bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







K-Lunárny kalendár 2017-stolový

Vydavateľ: Salus HB Production LLC. (Salus HB Production LLC.)
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:00

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: K-Lunárny kalendár 2017-stolový

Práve sa vám dostal do rúk JEDINEČNÝ kalendár, ktorý môže pozitívne ovplyvniť váš život.
Lunárny kalendár 2017 Moonlife - je zameraný na podporu zdravia, energie, vitality a kvalitného života.
Lunárny kalendár Moonlife, ktorý držíte v ruke, sa zameral nielen na poznatky vplyvu Mesiaca na naše orgány a na čo si máme dávať pozor, kedy ísť na operáciu kŕčových žíl, kĺbov, ošetrenie pleti, vlasov a podobne, ale Lunárny kalendár Moonlife sa zameral aj na vyvážené stravovanie.
Stravovanie Moonlife je forma oddelenej stravy, kde aj veda potvrdila, že oddelenou stravou sa zvyšuje oxidácia tukov ( proces spaľovania).
Moonlife stravovanie je prirodzená forma systematického poriadku v dennom prijímaní potravín. Ak chceme byť zdraví, Moonlife stravovanie je jednou z najlepších foriem, lebo nemusíme si neustále pripomínať, čo sme kedy jedli, v ktorý deň sme mali v strave viac vápnika, či tuku, nemusíme nič zapisovať, lebo to nám všetko a pravidelne napovie Mesiac.
Každý deň máme jesť niečo iné. Managerom toho najprirodzenejšieho určenia KEDY, ČO a s ČÍM jesť, je Mesiac. Vidíme ho každý deň, poznáme ho všetci a predsa ho nepoznáme. Tak teraz máme možnosť spoznať jeho vplyv na nás aj cez tento kalendár. Je to len návrat k prírode a k poznatkom, ktoré sú známe a overené stáročia.
Na náš organizmus podľa skúsenosti pôsobia fázy Mesiaca.
NOV - je to čas na začatie niečoho nového. V živote, v našom okolí.. Choré stromy sa môžu opäť ozdraviť, ak ich tento deň zostriháme. Zem začína vdychovať.
DORASTAJÚCI MESIAC - Všetky rastliny a zelenina, ktoré rastú nad zemou, by sa mali sadiť a siať v čase dorastajúceho Mesiaca.
SPLN – je to čas veľkej sily. Neoperujeme, rany krvácajú a všetko, čo zjeme, vykonáme, či urobíme, má väčšiu silu a intenzitu, ako v iné dni. Je to ideálny čas na zber liečivých rastlín. Bylinky majú počas splnu maximum účinných a liečivých látok. Výnimku tvorí žihľava, ktorú treba zberať v čase ubúdajúceho Mesiaca. Počas splnu nikdy nestriháme stromy, ani živý plot, pretože miazga v drevinách stúpa nahor a mohlo by dôjsť k ich vyschnutiu.
UBÚDAJÚCI MESIAC – čas, kedy lepšie znášame operácie, rany tak nekrvácajú, lepšie chudneme, ošetrujeme seba aj rastliny, pokožku aj stromy. Vysádzame koreňovú zeleninu, okrasné kríky, stromky a plejeme burinu. Je to čas, kedy môžeme stromky strihať bez obáv, že vyschnú
Každému znameniu Zverokruhu, cez ktoré Mesiac prechádza, sa prisudzuje jeden živel, ktorý je tomuto znameniu dominantný. Oheň, Zem, Vzduch a Voda. S týmto rytmom úzko súvisí rast a utváranie rastlín a ich schopnosť vytvoriť koreň, list, kvet a plod.
Podľa toho delíme dni na :
DNI PLODU a BIELKOVÍN – sú to dni tepla. Mesiac prechádza znameniami Barana, Leva a Strelca a pôsobí na plody. Tieto dni sú najvýhodnejšie na siatie , sadenie a presádzanie rastlín, ktoré majú plody nad zemou (dorastajúci Mesiac) a rastlín s plodmi v podzemnej časti (ubúdajúci Mesiac).

DNI KOREŇA a SOLI – sú to dni chladu. V tomto období Mesiac prechádza znameniami Býka, Panny a Kozorožca. Sily Mesiaca pôsobia priaznivo najmä na korene. Teraz je vhodné presádzať a hnojiť rastliny u ktorých je žiadaná tvorba silného koreňového systému
DNI KVETU a TUKU – sú to dni vzduchu a svetla. Mesiac prechádza znameniami Blížencov, Váh a Vodnára a má silný vplyv na kvetenstvo. Môžeme teda hnojiť napríklad karfiol, ružičkový kel, brokolicu, tekvicu a tiež ruže a iné okrasné rastliny.

DNI LISTU a SACHARIDOV – sú to dni vody. Mesiac prechádza znameniami Raka, Škorpióna a Rýb a pôsobí na listnaté časti rastlín. Ak chceme dosiahnuť u rastlín, čo najväčší rast listov (napr. hlávkový šalát, kapusta), je tento čas vhodný na ich hnojenie, sadenie, presádzanie a siatie. Výnimku tvoria dni Škorpióna, kedy sa ani jedna z týchto činností neodporúča.

Detaily o knihe

Názov: K-Lunárny kalendár 2017-stolový

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x