bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Alchymista

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Alchymista

Španielskemu pastierovi Santiagovi sa prisní sen o poklade pod egyptskými pyramídami. Hoci spočiatku neverí, že by ho našiel, zhoda náhod a stretnutia s tajomnými bytosťami ho presvedčia, aby sa na cestu k pyramídam vydal. Na konci tejto cesty ho však čaká oveľa väčší poklad: naučí sa vnímať znamenia osudu a počúvať svoje srdce.
Pútavé rozprávanie o chlapcovi, ktorý sa nebál naplniť svoj Osobný príbeh, si získalo srdcia všetkých generácií čitateľov. Symbolický a svojím dosahom i magický príbeh z roku 1988 je v 65 jazykoch najúspešnejším brazílskym románom.

Dostupné verzie titulu

Alchymista Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Alchymista

Originálny názov: O Alquimista

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Paulo Coelho-Alchymista (Scarlet, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento svetový bestseller je skutočným skvostom autora, jednoducho napísaný pútavý príbeh sa veľmi ľahko číta, núti čitateľa sa zamýšľať nad zmyslom a konaním v živote človeka, rady a poučenia z príbehu vyplývajúce rezonujú dlho v človeku. Vrelo odporúčam.

A keď niečo chceš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol. (Andrea Grofčíková, 18.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha, ktorá si vyžaduje citlivého poslucháča a čitateľa, ktorý sa nebude ponáhľať za čítaním, ale bude veľmi intenzívne vnímať, čo sa mu autor snaží ponúknuť. Pre mňa ťažké čítanie na prvýkrát, ale s odstupom času som v knihe našla veľa hodnotných zamyslení a rozhodne si myslím, že kniha mi má ešte stále čo povedať.

Alchymista (Alena Forr, 24.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorú odporúčam, je kniha pri ktorej sa treba aj zamyslieť, je o putovaní, hľadaní a nájdení samého seba. :D

kniha s odkazom (Barbora Paulovičová, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako všetky knihy P. Coelha, aj táto nás núti zamyslieť sa nad svojím životom. Táto kniha je však klenotom jeho tvorby. V podstate jednoduchá a pri tom tak múdra kniha.

Alchymista (Izabela, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma veľmi zaujala,prinútila ma zamyslieť sa nad životom,ako žijem, prečo je potrebné plniť si sny..... a súhlasím s nou. Odporúčam....

Stojí za prečítanie (Kamila K., 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je napísaná veľmi dobre a páčila sa mi. Obsahuje krásne a povzbudivé myšlienky. No možno som po všetkých tých užasnutých reakciách mojich známych čakala niečo iné. Ale každopádne je kniha naozaj dobrá a určite stojí za prečítanie :)

Všetka krása sveta sa skrýva v tejto knihe (Natália Javorková, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny príbeh, pri ktorom som rozmýšľala nad každou myšlienkou, ktorá bola ukrytá v tejto knihe. Príbeh bol nezvyčajný a hlavná postava Santiago, pastier oviec, ktory si vybral cestu života o ktorej sníval. Chcel cestovať, stal sa pastierom oviec a robil to čo ho baví. Knihu som čítala v angličtine a je vážne krásna. Použila som najmenej 20 citácií z tejto knihy a zapísala som jeden menší notes. Vazne nemam slov, treba ju prečítať! <3

"...keď niečo skutočne chceš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol“ (Eva Ostrolucká, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na začiatku čítania tohto útleho príbehu som pociťovala strach a rešpekt pred samotným autorom, ale aj pred silou príbehu. Bála som sa, že knihe neporozumiem a že sa v deji stratím, presa len to nie je „klasická“ beletria a žánrovo sa kniha radí medzi filozofickú beletriu. A práve pred týmto „zaškatuľkovaním“ som mala obrovský rešpekt. Napokon som sa, ale do Alchymistu pustila, a teraz môžem s hrdosťou povedať, že to nie lenže neľutujem, ale že mi príbeh aj mnoho dal. Rozprávania mladého chlapca, pastiera oviec, Santiaga sa mi dostal pod kožu a donútil ma nad príbehom premýšľať. Kniha ma naučila, že netreba brať na ľahkú váhu znamenia, čo nám každodenný život stavia do cesty, či múdre slová ľudí, ktorý k nám prehovárajú. Treba veriť svojmu Osobnému príbehu a oddať sa mu celým srdcom, veď predsa samotný autor v knihe píše: „keď niečo skutočne chceš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol“. A presne tak to bolo aj v Santiagovom prípade. Začal veriť v svoj Osobný príbeh, šiel za hlasom svojho srdca, všímal si znamenia a dostal k svojmu cieľu, kde získal omnoho viac ako čakal.

