bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Black-out - Zajtra už bude neskoro

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Black-out - Zajtra už bude neskoro

Európou práve lomcujú februárové mrazy, keď na celom kontinente vypadnú prenosové elektrizačné sústavy a nastane totálna tma. Následky sú katastrofálne. Na neosvetlených cestách dochádzka k dopravným kolíziám, zlyháva centrálne kúrenie, mobilné telefóny sa nedajú dobiť a k internetu nie je prístup. Taliansky informatik Piero Manzano má podozrenie, že ide o útok hackerov. No jeho snahy upovedomiť talianske úrady zostanú bezúspešné. Uverí mu až komisár Europolu François Bollard, ktorý rozbehne pátranie po stopách útočníkov. Krátko nato sa na Manzanovom notebooku objavia záhadné emaily a on sám upadne do podozrenia. Až vtedy pochopí, akí rafinovaní a nemilosrdní sú ich protivníci. Zatiaľ čo Manzano uteká pred políciou a zároveň pátra po pôvodcoch výpadku, Európa a jej obyvatelia prežívajú kruté chvíle a vedú beznádejný boj o holé prežitie. Úspešný román rakúskeho autora Marca Elsberga nastoľuje otázky, na ktoré bude musieť ľudstvo nájsť odpovede čím skôr, pretože zajtra už bude možno neskoro...

„Úžasné na knihe je, že v nej autor spracoval dôveryhodné informácie. Keď som včera večer stlačil vypínač a rozsvietilo sa svetlo, uľahčene som si vydýchol.“ Andreas Eschbach
„Elsberg spojil štyri dejové línie do napínavého príbehu, ktorý čitateľovi vyráža dych,“ napísal o knihe popredný nemecký populárno-vedecký mesačník Bild der Wissenschaft, ktorý ju vyhlásil za najnapínavejšiu knihu populárno-náučnej literatúry roku 2012.

Detaily o knihe

Názov: Black-out - Zajtra už bude neskoro

Originálny názov: Blackout. Morgen ist es zu spät

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

názor (majka, 31.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Och môj ty Bože?! To čo bolo? Normálne som stratila reč, po celý čas mi po tele behali zimomriavky a len z donútenia som sa odťahovala od knihy. Táto kniha bola jednoznačne N-E-U-V-E-R-I-T-E-Ľ-N-Á! Autor nám priniesol dielo, alebo skôr teda ukázal, že toto čo sa odohrávalo v knihe, sa reálne môže stať. Opisy boli neuveriteľne realistické nehovoriac o tých všetkých technických informáciach, ktorými autor nešetril! No jednoducho kniha neuveriteľne prekvapila, posadila ma na zadok a vôbec som niečo také nečakala. Text sám o sebe bol od začiatku zaujímavý, pútavy, lákal ma k čítaniu. Negatívne na tom bolo množstvo postáv, ALE (!) v závere si čitateľ uvedomí, že celé to dávalo zmysel a ten počet postáv bol potrebný, pretože si „našli cestu k sebe“. Píšem len názor na knihu, no keby som mala písať recenziu, určite by som bola kritickejšia, kvôli gramatickej, typgrafickej a štylistickej stránke. Boleli ma oči a keby naozaj kniha nebola tak skvelá asi to s ňou vzdám… Napriek chybám i tak odporúčam knihu si prečítať! Bola jednoducho skvelá, neuveriteľne realistická a stojí za to!

