bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cela číslo 17

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:200
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cela číslo 17

Ďalší brilantný triler populárneho Dominika Dána sa opäť opiera o skutočný príbeh z deväťdesiatych rokov. Profesor Puiskailer je odsúdený za vraždu manželky na trinásť rokov. Je internovaný na cele číslo 17 s tromi vrahmi. Riaditeľ väznice sa rozhodne využiť jeho vedomosti na prípravu syna na maturitnú skúšku. Za odmenu prevelí profesora z mangľovne do administratívy. Profesor začne z dlhej chvíle písať pamäti. K jeho zápiskom sa dostane detektív Krauz. Z textu pochopí, že na profesorovom odsúdení nie je niečo v poriadku. Poprosí priateľa Chosého o pomoc. Začne sa pátranie na vlastnú päsť.

Detaily o knihe

Názov: Cela číslo 17

Objednávací kód NA312444

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Cela číslo 17 (Slavomír Salončuk, 2.1.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Sklamanie. Je to prvá kniha od tohto autora, ktorú som čítal a na základe odporúčaní a chválospevov na tohto autora, som ozaj sklamaný. Vyzdihnúť môžem dve veci a to že, sa číta ľahko a vtipné dialógy kriminalistov. Prvá tretina knihy Mi strašne pripomínala film, Vykúpenie z väznice Shawshank. Zvyšok knihy som len očakával kedy sa tie tri dejové línie stretnú.

D.Dán (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná "dánovka". Moc sa mi páčila.

Cela cislo 17 (Veronika Jurčišinová, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu som našla vlastne nechtaic. Motala som sa po knižnici a hľadala nejakú dobrú knihu. Knihy pre teenagerov ma už nebavia, takže som hľadala niečo viac. Zaujal ma jej názov a zobrala som si ju domov,že vyskúšam čo je to za autora...... Knihu som mala prečítanú za pol dňa, nepustila som ju z ruky. Možno sa zasmejete ,že mám len 14,ale tento autor to je fakt klasa. Neskutočné zápletky a jeho štýl písania zbožňujem.To ,ako už očakávam ,že zatknú páchateľa a zrazu je to niekto úplne iný.Úplne geniálny spisovateľ. Svet neprikrášľuje,ako to je v iných knihách,ale píše o ňom aký je a hlavne o ľuďoch ,akí naozaj sú.Z jeho čítania som sa veľa naučila a myslím,že aj rozmýšľať som začala o svete a ľuďoch celkovo ,dosť odlišne...

Cela cislo 17 (Frantik, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostal na Vianoce od švagrinej, nečakal som nič extra, v tomto žánri sa neorientujem a autora nepoznám, viacej ma zaujímajú fantasy a scifi takže k tomuto dielu som sa staval skepticky. Knihu som prečítal za slabých 10 hodin, a musím priznať že už je to dlhá doba čo som čítal niečo také pútavé. Autorov štýl písania mi sadol, ľudské, reálne dialógy a monológy, či už myšlienky postáv (dosť mi to pripomenulo Sapkowskeho), hoci väčšina vyvrocholení bola očakávaná už od prvých 50 strán, stále ma to nedonútilo odložiť knihu a prestať. Neostáva mi povedať nič iné ako "Bravó!", gratulujem autorovi k napísaniu tohto diela, určite to nie je posledné dielo ktoré od neho prečítam.

Skvelá detektívka (Miloš Paľo, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpil a určite nie som sklamaný. Prečítal som už niektoré knihy od tohto autora ale musím priznať, že táto sa mi páčila najviac. Úplne geniálny spisovateľ. Autor píše o svete a ľuďoch a to sa mi veľmi páči a určite vnímam aj niektoré veci inak. Dej v tejto knihe je ľahko pochopiteľný a pútavý. Zo začiatku pôsobí ako obyčajný román z väzenského prostredia a postupne prechádza do detektívnej formy, ktorá vrcholí v závere knihy. Páči sa mi aj jeho humor, ktorý v knihe používa. Prelínanie minulosti s prítomnosťou, sa podarilo autorovi nastaviť pravdivé zrkadlo dobe nielen už minulej, ale i súčasnej. Dej čitateľa doslova pohltí. Je napínavý, zaujímavy..veľmi skutočný. Musím povedať, že je veľká škoda, že knihy od tohto autora zatiaľ nie sú preložené do iných jazykov a to je škoda, pretože verím že tento autor by bol veľmi úspešný aj v zahraničí. Túto knihu odporúčam každému, kto má rád dobrú detektívku, a aj všetkým ostatným, ktorý si chcú spríjemniť večer dobrou knihou