V jednoduchosti je krása... (Lukáš Ľonc, 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tenká knižôčka, s jednoduchým dejom, ľahká na čítanie obsahuje v sebe neskutočne krásne a pravdivé myšlienky.... Ak by som mal odporučiť nejakú knihu, určite by som do popredia kládol túto knihu. Zhltol som ju za jeden deň a po prečítaní som bol nadšený :) ... V pastierovi oviec Santiagovi vidím človeka, akým by som sám chcel byť. Jeho dobrodružná cesta až k pyramídam, len aby dokázal nájsť svoj Osobný príbeh, je povzbudzujúca pre všetkých ľudí, ktorí sú nespokojní na tomto svete... Pamätajte, ak niečo veľmi chcete, celý vesmír sa spojí aby ste to dosiahli :)

Alchymista (Veronika Maráčková, 5.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Ak si chcete niečo prečítať od Coelha, tak správnou voľbou je Alchymista. Kniha na zamyslenie, nepresedíte síce pri nej týždeň v reflexiách, kým ju konečne dočítate, ale je dobrá. Od Coelha sa mi ešte páčil titul "Veronika sa rozhodla zomrieť" (prečo asi? :D) Inak zvyšok jeho kníh mi príde všetko na jedno kopyto a nič nové, toľko môj názor :)

:) (Ľubica, 26.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Jedna z najlepších od Coelha podľa mňa! :) Odporúčam..

nic moc :D (miska, 9.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
od Coelha som čítala alchymistu ale až tak veľmi sa mi to nepáčilo-jednoduché čítanie,jednoduchý dej....nechytilo ma to..

Alchymista (Daniela, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
,,V jednoduchosti je krása“ Týmto heslom sa asi riadil Paulo pri písaní tejto skvelej knižky. Spisovateľove myšlienky sú nevyspytateľné! Táto kniha je o chudobnom pastierovi oviec Santiagovi, ktorý po čase zbohatol. V tomto diele je krásne ukázaná (a veľmi nenápadne) ľudská osobnosť a jej sklony konať dobré i zlé. Veľmi sa mi páčila aj preto, lebo autor nešiel takmer vôbec do opisov prostredia , nezachádzal do hlbokých detailov, ktoré by dej iba spomaľovali. Vystupuje tu iba minimum postáv, čo však absolútne nevadí. Práve naopak, ak by ich bolo viac, tak by to príbehu iba uškodilo. Alchymista je prekrásna kniha! Dvakrát po sebe, bez prestávky som sa tešila z tejto útlej knihy. Čo útla do počtu strán, to veľká duchom. Jedna z kníh, ktoré človeku vysvetlia, že nič v živote nie je zbytočné, aj keď to zo začiatku nechápeme. Všetko čo sa udeje, čo spravíme, má nejaký zmysel. Toto je kniha, ktorú keď dočítate, tak by ste najradšej vyskočili a OKAMŽITE utekali za svojím šťastím... tak si ju prečítajte a aj tak urobte :) Ak máte chuť si prečítať pútavý príbeh s tým, že sa chcete naučiť niečo do života, vrele odporúčam. Taktiež odporúčam všetkým ktorý túto knihu prečítali, aby si premysleli, čo nasledovalo po skončení. Je to pekná predstava :) na tejto knihe ma fascinuje to, že je písaná úplne jednoducho a zrozumiteľne, no zároveň je plná hlbokých myšlienok a životných právd. Určite mi niečo dala, okrem dobrého pocitu aj zamyslenie sa :)

super (Katka, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Coelha mám veľmi rada, ale i keď táto knižka je mierne odlišná. Jej dej je naozaj výnimoćný a musela som sa veľmi sústrediť, aby som pochopila podstatu celej knihy. Kto túto knihu pochopí, urćite ju ocení. Je vynikajúca, aj keď mierne obtiažne na.uvažovanie.