téma výborná (Andrea Vojtech, 6.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Ak sa vám zdá aktuálny pandemický stav sveta príšerný, prečítajte si Black-out. Zrazu si budete pripadať ako v raji. Som rada, že si ma kniha našla práve v tejto neľahkej dobe. Naberá tým na dôležitosti a uveriteľnosti. Black-out zažiť nechcete, verte mi. Ak neveríte, prečítajte si. Keby som mala knihu hodnotiť podľa námetu a energie, ktorú autor vložil do všetkého štúdia, rešeršovania, konzultácií s odborníkmi a celkovo prepojenia jednotlivých oblastí a vytvorenia komplexného obrazu tragédie nevídaných rozmerov, dostal by vyššie hodnotenie než je najvyššie. Black-out je však v prvom rade beletria a nie dizertačná práca, hoci mnohokrát som mala pocit, že čítam odbornú štúdiu a nie oddychovú literatúru. Veľká škoda až priveľmi detailných opisov jednotlivých pracovných postupov a technických a technologický podrobností. Nechápte ma zle, sama som niekoľko rokov pracovala v energetike, preto ma hneď na úvod kniha veľmi zaujala a potešila. Avšak celkovo by som z nej 1/3 vyškrtala, ubrala jej na suchom technickom opise a pridala na dejovej dynamike, na citovom prepojení čitateľa s postavami a celkovo na beletrizácii celého príbehu. Kniha sa okrem dopadov na všetky oblasti života výrazne zaoberá aj mocenskou a politickou rovinou, čo mňa osobne až tak nebaví. Opäť by som tu mierne zredukovala najmä množstvo spomínaných inštitúcií, byrokracie a úradníkov. Áno, tak funguje náš moderný svet, ale žeby som o tom potrebovala tak rozsiahlo čítať v beletrii, to asi nie. Nechcem však knihu iba kritizovať, pretože si to naozaj nezaslúži. Obdivujem autora, že dal dokopy tak detailné a v svojej podstate aj reálne dielo. Keď sa nad tým zamyslíte, niečo podobné sa môže kedykoľvek naozaj stať. A to vyvoláva skutočné zimomriavky. Následky vypnutia elektrického prúdu sú ďalekosiahle. Mnohé mi vôbec nenapadli, kým som si neprečítala Black-out. Tá predstava je naozaj desivá a núti ma premýšľať, či si k najbližším narodeninám nezaželám dieselový generátor. Zabudnite na zombie. Vypnutý svet je reálna apokalypsa.

Black out (Val, 6.1.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím povedať, že prvé stránky ma uchvátili. Ale len do mementu,kedy sa neobjavili prvé technické veci :\ Pri vysvetleniach procesu elektriny, ktorá sa vyrába, distribuuje, rozvádza až po "šťavu" zo steny v byte...no,pre mňa, technického mantáka, to bolo ako prechádzka španielskou dedinou X( a taktiež počítačové záležitosti, keďže v príbehu sa vyskytujú IT machri. Síce mi autorov štýl, čo sa týka namakaných technických info,nesadol, príbeh samotný bol fascinujúci. Ako som spomenula, autor sa nepúšťal do písania naslepo. Perfektne naštudované jednotlivé odvetvia a následky spôsobené výpadkom energií. Zima, bez funkčného kúrenia; hlad, bez zásobovania obchodov; preprava, bez funkčných čerpacích staníc; úmrtia, bez adekvátnej lekárskej pomoci; masívny úhyn zvierat, bez dojenia, kŕmenia, vykurovania; havárie v jadrových elektrárňach a čerešničkou na torte je ľudský hyenizmus! Akoby nestačilo, že všetci boli na jednej lodi, aj v takýchto situáciách sa prejavovala "najvzácnejšia" ľudská črta- sebeckosť! Fascinovalo ma, ako autor nezabudol na nič! Až som si hovorila- do kelu,fakt, veď aj tento problém je kvôli výpadku! V príbehu sa vyskytuje naozaj veľké množstvo postáv (niektoré sa mihnú jednorázovo ako vodič kamióna), viacero miest a štátov,ale práve vďaka podnadpisom miest, bolo aj orientovanie sa v postavách a riešenej problematike, jednoduchšie. Či sa kniha končí happyendom, ťažko povedať…. každá katastrofa má dlhodobé následky Za mňa 4*(-1 kvôli tým technickým veciam, ktoré pre mňa prínosom neboli,ale rozhodne neboli v príbehu zbytočné)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x