bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Veronika sa rozhodla zomrieť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:208
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 8,32 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,51 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,90 €
Ušetríte: 1,39 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Veronika sa rozhodla zomrieť

Zdá sa, že Veronika má všetko, čo si môže mladé dievča želať. Chodí na večierky, stretáva sa s atraktívnymi mladými mužmi, a predsa nie je šťastná. Niečo jej chýba. A tak sa jedno ráno Veronika rozhodne zomrieť.
Po neúspešnom pokuse o samovraždu sa ocitá v luxusnom sanatóriu pre duševne chorých a za niekoľko vypätých dní, ktoré jej lekári dávajú do konca života, s prekvapením v sebe objavuje nepoznané city: nenávisť, strach, zvedavosť, lásku - aj sexuálnu túžbu. Nové zážitky ju napokon privedú k poznaniu, že každú sekunda jej života je voľbou medzi životom a smrťou.
Veronikin príbeh je o tých, ktorí nezodpovedajú predstavám o normálnych ľuďoch. Je o šialenstve, ľudskej zraniteľnosti a ľudských predsudkoch.

Dostupné verzie titulu

Veronika sa rozhodla zomrieť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Veronika sa rozhodla zomrieť

Originálny názov: Veronika Décide Morrer

Objednávací kód NA200597

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Veronika sa rozhodla zomrieť - Paulo Coelho (Jan Ka, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veronika je mladá dáma, ktorá má zdanlivo všetko po čom túži, no napriek tomu sa jedného dňa rozhodne zomrieť. Autor prostredníctvom Veronikinho príbehu odkrýva, že ľudia sa čoraz viac boja byť inakší, boja sa byť šťastní a plniť si svoje sny, prežívať život naplno, intenzívne a neprikladajú dôležitosť každému novému dňu. Brilantne analyzuje súčasný sociálny problém spoločnosti, ktorý tkvie predovšetkým v materializme, a kladie do rozporu riziká odlišnosti a hrôzu z rovnakosti. Každý, kto sa odváži skúmať niečo zakázané, musí mať odvahu a rátať s nepochopením. Hĺbka ukrytých myšlienok o zmysle života a skutočných najdôležitejších hodnotách - láske, viere, láskavosti, vzájomnom porozumení, pochopení, priateľstve, úcte a sebaúcte, prinúti človeka vnímať nádherný zázrak ľudského života, pretože v každej sekunde nášho krehkého bytia sa môže stať niečo nečakané.

Moja najobľúbenejšia od P. C. (Barbora Paulovičová, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha napísaná na základe autorových osobných skúseností. Tento príbeh ma naozaj hlboko zasiahol. V dnešnej dobe sa k témam ako napr. depresia staviame veľmi laxne a potom to dopadá oveľa horšie ako v príbehu Veroniky. Knihu s nádherným záverom určite odporúčam a rovnako odporúčam aj film s rovnakým názvom (v hl. úlohe Sarah Michelle Gellar).

Coelhova Veronika ... (Daniela, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si prečítala, o čom táto kniha zhruba bude, vôbec som si nepredstavovala, že na mňa zapôsobí až takto. Obsahuje skvelé úvahy o živote, ktorý si treba užívať, a nebáť sa "byť bláznom". Prečítala som ju jedným dychom, a určite to nebola strata času. Bol to síce oddych, ale zároveň aj určité povzbudenie, motivácia do života. Klobúk dolu. Táto kniha je jedna z mojich obľúbených kníh a Coelhova najvydarenejšia! Keby som si z nej mala vypisovať myšlienky, ktoré ma zaujali, musela by som prepísať celú knihu. Náhľad do ženskej duše, popis psychiatrických diagnóz a rôznych fenoménov - človek sa rovnako učí ako aj prežíva. Už len začiatok, kde sa Veronika pokúša o samovraždu nie preto, že by mala problémy, ale preto, aby to skončila, kým ju nepohltí stereotyp a kým si život celkom neznechutí, bol nesmierne originálny a podsúva čitateľovi nový pohľad na život. Prostredie Villette uzatvára príbeh do určitého priestoru, kde sa krásne krištalizuje a dodáva mu autentickosť. Veronika... je skrátka úžasná kniha. Presne vyjadrený uhol pohľadu na veci okolo nás. Kto je blázon a kto normálny? Kto je kto?! Vo svetle tejto knihy je presná definícia sveta - všetko je len UHOL TVOJHO POHLADU... ako si sa dal zotročiť a kým a prečo a ako ďaleko si pevný sám v sebe... Úžasné dielko, ktoré vrelo odporúčam.

