ju z toho dostane. Kto otvorí jej srdce, kto ju vytiahne z jej neľahkej situácie a ukáže jej, čo je láska, ako chutí a ako nás vie ovplyvniť. Záver bol pre mňa viacmenej prekvapením. Áno, nečakala som happy ending. Ale určite každému odporúčam prečítať túto knihu. Netreba sa naň pozerať len ako na knihu čo hovorí o prostitúcií. Treba sa naučiť vnímať aj všetko ostatné, naučiť sa čítať medzi riadkami, vžívať sa do danej situácie, čo by sme asi tak my robili. Musím povedať, že je to jedna z mojich obľúbených kníh. A určite si ju prečítam ešte niekoľkokrát.

jedenásť minút (Katka H., 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa mňa jednoznačne najlepšia Coelhova kniha. Najprv som ju mala požičanú z knižnice, ale zaujala tak, že som po nej zatúžila mať ju doma, tak som dodatočne kúpila. Coelho je master krásnych myšlienok ,čo potvrdzuje aj v tejto knihe, kontroverzná kombinácia prostitúcie a boha, erotický podtón, ale hlavne krásny koniec , v aký som dúfala..krásna rozprávka pre dospelých

Skvelá :) (Ivana Paľová, 25.8.2013) Odpovedať

V živote som už prečítala veľmi veľa kníh. Celá rodina sme čitatelia. Túto knihu som dostala od brata k narodeninám a bola som veľmi spokojná. Teraz mám prečítané skoro všetky knihy od Coelhoa, ale táto kniha na mňa zapôsobila veľmi silno. Nájdete tu množstvo situácií, ktoré plynule prechádzajú z rozprávkového šťastia do temnej a tvrdej reality života. Jednoduchá dievčina, ktorá sa nechala oklamať nám ukázala to, že každá situácia, hoci je i nepriaznivá sa dá prežiť rôznymi spôsobmi. Veľmi sa mi páčil Máriin príbeh. Rozdelenie knihy na kratšie kapitoly bolo dobré rozhodnutie, pretože o nich môžete porozmýšlať a zápisky z denníku na konci každej kapitoly sa mi veľmi páčili. Určite odporúčam všetkým ľuďom pretože Coelho je pán spisovateľ.

Zaujímavý príbeh (Silvia, 2.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to celkom zaujímavý príbeh, pre nás, ktorí sme usadení...deti, práca a nejaká tá dovolenka...je toto rozprávanie iné, uvedomíme si, že život nás može dostať do roznych situácií a je na nás , akou cestou pojdeme ďalej. Silvia

11 minút (Simona Poliaková, 12.3.2013) Odpovedať

Každý človek zažíva v živote chvíle, kedy sa ocitá jednou nohou v rozprávke a druhou na pokraji priepasti. Nikdy netušíme kedy padneme na jednu alebo druhú stranu. 11 minút je o hľadaní seba samého vo svete plnom vášní, pudov, potrieb, bolesti a strachu. Coelho nám približuje ešte aj v dnešnom svete tabuizovanú tému - prostitúciu. Coelho rozumie ženskej duši, všetkým pocitom a pohnútkam, ktoré nútia konať ženu dobre alebo zle. Nekritizuje, neodcudzuje, vie že na výber sú vždy dve možnosti a človek sa sám rozhodne, ktorú si vyberie a bude niesť za ňu zodpovednosť. V mnohých recenziách som čítala, ako sa niektoré čitateľky pri nej červenali, mne to nevadilo, pri knihe sa červenám rada. Aj keď sa kniha dotýka tak citlivej témy, autor daroval hrdinke v závere šťastný koniec. Skvelé dielo, opäť plné inšpiratívnych myšlienok, ktoré nás nútia sa zastaviť a rozmýšľať.

