bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Harry Potter a Kameň mudrcov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Potter (1.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:43

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Harry Potter a Kameň mudrcov

Harry Potter je sirota žijúca u svojich príbuzných, Dursleyovcov. Tí sa o neho starajú len z povinnosti a je to aj vidieť. Veru, pre chlapca život nie je med lízať. Myslí si, že je obyčajný chalan. V jeho jedenástich rokoch sa však začnú diať podivudodné veci – dozvie sa, že jeho rodičia boli slávni čarodejníci a on po nich zdedil ich schopnosti. Dostáva záhadné listy, navštívi ho obor sympaťák, na jeho radu sa prihlási na Rokfortskú strednú školu čarodejnícku. Tu sa naučí hrať metlobal a stretne sa v boji so svojím úhlavným nepriateľom…

Detaily o knihe

Názov: Harry Potter a Kameň mudrcov

Originálny názov: Harry Potter & The Philosopher´s Stone

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nie je kniha ako film (Betka, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nie je kniha ako film. Myslím, že v čitateľnej verzii je toho oveľa viac a vrelo odporúčam čítať harryho pottera, lebo knihy vám prinesú väčší pôžitok, aspoň podľa mňa.

HP 1 (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka vytvorila úžasný čarovný svet kúziel a mágie. Opisy sú úžasné a vtiahnu vás okamžite do deja. Verím, že každý z čitateľov chcel dostať list z Rokfordu. Harry je fenomén. Úžasná kniha, skvelé čítanie.

Najlepšia kniha (Monika Kucharčíková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je taká originálna, taká dokonalá... čítam ju stále dookola,každú hlášku viem na spamäť. Ako Rowlingová mohla niečo tak úžasné napísať? Ak ju to mohlo napadnúť ? všetky tie kúzla, dej, Rokfort... s tejto knihy som nadšená tak ako aj s filmu, ale v knihe to bolo lepšie opísané... Je to proste dokonalá kniha :))

Zbožňujem!!! (Daša Šimonová, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky časti prečítané asi dvesto krát, nikdy ma neomrzia... obdivujem autorku, toto sa jednoducho ani nedalo len tak vymyslieť :-)

Príbeh čarodejníka, ktorý nadchne a chytí zároveň (Nikoleta Roštášová, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Séria kníh, ktorá zmenila celú generáciu.Svoju prvú "potterovku" som dostala ako malá školáčka. Vtedy si ma tento príbeh získal hlavne predstavou o čarodejníckom svete. Po pár rokoch, keď som si ju prečítala znovu (a samozrejme aj všetky jej pokračovania) som si príbeh nielen živo predstavovala ale som aj začala rozmýšľať o Harryho statočnosti, sile priateľstva a iných dôležitých veciach. Každá kniha vás niečim zaujme, niečim chytí za srdce. Inak tomnu nie je ani pri tejto knihe. A preto si ju rada prečítam znova a znova (presnejšie už po piaty krát :)).

Harry (Petra Feješová, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Harry Potter je pecka, zbožňujem ho. Každý rok od svojich 11 som čakala na filmy, ktoré nadovšetko zbožňujem, ale kniha je 100 krát lepšia. Oveľa viac to s Harrym, Ronom a Hermionou prežívam...ako keby som tam bola s nimi. Zatiaľ mám knižku len jednotku, ale postupne si ich zaobstarám všetky. Do sveta fantázie a mágie sa dám vtiahnuť kedykoľvek.

