bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • Cena platí do: 14.2.2100

Eragon

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Eragon

Keď Eragon nájde v lese naleštený modrý kameň, myslí si, že chudobného farmárskeho chlapca stretlo šťastie. Ale z kameňa sa vykľuje dračie mláďa. Eragon si uvedomí, že narazil na odkaz skoro tak starý ako je samé Kráľovstvo. Jeho jednoduchý život sa cez noc zmení a on je vtiahnutý do nového, nebezpečného sveta osudu, kúziel a moci. Prvý diel trilógie - Odkaz Dračích jazdcov. Slovenské vydanie.

Detaily o knihe

Názov: Eragon

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Etagpn (Viktória, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hmm kniha sa mi velmi pacila a soslova 622 stran ubehlo ako voda konic koncov je o vzajomnom dospievani clspca a jeho draka.V knihe je vela zapletiek ktore mam taktiez velmi rada ako fantasy a dobrodruznu literaturu a preto mi eragon vyhovel a doporucam je to podla mojho hodnotenia pre fanusijov fantasy jedna z najlepsivh knih a preto ju odporucam a ja uz sa tesim na dalsie diely.

jedno z top fantasy (Veronika Babničová, 16.5.2014) Odpovedať

Hneď ako som o nej pred cca 2,5 rokmi počula chcela som si ju prečítať. To sa mi aj pred asi rokom podarilo .Najskôr ,keď som videla túto knihu v pevnej väzbe -hrubú tak veľmi že som si myslela , že to je zväzok všetkých dielov dokopy ,zľakla som sa . Ale pustila som sa do nej. Čítala som ju cez školu a trvalo mi to týždeň . Nieže by som sa do nej nútila , že som ju čítala iba sme tam lebo ma nebavila . Proste toto nieje kniha čo dáte len tak a pochopíte všetko čo sa tam píše ( hmm , Brisingra som dala za 2 dni , ale v prvej knihe sa treba do toho dostať a pochopiť všetko .). Nečakajte romantické zápletky a naopak je tu veľa opisných častí .Kniha je proste skvelá .Žiadna recenzia Vám nepovie to čo si sami prečítate . Nieje to zase kniha pre každého , lebo niekto je beznádejný romantik , niekto má rada dievčenské romány ... A to chápem . Ale ak sa Vám páčil napríklad Hobbit ešte viac sa zamilujete do tejto knihy . Schvaľujem aj obálku . Skvelo dopĺňa dielo . :-)

Záleží od čitateľa ? (Rebeka Guttmannová, 5.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
V prvom rade chcem povedať že kniha má fajn príbeh. Fajn. Dobre. Lenže ten dej je priveľmi....vážny. Je to zbytočne naťahované bez štipky humoru a osvieženia. Nevravím, že kniha je zlá. To nie. Len by som ju odporučila skôr pre dospelú a trpezlivejšiu kategóriu čitateľov. Mne osobne sa páčila vzhľadom na originálny a dobre premyslený dej, ktorý by si ale zaslúžil o štipku lepšie podanie. Možno by stačilo len písať z pohľadu prvej osoby. Inak odporúčam ľuďom zažratých do fantasy literatúry. Kniha by asi nemala chýbať v žiadnej dobrej knižnici, aj keď mňa osobne priveľmi nenadchla, je to ale len vec názoru.

Príbeh, ktorý nevymyslí hocikto (Lucia Poláková, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma prekvapila. Vedela som približne o čom to bude, pretože som videla film, ale nič ma nepripravilo na to, že sa od nej nebudem vedieť odtrhnúť. Hneď ako som knihu otvorila som si ju zamilovala, pretože už len ten začiatok bol čarovný. Príbeh vám nedá vydýchnuť kým ho nedokončíte a samozrejme sa musíte pustiť aj do ďalšej knihy - bez toho to nejde. ;) Keď zvážim že tú knihu napísal 16-ročný autor, dojatím a údivom mi vlhnú oči.

strhujúci dej (Lucka, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ešte aj dnes ľutujem, že som videla FILM, pretože táto kniha je úžasná...plná prekvapení a zážitkov, ktoré až lákajú...oceňujem hlavne niektoré zvraty v deji v ďalších pokračovaniach...

KNIHA ROZHODNE LEPŠIA AKO FILM ♥♥♥ (Michaela ♥, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá fantasy kniha, pútavá, plná napätia, záhad a tajomstva ... Autor si veľmi dobre vymýšľa súvislosti, ktoré vyjdú najavo dosť nečakane a tiež neviem, kam chodí na všetky tie názvy miest, postáv, rôznych kúziel v takom a hentakom jazyku...:D Na túto knihu som počula mnoho chváli aj neskutočne veľa kritiky. Svetový bestseller obyčajným pokusom o fantastický príbeh plný zvratov, mágie a bájnych bytostí so sveta fantasy? Či už tak alebo onak, mne sa kniha naozaj celkom páčila a nenormálne sa teším na pokračovanie. Rozhodne ju však odporúčam prečítať. Aj na film som sa tešila. Síce to mohlo byť trošku lepšie spracované (to sa týka hlavne tých do očí bijúcich chýb), ale čo už, pozerať sa to dalo.

