bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Modrý dom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Modrý dom

Všetky knihy, úryvky, fotky, videá a diskusie – kliknite si na oficiálnu stránku Táni Keleovej-Vasilkovej: www.tanavasilkova.sk

Príbeh sa odohráva na samote, v modrom dome, kde sa stretáva veľká rodina. Na stránkach knihy sa postupne odkrývajú nielen osudy, ale aj charaktery ľudí, ktorých spája svojská a silná osobnosť - ich matka. Stará pani má sedemdesiatsedem rokov a jej správanie je prešpikované múdrosťou a láskou, no napriek tomu, že svoje deti miluje, vidí aj ich nedostatky a slabosti. Osudy členov jednej rodiny sa odkrývajú počas vianočných sviatkov. Niekedy stačia len tri dni na to, aby sa v živote toľko zmenilo...

 

Detaily o knihe

Názov: Modrý dom

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prekvapenie (Erika, 4.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Modrý dom je prvou knihou, po ktorej som siahla z diel Táni Vasilkovej. Požičala mi ju kamarátka s vrelým odporúčaním. Jej sa vraj čítala dobre a dúfala, že sa bude páčiť aj mne. Keďže som čitateľkou, ktorá si rada prečíta príbeh z rodinného (aj viacgeneračného)prostredia, výberom ma nesklamala. Nakoniec sme ju čítali doma spolu s maminou a priebežne sme rozoberali dej. Ku koncu sme sa doslova pretekali, ktorá sa dostala na stránku s vyšším číslom. Rozoberali sme osudy hrdinov, najmä babičkiných dcér a syna, okolo ktorých sa celý trojdňový vianočný príbeh odohrával. Povahou, ale aj výbermi manželských partnerov si boli deti rôzne a odlišnými smermi sa vyvíjali aj ich životy. Niektoré robili svojej mame väčšiu radosť ako tie ostatné, no ako dobrá matka ich ľúbila všetky rovnako. Dej sa na konci aj trošku zamotáva, nie je to len o nostalgických spomienkach na detstvo, mladosť a životy hlavných hrdinov. Rozuzlenie bolo celkom zaujímavé, tak sa nechajte prekvapiť :) Vďaka tejto knihe som siahla aj po iných Vasilkovej tituloch.

Odporúčam (Miriam Slimáková, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
super kniha s rodinného prostredia plná lásky vrelo doprúčam - prečítaná na jeden dych

Modrý dom (Daniela Zeleňáková, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma veľmi oslovila. Milujem Vianoce a práve tu sa celý dej odohráva počas vianočných sviatkov. Je v nej krásne opísaná atmosféra Vianoc, povahy postáv, prostredie ... Táto kniha mi vrátila spomienky na moju starú mamu, na detstvo, aj nato, čo nám rodičia vštepovali odmala, aby z nás vyrástli čestní a dobrí ľudia ...

Vianočná atmosféra (Majka, 17.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som zhltla veľmi rýchlo a dokonca na Vianoce, čiže som dvojnásobne vnímala atmosféru týchto prekrásnych sviatkov. V knihe ju určite naplno cítiť v medziľudských vzťahoch jednej rodiny stretávajúcej sa v Modrom dome každý rok práve na Vianoce. Je ozaj pekné, ako sa všetci vzájomne vedia podporiť a stáť pri sebe aj napriek rozdielnym povahám a názorom a ako všetkých pohromade svojou láskou drží ich mama. Kniha rozhodne stojí za prečítanie :)

Modrý dom (Mgr. Eva Gutterová, 16.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
tak dnes som dočítala ďalšiu z kníh od Táni Keleovej Vasilkovej Modrý dom.... je to úžasná kniha, jedna z najlepších akú som od nej čítala... a aj celkovo, opisuje životné príbehy ľudí.... príbehy zo života... a to sa mi na tejto autorke veľmi páči.... že rozpráva príbehy zo života.... a vrelo odporúčam každému túto knihu a aj všetky jej knihy :)bolo z nej cítiť veľa veľa lásky aj som si poplakala

Krásne smutná (Petronela Pavlíková, 16.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka sa podľa môjho názoru autorke najviac vydarila. Chytila ma za srdce ako máloktorá iná knižka. Je tak precítene a dojímavo napísaná, že pri niektorých pasážach som sa neubránila slzám. Pani Vasilková je úžasná spisovateľka. Jej knižky zo života sú krásne, hlavne keď sa nezhody v rodine vyjasnia, potom celý svet sa Vám zdá razom svetlejší. Krásna knižka, niet čo vytknúť. Ďakujem, pani Vasilková.