Chlapec ktorý prežil alias chlapec ktorý naučil čítať (Kika, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Harry Potter,kniha ktorá všetkých prenesie do iného, magického sveta, plného dobrodružstiev,priateľstva, zážitkov. Prepracované detaily, osoby, pravidlá, kúzla...všetko. Vďaka J.K. Rowlingovej za jej nadanie, v jej knihách nájdete všetko čo hľadáte niekedy aj to čo nehľadáte :) My všetci čo sme na nej vyrastali určite s hrdosťou môžeme povedať, že si ju ešte x krát prečítame :)

Môj raj (Iva Šrameková, 2.9.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Séria Harry Potter je niečo, čo mi prináša pokoj. Raz za čas sa k nej vraciam, pretože kniha je plná udalostí, ktoré nenudia. Taktiež sa mi páči slovník prekladateľky (v anglickej verzii sa mi to ale páči viac). Veľmi odporúčam, určite nebudete sklamaní. Meno Harry Potter pozná každý v krajine, a ak ste o ňom doteraz nepočuli, bežte si kúpiť celúsériu =D

:) (Michaela, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je veľmi výnimočná kniha. Je taká fantastická. Škoda, že som už pred tým videla film a musím povedať, že kniha bola o 100% lepšia.

detsvo (Renáta Žúborová, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyrastala som na Potterovkách,mám ich všetky uložené pre moju dcérenku,chcem aby mala kvôli týmto knihám také detstvo ako ja...

Co by si malo precitat kazde dieta (Zuzana Palušáková, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
V dnešnej dobe už skoro každý dobre pozná Harryho Pottera. Príbeh mladého chlapca, ktorý vyrastá v nepríjemnom prostredí s ľuďmi, ktorí ho nenávidia je veľmi pútavý. Väčšina malých detí obľubuje tému čarodejníctva, veľa z nich by rado čarovalo. Preto sa dokážu ľahko vžiť do Harryho situácie a radi si predstavujú, že oni sú hlavným aktérom celého príbehu. Predsa len skoro každé dieťa sa niekedy dostane do šlamastiky a pokúša sa z nej vyvliecť bez toho aby ho prichytili alebo potrestali. Takýmto situáciám sa samozrejme nevyhne ani Harry a jeho kamaráti. V skratke by sa príbeh o Harrym dal vyjadriť ako kopa zaujímavých situácií, obohatená o čarodejnícke kúsky a nezvyčajné tvory, zaobalená riadnym kusom zábavy a humoru. Hlavné je ale nezabúdať na to, že deti by si mali najprv prečítať knihy a až tak vzhliadnuť filmy.

mukel (Vanesa Bohunská, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je podľa môjho názoru akoby matka všetkých fantasy kníh. Je skvelá a určite lepšia ako film, ktorý je podľa mňa ešte celkom dobre spracovaný. :)

nadcasove citanie (Miroslava Pagacova, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri tejto knihe netreba napisat nic ine ako cistu pravdu: TREBA SI TUTO KNIHU PRECITAT. Vidiet filmy nestaci. Prava atmosfera kuzelneho sveta sa dostavi az po precitani knih. A ak sa nejaky zanieteny literarny kritik pusti do dehonestovania Harryho, zastanem sa ho; ktora ina kniha donutila lenivych tinedzerov opat citat? Ktora kniha donutila deti tejto tabletovej ery, aby siahli po knihe? Tablety,mobily, elektronicke citacky,... vsetko je to nesmierne fajn, ale caro vonavych kniznych stranok to nenahradi. Pribeh Harryho Pottera pozna kazdy. Preto tu nejdem prezradzat dej. Prezradim jedinu vec. Aj ked mnohi Pottera povazuju za detsku bckovu seriu, takmer kazdy si v nom najde to svoje. Deti, tinedzeri, adolescenti, pracujuci a starsi. Vsetci sa nechali zlakat seriou neuveritelnych dobrodruzstiev, kde kazde ukryva vyssie posolstvo. Kazdy rok si oprasim tuto kniznu seriu a naozaj vrelo odporucam kazdemu, aby zainvestoval do knih. :) Harry totizto pre statisice ludi znamena detstvo.