Coelho (Katka H., 27.8.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Coelha celkom môžem,ale táto kniha ma moc nezaujala, na môj štýl napísaná trošku jednoducho. Pekná pointa,ale toť vsio, dych mi kniha nevyrazila

Alchymista-super (Veronika Niščáková, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to super kniha. Najprv som jej nechápala,bola pre mňa ťažká, ale nakoniec som bola prekvapená. :D Vrelo odporúčam. :D

alchymista (Jolana Sadvarová, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
dostala sa ku mne náhodou,za jedeň deň prečítaná,pretože vám nedá odložiť ju.Musíte rozmýšľať,čo bude dalej,aké prekvapenia skrýva,niektoré pasáže som čítala aj 2-3krát,človek sa musí zamýšľať nad spisovateľovými mzšlienkami,pekné a poučné...

na zamyslenie (Monika, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Áno, presne tá veta "A keď niečo chceš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol..", tá zaujala aj mňa. A podľa toho sa riadim. Coelho má rad vynikajúcich kníh a Alchymista patrí medzi top jeho kníh. Je napínavá, s odkazmi na lepší život, posolstvami..Výborné čítanie, nad ktorým sa ale musíme zamyslieť..a o tom sú knihy, aby nám niečo dali..odporúčam..

nad očakávania (Gabika Hešková, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Coelha pozná dnes skoro každý, mnohí ho ospevujú, iní hovoria, že je to zbytočne preceňovaný autor. Nech je však ako chce, Alchymista vo mne zanchal hlboký dojem. Dá sa prečítať za pár chvíľ, dá sa nad ním rozjímať aj mesiace. Takáto literatúra s myšlienkou možno nie je pre každého, ale kto dá tejto pomerne útlej knížočke šancu, určite neoľutuje. Vedie k zamysleniu, čo by snáď malo byť cieľom každej dobrej literaúry a je napísaná tak príjemne, že človek má pocit, že mu hovorí priamo do duše. Na druhej strane však násilne nevnucuje žiadnu prehnanú filozofiu, jednoducho je jemná a necháva čitateľovy vlastný priestor. Je to jedna z kníh ktoré si určite prečítam znova a znova, niečo ako Malý pric. Ja sama som ju dostala od známeho a myslím si, že je to darček, ktorý nikoho neurazí a nič nepokazí a nezostane naň padať prach v poličke.

alchymista (Bianka, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
patrí medzi najlepšie knižky od Coelha a to že som ich prečítala celkom dosť, no zatial si u mňa Alchymista drží svoje miesto. Coelho má veľmi jednoduchý štýl písania takže intelektuáli možno budú prevracať očami, ale to nič nemení na fakte, že ten príbeh má pomôcť otvoriť oči každej živej bytosti nehľadiac na vrstvy . Krásny poučný príbeh a neskutočné výroky, ktoré chytia za srdce .

Nedá sa ani popísať, aká je to skvelá kniha ;) (Mária Papáneková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je zatiaľ najlepšia kniha, ktorú som prečítala ;) Čítala som ju neviem koľkokrát a stále tam nájdem niečo, čo ma zaujme.. Paulo Coelho má veľmi poučné výroky a v tejto knihe ich je veľa preveľa :) Odporučila som ju už veľa známym a tí si ju aj zakúpili a tiež majú podobný názor na ňu :) Jeden z najzaujímavejších citátov, ktorý ma oslovil je asi tento: "A keď niečo chceš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol.." Fakt, odporúčam, lebo mám pocit, že hneď po prvom prečítaní som akoby našla samú seba.. :)

Odhaľte tajomstvá sveta ;) (Gabriela Potkányová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, ktorá obsahuje niečo viac ako len rad za sebou nasledujúcich viet. Skrýva posolstvo, akési tajomstvo sveta a vesmíru a napriek tomu, že mu nemusíte uveriť, ovplyvní Vás a donúti aspoň na chvíľu sa zamyslieť. Netrúfam si tipovať či je to kniha pre každého, chýba tam totiž akcia a výraznejšie dejové zvraty, avšak každý kto po tejto knihe siahne s úmyslom odniesť si z nej niečo hlbšie, nemôže ostať sklamaný. Preto ľuďom, ktorým nevadí pri knihe sem tam aj rozmýšľať, vrelo odporúčam :)

posolstvo pre všetkých... (Katarína Feťková, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak máte radi knihy, ktoré Vám prinesú isté posolstvo tak by ste mali siahnuť po knihe od Paula Coelha- Alchymista. Táto kniha možno už ani nepotrebuje nejaké extra odporúčania,keďže mnoho čitateľov sa zhodlo na tom,že je to jeden z jeho najväčších bestsellerov. Ak tomu niekto neverí stačí prečítať :) Niektoré myšlienky z tejto knihy Vás nakopnú a namotivujú ísť ďalej v živote...