Nič svetoborné? (Ľubomír Andrej, 11.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Už to tak vyzerá. Po kamarátovom vychvaľovaní až do nebies som čakal niečo lepšie. Nie zlá kniha ale možno to bude tým že pred ňou som prečítal Pána prsteňov a Pieseň ľadu a ohňa a prišlo mi to trochu viac detské. Ale problém nie je v detinskosti ale skor v tom že sa nemožem vžiť do knihy, nedokázala ma tá kniha tak vtiahnuť aby som sa od nej nedokázal odlepiť. Ale odporúčam si prečítať každému milovníkovi Fantasy :)

Najlepšia :) (Michaela, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je pre mňa najlepšia FANTASY kniha akú som kedy čítala ..úplne ma vtiahla do deja, keď som ju začala čítať nemohla som prestať akoby som sa preniesla do deja ,akoby som bola sama jedna z postáv...a vyše 500 strán ubehlo ani neviem kedy .. keď som bola na konci knihy bola som smutná ,že je už koniec .. ale o to viac som sa tešila na ďalšie časti .. Vrelo odporúčam každému :) .. Neoľutujete :)

Jednoducho úžasná (Dominika Klanicová, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola jedna z mojich prvých kníh, ktorú som kedy čítala :-) Kedysi dávno mi ju požičala mama od kolegyne a hoci ma trošku odrádzala dĺžka, predsa len, bola som ešte mladá a nesčítaná (:D), pustila som sa do nej a neoľutovala som to :-) Celú sériu som už čítala snáď trikrát a stále nachádzam v knihe súvislosti a veci, ktoré som si predtým nevšimla. Vzťah, ktorý mali medzi sebou Eragon a Zafira, ma úplne pohltil, strašne sa mi páčil a nikde inde som nič také nevidela :-) S napätím som očakávala, čo sa stane, čo ich na cestách stretne a ako to nakoniec dopadne. Videla som aj film, ale stále sa držím názoru, že takmer všetky knihy sú lepšie ako filmy, a tak to bolo aj v tomto prípade :-) Určite by som túto knihu odporučila každému, kto má rád fantasy :-) A som veľmi rada, že mám doma všetky knihy tejto úžasnej série a môžem sa k nim kedykoľvek vrátiť a prečítať si ich znova :-)

Eragon (Martina Kerekesova, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najuzasnejsi spisovatel, jeho pribehy su pisane zaujimavo a hlavne napinavo... Pocas citania vsetkych 4 knih som sa nevedela dockat kedy konecne zistim ako sa to cele skonci, pretoze bolo tazke si nieco domyslat... A nakoniec, ked som docitala poslednu knihu tak som mala v ociach slzy a priala som si aby to neskoncili nikdy.... Bolo to nadherne citanie, ktore vo mne zanechalo vela dojmov... Je to zatial najlepsia kniha s oblasti fantasy aku som kedy citala... :)

Srdcovka (Alex, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Eragon bola moja prvá fantasy kniha, ktorú som kedy prečítala. Je to úžasný príbeh o úzkom spojení draka a človeka - jeden nemôže žiť bez druhého. A k tomu ešte elfovia, trpaslíci, kúzla, proste všetko čo k fantasy patrí. Preto všetkým odporúčam :)

no neviem (Mária Činčurová, 4.3.2013) Odpovedať

Tak som sa tešila, že si prečítam nejakú fantasy knihu, navyše jednu z (vtedy ešte zamýšľanej) trilógie, pretože ma trilógie aj (n+1)lógie bavia. Mladý autor bol prísľubom niečoho nového, no čítalo sa to zdĺhavo. Miestami som sa musela vrátiť o stránku dozadu, lebo som sa pristihla, že rozmýšľam o inom. Dočítala som, ale s vypätím všetkých síl. Príbeh je to pekný len by sa dal napísať aj na polovičný počet strán. Nedávno som videla film, a musím povedať, že to bol jediný film, čo som videla – lepší ako jeho literárna predloha.

Eragon (Janette, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som videla Eragona sfilmovaného a film ma oslovil. Kamarátka mi hneď odporučila knihu tak som sa teda do nej pustila. Keď som ju dočítala bola som nadšená. Chcela som hneď pokračovanie. To ako je celá kniha spracovaná a napísaná je neuveriteľné. Nedokázala som sa od nej odtrhnúť. Teraz pred nedávnom som si ich kúpila aj ja aby mi nechýbali v zbierke kníh. A k tejto knihe sa vraciam vždy keď už nemám čo čítať a nikdy ma neomrzí. Drží Vás v napätí od začiatku až do konca.