Najlepšia (Kristína Kukučková, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoducho úžasná kniha, nemohla som sa od nej odtrhnúť, kým som ju nedočítala a pritom som nechcela aby vôbec skončila. Nepamätám si kedy som čítala lepšiu knihu, hoci všetky Coelhove knihy sú priam strhujúce. :D

:)) (Bia, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní niektorých kníh od Coelha ma zarazila téma tejto knihy. No určite urobil dobre, že takúto knihu napísal. Kniha bola úžasná a odporúčam :)

Fascinujúca... (Renata Nagyová, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neskutočná kniha o skutočnom živote, citoch, vášne a láske! Neopísateľný zážitok bol čítať túto knihu. Je to zatiaľ moja najmilšia kniha od P.Coelha...no čo kto tomu dodať?! Coelho je Pán a táto kniha fantastické dielo! Milujem jeho knihy!

the best (Jana, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednoznačne najlepšia od Coelha. úžasné myšlienky a dej ktorý chytí za srdce. kniha vo mne zanechala dojmy ešte dlho po tom ako som ju prečítala

nádherná (Denisa Kačmariková, 25.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny príbeh o túžbe, láske, o snoch. Prečítala som ju na jeden dych a ešte po nej som bola chvíľu mimo. V celej knihe sú úžasné myšlienky. Najlepší príbeh od Coelha.

táto kniha - určite ÁNO! (Veronika, 15.8.2012) Odpovedať

Túto knihu považujem za najlepšie Coelhove dielo. Autor si ako hlavnú postavu vyberá prostitútku, čo u neho nie je obvyklé, ale o to viac je príbeh zaujímavejší. Samozrejme v knihe nechýbajú krásne myšlienky na zamysleni a taktiež závan dobrodružna a romantiky sa vám naozaj bude páčiť. PS: Hneď prvou vetou si ma Paulo naozaj "dostal" :D

Zamyslite sa! (Jana Danková, 14.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá prinúti človeka sa zamyslieť. A to nielen po dočítaní, ale už počas čítania. Po každom slove, súvetí či vete. Na môj vkus dosť odvážne myšlienky, ale len tak zrejme dokáž autor dostatočne poukázať na to, čo sa mnohokrát deje i v reálnom živote. Pred autorom klobúk dole a čitateľom thumbs up.

najlepšia (Jana Drgoncová, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
keby tu mám rozpísať dojmy z tejto knihy, ani ten priestor venovaný komentárom by nestačil, tak iba napíšem, že je to moja naobľúbenejšia kniha, čo by som od nej na začiatku nikdy nečakala. toľko emócii v jednej knihe a krásnych myšlienok, Coelho má skutočne dar vycítiť úžasný príbeh a spracovať ho. knihu som mala najskôr požičanú od kamarátky, prečítala som ju dvakrát a potom som si ju musela aj kúpiť, lebo som ju potrebovala mať doma keby som dostala opäť chuť si ju prečítať, alebo si v nej len tak zalistovať kvôli myšlienkam (a verte mi, listujem v nej často:)). túto investíciu nikdy neoľutujem. naozaj odporúčam :)

nezabudnuteľná (petra, 2.5.2012) Odpovedať

kniha, ktorá vo mne zanechala hlboké myšlienky...čítala som ju preto niekoľkokrát...:-)

co sa da stihnut za 11 minut? (mafiosna, 19.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
coelho je majster slova, o tom niet pochyb. tato kniha je vsak ina, vymyka sa jeho beznym dielkam, lebo je o sexe. a o bohu. zdanlivo nezlucitelne temy. a o laske. a o hladani. o viere a o nedovere. o ucte. o sebaucte. a o rozhodnuti. Naozaj je 11 minut v nasom zivote tak dolezitych? Mariine uvahy zodpovedaju tolko mojich otazok, odrazaju tolko mojich vlastnych pocitov a akosi ma naplnuju vierou. precitajte si tuto knizku, ak tiez v zivote nieco hladate :)

