bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dúhový most

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dúhový most

Všetky knihy, úryvky, fotky, videá a diskusie – kliknite si na oficiálnu stránku Táni Keleovej-Vasilkovej: www.tanavasilkova.sk

Oľga, hlavná hrdinka tohto príbehu, je obyčajná žena, ktorá má svoje obyčajné sny. Túži po tom, aby bola bohatšia, aby mohli ísť s rodinou na dovolenku k moru, aby nemusela toľko pracovať... No jej najväčšou túžbou, keďže je "pri tele", je schudnúť. Ustavične sa týra rozličnými diétami, chudne a zasa priberie, a z tohto nekonečného kolotoča je podráždená, nervózna a nešťastná. Oľga je skalopevne presvedčená, že len štíhli ľudia majú v živote zelenú. Keď bude štíhla, bude aj šťastná a všetko v jej živote sa akoby švihnutím čarovného prútika zmení na lepšie a krajšie. Až zásah osudu jej otvorí oči...

Detaily o knihe

Názov: Dúhový most

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dúhový most (Veronika, 3.2.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som dostala na narodeniny, najskôr som bola nedôverčivá lebo slovenské autorky veľmi nemusím, ale zostala som veľmi milo prekvapená. Kniha je veľmi pekná.

Dúhový most (Marianna Fabušová,Dechtice117,okr.Trnava,91953., 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knižky Táne Keleovej-Vasilkovej. Príbeh,ktorý prežíva Olga-prežíva nejedna obyčajná pracujúca ženička na Slovensku-nedostatok peňazí,túžba po tom,čo nemá,túžba chudnúť... Jednoduchá,no zaujímavá knižka.

Ne/obyčajná kniha ... (Adriána Brišová, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbehy od Táni Keleová - Vasilková mám rada a platí to aj o dúhovom moste. Možno práve Dúhový most má v mojej zbierke kníh zvláštne miesto. Príbeh ženy, ktorá zvádza boj sama so sebou. Nejde si predsa nevšimnúť tej osudovosti, ktorú je kniha pretkaná, a ktorá sa mnohokrát objavuj aj v obyčajnom živote. Navyše mám pocit, že podobným spôsobom žije veľa žien, a že mnoho žien netuší, čo je skutočným zmyslom života, čo je dôležité a čo nie. Preto som rada, že sa Táňa Keleová - Vasilková rozhodla svojimi romány k týmto ženám prehovoriť

Dúhový most (Dominika Hlavatá, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z mála slovenských autoriek, ktorá vie chytiť a podať príbeh v takom správnom štýle...príbeh o snahe ľudí ktorí vidia svoje ciele v niečom povrchnom, ak až sa im nakoniec splní ten cieľ za cenu niečoho oveľa vzácnejšieho v tomto prípade zdravia...knihu som mala prečítanú za deň, nedokázala som sa od nej odtrhnúť....kamarátka mi ju požičala vraj dobrá autorka a mne neostáva nič iné len vrelo súhlasiť...

Slzy a smiech (Daniela Zeleňáková, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha ma fascinovala. Je niečím taká zvláštna a vždy, keď si k nej sadnem tak ma strašne nadchne. Bola to citlivá kniha, v niektorých situáciách som sa stotožnila s postavou Evy ale možno len preto, že som tiež učiteľka ...

Dúhový most (Daniela Zeleňáková, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha na oddychové čítanie - veľmi dobre, citlivo napísaná... aj mi miestami vyhŕkli slzy. Ako všetky knižky tejto autorky - aj táto ma úplne vtiahla do deja, pretože nám všetkým ponúka ponaučenie vážiť si svoje zdravie a svojich najbližších. A to sú tie najhodnotnejšie klenoty nášho života.

duhovy most (Janka Ortová, 25.11.2011) Odpovedať

neoslovila ma
kedze od p. Vasilkovej mam precitane vsetko, neda mi to nepovedat, ze z tejto knizky som doslova sklamana. pride mi to, akoby uz nevedela o com pisat a pritom po tejto knizke prisli dalsie krasne a kvalitnejsie.. no strasna tema o chudnuti dorazena chorobou, akoze CO?! v knizke sa nepise o inom len o jedeni, dej doslova na dve vety rozpisany na cely roman.. no strasne, toto by mi v zbierke rozhodne nechybalo. na druhej strane je to ale typicky opis klasickej slovenskej zienky a jej kazdodennych problemov, o co v podstate v kazdej knizke p. vasilkovej ide, takze davam taku 3 minus :)