Veľké dielo nie je úlohou niekoľkých, ale všetkých ľudských bytostí žijúcich na Zemi. (Mária Turčíková, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní tejto knihy som nechápala ako človek môže v jednej knihe použiť toľko úžasných, náučných a fascinujúcich viet. Na každej stránke som našla vetu nad ktorou som sa musela zamyslieť. A ten koniec fakt bola som veľmi prekvapená. Už nikdy neodmietnem žiadnu knihu od Paula Coelha, pretože viem že vo mne niečo zanechá tak ako Alchymista. Túto knihu odporúčam všetkým upokojí vám vaše myšlienky a poskytne vám nadhľad a zanechá vo vás krásny vnútorný zážitok. Takže už si ju len kúpiť alebo požičať tak ako som to urobila ja a pre tých, ktorí neradi čítajú dlhé knihy tak táto knižka je maličká ale skrýva v sebe veľmi veľa.

:-) (Eldo, 22.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Moja prva kniha od autora a asi aj posledna. Knihu odporucam ludom, ktori nevedia najst cestu a smer svojho zivota. Zaujimave citanie ale vzhladom na to ako je autor ospevovany som ocakavala viac.

Čarovné (Petra, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Náhodou som knihu chytila do ruky a už som ju nepustila. Dojal ma príbeh, ľudia, a túžba po snoch. Nevyhla som sa pár slzám. Krásny príbeh ktorý mi zmenil život.

Premena (Veronika Tkáčová, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
...Láska je to, že sa zver premení na sokola, sokol na človeka a človek opäť na púšť. Láska spôsobí premenu olova na zlato, i to že sa zlato opäť ukryje pod povrch zeme :) Coelho krásne opisuje premenu človeka, že naše vnútro sa bez lásky nikdy nepremení, bez lásky nikto nebude šťastný a to už v jej akejkoľvek forme.Ak si niečo veľmi želáme, celý Vesmír sa spojí aby sa to stalo skutočným...dáva krásne motivačné myšlienky do života, jednoducho je to Moja najobľúbenejšia kniha

:)) (Andrea, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma v mnohom usmernila a v istom zmysle aj zmenila pohľad na svet. Netreba sa vzdávať svojich túžob a snov... :))

:) (Bia, 4.3.2013) Odpovedať

Kniha, ktorú by si podľa mňa mal prečítať každý. Je úžasná a zaujímavá. Zaujímavá už len tým, že vždy keď si ju prečítate vám dá viac. Odporúčam :)

Malý princ (Peter, 3.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
tiež to bola moja prvá kniha od P. Coelho ale neľutujem. Veľmi mi pripomínala knihu Malý princ, kde sú taktiež myšlienky nad ktorými sa treba zamyslieť ale ktoré čitateľ ľahko číta.

Láska na prvé čítanie (Renata Nagyová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola to moja prvá kniha od P. Coelho. (Odvtedy som jeho veľkou fanušíčkou :o) )Dostala sa ku mne náhodou,no prečítala som ju za jednu noc. Je to presne taká kniha, že ju nedokážete položiť len hltáte jednu stranu za druhou. Je v nej veľa pekných a múdrych myšlienok, ktoré ma veľmi oslovili. Odvtedy som ju prečítala už xy krát a stále ma ešte dokáže fascinovať! Je hriech neprečítať si ju!!! :o)

Super myšlienky (Juraj Zborovančík, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha od Paula Coelha a nemám výčitky, že som si ju kúpil. Počas čítania som bol očarený krásnymi opismi a zamýšľaním mladého Santiaga nad životom. Úžasná kniha aj s prvkami mystiky, aj s kresťanskými ideálmi, aj so všetkým, čo dobrá kniha má mať. Keby sa dalo, dal by som aj viac ako 5 hviezdičiek. :)