Kniha na odreagovanie (Terezia, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem túto knihu, je to jedna z najlepších akú som kedy dostala do ruky.. skvele sa číta, na začiatku ma prekvapila aj mapa, tú som sledovala po celý čas, čo som knihu čítala :) a naj bol aj tak slovník cudzích slov použitých v knihe, ako fakt vau.. naozaj zaujíavý príbeh o mladom chalanovi, ktorému sa obráti život naruby nájdením ,,kameňa". Naozaj veľmi pútavý príbeh, ktorý čitateľa zaujme.

AMAZING!!!! (Petronela Pavlíková, 20.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj perfektná kniha. Úplne vás pohltí a všetko ostatné pre vás prestane byť dôležitým :). Ale, ak si ju chcete kúpiť, počkajte kým sa uzavrú známky, lebo je pri nej takmer nemožné sústrediť sa na učenie =P.

Zaujímavá kniha (Niko, 16.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha bola na moje čítanie trocha náročná. Niekoľko krát som si musel prečítať niektoré vety aby som ich chápal. Ale vyplatilo sa. Vynikajúco opísané prostredie a skvelý dej. Len jednu vec by som však tejto sérii vytkol - Prečo to musí byt také hrubé?! :D

eragon (Zuzana, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasná kniha s úžasným príbehom. najviac milujem tú časť keď Eragon nájde zafiru, očarajúca kniha, no škoda, že som nečítala ešte dalšie diely. A film ma už nezaujal tak veľmi:)

skvelé (Jana Suchá, 9.5.2012) Odpovedať

Skvelé fantasy...nadchla ma krajina, postavy a celkovo myšlienka celej fantasy...niečo také som ešte nečítala...dobrý únik z reálneho sveta...perfektná psychológia postáv a vykresľovanie ich vzťahov...zaujímavý a napínavý dej, ktorý vás núti stále obracať strany a nepustiť knihu,kým ju neprečítate...a to, že to Paolini písal už od 15tky tak klobúk dole pred jeho fantáziou a predstavivosťou..ja som nadšená a určite odporúčam :)

Bomba (Katy, 27.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka je jednoducho neuveriteľná. Film bol tiež super, ale táto knižka bola 1000krát lepšia. Strašne veľa detailov, ktoré boli obohatené rôznymi cudzími slovami, čo dodávalo pocit, že sme v inom svete. Neuveriteľný príbeh iba 15ročného chlapca, ktorý našiel "nádherný kameň" čo bolo v skutočnosti dračie vajíčko. Práve takto sa z neho stal asi posledný dračí jazdec. Obdivuhodný príbeh, ktorý popisuje množstvo pozoruhodných ľudí a množstvo úžastných zápletok. Napätie a neskutočná energia z tejto knihy, ktorá vtiahne malého i veľkého čitateľa rýchlo do deja a upúta množstvo sŕdc. Musím vrele odporúčiť, naozaj perfektná knižka

skvelá Fantasy (Lucia Mihalová, 20.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pútavé čítanie, ktoré síce miestami pripomína Pána prsteňov, hlavne jeho základná línia, ale napriek tomu je niečím iné a jedinečné. Príbeh, pri ktorom prečítate jeden diel a neviete sa dočkať pokračovania... práve čakám na 4. diel :-D

Eragon (ERika, 8.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najfantastickejšia kniha akú som kedy čítala, neviete čo môžete čakať na ďalšej strane. Plná drakov, mágie, elfov a trpaslíkov, tajomných bytostí, lásky... Môžem len odporúčať, každému kto sa potrebuje na chvíľku odtrhnúť od reality alebo tým, ktorí chcú spoznať niečo nové :)

Odporúčam (Lucia Čulenová, 8.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som knihu čítala, divila som sa, že taký úžasný príbeh dokázal napísať len 15 ročný chlapec. Pretože v príbehu nechýba ozaj nič, nájdeme v ňom napätie, intrigy, divné spojenectvá, priateľstvo, oddanosť ale aj lásku. V knihe sa dočkáme nejedného zvratu udalostí, kde sa autorovi podarilo aj z nenazdajky neškodnej scénky vyrobiť úchvatné a napínavé dejstvo. Čitateľ sa postupne preberá napínavým dejom, ktorý ho smeruje k napínavému vyvrcholeniu celej knihy, kde je Eragon donútený vybrať si stranu na ktorej bude bojovať a či vlastne bude bojovať a tým sa vzoprie moci kráľa a pomôže utečencom Vardenom.

Eragon (Jana Obertová, 18.4.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
fantasticka kniha, putava, lahko sa cita a drzi vas v napeti od zaciatku az do konca. vsetky tri su vyborne
Všetky komentáre (23)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x