bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Záhir

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Záhir

Známy spisovateľ, ktorý rovnako ako Paulo Coelho píše o spiritualite a tiež prešiel Cestu svätého Jakuba, zistí, že jeho manželka, vojnová korešpondentka, zmizla nevedno kam.
Pri jej hľadaní musí prejsť mnohými cestami a sledovať veľa stôp. Ako moderný Odyseus odoláva pokušeniam a dáva sa unášať novými vetrami, ktorého ho napokon zavedú ku kľúču potrebnému na úplné odhalenie vlastného ja.
V rozprávaní preniknutom postrehmi a úvahami o bohatstve, sláve a manželstve sa spisovateľ ponára sa do hĺbok vlastnej posadnutosti a túžby nájsť príčiny, ktoré ho pripravili o milovanú ženu.
Fascinujúce paralely medzi životom Paula Coelha a životom postavy vzbudzujú ešte väčšiu zvedavosť čitateľa. Román bol inšpirovaný islamskou tradíciou, ako aj poviedkou Jorgeho Luisa Borgesa Alef. Práve z nich pochádza pojem "záhiru", prítomnosti, ktorá zaplaví celú myseľ a bytie toho, kto vie, že láske sa nedá odolať.

Dostupné verzie titulu

Záhir Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Záhir

Originálny názov: O Zahir

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Záhir (Veronika Jurčišinová, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorú som si spočiatku nevedela zaradiť. Stále som nechápala, či je možné, aby tento, pre mna skvelý autor, ma nezaujal od prvého momentu čítania. Knižku som však zhltla, najrýchlejšie zo všetkých. Myšlienky, ktoré prinútia človeka premýšlat. Nie je to pribeh, ktory sa tyka, len hrdinov v diele. Je to pribeh, v ktorom som sa našla aj ja. Vynikajúca, pre pary, ktoré sa chcú naozaj poznat skutočnou láskou- ved to je hlavná téma celej tejto knižky.

perfektná kniha :D (Martina, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paulo Coelho je u mňa v poslednom období top autorom. Páčia sa mi jeho knihy ktoré nemajú ani tak dominantný dej ako tie myšlienky ktoré Coelho vo svojich knihách predáva. Myšlienky nad ktorými sa treba zamislieť a asi každy zistí že sa v nich nájde. A aj táto kniha bola plná na tieto myšlienky. Najviac sa mi páčila idea o koľajniciach ale aj o stave uspokojenia kde keď sa človek dostane už nemá ako pokračovať. Kniha ktorá stojí za to aby bola prečítaná.

Úžasná (Dominika, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem Coelhove knihy a Záhir samozrejme nie je výnimkou, vrelo odporúčam . . . :-)

Ďalšia skvelá kniha. (Michaela Babicová, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rovnako odporúčam. Dá to človeku úplne iný pohľad na svet...

Výborná kniha (Veronika, 10.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Záhir som si spočiatku nevedela zaradiť. Stále som nechápala, či je možné, aby tento, pre mňa skvelý autor, ma nezaujal od prvého momentu čítania. Knižku som však zhltla pomerne rýchlo. Myšlienky, ktoré prinútia človeka premýšlat. Nie je to pribeh, ktory sa týka len hrdinov v diele. Je to pribeh, v ktorom som sa našla aj ja. Vrelo odporúčam hlavne párom, ktoré chcú naozaj poznať skutočnú lásku - veď to je hlavná téma celej tejto knižky.

Niečo iné od Coelha (Veronika, 4.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa jedna z najlepších kníh od Coelha...aj keď mnohí tvrdia, že sú už presýtení jeho knihami, Záhir je iný. Možno preto, že nieje celkom jasné, čo to ten záhir vlastne je a možno pre to, že téma si nájde cestu k srdcu každého čitateľa :)

(Fefca, 25.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem ju

Záhir (zuzana, 25.12.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam

otvorí dvere do nepoznaného,resp. skrytého... (Zlatica, 2.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nemôžem napísať iné, ako toto: "Kto tvdrdí, že láska neexistuje, že existuje iba vôľa zvyknúť si zdieľať s niekým spoločné bytie, nech prečíta túto knihu, a pochopí skutočnú hodnotu a význam záhiru..."

wow (Anita Jakubčíková, 28.7.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
neviem ako ostatný ale ja som hltala stranu za stranou.
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Utrpenie sa rodí, keď očakávame, že druhí nás budú milovať tak, ako si to predstavujeme, a nie tak, ako sa láska má prejavovať: slobodná a neovládaná, vedie nás svojou silou a nedovolí nám zastať.

ZÁHIR

Podľa spisovateľa Jorgeho Luisa Borgesa myšlienka Záhiru pochádza z islamskej tradície a jej vznik odhadujú približne na osemnáste storočie. Záhir po arabsky znamená viditeľný, prítomný, ťažko nepovšimnutý. Niečo alebo niekto, čo po prvom kontakte pozvoľna začne ovládať naše myšlienky, až sa napokon nevieme sústrediť na nič iné. A to sa dá pokladať za svätosť, alebo šialenstvo.

FAUBOURG SAINT-PERES, Encyklopédia fantastična, 1953

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x