Návrat do detstva (Lenka, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takmer každý rok v lete sa vraciam k Harrymu Potterovi, aby som sa znovu mohla cítiť ako jedenásťročná žaba, ktorá vždy, keď zazvoní poštárka, dúfa, že jej nesie list z Rokfortu. Alebo z tej slovenskej čarodejníckej školy... Harry Potter, to je moja srdcovka, a práve diel, v ktorom sa Harry dozvedel, že je čarodejník je môj najobľúbenejší, pretože je to diel, v ktorom ešte len všetko objavujeme. Ja a Harry a Ron a Hermiona. A úžasný, čarovný svet, plný mágie, čarovných prútikov, čokoládových žabiek (ktoré majú chuderky len jediný poriadny skok), zradných schodísk Rokfortského hradu, duchov, Chrabromilskej klubovne , metlobalu a predovšetkým priateľstva, odvahy a lásky. K nijakej inej knihe sa nevraciam tak často a tak rada... :)

Moja prvá prečítaná knižka (Kristína, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto knižku som prečítala ako prvú. Pamätám si, že som ju dostala od rodičov ako prekvapenie k narodeninám. Mala som vtedy asi 10 rokov. Je určite lepšia než samotný film. Keď som ale pozerala Harryho Pottera - Kameň mudrcov, spomenula som si na jednotlivé pasáže v knihe. Odvtedy som ju ešte párkrát prečítala.

Skvelá séria (Ivana Hudáková, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z prvých kníh, ktoré som kedy prečítala, práve táto kniha ma v detstve priviedla k čítaniu a odvtedy čítam sále viac. Prečítala som celú sériu, autorka vytvorila úžasný svet, ktorý očarí každého. Oplatí sa prečítať.

detstvo (Nikola, 6.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
séria kníh, ktorú si aj človek, ktorý nečíta, zoberie do ruky a nedokáže prestať čítať. Patrím do generácie, ktorá na tejto knihe vyrastala a aj táto kniha mi pomáhala unikať do tej najkrajšej fantázie.

Ďakujem (Veronika Rajničová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďakujem Harry Potterovi, za to, že ma naučil čítať. Prvú knihu som dostala ako 7-8 ročná a už sa to so mnou vlieklo, netrpezlivo som vždy čakala na nový diel :) Prvá kniha má u mňa špeciálne miesto, príde mi najčarovnejšia, najprijateľnejšia pre detského čitateľa a asi aj najlepšia. J.K Rowlingovej sa podarilo vykresliť tento čarovný smer tak, že som vždy na pár hodín zabudla, že neexistuje :)

HP (Gabriela Vráblová, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja a moji bratia sme mali šťastie, že sme vyrastali tak ako v knižkách rástol Harry Potter. To nie je len najoblúbenejšia séria knižiek celej rodiny, to je skoro diagnóza. Samozrejme, že sme sa tlačili na lístky do kina hneď na prvé predstavenia. Rowlingovej sa podarilo stvorit svetový fenomén. Obdivujem jej fantáziu a ako dokázala povymýšlať toľko vecí a ešte aby v sedmičke do seba krásne zapadli. Skvelé knihy!

MOJA PRVÁ NAJOBĽÚBENEJŠIA KNIHA (Nika Antolová, 27.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu nepoznal vôbec nik z môjho okolia. Priniesla mi ju teta suseda, že je to novinka v kníhkupectve a zaujala ju anotácia na zadnej strane. Jej chlapci ju čítať nechceli, pretože vraj bola príliš hrubá. Pamätám sa celkom jasne, ako som ju o pár minút otvorila. Sedela som v kuchyni, bol nezaujímavý jesenný deň, piatok, približne štyari hodiny popoludní, to viem celkom naisto a z knižky som mala radosť, aspoň som mala dôvod, prečo sa neučiť na školskú z matiky. Po prečítaní prvej kapitoly u mňa nastalo zvláštne vzrušenie, radosť, že mi čítanie ide samé od seba a moja predstavivosť sa rozbehla na plné obrátky. Pri knižke som zjedla aj obed a večeru a len veľmi neochotne sa šla bez nej okúpať. S čítaním som skončila o polnoci a veľmi neochotne si nechala zopár kapitol na ďalší deň. Nasledujúci deň sme šli k babke, kde som knihu dočítala. Bolo mi tak smutno, že sa kniha skončila, že som ju začala čítať odznova. Do konca dňa som ju mala zlúsknutú. V nedeľu mi na moju obrovskú radosť doniesla teta aj dvojku a moje nadšenie opäť prepuklo do obrovských rozmerov. Do Vianoc som Harrym Potterom nainfikovala polovicu triedy a na tretiu časť sme netrpezlivo čakali asi mesiac... S Harrym Potterom som vyrastala, bolo to moje útočisko, keď som bola v škole príliš vystresovaná, keď som sa nudila, aj keď som si len skrátka chcela prečítať niečo dobré. Dodnes mám taký malý rituál - na jeseň si prečítam všetky diely odznova a vždy sa na toto obdobie nesmierne teším. Len ja, kakavko a moje najobľúbenejšie knižky.

