bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Toxín, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Toxín, 2. vydanie

Kim Reggin je srdcový chirurg, uznávaná kapacita vo svojom odbore. Je rozvedený a s bývalou manželkou sa starajú o dcéru Becky, s ktorou ho spája vrúcny cit.
Jedného dňa pozve Becky do Onion Ringu (miestny MacDonald) a dcéra si tam objedná nedopečený hamburger. Nakazí sa baktériou E. Coli, ktorá sa do mäsa dostala z chorej kravy. Táto baktéria, rezistentná voči antibiotikám, produkuje nebezpečný toxín. Ten postupne napadne a zničí všetky orgány dievčaťa a nakoniec mu spôsobí smrť.
Hlavným vinníkom je mäsospracovateľský priemysel. Kim sa rozhodne zistiť, kto zapríčinil kontamináciu potravín, čím sa dostáva do čoraz väčších problémov. Jeho pátranie sa stáva tŕňom v oku ľuďom, ktorí zarábajú na rýchlom občerstvení obrovské peniaze. Keď sa ocitne v ohrození života, rozhodne sa emigrovať do Švédska a odtiaľ pokračovať v boji.

Detaily o knihe

Názov: Toxín, 2. vydanie

Originálny názov: Toxin

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Toxín (Ivana Starinská, 27.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako všetky jeho knihy, aj táto bola úžasná. Človek sa začíta a nevie sa od knihy odtrhnúť, pretože je tak napínavá :) Táto kniha mi aj veľa dala, určite sa budem ináč pozerať na Fast Foody, nehovoriac o hanburgeroch....

Cook (Katarína Adamčíková, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
NO možno je to tým, ž Cook je môj oblúbený spisovateľ, ale túto knihu sa oplatí čítať už len vďaka tomu, že sa človek niečomu priučí. Keď som ju čítala trochu som zmenila aj môj postoj k mäsu kedže sa dosť v knihe opisuje ako to prebieha na jatkách ... Trošku ma sklamal koniec pretože som čakala čo budem ďalej s hl. postavami ale aj tak základ a podstata knihy je tam a to bol už len detail. Jednoznačne odporúčam túto knihu ako jeho ostatné Patrí do mojej TOP 5 od neho ;)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Jeho herkulovské úsilie však netrvalo dlho. Už po prvých stlačeniach si uvedomil, že Beckino srdce je perforované a textúra abnormálna. Akoby to ani nebol sval, ale niečo oveľa mäkšie, čo sa mu prelievalo pod prstami ako huspenina. Zarazený nečakanou situáciou vytiahol ruku. Zostalo na nej trocha krvavého tkanina. Zarazene si ju zdvihol k tvári, aby si tkanivo prezrel.
Z hrdla sa mu vydral zdesený výkrik, keďže si náhle uvedomil, že drží nekrotické zvyšky dcérinho srdca a perikardia. Toxín k nej bol nemilosrdný. Akoby ju rozožral zvnútra.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x