Výborné čítanie (Martina, 30.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma veľmi zaujala tým ako bola pekne napísaná.Oplakala som takmer každú kapitolu nakoľko som sa dokázala vžiť do tohto príbehu ktorý je často krutou realitou.Odporúčam prečítať si túto knihu pri ktorej isto vybehne nejedna slza.Najlepšia kniha od pani Táni.

príjemná oddychovka (ramora, 30.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z mála kníh od tejto autorky, ktorú mám ozaj rada. Dej je príjemný a prirodzene plynie, prítomnosť sa prelína s minulosťou, postavy znejú reálne... skvelé vianočné čítanie :)

Rodinna pohoda (Miroslava Slovikova, 5.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Teda super kniha, nemohla som ju odlozit z ruky, velmi pekna kniha, plna prekvapenia ale aj lasky, rodinnej pohody a Vianoc, velmi sa mi dobre citala a mala som pri nej velmi dobry pocit, super kniha, vsetkym odporucam.:-)

Modrý dom (Zlata, 20.4.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
"Modrý dom" je ďalšia kniha, ktorú som prečítala jedných dychom. Naozaj, tak, ako opísala autorka vidím i ja rozdielnosť svojich detí. Každé je iné. Zároveň sa mi veľmi páčilo, ako opísala prežívanie celej rodiny počas vianočných sviatkov, udržiavanie dlhoročných tradícií i napriek dnešnému uponáhľanému životu. Želám autorke veľa ďalších skvelých nápadov!

príjemné čítanie (Ivana Paštrnáková, 1.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Nikdy by som nepovedala, že si niečo od pani Keleovej-Vasilkovej prečítam, až kým som netrávila pár dní u babičky, ktorá má niekoľko jej knižiek v knižnici. Nemala som vtedy so sebou nič na čítanie a siahla som práve po Modrom dome a... bolo to príjemné, milé a čítavé. Určite neurazí. V tomto predvianočnom čase vrelo odporúčam :-).

Modrý dom - (Anna Skálová, 28.9.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala počas vianočných sviatkov. Po jej prečítaní som ju začala čítať znovu. Je to krásny rodinný príbeh založený na postave matky, ktorá je ochotná vypočuť si svoje deti i vnúčatá. Rodina, ktorá má takýto modrý dom a v ňom osobu, ktorej môžeme zveriť svoje trápenia, bôle ale i radosti sa vytráca z nášho života. Prijala by som ju prečítať všetkým rodinám, ktoré nevedia nájsť spoločnú reč vo svojom živote. Veď čo krajšie si v živote môžeme prijať ako veľkú a súdržnú rodinu. Knihu pokladám za balzam na dušu a vrele odporúčam.

T.K.V. modry dom (Lenka z Púchova, 7.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na toto čitanie som sa velmi tešila,zaujalo ma na nej vsetko.Dej bol krasny,popretkavany minulostou a fantasticky ladeny s pritomnostou :)..Knihu odporucujem každemu. Najviac ma zaujal na deji modry dom s babickou Betkou.Raz by som i ja chcela mat taku krasnu a velku a halvne stastnu rodinu v krasnom udoli ss rozpravkovym modrym domčekom :)

Modrý dom (Erika Mondoková, 2.6.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
mala som si možnosť prečítať túto knihu len teraz, ale ma veľmi zaujala. je pútavá svojím príbehom od začiatku až do konca a je to veľmi kludná verzia čítania. A navyše je spojená s vianočnou tematikou. tak som si to vedela živo predstaviť ako sa to v tom románe odohráva.páčila sa mi, veľmi krásne čítanie.