geniálna kniha (Bianka, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krauza začínam pomaly ale isto milovať!! :D úchvatne napísaná detektívka , klobúk dole pred Dominikom Dánom! nikdy som nebola na detektívky, ale toto Vás jednoducho pohltí. Od začiatku do konca ani raz príbeh nenudí, je napínavý a dialógy vtipné, prelínanie príbehu Puskailera s postupným Krauzovým nábehom na vyriešenie záhady je skvelé. výrok z knižky ktorý ma dojal a viac k tomu už ani netreba komentár : ,,Sám by potreboval pomôcť,namiesto toho pomáha.Píšem, aby vedel, že nie je sám.Píšem, lebo povedať iba nestačí,slová doznejú a zaniknú,ale papier je tu naveky.... " od Dána (zatial) neprekonateĺná srdcovka

Odporúčam (Miriam, 23.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ďalšia super kniha od Dominika Dán - prečítaná jednym dychom

jednotka (Lenka Gahérová, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dominik Dán je jednotkou tohto žánru a to nie iba na Slovensku. Realita života a humorný nadhľad, nevie takto bravúrne podať žiadny iný spisovateľ. Cela č.17 je klenotom medzi množstvom jeho titulov.

skvelá ! (Katarína, 10.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som chytila túto knihu do ruky myslela som si, že ma ničím neokúzli ... Ale už po prvej strane som knihu hltala slovo po slove.. Nemohla som ísť spať pokiaľ som u neprečítala! :D .. úžastne napísaná kvalitná kniha! :) palec hore!

otvorí vám oči (Zuzana Kasalová, 19.8.2012) Odpovedať

Konečne sa aj slovenský autor rozhodol prostredníctvom tohto krimi príbehu (ktorý má naozaj zaujímavú zápletku a nie len jednu) otvoriť oči, AKO to NAOZAJ vyzerá vo väzení. Že to nie je len telka, futbalové ihrisko a teplá strava, ale aký ťažký psychický dopad má na človeka. Povedala by som - taký malý Prison Break. Z tejto knihy by sa malo stať na školách povinné čítanie, pretože sami vidíme, kam sa, bohužiaľ, dnešná mládež poberá. Odporúčam od neho všetky knihy a som šťastná, že aj na Slovensku máme autora, ktorého nám môžu iné štáty závidieť :)

:) (Denisa Bužiková, 27.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som dostala ako dar a aj keď sa líšila od môjho oblúbeného žánru pustila som sa do jej čítania. Zo začiatku ma nejak moc nezaujala ale nakoniec sa mi velmi zapáčila. Pre priaznivcov detektívok je to určite tá pravá kniha ktorá stojí za to

Pre mňa najlepšia kniha od tohto spisovateľa (Božena C, 17.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pár kníh som už od neho prečítala a trúfam si povedať,že práve táto má oslovila najviac . Počas týchto dlhých zimných večerov som ju ,,zhltla´´ za necelý deň . Oslovila ma celá-od úvodného nadpisu až po posledný riadok .Napínavý,dobre spracovaný a zaujímavý dej až do konca , no čo viac si može čitateľ priať :-)

skvelá kniha (Anetka, 15.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, tvorbu Dominika Dána čítam od prvej knihy úplne bez nadýchnutia, veľmi sa mi páči jeho humor, opis a komunikácia ,,vraždárov", skvelé príbehy, ktoré sú autentické a vychádzajú zo života. Zo všetkých jeho kníh ( a to som prečítala všetky okrem poslednej Na podpätkoch) sa mi práve táto páčila najviac. Je napínavá a zároveň vykresľuje osudy hlavných postáv a nakoniec je všetko úplne inak ako by sa zdalo... Knihy Dominika Dána vrelo odporúčam všetkým, ktorí milujú klasické detektívky a kriminálne príbehy zo života a majú zmysel pre humor :).

kniha na jeden dúšok (Martina Putoráková, 13.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dominik Dán sa už stal zárukou kvality. Nie je tomu inak ani v tomto trilery cela číslo 17. Dej je zaujímavý, napínavý, veľmi skutočný, takže som nemala problém si jednotlivé scény predstaviť ako keby som pozerala kriminálku. Bravúrne opísal väzenské prostredie, postavu docenta Kamila Puskailera, ale najlepší je podľa mňa aj tak záver knihy. Toto perfektné knižné dielo vás zaujme od prvej po poslednú stranu. Vrelo odporúčam.
Všetky komentáre (14)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x