Moja prva :) (Michaela Babicová, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy ma knihy nejak nezaujímali. A keď som sa dostala k tejto tak ma zaujala hneď na začiatku, vďaka nej sa mi zmenil pohľad na určite veci a hlavne ľudí. Som veľmi vďačná za túto knihu a odporúčam ju každému. A Paulo Coelho je skvelý spisovateľ, aj keď sa jeho knihy nečítajú vždy jednoducho, no koniec vždy stojí zato.

alchymista (Martina Jabrocká, 30.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu som prečítala jedným hltom ... veľmi pekná kniha, môžem len odporúčať

výborná kniha (Veronika, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha by nemala chýbať v žiadnej knižnici. Už som ju čítala niekoľkokrát a vždy som v nej našla zamysleniahodné nové a nové myšlienky. Alchymista určite nenechá vašu myseľ chladnú. Človek sa proste potrebuje občas ZAMYSLIEŤ ...

Dvakrát a určite nie dosť. (Slávka Koprivňaková, 7.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dvakrát po sebe, bez prestávky som sa tešila z tejto útlej knihy. Čo útla do počtu strán, to veľká duchom. Jedna z kníh, ktoré človeku vysvetlia, že nič v živote nie je zbytočné, aj keď to zo začiatku nechápeme. Všetko čo sa udeje, čo spravíme, má nejaký zmysel. Toto je kniha, ktorú keď dočítate, tak by ste najradšej vyskočili a OKAMŽITE utekali za svojím šťastím... tak si ju prečítajte a aj tak urobte :)

Motivácia pre život (Jarmila, 25.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spoločná cesta mňa a tejto knihy je už sama o sebe zvláštna, nakoľko momentálne ju nemám... :)Prvú som dostala, druhú som si kúpila a tretiu som tiež dostala, ale zakaždým som ju požičala a už sa mi nevrátila ani tá posledná... V každom prípade je to úžasný príbeh a pre tých, ktorí dokážu čítať medzi riadkami, aj nenahraditeľné poučenie do života okr. i aj o jeho pravých hodnotách... Mám viacero kníh tohto autora a v krízových situáciách ich stále otváram a nájdem tam odpovede... Ďakujem skvelému autorovi :)

dobre citanie (susan85, 24.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Literatúra z dielne autora Paula Coelha má v mojej súkromnej knižnici špeciálne vyhradené miesto. Sú to knihy, ku ktorým sa vraciam počas rôznych etáp môjho života. Špeciálne však k tejto. Alchymista nie je knihou na jeden hlt. Je to kniha, ktorú treba čítať s porozumením. Stretla som sa totiž aj s názorom, že táto kniha je len jednou z tých, čo zapadnú prachom. Samozrejme nie každý v nej spatrí hlbšiu myšlienku. Keď som sa však pred časom nachádzala v situácii, kedy som nevedela ako ďalej naložiť so svojím životom a ktorou cestou sa mám vybrať, znovu som otvorila túto knihu. Dá sa povedať, že už vidím jasnejšie, kde je moje miesto pod slnkom. A tento knižný skvost odporúčam prečítať aj ostatným.

nádhera (Lucia Mihalová, 20.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasná kniha o putovaní za snom, pričom nie cieľ je dôležitý, ale cesta... kniha, ktorá určite stojí za prečítanie viac krát, pričom zakaždým v nej objavíte niečo nové... jedna z mojich srdcoviek :-)

jednohubka (Mária Burzalová, 19.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
veľmi príjemné čítanie, ktoré som zhltla na jeden šup. Táto knižka je iná ako ostatné, veľmi mi pripomína rozprávky Tisíc a jednej noci. Veľmi poučný príbeh, odporúčam každému :) Rovnako ako všetky knihy od tohto autora

:) (Simona, 13.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
mne sa táto kniha veľmi páčila, prečítala som ju už niekoľkokrát a určite si ju ešte znova prečítam :)

Neobyčajná kniha. (Bea, 7.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu mi odporučila moja známa, práve v čase keď som stála pred svojim prvým veľkým životným rozhodnutím. Zohnala som si ju, prečítala a naozaj mi pomohla vybrať si medzi dvoma cestami. A svoje rozhodnutie dodnes neľutujem :-)

nevzdavajte sa (Milena Veresová, 29.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
bol pre mna asi odkaz tejto útlej knihy. Dá sa zhltnut raz-dva a zrazu budete plni optimizmu. Aspon na chvilu mi dodala vieru, že s patričným úsilím a trpezlivosťou dosiahnem cieľ. Pri dnešnej motivačnej literatúre je to obvyklé, ale Coelhovo podanie je milé.