moja prvá fantasy (Lucia Gadušová, 20.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte teraz si pamätám, ako som ju dostala pod stromček od Ježiška :D. Bola som z nej taká nadšená, ale bohužiaľ, po prvý krát nie pre jej obsah. Veď ju čítal každí, tak aj ja chcem :D - detské zmýšľanie, ktoré u niektorých ešte stále pretrváva :D :D. Veď viete ako to bolo vo škôlke -kôrka na chlebe je zlá -povedala Anča, tak je zlá aj pre mňa :D :D :D Keď som ju prvý krát čítala, tak pre mňa ešte v tedy nebola dobrá, lebo som sa nevedela sústrediť, no odstupom času, keď vo mne vyrástol pravý čitateľ, nemôžem na túto knihu povedať krivého slova. Je proste fantastická. Vrelo odporúčam, prečítajte si ju kľudne aj druhý aj tretí krát. Bude stále úžasna. :) PS: milujem kôrku na chlebe ;)

Super kniha (Nikolett Zubnárová, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
cez prázdniny som si ju už dvakrát prečítala , mne sa páčia všetky diely Harryho Pottera či už knihy alebo filmu :) od 10 čítam hlavne fantasy takže sa mi táto kniha velmi páčila :)

Harry Potter - chlapec, ktorý prežil (Majka, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto je Harry Potter? Skutočne veľmi sa čudujem, ak sa ma toto ešte niekto opýta. Chlapec - sirota, ktorému rodičia zomreli vraj pri autonehode, so šticou čiernych neposlušných vlasov a nezvyčajnou jazvou na čele. Tradičný opis chlapca... áno skutočne - čarodejníka! Byť v prvom ročníku slávnej strednej školy čarodejníckej, v Rokforte, bolo také vzrušujúce, fantastické a plné nových zážitkov, vedomostí, čudesných stvorení a predmetov, kotlíkov, metiel a pohyblivých schodov, ale aj veľmi zlej čarodejníckej moci. Presne taký pocit som pri čítaní mala. Ako keby som dostala list a spolu s Harrym Potterom sa dostala na najslávnejšiu čarodejnícku školu. (Aj vy ste niekedy v schránke očakávali list z Rokfortu? :) ) Naozaj výborné čítanie pre malých aj veľkých, únik z reálneho sveta, premyslený a do detailov vytvorený čarodejnícky svet so všetkým, čo k tomu patrí - Ministerstvo mágie, metlobal, Azkaban, Dejiny mágie a veľmi veľa ďalších vecí.

