bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Púštny kvet

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Púštny kvet

Príbeh ženy, ktorá sa zo somálskej púšte prepracovala do sveta hviezd medzinárodného modelingu. Ako trinásťročná opustila svoju početnú rodinu, aby unikla sobášu so starým mužom. Z púšte si odniesla poznačené telo i dušu tzv. ženskou obriezkou, ktorú ešte i dnes podstupujú africké dievčatá v útlom veku. Waris šťastnou náhodou mohla pracovať niekoľko rokov na somálskom veľvyslanectve v Londýne. Keď jej legálny pobyt vypršal, rozhodla sa v cudzom prostredí ostať a zarobiť peniaze pre seba i pre svoju matku. Zapojila sa i do boja proti ženskej obriezke ako mimoriadna veľvyslankyňa OSN a zástankyňa ľudských práv.

Detaily o knihe

Názov: Púštny kvet

Originálny názov: Desert Flower

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pravda v priamom prenose (Marianna Bernerová, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Púštny kvet je naozaj kniha ktorá vykresľuje to ako je téma vyriezky v Európe tabu a ako sa o nej nehovorí. Je to žena ktorá šla doslova s kožou na trh a myslím že urobila veľmi dobre. Príbeh Waris ukazuje to, že človek môže byť na akomkoľvek dne stále sa môže pozbierať a v živote dosiahnuť maximum. Zo somálskeho dievčaťa sa predsa stala známa topmodelka ktorá sa angažuje vo svetových organizáciách a snaží sa chrániť ženy ktoré sú denodenne mrzačené..Vďaka Waris :)

Úžasná (Renáta Žúborová, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná a zároveň hrozivá kniha. Ukazuje nám svet o ktorom skoro nič nevieme v jeho kráse ale väčšinou v hrôze...

púštny kvet (Jana Zámečníková, 1.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha ma chytila za srdce. Ked som ju začala čítať nevedela som prestať. Uvedomovala som si aký je život ťažký pre ženy v týchto krajinách a v hlave som to prežívala všetko s hrdinkou. Rada čítam knihy, ktoré majú v sebe životný príbeh a toto je jedna z tých lepších :)

neuveriteľná kniha (Marta Bajužiková, 3.2.2012) Odpovedať

TÚTO knihu by som odporúčala všetkým ženám, ktoré nedokážu úplne oceniť to, čo v sebe máme. Kniha napísaná veľmi dobrým jazykom, ľahko sa číta a aj napriek tomu v človeku zanechá hlbokú stopu a slová autorky. Pri čítaní máte pocit, že Vám tú knihu číta sama autorka. Veľmi pôsobivé, miestami mrazí, miestami rozosmeje, v konečnom dôsledku kniha, ktorú si za život musí prečítat každá žena :) smelo do nej !

Púštny kvet (Zuzana, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som veľmi dlho zháňala, keď bola vypredaná. Asi po 2 rokoch som ju našla na internetovej stránke jedného žilinského kníhkupectva a objednala som si ju. Po prečítaní som si uvedomila, že malo zmysel túto knihu si prečítať. Mám veľa kníh o podobných príbehoch žien, a táto je vcelku zaujímavým čítaním. A teraz váham, či si mám kúpiť aj nové vydanie knihy, alebo sa mám uspokojiť s týmto vydaním :)

Naozaj prekvapivá kniha (Zuzana Francúzová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som túto knihu veľmi nechcela čítať, lebo sa mi témy ako život v Somálsku a ženská obriezka zdali byť zbytočne depresívne a nevhodné na príjemné letné dni. V žiadnom prípade neľutujem, že som sa dala prehovoriť. Kniha je napísaná takým štýlom, že ju každý musí zhltnúť na jeden dych... Autorka na jednej strane realisticky opisuje ťažký život a postavenie žien v Somálsku, no na druhej strane sa netají tým, že svoj život považuje za šťastný... Kniha núti človeka zamyslieť sa nad tým, čo je dôležité a čo nie a nad tým, že na Slovensku vlastne máme super život.

Super (Barbora, 20.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha o živote somálskeho dievčaťa, ktoré to niekde dotiahlo aj cez prekážky , ktorých bolo veľa. Pri tejto knihe som sa naozaj zamyslela nad podstatou života. Odporúčam ;)

Skvela (Majka Kuncová, 13.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma uplne dostala.Dozvedela som sa veci o kt. som vobec netušila..je velmi poucna..ale aj smutna ked si človek uvedomí ako ľudia trpia v Somalsku a hlavne ženy.čítala sa veľmi ľahko..nevedla som sa odtrhnuť...Táto kniha Vas donuti zamysliet sa a prehodnotit niekore názory...určite si kupim aj druhu knihu od tejto autorky.
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x