Prekvapivá (Kamila Kucháriková, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi páčila. Ako som už u Coelha zvyknutá, bola kniha iná a donútila ma zamyslieť sa. Je veľmi premyslená a záver ma úplne dostal. Odporúčam.

Super kniha (Mária Kováčová, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to už druhá kniha, ktorú som od tohto autora čítala a môžem povedať, že je skutočným majstrom pera. Spoločným menovateľom jeho kníh je úplne jednoduchá dejová línia, okolo ktorej sa vinú filozofické myšlienky, úvahy, postrehy a názory, a to je zrejme aj autorským zámerom. Román Veronika sa rozhodla zomrieť ma zaujal už svojím názvom a chcela som sa dozvedieť, prečo sa mladá žena rozhodla ukončiť svoj život samovraždou, a tak som začala čítať. Odpoveď je jednoduchá. Hlavná hrdinka nežije svoj život podľa svojich predstáv, ale žije život podľa predstáv iných. Jedného dňa si povie, že takýto život nemá zmysel. Kniha ma veľmi obohatila a môžem ju označiť aj za motivačnú literatúru, ktorá čitateľovi ponúka akýsi návod, ako prežiť svoj život tak, ako chceš ty a nie ako chcú iní. Ak chcete žiť život podľa seba a neviete ako na to, rozhodne si túto knihu prečítajte. Mne osobne veľmi pomohla.

super (Kristína, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super knižka, v ktorej možno nájsť veľa pekných myšlienok. Vrelo odporúčam každému. Paulo Coelho je vynikajúci spisovateľ.

Veronika (Simona, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vďaka tejto knihe som si zamilovala Coelha. Všetko dokáže vyobraziť v reálnom svetle, bez prikrášľovania a opletačiek. Ukazuje nám, že vlastne my všetci sme blázni a nie tí, ktorých my považujeme za bláznov. Blázni len pomenúvajú svet ako ho v skutočnosti vidia, my ostatní ho pomenúvame tak ako nás to od malička všetci učili. V tejto knihe sa nachádza veľa myšlienok, nad ktorými sa oplatí zamyslieť a vypisovať si ich....vracať sa k nim a čerpať múdrosť.

Kniha plná myšlienok (Dominika Hladíková, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je prvá od tohto spisovateľa. Môžem uznať, že je veľmi dobrá, dobre sa čítala. Je v nej mnoho zaujímavých myšlienok o živote. Veronika ako hlavná postava ma celkom zaujala tak ako celá kniha. Páčilo sa mi, ako autor opisoval cítenie Veroniky. Čo by som mohla vytknúť je len to, ako opisoval psychiatrickú liečebňu, v ktorej bola Veronika umiestnená. Dosť sa to vymykalo realite, pretože sú oveľa horšie... takéto sú možno len súkromné. No to je len detail z mojej strany, inak čo sa týka štýlu písania či celkového dojmu nemám čo dodať, pretože ma dostala. A mám chuť prečítať si od tohto spisovateľa viac.

Kniha plná krásnych myšlienok o živote (Adriána, 5.1.2015) Odpovedať

Moja prvá kniha od tohto spisovateľa. Zo začiatku som sa tejto knihy bála, no musím povedať, že je úžasná. Je v nej množstvo krásnych citátov o živote. Po prečítaní tejto knihy som si uvedomila, že život si treba vážiť viac. Ľudia si naozaj dokážu vážiť život hlavne vtedy, keď sa dozvedia že už im veľa času nezostáva. Naozaj nádherná kniha. Ak máte možnosť určite si ju prečítajte, nebudete ľutovať.