Žena je tvor, ktorý potrebuje k svojej existencii lásku (Katarína Zálešáková, 17.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
A čo sa stane, ak láska sklame, ak žene, tej od prírody nežnej a citlivej bytosti, nikto nedá pocítiť, že je jedinečná? Coelho túto situáciu, v ktorej sa reálne nachádzajú tisícky žien, vystupňoval až do extrému. Strata ideálov sa premietla do dezilúzie hlavnej hrdinky, ktorá síce bez výčitiek svedomia predáva svoje telo, ale svoje srdce úzkostlivo stráži, aby už viac nebolo ranené. Z tejto nútenej rovnováhy ju však vytrhne "klient", ktorý netúži len po 11 minútach vášne. Postupne otvára dvere do Máriinej trinástej komnaty, ktorá mala byť už navždy uzamknutá.

Jedenásť minút (Lucia, 15.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia Coelhova kniha akú som čítala. Čítala som ju niekoľkokrát a určite to nebolo naposledy... Neviem presne čo sa mi na nej páči, možno je to tým, že kniha je o tom, ako sa z túžby stať sa niečím zo ženy môže stať prostitútka. Možno tým, že aj keď kniha nie je zrovna o najkrajších veciach, končí sa ako rozprávka...

Zaujímavá kniha... (Lenka Valichnáčová, 5.12.2011) Odpovedať

Táto kniha sa mi páči, aj keď je taká...kontroverzná, alebo možno trošku silná káva - teda téma, o ktorej autor píše. Ale veľmi ma oslovovali myšlienky, ktoré v nej sú a prečítala by som si ju znova.

odvážna (Milena Veresová, 29.11.2011) Odpovedať

priemerná kniha
svojím pohľadom na sex ako prácu. Možno je to kniha pre ženy, ktoré sa rozhodli zarobiť si podobne. Aby napriek všetkému nestratili pocit hodnoty a ostala im iluzórna možnosť ženskosti a dôstojnosti. Niečo ako účel svätí prostriedok. Verím tomu ak sa inak nedá - ľudská psychika sa bráni ako vie - ale romantizovať obchod z láskou? Neviem...

Zaujímavá (Veronika, 28.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavá a prekvapujúca kniha s odvážnym dejom a s peknými myšlienkami, ktoré sú pre autora typické a našťastie ich je aj v tejto knihe dosť. Príjemné čítanie, miestami s erotickým podtónom a romantickým záverom. Obdivuhodné ako muž vie písať myšlienky ženy - akoby to písala žena.

Krasna (jana, 10.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krasna kniha. Viac by ma ale chytila za srdce, keby neskoncila happy endom.

Jedenásť minút (Tatiana Princová, 13.11.2009) Odpovedať

príjemné čítanie

vyborna.... (Mária Bujnovská, 26.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
vrelo odporucam.je to fakt vyborna kniha.citala som ju sice iba vo francuzstine,co mi trvalo trosku dhsie ako v rodnom jazyku,ale fakt stalo to za to. mozno si ju este precitam raz v slovenskom zneni.clovek to normalne zacne prezivat s tou postavou...

Vyborna KNIHA (HANKA, 22.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
TOTO JE TA NAJVZRUSUJUCEJSIA KNIHA AKU SOM CITALA.... plna pocitov a myslienok, ktore stoji zato si uvedomit.
Všetky komentáre (31)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Sloboda existuje iba tam, kde je aj láska. Len ten, kto sa úplne odovzdá, kto sa cíti slobodný, môže vrúcne milovať.

Jedenásť minút

Už dlhšie som chcel napísať knihu o sexualite, ale nemal som dobrý zaujímavý príbeh. Až jedného dňa som bol v Ženeve a stretol som tam prostitútku. Opýtala sa ma: Viete, aké je to byť sám? Ja som jej odpovedal, že viem, ale ona sa ma opýtala: Ale viete, aké je to, keď si samotu vyberiete? A to už je komplikovanejšie. Zdalo sa mi, že by to mohla byť zaujímavá téma.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x