T. K. Vasilková - Dúhový most (Monika, Nové Zámky, 10.2.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uvedený titul od tejto autorky sa mi veľmi páčil, a to aj napriek tomu, že v ňom rozoberá pre mňa nie veľmi zaujímavú tému - chudnutie. Avšak aj pri tejto knihe pani Táňa dokázala, že je skutočne spisovateľkou s veľkým S, lebo je napísaná ozaj veľmi pútavo, presvedčivo, zaujímavo a dôležité pre čitateľov je aj ponaučenie, ktoré z nej vyplýva a to, aby sa človek nesnažil byť štíhly za každú cenu, keďže vieme, že nie vždy je to možné buď kvôli zdravotným problémom alebo iným veciam. Nie každý z nás má totiž možnosť ovplyvniť to, ako vyzerá. Oveľa dôležitejšie sú v živote iné hodnoty, ktoré keď človek bude mať na zreteli každý deň, bude oveľa šťastnejší. Lebo je jedno, či máme ideálnu váhu alebo nie, ľudia naokolo nás vnímajú v prvom rade práve podľa toho, čo vyžarujeme a to ostatné je až druhoradé, aj keď samozrejme nie úplne nepodstatné.

dúhový most (Zuzana Lenghardeová, 4.11.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
dobrá kniha,ale ťažko sa mi čítala,moc som sa na Oľgu hnevala,za jej krutosť,moc prežívam ked sa niekomu ubližuje,aj ked je to len v knihe

Ponaučenie. (Renáta Pelegrínová, 10.10.2007) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj napriek tým chybám, je to dobrá knižka, ktorá sa ľahko číta. Myslím si, že dôležitejšie ako jedálny lístok je práve dej. Najmä však to, že Oľga sa zahľadela do svojho vnútra, a našla v sebe chyby, ktorými ubližovala sebe aj okoliu. Dokázala zmeniť svoj rebríček hodnôt. My čitatelia by sme si z tejto knižky mali vziať ponaučenie: vážiť si svojich blízkych a hlavne svoje zdravie. Pretože keď oň prídeme, už bude neskoro.

Dúhový most (Janka Vojtušová, 28.9.2007) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh je celkom dobrý,ale tak sa mi zdá, že pani spisovateľka po sebe nekontroluje už napísané.Napríklad:Syn Oľginho brata Petra sa na začiatku románu volá Matej, potom je dosť dlho Matúš a na konci deja je z neho opäť Matej.Ďaľej, sestra Oľginej kolegyne Eleny je rozvedená s dvoma chlapcami a neskôr sa dočítame príbeh o tom, ako ju opustil partner kvôli tomu, že mu porodila dievčatko a on chcel syna-dediča veľkého majetku.Kniha sa síce dobre číta(tak ako aj predchádzajúce), ale takéto nezrovnalosti jej uberajú na hodnovernosti.Prečítala som všetky tituly od p.Vasilkovej a musím povedať, že najlepšie sú Manželky, Mama pre Veroniku a Túžby.V ďaľších sa už dosť opakuje,hrdinky často varia hovädzie dusené na hrášku, posledne hovädzie dusené na hríboch.Trochu pestrejší jedálny lístok by neuškodil.V každom prípade je ale lepšie čítať o slovenskej žene ako o amerických hviezdach.

duhový most (10.9.2007) Odpovedať

príjemné čítanie
Zhltla som ju ako všetky jej knižky.
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

"Kde si?" prihovorí sa Oľge Milan, jeho horúci dych ju pohladká po tvári. "Tu pri tebe," zašepká a zazíva. "Nejako si ma vyčerpal," zamrmle. "Tak si pospi."
"Ale..."
"Ostatné urobíš neskôr. A čo nestihneš, to nebudeme mať. Nauč sa už konečne, že poriadok nie je ani začiatok, ani koniec sveta."
A čo teda? chce sa spýtať, no oči sa jej zatvárajú... Nestihne to. Vníma Milanov bozk... a potom ako po špičkách vychádza zo spálne. Počuje, ako sa prihovára synovi: "Ideme na to?" a Filipovo nadšené: "No jasné !" a potom... potom už len počuje odpoveď na svoju nevyslovenú otázku. Láska. Vyplaší ju to... a srdce sa jej zrýchli. Neverila v ňu... možno nikdy. Verila v sympatie, vzájomnú príťažlivosť, fungovanie chémie... a žila si celkom pekne. V triezvom svete, kde muselo mať všetko svoj systém a miesto. Poriadok. Teraz však... Niečo sa zrútilo. A ona sa cíti stratená. Krásne stratená. Perinu si pritiahne bližšie k brade a s úsmevom na tvári zaspáva... Toto chcem!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x