bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zápisník jednej lásky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:05

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zápisník jednej lásky

Dojímavo nežný príbeh o trvalej sile lásky. Noah Calhoun rozpráva príbeh lásky svojej ťažko chorej manželke, ktorá stráca pamäť. Číta ho z denníka, ktorý si viedol v čase ich mladosti. Noah stretol Allie už ako 16 – ročný, prežil s ňou krásne leto a miloval ju väčšmi než ostatné. Vojna a spoločenské predsudky milencov vtedy rozdelili. Keď sa po rokoch Allie vracia, je zasnúbená a má sa vydávať, ale chce si ujasniť city i obidvom mužom. Tak ako skladačka vnútri inej skladačky sa príbeh iba tejto dvojice vlastne iba začína. Napokon prežijú spolu dlhé roky a ich manželstvo je prežiarené vrúcnym vzťahom a vzácnou krásou. Podľa románu bol nakrútený úspešný film

Detaily o knihe

Názov: Zápisník jednej lásky

Originálny názov: The Notebook

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

krásna kniha (Mária Kalincová, 19.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem Nicolasa Sparksa ;-) Jeho príbehy sú príbehy o láske, ale nie tie "steelovsky" presladené či s násilnými happyendami. Sú to príbehy reálne, zo života, v ktorých sa určite nájde každý z nás. (Neviem prečo, ale ja mám zakaždým pocit, že píše o mne :-) ). Niekedy veselé, inokedy smutnejšie. O láske stratenej, no i znovunájdenej a naplnenej. Zápisník jednej lásky je dojímavý príbeh lásky Noaha a Allie. Pred 14 rokmi sa na jednej tanečnej zábave do seba osudovo zamilovali, ale vojna a spoločenské predsudky ich rozdelili. Stane sa však niečo neočakávané. Allie, už 29 ročná, zasnúbená s iným mužom, nájde v novinách článok o tom,ako Noah kúpil a rekonštruuje dom, o ktorom sníval už vtedy pred rokmi... Allie sa ho rozhodne navštíviť, niekoľko týždňov pred vlastnou svadbou, a ujasniť si svoje city k obom mužom... Vďaka Allie v Noahovi ožívajú spomienky spred rokov a občas bolia... Zároveň mnoho vecí vychádza na povrch... Noah a Allie spolu prežijú 3 nádherné dni, počas ktorých si k sebe postupne nachádzajú cestu späť a na konci si obaja uvedomia, že jeden druhého vlastne nikdy neprestali milovať... No Allie sa musí vrátiť za snúbencom... Ako sa nakoniec rozhodne? Príbeh je písaný ľahko, nenásilne, občas je ťažké uveriť, že to napísal muž :-), bez umelo vytvorených zápletiek. Čitateľ má pocit, že príbeh sa naozaj stal. Koniec koncov, autor sa pri písaní tejto novely inšpiroval reálnym životným príbehom. Pri čítaní príbehu, najmä záverečných scén, keď Noah číta tento príbeh lásky svojej ťažko chorej manželke, som mala slzy na krajíčku. Tento dojímavý príbeh lásky si jednoducho musíte prečítať!

kniha (Klara Vargova, 26.10.2014) Odpovedať

Prosím vás, kde by som mohla nájsť tu knihu? Kde som hladala, uz nemali na skladě.

Zapisnik jednej lasky (Veronika Jurčišinová, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moj postoj ku knihe.. Precitala som uz velmi vela knih ale este ani jedna vo mne nenechala take silne pocity a dojmy ako prave tato.. S celeho pribehu vyzaruje laska a emocie, ktore si citatel zapameta na cely zivot.. odporucam kazdemu si precitat tuto knihu a zamysliet sa nad silou lasky ktora dokaze robit aj zazraky.... Film je tiez prekrasny ale kniha opisuje pribeh o cosi krajsie..

the notebook (Zdenka, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznávam,vždy som si myslela,že Nicholas Sparks píše prvoplánovú romantiku a že vlastne muž ani nemôže také niečo ako romantickú knihu napísať a už vôbec nie dobrú romantickú knihu.Ak by som nebola v takej "knižnej núdzi" ako som toto leto,tak by som sa do našej dedinskej knižnice nikdy nevybrala.A kedže v nej neoplývame žiadnymi novinkami,rozhodla som sa siahnuť po tejto knihe,na odskúšanie..A musím povedať,že táto kniha ma dostala hneď po prečítaní prvých stránok. Ide o príbeh pravej lásky,akú na tomto svete málo kto spozná a akú by chcel poznať každý. Láska čistá a úprimná,dlhotrvajúca aj napriek všetkým prekážkam. Prečítala som ju na jeden hlt..A myslím,že film ani nechcem vidieť.Neviem si predstaviť,ako sfilmujú myšlienky hlavných hrdinov.V ich hlavách sa totiž,podľa mojej mienky,odohrávali krásne myšlienky,ktoré vystihovali a dokresľovali celý príbeh.Každopádne knihu odporúčam!! A prajem všetkým, aby zažili takúto lásku a aby mali komu povedať tieto slová: "..si tým najhlbším dôvodom,najhlbšou nádejou a najhlbším snom aký som kedy mal/a".

