bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kniha lásky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kniha lásky

Novinárka Maureen Paschalová sa nazdávala, že po objavení evanjelia, ktoré napísala Mária Magdaléna, by mohla pokojne pracovať na svojej novej knihe. Podľa tohto evanjelia boli totiž Ježiš a Mária Magdaléna manželia. Príbeh novinárky však podnietil vlnu búrlivých, protirečivých názorov a Maureen sa odrazu stala terčom pre tých, ktorým sa jej objav nepáčil, a hrdinkou pre tých, ktorí sa jej objavom nadchýnali.
Zrazu však dostane čudný balík a nájde v ňom starý list napísaný po latinsky a podpísaný symbolom. Zistí, že jeho autorkou je výnimočná žena, ktorá sa do dejín nedostala alebo ju úmyselne vynechali – grófka Matilda Toskánska.
Čím viac sa Maureen dozvedá o grófke Matilde, bojovníčke z jedenásteho storočia, ktorá sa tajne vydala za pápeža, tým väčšmi si začína uvedomovať podivuhodné spojenia medzi sebou a historickou Matildou, spojenia, ktoré musí vystopovať až ku zdroju, aby mohla zabrániť zlým ľuďom získať Knihu lásky a naveky ju skryť pred svetom.
V románe Kniha lásky sa prelína Matildin málo známy životný príbeh s novinárkiným napínavým hľadaním, pričom sa životy oboch hrdiniek prelínajú. Maureen sa ponára do tajomstva labyrintu, do krásnych veršov Šalamúnovej Veľpiesne, do najslávnejšieho svetového umenia a architektúry... Až kým sa jej nedostane Kniha lásky do rúk a neponúkne ju aj čitateľovi.
Z New Yorku do Chartres, od tajomných katarov po vatikánske intrigy – Kathleen McGowanová nás pozýva na cestu časom a odkrýva nám neuveriteľné skutočnosti.

Detaily o knihe

Názov: Kniha lásky

Originálny názov: The Book of Love

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé pokračovanie (Michaela Dúcsová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dočítaní prvej časti som sa hneď pustila do ďalšej. Znova ma prekvapilo množstvo informácií z dejín, ktoré autorka má a štýl akým podáva zabudnuté príbehy z dejín čitateľovi. Matilda Toskánska bola určite výnimočná a silná žena. Už v prvej knihe som autorku obdivovala ako sa dokázala popasovať s tak ťažkou témou, týkajúcou sa cirkvi a že "si dovolila" úplne zmeniť takmer všetko, čo tvrdí. Aj v tejto knihe je to viditeľné, najmä láskou Matildy a pápeža. Úryvky z Knihy lásky boli veľkým plusom, krásne dotvárali atmosféru príbehu. Veľmi sa mi páči aj autorkin dohovor na konci knihy, kde sa človek dozvie ešte ďalšie informácie. Kathleen McGowan napísala výnimočnú trilógiu. Je škoda, že som ju "objavila" až teraz, keď je prvá časť beznádejne vypredaná.

VYTRVALOST (Veronika Berdáková Pavlík, 7.2.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Musím poznamenať, že mne sa kniha zdala nudná. Jediné čo sa mi naozaj veeeeľmi páčilo bol príbeh Matildy Toskánskej a naozaj aj teoria o Márie Magdaléne je mi blízka. No nemôžem si pomôcť ťažko sa mi čítala. Napriek tomu by som si zo zvedavosti prečítala aj Princa Básnika. Čo sa týka porovnania s knihami Dana Browna nedá sa to porovnať, tie jeho knihy čítam jedným dychom ...sú pútavejšie napísané.

dostala ma (Andrea, 18.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
nezvyknem čítať takýto žáner, ale odporúčam prečítať - iný pohľad, proste ma táto kniha "dostala". Nevedela som že je to trilógia, takže idem objednať aj Očakávaná a Princ básnik.

Niečo perfektné (Alžbeta Kelbelova, 2.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to proste úžasná kniha, ktorú si musíte prečítať. V robote sme si ju požičiavali a počas obeda diskutovali a doplnali sa. Človek vidí úplný iný pohlad na cirkev a súvislosti. Odporúčam všetkým vekovým kategóriam

super kniha (Dagmar Lučivjanská, 13.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
fakt pútavé čítanie, už dlho som niečo také zaujímavé nečítala.. už mám objednanú Očakávanú a aj Princa básnika tak verím že nesklamú. Fakt odporúčam!!!!

kniha lasky (Adriana Vašková, 22.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
nadherna kniha ktora ma velmi prekvapila a v podstate len utvrdila niektore moje myslienky

úžasná... (mirka, 28.10.2011) Odpovedať

Jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítala...veľmi sa teším na záverečnú časť trilógie, neviem sa jej už dočkať

úžasná kniha (Jana Maslovičová, 1.9.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha, ktorá stojí za prečítanie. Vrelo odporúčam. Kniha nadväzuje na 1.časť Očakávaná. Ak chcete pochopiť súvislosti, musíte si prečítať najprv Očakávanú..naozaj fascinujúce čítanie, nevedela som sa od nej odtrhnúť.

Kniha lasky (Lenka Vrastiakova F, 1.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasne napisana kniha, putavo, ze som sa nevedela od nej odtrhnut a pritom takyto zaner vobec necitam
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Matilda sa presťahovala do Ríma a tri nasledujúce roky strávila s milovaným Gregorom a prostredníctvom cirkvi vyriešila administratívnu správu svojich území. Zvláštnu výnimku udelila Kláštoru svätej Benedetty, ktorý sa dostal naveky pod ochranu pápeža, keďže išlo o dôležitú vysunutú základňu rádu a zároveň aj miesto pobytu jej syna.
V tom čase sa Matilda a pápež stali v Ríme nerozluční, keďže však prejavila toľkú veľkodušnosť voči cirkvi, nik sa neodvážil o ich vzťahu špekulovať. Svojím výnimočným darom prejavila nehynúcu lásku svätému Petrovi, a preto všetci tolerovali jej prítomnosť, hoci nie vždy s úctou.
Donizone o tomto období Matildinho a Gregorovho života v Ríme neskôr napísal: „Múdra grófka si v srdci uchovávala slová svojho požehnaného muža presne tak, ako si kráľovná zo Sáby uchovávala Šalamúnove sväté výroky.“
Vyhlásenie o odstúpení majetku pápežovi nespôsobilo Matilde veľkú bolesť. Veď bol napokon jej manžel.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x