bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zasr*tý Bucky Dent

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zasr*tý Bucky Dent

Ted Fullilove alias pán Búrsky nie je ako ostatní absolventi univerzít Brečtanovej ligy. Býva s Goldfarbom, rybkou na baterky, a spáva v posteli plnej poznámkových blokov, do ktorých píše svoj veľký americký román. Aspoň v to dúfa. Kým sa Carterovi pomaly končí volebné obdobie, Ted vysedáva na štadióne newyorských Yankeeov, premýšľa nad poéziou a predáva arašidy, aby mal z čoho žiť. Jedného dňa sa dozvie, že otec, s ktorým sa niekoľko rokov nerozpráva, zomiera na rakovinu pľúc, a preto sa nasťahuje aj s ním späť do domu, v ktorom vyrástol. Tam ho čakajú mnohé závratné odhalenia. Marty, ktorý sa v Tedovom detstve o rodinu vôbec nezaujímal, sa mu usiluje vynahradiť, čo kedysi zmeškal, ale zakaždým, keď jeho milované bejzbalové družstvo Red Sox prehrá, jeho zdravotný stav sa rapídne zhorší. A tak Ted s pomocou Mariany, zdravotnej sestry newyorsko-portorického pôvodu, do ktorej sa bleskovo zamiluje, a partie pamätníkov zo susedstva zrežíruje ilúziu víťazného ťaženia Martyho obľúbeného mužstva. Marty a bejzbalový tím tak majú možnosť zvrátiť dávnu kliatbu a vydať sa na cestu k víťazstvu vo Svetovej sérii. Nuž, takmer. Príbeh vrcholí v októbri 1978, keď si hráč družstva Yankeeov Bucky Dent slávnym prekvapivým víťazstvom vydobyje nesmrteľné miesto v histórii bejzbalu.

Román Davida Duchovného s mnohými kultúrnymi a historickými odkazmi opisuje vzťahy otcov a synov aj prastarú rivalitu fanúšikov newyorských Yankeeov a bostonských Red Sox. Zobrazuje našu ochotu v mene lásky vydržať či riskovať hocičo. Tento nežný, múdry a vtipný román dokazuje, že život v skutočnosti patrí porazeným a našu dôveru si zaslúžia tí najnedôveryhodnejší, ľudia, čo žijú ako „papagáje v Brooklyne“. Tento neobyčajný pálčivý príbeh sršiaci radosťou zobrazuje hlbokú osamelosť moderného života. Z anglického originálu Bucky F*cking Dent (Farrar, Straus and Giroux, New York 2016) preložila Svetlana Žuchová.

Dostupné verzie titulu

Zasr*tý Bucky Dent Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Zasr*tý Bucky Dent

Originálny názov: Bucky F*cking Dent

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nepočuješ papagája?“„Papagája? Čo si sa zbláznil?“„Ale áno, nepochybne je to papagáj.“„Myslím, že syn pána Sawyera chová papagája.“„Fakt? Papagáj v Brooklyne. To som teda ešte nepočul.“„Veď poznáš Sawyerovcov.“„Stavím sa, že je stále na smrť vystrašený. Teda ten papagáj. Všetok ten asfalt všade naokolo. A v zime asi nechápe, čo to má znamenať.“„To je jasné.“ Ted natriasol vankúš a podložil ním Martymu jeho ťažkú hlavu. „Aj ty sa niekedy cítiš ako papagáj v Brooklyne, Teddy?“„Prosím?“„Aj ty sa niekedy cítiš vystrašený, akoby si nebol na správnom mieste? Ako papagáj v Brooklyne?“„To je zaujímavá otázka, oci.“„Ľudia vždy vravia, že to je zaujímavá otázka, keď na ňu nechcú odpovedať.“„To je zaujímavý postreh.“„Ja áno.“„Čo áno.“„Ja sa cítim ako papagáj v Brooklyne. Väčšinou. Celý svoj život.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x