bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča, ktoré sa hralo s ohňom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Millennium (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča, ktoré sa hralo s ohňom

V druhej časti trilógie Millennium sa do centra diania dostáva LISBETH SALANDEROVÁ. Obvinia ju z trojitej vraždy a stáva sa súčasťou kolotoča, ktorý siaha hlboko do jej temnej minulosti.
LISBETH SALANDEROVÁ sa po dlhých mesiacoch strávených na cestách vracia do Švédska. Vďaka peniazom finančníka WENNERSTRÖMA si nemusí robiť starosti o prežitie, no prichádza do mesta, kde nemá ani priateľov, ani rodinu. MIKAEL BLOMKVIST sa snaží odhaliť vraha svojich priateľov a LISBETH SALANDEROVÁ sa dostáva do situácie, keď sa rozhodne potrestať všetkých tých, ktorí si to zaslúžia. A tak sa ich cesty opäť stretávajú...
Prvá kniha jeho série Millennium Muži, ktorí nenávidia ženy, získala cenu za najlepší severský kriminálny román. V slovenskom preklade vyšla v roku 2008. Jej pokračovanie, ktoré držíte v rukách, bolo o rok neskôr takisto vymenované za švédsky kriminálny román roka.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Dievča, ktoré sa hralo s ohňom Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dievča, ktoré sa hralo s ohňom

Originálny názov: Flickan som lekte med elden

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Millenium (Barbjas, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
4 roky som mala všetky tri časti, ktoré som dostala, ale vzhľadom na to, že som videla filmy, ma už čítanie nelákalo. Dala som sa do čítania :) a všetky tri časti som doslova hltala - prečítala som ich za 8 dní. Veľmi sa teším na Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti.

Jednoducho skvelé (Emily, 27.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani som nespala, v spánku som príbeh prežívala nanovo...

WOW! (Zuzka, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som čítala Camillu Läckberg, potom všetko od Jo Nesbo. Pozrela som si obe série The Killing a teraz som sa pustila do Larssona. Musím uznať, že severská literatúra ma úplne dostala.

výborný kriminálny román (3 romány) (Dodo, 8.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
L.Larssona som si obľúbil hneď pri čítaní knihy Muži, ktorí nenávidia ženy a chcel som hneď čítať ďalej. A aj som čítal a zase sa vyplatilo. Skvelé! Chce sa mi až napísať dokonalé. V druhej časti trilógie Millennium sa do centra diania dostáva LISBETH SALANDEROVÁ, ktorá je obvinená z trojitej vraždy. Pri dokazovaní jej neviny sa dostáva na povrch jej nie celkom ,,čistá" minulosť, na ktorú chcela zabudnúť. Chce sa o niekoho oprieť, ale uvedomuje si prázdnotu svojho života bez priateľov a rodiny.Peniaze, ktorých má dostatok jej nepomáhajú. Pomôže jej Mikael? Mňa upútala okrem deja aj povaha, odhodlanie a aj inteligencia Lisbeth. Autor má môj obdiv, nakoľko ju vykreslil úžasne. Mne osobne sa nechce veriť, že táto žena neexistuje aj v skutočnosti. Fakt dobrý kriminálny román, v ktorom nechýba napätie, nečakané zvraty a navyše autor úžasne vykresľuje tienisté stránky sveta v ktorom žijeme. Myslím si, že by sme pred tým zlom nemali zatvárať oči, tak ako to nerobila ani Lisbeth. Teraz čítam Vzdušný zámok, ktorý vybuchol a pokiaľ ho nedočítam, z ruky ho nepustím, lebo sa číta výborne.

vynikajúca (Katka, 14.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
druhý diel z trilógie Milenium je rovnako dobrá ako prvá knižka. Tak veľmi napínavý príbeh, dobrá zápletka. Nech vás neodradí hrúbka knihy. Fakt výbornáááá

skvelé čítanie (Ivana Paštrnáková, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvú časť Millennia, knihu Muži, ktorí nenávidia ženy, som si na čítanie "kúskovala", pri tejto som už neodolala a zdolala som ju za jeden víkend, "kúskovala" som si už len posledných pár desiatok stránok, keď som si uvedomila, že knihu už dočítavam a bude mi chýbať. A ešte jednu pochvalu pridám - minulý týždeň som do kina na Mužov, ktorí nenávidia ženy v hollywoodskej verzii zobrala strýka. Hoci on teda nie je žiaden veľký čitateľ a po knižke nesiahol snáď aj niekoľko rokov, ešte v ten istý večer po návrate z kina sa pustil do čítania tejto časti a nevie si ju vynachváliť :-).