Coelho (Nika, 21.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola pre mňa zaujímavá pre viac vecí. Prekvapil ma výber mesta - ktorý ako poznám knihy od Coelho nie je náhodný a tiež ako autor vstúpil do deja. Vďaka tejto knihe som zistila, že tam bol aj on sám. Začiatok- ako sa najprv mladé dievča ktoré ma na pohľad dokonalý život z neho neteší , sa paradoxne zmení na pohľad , že za niektoré veci sa oplatí bojovať. K tomuto postoju ju dostane až jej samovražda , ktorá sa nepodarí. Na psychiatri sa dozvie , že jej pokus o samovraždu jej nenávratne poškodil chlopne a nemá veľa času. Vtedy začína skutočne žiť a uvedomovať si to , čo niekedy nepovažovala za podstatné . Dokonca aj láska dvoch v tejto knihe pôsobí inak , nie ako klišé ale ako niečo skutočné . Každá strana knihy je dobrodružstvo. Nepovedala by som , že táto kniha skončí tak ako skončila. Bola som veľmi prekvapená. Najprv som po knihe nechcela siahnuť , lebo som si myslela , že to bude jeden veľký negatívny príbeh . Ako som sa mýlila. Naopak , dodala mi úplne iný pohľad na svet . Podľa mňa určite táto kniha patrí medzi najlepšie diela Coelho. Kam sa hrabe Alchymista. Pobyt na psychiatri je vykreslený tak dobre zrejme aj preto , že Coelho si to zažil sám. Treba si proste prečítať.

Kniha (Silvia, 19.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Prečítala som si túto knihu, je na zamyslenie, nikdy poriadne nevieme, čo sa odohráva v hlavách našich detí lebo blízkych.

súkromná psychoterapia (Veronika Matysová, 10.5.2014) Odpovedať

Som oddanou milovníčkou diel od Coehla a túto knihu radím medzi moje osobné Top 10. Siaham po nej vždy v momentoch, kedy potrebujem podporu a upratať si v hlave, prípadne hľadám spôsob, ako sa vzchopiť a ísť ďalej. Je to moja súkromná psychoterapia, o ktorej viem, že pozitívny účinok je zaručený.

Rozpoltenosť - zanietenie - zamyslenie (Natália, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Veronika sa rozhodla zomrieť", stačí si prečítať časť názvu, -rozhodla sa zomrieť-.. Koľkokrát ste si povedali: "Všetko mi je jedno, ja už nechcem žiť!", bez toho aby ste sa hlbšie zamysleli nad významom vašich slov? Veronika (hl. postava), urobila to isté a rozhodla sa s tým niečo urobiť . Prečo? Nič zlé sa jej v živote nestalo, bola krásna,mala úplne obyčajný život. No ona túžila po vzrušení už ju nudil vlastný život a rozhodla sa zomrieť. Ale jej samovražedný pokus neuspel a skončila v psychiatrickej liečebni . Pilulky zničil jej srdce a ona mala jeden týždeň žiť skôr , než zomrie - alebo tak to bolo povedané. Po tejto udalosti sa začalo všetko menič pretože,.. "Hrozba smrti nás povzbudzuje, aby sme žili intenzívnejšie“...Tak čo, ešte stále chcete zomrieť? V tomto príbehu sa dozviete kam až siaha ľudská krajnosť. Knihu určite odporúčam tak ako všetky knihy od sympatického pána Coelha :). Stojí to zato, zamyslieť sa niekedy nad životom a to jeho knihy ponúkajú.

Úžasná kniha (Adriána, 24.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihy od Coelha mám veľmi rada, no túto mám najradšej. Krásny príbeh plný emócií a krásnych myšlienok o živote. Túto knihu odporúčam, je to príjemné čítanie. Ak knihu začnete čítať nebudete sa vedieť odtrhnúť :)

Posolstvo (Romana, 6.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
,, Prvá láska človeka možno nikdy neprejde ale vždy sa skonči.´´ odkaz z tejto knihy ktorý stále nosím v srdci. Všetci sme niekedy takými malými Veronikami , každý pre niečo trpí , o niečom sníva , v niečo dúfa. Preto odporúčam v tých ťažkých chvíľach , kedy dodá odvahu opäť žiť.