Modrý dom-nemá chybu (Lenka Žažová, 22.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala cez tieto Vianočné sviatky.Napriek tomu,že som od nej(ako niekto odporučil)"nič neočakávala"ma kniha vonkoncom nesklamala!Práve naopak,dovolím si o nej tvrdiť,že je jedna z najlepších od pani Vasilkovej.Nemá síce žiaden dramatický dej ako napr."Kvety pre Lauru"(mimochodom tiež veľmi krásna knižka:)ale na pokojné zimné večere bola určite predurčená.Odporúčam čítať počas Vianoc,pani Vasilková zasa uvariť si ku knižke mätový čaj s medom-skvelá kombinácia!Pani Vasilkovej želám ešte veľa inšpirácie,je moja najoblúbenejšia autorka!!!

Modrý dom - krásny príbeh (Jarmila Bajová, 17.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začnem asi od konca - po dočítaní knihy som si prikúpila ešte tri ďalšie kusy a s vrúcnym písomným venovaním som ich darovala mojej mame a mojim dvom sestrám ako prejav úprimnej lasky k nim a radosti z toho, že ich mam... Či je táto kniha slabšia, alebo nie, ako autorkine predchádzajúce výtvory som vôbec nemala potrebu riešiť. Obsahovo bola kniha taká krásna - ten jednoduchý príbeh slovenskej rodiny, kde si matka zakladá na tradíciách a rodinnej súdržnosti a osudy jej detí, ktoré sa, hoci nie naschvál, ale predsa len všelijako nevyspytateľne vyvýjajú - že sa jej sebeoriginálnejší "americký" príbeh nemôže rovnať. Kniha ma naplnila nostalgiou a spomienkami na vlastné detstvo a posilnila moju vieru v rodinnú spolupatričnosť. Kúpte si ju, nečakajte veľa, len sa nechajte zohrievať teplom domova, ktorý z knihy sála...

T. K. Vasilková - Modrý dom (Monika, Nové Zámky, 31.1.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uvedenú knihu veľmi odporúčam každému, kto rád číta romány tejto autorky, nakoľko je veľmi pútavá a človek sa od nej nevie odtrhnúť. Autorka v nej opisuje život veľkej rodiny, ktorej všetci členovia už majú svoje rodiny a sú roztrúsení po celej krajine. Každoročne na Vianoce sa však všetci stretávajú v Modrom dome, aby tu spoločne oslávili najkrajšie sviatky roka - Vianoce.Život každého z nich je poznačený bolesťou a trápením, ale aj radosťou a šťastím o ktoré sa práve na Vianoce spoločne delia. Autorka veľmi pekne vykresľuje vzájomnú lásku medzi jednotlivými členmi rodiny, ktorí aj keď majú svoje vlastné problémy, vedia sa porozprávať a podeliť o svoje bolesti aj radosti. Kniha je veľmi dojímavým čítaním a ozajstným umeleckým dielom. Verných čitateľov predovšetkým rodinne založených určite nesklame.

modrý dom (Zuzana Lenghardeová, 4.11.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
čítala som ju cez vianočné sviatky a veľmi sa mi to páčilo,aj ja by som chcela,ked budú deti dospelé,aby sme sa tak pekne stretávali

Sklamanie (Tatiana Sabolová, 16.9.2008) Odpovedať

neoslovila ma
Poznám knihy tejto autorky, ale táto sa mi zdá byť najslabšia - ako keby jej došiel dych.

Blahoželám (Renáta, 13.12.2007) Odpovedať

vrelo odporúčam
Svoj komentár som už napísala, a môj názor sa nezmenil. Chcela by som však poblahoželať pani Vasilkovej k oceneniam Zlatá a Platinová kniha. Jej knihy, a najmä p. Táňa si zaslúži byť ocenená. Prajem jej veľa zdravia, lásky, šťastia a skvelé nápady na ďalšie knihy.

od Táni - priemer (23.11.2007) Odpovedať

priemerná kniha
Tak táto kniha ma naozaj sklamala. Táničku mám rada, ale pri tejto knihe jej asi došli nápady... Škoda

Nádherná. (Renáta Pelegrínová, 10.10.2007) Odpovedať

vrelo odporúčam
Modrý dom je ďalšia krásna knižka od p. Vasilkovej. Opisuje v nej život veľkej rodiny, ktorej stredobodom a slniečkom je hl. hrdinka. V tejto knižke čitateľ nájde veľa lásky a pekného slova, ale aj sklamania a bolesti. Pri čítaní ma tento príbeh úplne pohltil. Je to nádherná knižka, ktorú odporúčam každému. Mňa si určite získala.
Všetky komentáre (22)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x