bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Skvelý život

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:76
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 6,64 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 6,79 € (vrátane DPH)
Bežná cena:7,90 €
Ušetríte: 1,11 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Skvelý život

Keď J.K. Rowlingovú pozvali, aby predniesla prejav absolventom na promócii na Harvardovej univerzite, rozhodla sa porozprávať im o dvoch témach, ktoré sú blízke jej srdcu: o výhodách neúspechu a dôležitosti fantázie. Mať odvahu zlyhať, ako povedala, je pre skvelý život rovnako veľmi dôležité ako akékoľvek iné meradlo úspechu; predstaviť si sám seba na mieste niekoho iného – najmä niekoho menej šťastného, ako sme my – je jedinečná ľudská vlastnosť, ktorú treba za každú cenu podporovať.
Príbehy, ktoré Rowlingová mladým absolventom rozprávala, a provokatívne otázky, ktoré im položila, odvtedy inšpirovali mnohých iných, aby pouvažovali o tom, čo znamená žiť „skvelý život“. Svojimi témami neúspechu, ťažkostí, predstavivosti a inšpirácie táto kniha zostáva rovnako závažná ako pred deviatimi rokmi, keď tie slová boli vyslovené prvý raz. Keď sa odvážime riskovať a možno sa stretnúť s neúspechom, a keď ovládneme silu svojej fantázie, môžeme začať žiť menej opatrne a stať sa otvorenejšími príležitostiam, ktoré nám život môže ponúknuť.
„Život je ako príbeh – nie je dôležité, aký je dlhý, ale aký je dobrý.“
Seneca

Detaily o knihe

Názov: Skvelý život

Originálny názov: Very Good Lives

Objednávací kód NA203702

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

rowling (Andrea Vojtech, 22.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Svojím striedmym obsahom ma táto kniha naozaj prekvapila. Hoci som vedela, že neobsahuje veľa, čakala som predsa len o niečo viac textu. Kniha je jednohubkou, ktorú zhltnete pri poobednej káve. Vo svojom príhovore Rowling zdôrazňuje najmä dôležitosť neúspechu a fantázie, hoci mne to skôr znelo ako empatia, čo tou fantáziou chcela povedať. Hovorí o svojom životnom príbehu, ktorý bol plný neúspechu, na ktorom však dokázala postaviť celosvetový úspech takých rozmerov, o akých si mnohí netrúfnu ani len snívať. Textom knihy je príhovor pred absolventmi Harvardu počas ich promócie, takže obsahovo je kniha naozaj skromná. Je natiahnutý na mnoho strán vďaka ilustráciám, ktoré zaberajú minimálne polovicu obsahu. Tie sú naozaj nádherné. No priznám sa, že osobne si myslím, že mnoho aj menej známych a úplne neznámych osobností napísalo aj silnejšie prejavy. Rowling je nepochybne silná žena s nesmiernym talentom. Ak je pre niekoho idolom, tento príhovor mu celkom zaiste dodá silu vytrvať a nevzdať sa na ceste za svojím snom. Verným fanúšikom Rowling táto krásna minikniha určite v zbierke chýbať nemôže. Ostaní skúste a rozhodnite sa sami.

Jaji hodnotí (Jana Paveleková, 19.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu by mal mať určite každý Potterofil. Podľa mňa je veľmi inšpirujúce nahliadnuť do životnej cesty autorky, ktorá vytvorila tento svet. Čím viac Rowlingová o sebe  rozpráva, tým sa môžeme o nej viac dozvedieť. TIež máte ten pocit? Ďalšou cieľovou skupinou, ktorej sa kniha bude určite páčiť, sú zberatlia motivačných kníh či kníh plné citátov. Poznáte Som Idealista? Alebo Som Idealista o láske? Skvelý život mi ich veľmi pripomínala. Je jedno či ste muž, žena, mládež. Ak vás zaujíma motivácia, sebarealizácia a radi čítate príjemné myšlienky o živote, určite sa po knihe poobhliadnite.

Skvelý prejav (Neliss, 15.2.2018) Odpovedať

Keď J.K. Rowlingovú pozvali, aby predniesla prejav na promócii na Harvarde, hovorila v ňom o dvoch témach: o zlyhaní & jeho neočakávaných výhodách a o význame fantázie. Hoci má kniha iba 76 strán, trúfnem si tvrdiť, že tento prejav skrátka stál za "zvečnenie" v knižnej podobe. Rowlingovej sa v ňom podarilo zavtipkovať, ukázať, že sa neberie príliš vážne, porozprávať čerstvým absolventom o svojom živote a zároveň im poskytnúť kopu podnetov na zamyslenie. Vyslovila viaceré vety, ktoré človeku ostanú víriť hlavou a s ktorými ste sa možno stretli, lebo ich ľudia s obľubou citujú. Osobne som rada, že som všetko mohla spracovať v širšom kontexte. Iste, prežijete aj bez tejto knihy, ja však tú polhodinku, ktorú som pri nej strávila, určite neľutujem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x