POZOR: Kniha, ktorá otvára oči! (E. Bartóková, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď si šťastný, užívaj si život, keď si smutný, prečítaj si túto knihu a budeš šťastný. Myšlienky ukryté v knihe otvárajú oči, ponúkajú možnosť získať nadhľad nad životom, oslobodenie od strachu a nezmyselného (hádam aj zbytočného) utrpenia, ktoré zažívame a môžme za to len my. Táto kniha mi zmenila život.

Zmysel života (Karin Gálová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa jednoznačne najlepšia Coelhová kniha, ktorá poukazuje na to aký je život vzácny a aká márnosť je odhadzovať svoj život. Kniha skvele znázorňuje paradox medzi samovraždou bez vážneho dôvodu a vôlou a snahou žiť, keď niekomu oznámia, že čoskoro zomrie. Pri čítani tejto knihy sa určite každý zamyslí nad zmyslom svojho života a pochopí, že žiť je krásne.

Odporúčam (Janka Vašková, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších kníh od Coelha. Ak máte pocit, že váš život zastal na jednom bode a nikam sa nehýbe, že už nemá žiaden zmysel, tak táto kniha vám ukáže že sa mýlite a musíte sa iba pozrieť pozornejšie a možno menej kriticky.

Odoporúčam (Ivana Gajdičiarová, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpte si túto knižku, neobanujete. Mne ju odporučila moja sestra a veľmi ma zaujala. Naozaj je málo takých kníh.

Výborná kniha (Monika Tomastová Járebová, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu som zacala citat vela krat a odlozila som ju. Asi som potrebola na nu cas. Podarilo sa mi ju precitat az na 4 krat. Viem, ze som urobila dobre. Je to velmi silny pribeh, plny emocii a uvedomenia si, ze moze byt aj horsie. Odporucam vsetkymi desiatimi.

Moja naj.. (Alena, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha,ktorá okrem toho, že sa dobre číta, pomôže človeku nájsť a mať rád samého seba takého, aký je. Po jej prečítaní sa mi nechce z dôležitými vecami a citmi čakať, kým mi na krk dýchne smrť...a dokážem sa vyhýbať "vitriolu" a nepridávať ho do života svojmu okoliu:-))

Nájde sa v nej každý (Simona Poliaková, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paulo Coelho patrí medzi mojich najobľúbenejších autorov. Jeho knihy sú plné filozofických úvah a životných právd. Práve túto knihu zaraďujem do kategórie kníh v ktorých sa nájde každý človek.Dej rozpráva príbeh dievčiny, ktorá má naoko všetko po čom môže túžiť, prácu, kamarátov, nápadníkov... a predsa cíti, že jej niečo chýba, nie je spokojná so svojím stereotypným životom. A práve toto prežíva niekedy každý z nám, nebaví nás stále dookola zažívať "rovnaký" deň, aj keď pekný. Rozhodne sa pre nie práve rozumný krok - samovraždu. Jej následné umiestnenie v psychiatrickej liečebni jej otvorí nový pohľad na svet, naučí ju nebáť sa byť iná a robiť veci, ktoré sa iným ľuďom môžu zdať zvláštne. Paulo Coelho do osôb vkladá aj vlastné skúsenosti s liečenia v psychiatrickom ústave. Najviac ma osvojila myšlienka celej knihy, je to dosť drastická metóda, ktorú psychiater aplikuje na liečení Veroniky - až keď človek vie, že o niečo prichádza (život), tak si ho začne vážiť a objavovať jeho krásy, ktoré mu dovtedy boli skryté.

odporúčam (Miriam Slimáková, 1.3.2013) Odpovedať

super kniha -prečítaná na jeden dych nedá sa od nej oddísť

Môj prvý Coelho (Veronika Rajničová, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Veronika bola moja prvá Coelhovka a musím priznať, že sa mi čítala ťažšie ako veci, na ktoré som bola zvyknutá, ale niekde v polke ma totálne chytila a už som ju nepustila :)

