bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Popol a hriech

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Popol a hriech

On, ona a nesplnené sny.
Mrazivý strach z ohňa.
Desivé tajomstvá.
Ak veríte na náhody, nepochopili ste silu osudu.

Škatuľka pripomínala starú skrinku z dobrodružného filmu o poklade. Tušila som, že v nej bude niečo príliš osobné. Priveľmi vzácne.
Nečakala som, že v nej nájdem šperky. Skôr som to odhadovala na zápisky.
Bol v nej zošit. Obyčajný školský zošit tehlovej farby. Určite bol veľmi starý. Do rovnakého písala moja mama svoje prvé diktáty. Ukazovala mi ich, keď som chodila na strednú školu.
Privoňala som k zošitu a pocítila som jemný pivničný zápach. Na prednej strane nebolo nič napísané. Potom som ho otvorila. Mal širšie vyblednuté riadky, ktoré zívali prázdnotou. Otočila som stránku v nádeji, že sa nerozpadne, keďže zošit existoval na tomto svete minimálne štyri desaťročia. A tam to stálo. Čierne na bielom.
Milá Zornička!
Slová adresované mne. Stuhla som a položila škatuľu na nočný stolík. Vankúš opretý o stenu sa medzičasom zosunul, tak som si ho upravila a pohodlne sa usadila.
Erny, ty si mi napísal odkaz!
Keď čítaš tieto riadky, asi som už preč. Vieš, ako to myslím…

Detaily o knihe

Názov: Popol a hriech

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dokonalá dvojica! (Klaudia Čechová, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sila priateľstva je nekonečná. Autorka ma týmto dielom posadila na riť. Čítala som od nej už niekoľko titulov no tento je zatiaľ najlepší. Krásny príbeh o sile priateľstva, hriechov minulosti ale aj čistej láske. Zora a Ernest – nerozlučná dvojica. On sám, starý a utiahnutý pred svetom – ona malé dievčatko, v očiach zvedavosť a čistá úprimnosť. Práve táto rozdielna dvojica si vás získa tak že nebudete chcieť aby to niekedy skončilo. Veľmi sa mi páčili vnútorné dialógy postáv (lepšie som sa dokázala do nich vžiť) krásne opisy Slovenska a ukázala že nielen zahraničie si zaslúži našu pozornosť. Silu priateľstva dopĺňa romantická linka ktorá tiež musí vyčkať na ten správny okamih.. Okrem toho všetkého krásneho čo nám príbeh ponúka sa autorka pustila do tajomnej minulosti Ernesta. To nám ukáže možno viac ako sme si mysleli a čakali...

Existujú náhody? (Klaudia Mazurkievičová, 15.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Už samotná obálka naznačuje, že táto kniha v sebe ukrýva príbeh popretkávaný rôznymi tajomstvami, ktoré ostali nevyslovené. Starec Erny je vykresľovaný ako typický „dobrák od kosti“, ktorého život je poznačený trpkými spomienkami a hriechmi minulosti. Zorka, úprimné a dobrosrdečné dievča, ktoré mu chce v dobrej viere urobiť radosť, sa napokon zamotáva do jeho príbehu viac, ako by to na začiatku očakávala. Otvára Ernyho trinástu komnatu a zisťuje, že všetko môže byť úplne inak, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Zdanlivo nesúvisiace veci a situácie jej začnú napokon dokonale do seba zapadať. Autorka v tomto príbehu kladie dôraz na opis medziľudských vzťahov. Nevšedným priateľstvom starca s dievčaťom nám ukazuje, že silné puto môže vzniknúť bez ohľadu na vekový rozdiel. Podstatná je vzájomná oddanosť v situáciách, ktoré prináša sám život. Autorke sa podarilo dokonale skĺbiť bežný život Zorky so životom staršej generácie. Musím povedať, že táto kniha bola pre mňa milým prekvapením. Je písaná jednoduchým, ale veľmi pútavým štýlom. Páčilo sa mi, že autorka nás oboznamuje s Ernyho minulosťou postupne a v jednotlivých kapitolách vždy odkrýva len časť informácií. Tak udržiava čitateľa v napätí až do samotného konca knihy, v ktorom sa všetko pekne vykryštalizuje a nie je potrebné, aby si čitateľ robil nejaké domnelé závery. Samozrejme, príbeh je miestami aj dosť smutný, obsahuje však pekné myšlienky na zamyslenie. Najviac ma dostal asi epilóg, ktorý je nabitý silnými emóciami. Knihu Popol a hriech odporúčam čitateľom, ktorí za samotným príbehom hľadajú možno aj niečo viac. Román v sebe ukrýva viacero pasáží, ktoré vás nepriamo donútia zamyslieť sa nad vlastnými vzťahmi s inými ľuďmi, ale aj tými, ktoré máte možnosť pozorovať vo svojom okolí. A nezabudnite: náhody neexistujú!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x