HP (Zuzana Pažítková, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Harry Potter, kniha, ktorú pozná hádam každé dieťa. Nemôžem tvrdiť, že táto kniha patrí k môjmu detstvu, že som pri nej vyrastala, netrpezlivo čakala kedy vyjde ďalší diel a podobne, lebo to tak nebolo. Po dlhom rozhodovaní som sa odhodlala v knižnici požičať si prvý diel a takto šlo postupne až som plná nadšenia prečítala všetkých 7 dielov za necelé 3mesiace. A bolo to to najlepšie "čitateľské obdobie". Knihy mi dali veľa, no nič nezobrali. Síce sú to nejaké vymyslené príbehy, no autorka dala pri písaní do toho celé svoje srdce. Všetky knihy napísala skvelým štýlom, mne osobne sa preto ľahko čítali, a doslova som tie knihy hltala jednu za druhou. Všetko to čo sa stalo bolo tak skvele opísané, do každého malilinkého detajlu, že som sa vedela úplne vcítiť do deja príbehu a mala som pocit, že som jeho súčasťou. Všetko som prežívala s hlavnými postavami a to si na knihe viem vážiť najviac. Pretože nie každá kniha vo vás nechá dojmy, ako pri HP. HP bude vždy patriť medzie top. Ja som rada, že som si na ne počkala a prečítala ich až teraz, lebo mi dali viac ako keby som ich čítala v nejakých 10 rokoch, keď som veľa veciam ešte nechápala. A naopak zas HP filmy som nikdy nevidela všetky a ani ma to veľmi neľáka. Už len pri jednotke sa mi nepáčilo to, koľko toho na začiatku vynechali. Viem, že museli, lebo inak by ten film bol strašne dlhý, ale ja radšej budem čítať týždeň knihu, prepracovanú do detajlou, ktorá vo mne zanechá nejaký odkaz, ako si mám pozrieť film, ktorý za dve hodiny odíde a svet sa točí ďalej. A hlavne pretoto milujem všetky knihy. HP odporúčam všetkým, ktorý hľadajú niečo fantasy. Oplatí sa to. A ja raz budem mať na poličke všetkých 7dielov, aby som ako "Stará" mohla spomínať, čo som tak rada čítala:)

Ozaj fantastikó ... =) (Simona Neumannová, 30.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala, pretože ja milujem sci-fi mesačne prečítam okolo 15 kníh, pokiaľ majú okolo 200 strán, ale Harry Potter knihy sú niečím výnimočné. J.K. Rowlingová čitateľa úlne prenesie do sveta kúziel, s ktorým sa Harry oboznamuje. Prečítala som všetky knihy z tejto edície ale táto bola ozaj najlepšia =) ozaj zbožňujem čítanie... je to moj život a Harry Potter tiež. =)

HP (Mária, 11.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
K Harry Potterovi som sa dostala úplne náhodne, pred asi 9 rokmi, ako sprievodkyňa v jednej cestovnej kancelárii. viezla som domov skupinu študentov, ktorý mali so sebou DVD (už si nepamätám, o ktorú časť išlo, asi o prvú) a mňa to zaujalo. A tak som začala čítať v tej dobe všetky dostupné knihy. Musím povedať, že tak ako pri tejto "jednotke", ma vždy viac zaujala kniha ako jej filmové spracovanie. Celá séria kníh o Harry Potterovi je napísaná úžasne a tak pútavo, akoby sama autorka bola čarodejnica :-). Tie knihy som čítala dávno, pred rokmi, ale prednedávnom som si ich želala ako narodeninový darček, a tak mám konečne po rokoch doma kompletnú sériu a postupne sa k nim všetkým vraciam.

Každý to svoje ;) (Michaela, 7.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha a rovnako aj ostatné diely majú nezastupiteľné miesto v mojej knižnici a tak isto aj v mojom srdiečku. Nie nadarmo sa hovorí, že na svoje "po prvé" nezabudneš. A tak to je i s touto knihou. Práve ona mi otvorila bránu do sveta fantázie, do sveta, kde nič nie je nemožné a kde sa sny stávajú realitou. Prečítala som všetky diely najmenej sedemkrát a nikdy ma neomrzelo otvoriť ju a listovať v nej znova a znova aj niekoľkokrát. Hoci príbehy už poznám naspamäť, vždy sa dokážem nechať strhnúť do výra tajomstiev, dobrodružstiev a čarov. Príbehom mladého 11 ročného čarodejníka Harryho Potter žijem od svojho detstva, od svojich 11 narodenín a ako som už povedala bola to moja "prvá" a tou aj ostane :)

zaciatok fajn ale postupne to klesa (Jana Bubáková, 7.5.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Jednotka Harry Potter a kameň mudrcov bola zaujímavá kniha ale ako som čítala ďalšie a ďalšie tak ma to postupne začínalo nudiť skončila som pri piatej knihe ani doteraz som ju nedočítala. Veľmi ale veľmi ťažko sa mi to píše ale musím to napísať - je pravda, že som si radšej pozrela film ako prečítala knižku -- je to veľmi smutné aspoň pre mňa :´(