Keď v knihe nájdeš ten svoj príbeh a.. (Tinka, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
..k tejto knižke sa mi postupne po každej stránke pestoval vzťah, sama som sa v nej nachádzala..niekedy som mala pocit ako keby dané slová patrili z časti mne samej..Knižku som si nekúpila sama..pretože som si málokedy chcela priznať že robím chyby a rozmýšľam hlúpo..Knižka sa ku mne dostala ako darček na minulé Vianoce od mojej staršej sestry ktorá sa už nemohla pozerať nato ako ma ten život nebaví a ako sa mi nič nechce..Každý z nás má v živote aj tie horšie obdobia..od Coelha som do toho obdobia toho moc prečítaného nemala..no ak na svete existuje pre každého z nás kniha v ktorej sa tak trochu (a v mojom prípade nie len tak trochu ale celkom dosť!) zbadá a uvedomí..tak sa mi to stalo práve vďaka tejto knižke..ani mne sa nepodarilo to čo chcela Veronika..no som rada že som si to uvedomila a som tu..viem prečo..a robím to čo ma baví..a každý deň prežívam najlepšie ako viem..nepotrebujem nemocnice..psychologičky..ani tabletky..ale každé nové ráno ..každý nový deň..úsmev na tvári..mojich blízkych..rodinu..teplé ponožky..čaj..skvelú KNIHU..dobrú hudbu..kreslenie a tvorenie..lebo toto je môj svet..a toto ma baví a teší.. knižka mi veľmi pomohla prekonať to najhoršie obdobie..a na Coelha už nikdy nedám dopustiť..výnimočný autor :-) má neskutočné posolstvo pre nás čitateľov..a toto je umenie!!.. za túto knihu som nesmierne vďačná..

Kto je tu blázon ? (Želmíra Kubaliaková, 28.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý kto sa po prečítaní knihy rád aj zamyslí nad tým čo prečítal tak vrelo odporúčam. Úžasná kniha o tom čo je vlastne normálne a či sú blázni v blázinci naozaj blázni alebo si radšej vybrali inú cestu ako ostatní. Myslím si, že na tu knihu sa dá pozerať z veľa uhlov takže každý si v nej nájde niečo pre seba ;)

až na konci vieme čo má hodnotu (Eva Pitlová, 20.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
a na to prišla aj hlavná hrdinka až po neúspešnej samovražde keď jej povedali že umiera, začala žiť! niekto si povie že to je dosť neskoro, ja vravím aj keď neskoro ale predsa! A aj to zlé jej bolo na niečo dobré. Nikdy nezistíme čo v živote a od života chceme ak budeme žiť v našom zabehnutom stereotype .. treba vybočiť a spraviť ráznu zmenu ak niesme spokojný s tým čo máme inak neuvidíme čo všetko nám život ponúka.

zmení pohľad na život (Klaudia Lacková, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha donúti zamyslieť sa nad tým, ako žijeme a po prečítaní prehodnotíme svoj pohľad na život, po prečítaní tejto knihy nemôže človek ostať takým, akým bol... minimálne sa zmení jeho pohľad na svet

Veronika sa rozhodla... (Andrea Spišáková, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som do ruky dostala náhodou a odvtedy je to moja favoritka! Naozaj prinúti človeka zamyslieť sa nad tým ako to v tomto svete chodí. Odporúčam veľmi, veľmi! Coelho ako vždy nesklamal! Milujem tohoto autora!

ťažké obdobie (Veronika Polcová, 27.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
po tejto knihe som siahla pár týždňov po maminej smrti...nezaujímal ma vtedy obsah, o čom to bude, zaujal ma iba nadpis, keďže sa volám Veronika...nechcela som vtedy zomrieť, len som mala veľmi ťažké obdobie, tak ako Veronika hľadala samu seba v tejto knihe, tak som aj ja hľadala samu seba v živote...odporúčam túto knihu pre všetkých, ktorí sa zamýšľajú nad ľudskou zraniteľnosťou a hľadaním svojej životnej cesty..