Priemer (Robo, 22.11.2011) Odpovedať

priemerná kniha
Príbeh pekný, ale nič prevratné, ako by sa vzhľadom na odporúčania mohlo zdať.

alchimista (Katka, 21.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri čítaní tejto knižky sa treba aj zamyslieť. Nesie svoje posolstvo. Určite odporúčam :)

veľmi dobrá kniha (Sibama, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
jedna z prvých, ktorú som okoštovala

Naozaj krásna kniha (Klaudia, 12.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítala som už veľa kníh, ale pri čítaní tejto knihy človek zabúda aj dýchať. Vyráža dych ... Začnete čítať a nedokážete prestať. Zrazu vidíte svet inými očami. Paulo Coelho je obrovský človek a má úchvatné diela :)

Alchymista (Vlado, 6.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
No mňa táto kniha veľmi dostala. Nemal som práve najlepšie obdobie v tom čase, keď som ju čítal - ale celkom určite mi niektoré myšlienky a pasáže svojim spôsobom pomohli prekonať neľahké životné obdobie.. Je to ale určite individuálne, niekoho konkrétne P. Coelho nadchne, niekoho nie.. Napríklad kniha ,,Víťaz je sám´´ bola prvou knihou od neho a tiež som si povedal, že som čítal aj lepšie.. Ale nezanevrel som na neho a dnes som za to šťastný =)

Alchymista (Iveta Gurková, 14.2.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som si zakúpila a samozrejme prečítala na základe superlatív, ktoré som čítala o tomto spisovateľovi. Bola som veľmi sklamaná. Dielko na mňa zapôsobilo tak, ako keby ho napísal akýkoľvek voľnomyšlienkár "na kolene, na ceste vo vlaku z Bratislavy do Košíc". Hĺbavosť, myšlienky...? Tak potom siahnite po knihách autorov: John Galsworthy Moderná komédia, Axel Munthe Kniha o San Michele, Trygve Gulbranssen Večne spievajú lesy...

vtiahol ma do príbehu ako vždy (Katarína Šušoliaková, 29.6.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuveriteľný Coelho, skutočne kto aspoň raz čítal od neho nejakú knihu môže povedať, že je to vynikajúce dielo! Skutočne hĺbavé, vnívavé, ezoterické, osloví človeka do duše. Mňa úplne!

super (nikol, 8.5.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
čo už dodať to je Coelho musíte prečítať

Alchymista (zuzana, 25.12.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam

každý v sebe srýva Alchymistu... (Zlatica Kmecová, 2.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slová použité v tejto knihe prinútia človeka zastaviť sa a porozmýšľať... a toto by malo byť posolstvom každej knihy. Vďaka skvelému človeku- Aron, ktorá mi dala túto knihu do rúk, aby som ju čítala, som objavila skvelého spisovateľa a potrebnými myšlienkami pre dnešný svet...

najlepšia knižka (doody, 13.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to krásna knižka, ako vela knižiek od neho, tento pán píše tak že sa to nedá prestať čítať a kludne si to prečítam aj dva krát a tato je super.

perfektná (Zita, 29.6.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
kvoli tejto knihe som začala znovu čítať knihy.Paulo je moj najoblubenejsi autor,mam precitane vsetky jeho knihy a vobec to nelutujem

:)) (Anita Jakubčíková, 28.7.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslela som si že to bude táranina a duševnom živote ale milo som sa prekvapila. knihu som prečítala za jeden den.

:))) (Andrea Dvonková, 16.7.2008) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som prečítala na jeden šup počas dovolenky. Je to veľmi pekná a zaujímavá knižka ktorú odporúčam každemu kto si hľadá nejaké miesto v živote.

:-) (Barbora Kukurová, 12.1.2008) Odpovedať

príjemné čítanie
Počas čítania som mala stále pocit, že mi niečo uniká...nejaká dôležitá informácia. Napriek tomu odporúčam všetkým mladým, ktorí sa zamýšľajú nad smerovaním svojho života :-)
Všetky komentáre (58)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x