Skvelá (Denisa Bužiková, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z prvých kníh môjho dectva kvôli ktorím čítam. Je to skvelí príbeh ktorí by len ťažko niektorí iní spisovateľ predčil. Úžasné čary, magické veci a príbeh opustenej siroty a jeho ťažkého osudu. Všetko opisované v knihe malo svoj význam a preto sa oplatilo čítať každé slovo a to bez znudenia. Naviše prvá časť je aj velmi vtipná a vhodná i pre malé deti. Postupom častí osloví aj starších aj keď ju väčšinou vidíme v kategórii pre mládež ale s tím nesúhlasím, je to kniha pre všetky vekové kategórie

Fantastická fantázia! (Roman, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ako sa ja domnievam je jedna z najlepších kníh pre deti čo sa vydala. O obsahu nehovoriac. je hodný ako len málo kníh aj pre mladších aj pre starších čitateľov. Teraz ku obsahu. Príbeh mladého čarodejníka je zaujímavý až pútavý (raz som ju čítal pod baterkou v tme do polnoci) detaily sú krásne rozpísané. V tomto prípade aj keby sme hodnotili nesúď knihu podľa obalu má krásny obal aj vnútro.

Môj začiatok (Ivan Hlaváč, 27.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sériu kníh o Harrym Potterovi som začal čítať až na naliehanie kamarátky,v lete po skončení gymnázia. Mal som 19 rokov a dovtedy som tieto knihy pokladal za literatúru pre deti. Po tom, čo mi kamarátka požičala prvú časť a s minimálnym presvedčením, že ma kniha bude baviť, som jednotku prečítal za 3 hodiny :) Kniha ma doslova vtiahla do seba. Je písaná úžasným štýlom. Dokonalý popis postáv a prostredia vás prinúti si tento čarovný svet vytvoriť v hlave. Na pár hodín som sa stal samotným Harrym a prežíval jeho dobrodružstvo. Kniha má síce len 320 strán, ale je v nej neuvetriteľné množstvo informácií, ktoré vám nedovolia knihu odložiť skôr než ju celú dočítate. Musím sa priznať, že aj mňa J.K. Rowling naučila čítať knihy, pretože predtým som knihy vôbec nečítal. Po prečítaní jednotky som sa hneď vrhol na dvojku, trojku...a behom mesiaca som prečítal celú sériu po šestku, vtedy nebola ešte záverečná časť vydaná. V súčasnosti milujem takéto knihy a všetkým, bez obmedzenia veku, ju odporúčam!

Moja srdcovka (Michaela, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha, podobne ako ostatné diely majú výnimočné miesto v mojej poličke. Prečítala som ich všetky pred rokmi a občas sa k nim ešte dnes vrátim. Nikdy ma tieto príbehy neprestanú nudiť. Každá jedna časť je nápaditá a plná fantázie. Táto prvá zvlášť zaujme, tým, že postupne dostane čitateľa do čarodejníckeho sveta, ktorý je Harrymu zo začiatku úplne cudzí. Páčia sami aj jednotlivé postavy príbehu, každá tam má svoje miesto. Tiež sa mi páči ako sa autorka pohrala s detailmi, obrazmi, kde sa všetko hýbe, dala si námahu nielen vymyslieť čarodejnícky svet, ale aj jeho pravidlá, či čarodejnícky šport a mnoho iných vecí.

parada (Pasko 5, 9.7.2007) Odpovedať

vrelo odporúčam
secky harry potter su paradne, jednotka je prva a prve je vzdy paradne
Všetky komentáre (33)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x