donúti zamyslieť sa=) (Katarína Martinová, 8.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fakt dobrá knížka, nie len spríjemní volný čas, ale donúti Vás zamyslieť sa nad sebou, či náhodou nerobíte podobné "chyby", či tiež nie ste otrokom každodenného stereotypu. Keď nič iné, aspoň sa veľmi dobre a ľahko číta=)

na zamyslenie (Jana, 28.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi dobrá kniha, u mňa jedna z naj od coelha. núti človeka zamyslieť sa nad doterajším životom, aj nad tým čo by chcel v budúcnosti zmeniť. kto má rád knihy o hľadaní samého seba, o znovuobjavení spontánnosti a radosti zo života, odporúčam túto knihu

Je to kniha,ktorá Vám prinesie nový pohľad do života... (Daniela, 26.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu Veronila sa rozhodla zomrieť som sa tešila,lebo sama som vo svojom okolí zažila podobný osud mladej ženy,ktorú som sa snažila pochopiť.Nepoznala som dovtedy autora,ktorý by sa bol tak dôverne snažil opísať pocity človeka,ktorý prežíva duševnú bolesť, cíti sa stratený medzi ľuďmi,ktorí sa mu snažia pomôcť,píše o predsudkoch,ktoré vládnu v spoločnosti.Aj keď má Veronika ako sa zdá všetko,čo by ju malo napĺňať,nie je šťastná.Aź po neúspešnom pokuse siahnuť si na život zisťuje,že sa oplatí žiť a bojovať.Paolo Coelho v knihe opisuje svoje vlastné pocity a skúsenosti,ktoré prežil pri pobyte na psychiatrii.Robí tak cez postavu Veroniky.Kniha nás núti zamyslieť sa nad zraniteľnosťou duše a nad tým,čo v spoločnosti pretrváva a to je nepochopenie okolia nad takýmito ľuďmi,čo sú poznačení a odlišujú sa svojim správaním.Kniha ma pohltila svojim majstrovstvom ukázať,že aj takýmto ľuďom treba dať šancu na dôstojný život a zaradiť sa do spoločnosti.Odporúčam prečítať si ju,nesklame Vás.Je aj o láske...

Oplatí sa prečítať.. (Dominika, 12.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Otvoríte knihu, a všetká vaša pozornosť ostáva na vytlačených stranách, vy len listujete a listujete. Ani neviete ako a uvidíte sa v deji. Zrazu ju nedokážete pustiť z ruky.. Táto kniha má v sebe jednoducho niečo viac ako ostatné knihy. Človek si pri nej uvedomí skutočnosti, ktoré dovtedy nevnímal. Donúti každého z nás na chvíľu zastať a zamyslieť sa nad životom. Kniha prináša množstvo originálnych pohľadov na život, lásku, bláznovstvá, inakosť.. Rozhodne sa ju oplatí mať vo svojej knižnici. Odporúčam všetkými desiatimi !

Coelho (Simona, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem tohto autora, a práve táto kniha bola prvá, ktorú som od neho čítala a stále pokračujem :). Kniha o hľadaní samého seba, vrelo odporúčam, zaujímavé čítanie :)

Coelho (Petra Patkóšová, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý vám od Coelha odporúča Alchymistu.Ja by som odporučila od neho určite túto knižku. Malá,nevýrazná,ale obsahom krásna a pútavá. Máte pocit,akoby ste boli na Veronikinom mieste. Na začiatku som očakávala,že kniha bude celá o smrti a že ju ani nedočítam,ale je to skutočne krásne napísaný príbeh o mladom dievčati, ktoré hľadá samo seba.

Veronika, Veronika (Veronika, 27.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Až keď nám zostáva pár dní do konca života uvedomíme si aký je vzácny, zaujímavý ... A kto z nás je úplne normálny - čo je vlastne normálne... Kniha je veľmi zaujímavá od začiatku až do konca. Vrelo odporúčam.

kuupte si ju (miroslava kucekova, 16.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
ta kniha je naozaj velmi velmi dobre citanie

úžasná (Matúš Slamka, 8.4.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha je proste úžasná....to množstvo ponaučení z nej....bomba:))

Kúpim si ju (Matúš Slamka, 5.4.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
Newedel som či si ju mám kúpiť, ale nakoniec som sa rozhodol že áno:))
Všetky komentáre (40)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x