Nezabudnuteľné (Patrícia, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Srdce muža dokáže byť tak silné a nežné zároveň. Práve o tejto pravde ma presvedčila kniha Zápisník jednej lásky. A nehovorím teraz iba o hlavnom hrdinovi, ale aj o autorovi, ktorý jednoduchými slovami a vetičkami vykreslil príbeh nezabudnuteľnej lásky. Takej, ktorá sa vám vryje nielen pod kožu, ale i hlboko do srdca. Jazyk Nicholasa Sparksa je nezakalený, ľahučký ako pierko, neodvádzajúci pozornosť všetkými smermi. Zameriava sa presne na to, na čo má a nesnaží sa oslniť kvetnatými frázami. O to viac ma prekvapila dojímavosť jeho slov, v ktorých sa skrývalo toľko lásky, porozumenia, pokory, dôvery, spriaznenosti, toľko rôznorodých pocitov naraz. Dokáže zaujať vašu pozornosť a nepustiť ju, až kým nedočítate posledný riadok. Hoci mnohí poznajú neskonale krásne filmové spracovanie, samotná kniha vás prekvapí ešte ďalším rozmerom lásky. Autor v knihe vykresľuje s výnimočnou pozornosťou predovšetkým lásku po mnohých rokoch, v starobe, keď si väčšina ľudí myslí, že dvaja sú spolu viac-menej zo zvyku. On vyvracia túto myšlienku a ukazuje, aký mocný môže byť vznešený cit človeka, ako dokáže bojovať s časom i zákernou chorobou. Nepoznám ani toľko krásnych slov, ktorými by som mohla opísať túto knihu. Dodám len toľko, že je to jeden z mála príbehov, ktoré vás budú sprevádzať po zvyšok života.

Zázračný príbeh :) (Paťušik, 28.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh ako vzduch, voda a chlieb – prostý a zároveň zázračný! Takto nazval svoj príbeh spisovateľ Nicholas Sparks. Pár jednoduchých slov, ktoré dokonale vystihujú tento román. Snáď každá romantická duša by chcela prežiť podobný príbeh, aj keď prekážok bolo neúrekom. Je to zázračný príbeh dvoch ľudí, ktorí sa do seba neskutočne zaľúbili, vďaka spoločenskému postaveniu však boli nútení vzdať sa jeden druhého na dlhé roky. Príbeh, v ktorom láska znamená všetko. Zobrazuje 3 obdobia života, kde v každom dominuje láska k jedinému človeku. Mladosť, kedy sa láska zrodila, zrelosť, kedy sa láska prehĺbila a napokon starobu, kedy láska ostala jediným svetlým bodom v ich živote. Dnešnému svetu vládne bohatstvo, luxus, sláva a ľudia, ktorí si myslia, že majú všetko. Možno aj majú – okrem toho najdôležitejšieho bohatstva, ktoré je ukryté v tejto čarovnej knihe. Ak dokážete čítať medzi riadkami, uvedomíte si, aká veľká láska dokáže vzplanúť medzi mužom a ženou. Stačí si uvedomiť, že toho druhého ľúbite a nikdy ho nedokážete nahradiť niekým iným. Že pri ňom chcete zaspávať každú noc, zobúdzať sa v jeho náručí a milovať ho srdcom – ako Noah miloval Allie. Je to príbeh, kde spravodlivosť a sila lásky majú najväčšiu moc. Príbeh, ktorý nám ženám dáva nádej, že niekde na svete existuje muž ako Noah, ktorý keď sa na nás pozrie, sme si isté, že v jeho srdci neexistuje miesto pre inú ženu. Kniha, ktorú si nemôžete nechať ujsť...

Krása (Dominika, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vždy, keď mám viac času, zlé obdobie, alebo jednoducho chuť si poplakať, tak siahnem po tejto knihe. Je takým mojím osobým talizmanom, ktorý ma znova a znova núti vážiť si to, čo mám. Vrelo ju odporúčam každému, dokonca aj skeptikom, ktorí pochybujú, že ich na príbehu lásky môže ešte niečo zaujať...:)

Krásne (Barbora, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Film som videla asi 13x a bol úžasný, stále som si pri ňom poplakala. Vždy som si chcela prečítať aj knihu ale nevedela som sa k nej dostať pretože som na to vždy zabudla ale teraz momentálne ju mám doma a neviem sa od nej odtrhnúť. Skvelá kniha a ešte ju nemám dočítanú ale už viem, že je lepšia ako film! ;)

kniha vs. film (štefánia šenková, 23.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Nikdy neporovnávam knihy s filmovým spracovaním už len z prostého dôvodu, že to nejde. No v tomto jedinom prípade bohužiaľ viac preferujem filmové spracovanie príbehu. Kniha je veľmi zaujívá a príbeh dojímavý. Nicholas Sparks proste dokáže písať veľmi dobré príbehy lásky. No film mi príde v tomto jedinom prípade oveľa lepšie podaný (pozmenený na tých správnych miestach).

Achh (Patricia, 4.12.2011) Odpovedať

no tak stým niečo robte !!!

Zápisník jednej lásky (IKAR, 28.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, bohužiaľ knižka je dlhodobo vypredaná a momentálne sa neplánuje jej dotlač. IKAR

Zápisník jednej lásky (Monika, 22.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
mohli by ste túto knihu doobjednať. Velmi rada by som si ju kúpila ale už nieje žiadna možnosť. všade sú vypredané.

láska láska (Barbora, 8.9.2008) Odpovedať

príjemné čítanie
krásna knižka a rovnako dobrý je k nej aj rovnomenný film
Všetky komentáre (13)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x