Neuveriteľná hlavná postava Lisbeth (tin007, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako som bola uchvátená z prvej časti Millénia a nesmierne sa mi zapáčil Mikael Blomkvist, tak som tajne dúfala, že postava Lisbeth dostane v ďalších častiach väčší priestor. Vďaka Ti, Stieg, že si moje túžby vypočul a napísal tak originálnu a pritom (pre mňa) uveriteľnú, priam až živú, postavu. Príde mi to takmer ako klišé, stále písať, že dej je opäť originálny, napínavý, s nečakanými zvratmi... no je to tak!

druhá časť (Milena Veresová, 30.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
v ničom nezaostáva za jednotkou. Dostala som možnosť viacej spoznať Lisbeth a pochopiť ju. I keď som ešte nikdy nestretla takú silnú ženu, často by som si ňou priala byť. Nezdolnú, vytrvalú a múdru. Výborné čítanie.

fakt že skvelá krimi! (Lenka Kyzeková, 24.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslela som si že prvú časť z tejto série "Milenium" neprekoná nič, ale musím priznať, že som sa mýlila! Dvojka sa tiež výborne čítala! fakt klobúk dole! už sa neviem dočkať tretej časti! večer sa do nej púšťam!

výborné (Ľuboslava, 9.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
super - už dávno som nečítala knihu ktorá ma pobaví ale i poučí - vrelo odporúčam všetky tri diely...začiatok som prehryzkávala trošku ťažšie - zdalo sa to také dopredu odhadnuteľné o čom to je, ale potom som sa nevedela odtrhnúť... :D

SUPERRRRRRR.......... (ivkabudka, 30.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
úúúúúúúžasný aj druhý diel.....ak tieto knižky raz chytíte do rúk, nepustíte, kým nedočítate...... :-))))))) napínavé, dojímavé, fakt dobrý štýl.......no...vrelo odporúčam..... :-)))))

larsson (tomasnezbeda, 15.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
vyborne sa to cita
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pod otvorom na poštu sa mu za dverami nazbierala kôpka listov. Položil ich na kuchynský stôl. Za posledné mesiace si v sebe vypracoval nezáujem o všetko, čo mu pripomínalo prácu a okolitý svet. Listy si opäť všimol až po dlhej chvíli.
Jeden prišiel z banky. Otvoril obálku, a keď očami prebehol výpis z účtu, ktorý dokazoval, že si Salanderová z účtu vybrala deväťtisíctristodvanásť korún, pochytila ho triaška.
Vrátila sa.
Prešiel do pracovne a výpis položil na stôl. Minútu ho prechádzal pohľadom plným nenávisti. Premýšľal. Bude musieť nájsť to telefónne číslo.
Potom zdvihol slúchadlo a vyťukal číslo registrované na dobíjateľnú sim-kartu. Ozval sa hlas plavovlasého obra s ľahkým prízvukom.
"Áno?"
"Nils Bjurman."
"Čo chceš?"
"Vrátila sa."
Krátke ticho.
"Dobre. Na toto číslo už nevolaj."
"Ale..."
"Ozveme sa ti."
Potom sa rozhovor na Bjurmanovo veľké rozčúlenie prerušil. V duchu zanadával. Prešiel k baru a nalial si plný pohár Kentucky Bourbon. Pohár na dva razy obrátil do seba. Musím menej piť. Potom si ešte dolial na dno a s pohárom v ruke sa vrátil k stolu. Hľadel na výpis a premýšľal.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x