bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Fantastické zvery a ich výskyt - pôvodný scenár

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Fantastické zvery
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Fantastické zvery a ich výskyt - pôvodný scenár

Spoznajte s J.K. Rowlingovou novú éru čarodejníckeho sveta...

Objaviteľ a magizoológ M.L.O.K. (Mlok) Scamander sa vracia z cesty okolo sveta, na ktorej hľadal vzácne a nezvyčajné čarovné tvory. V New Yorku sa plánoval zdržať len krátko, no náhodná zámena jeho kufríka, z ktorého unikne niekoľko fantastických zvierat do mesta, jeho plány zmení a všetkým spôsobí veľké starosti...

Fantastické zvery a ich výskyt sú scenáristický debut J.K. Rowlingovej, autorky mimoriadne obľúbených svetových bestsellerov o Harrym Potterovi. Nakrútili podľa neho celovečerný film v hlavnej úlohe s Eddiem Redmaynom, nositeľom ceny Academy Award®, ktorý stvárňuje Mloka Scamandera. Dej sa odohráva päťdesiat rokov pred začiatkom príbehu Harryho Pottera. V tomto veľkolepom rozprávaní o priateľstve, mágii a zmätkoch sa stretneme s mnohými pozoruhodnými postavami a prežijeme plno dobrodružstiev.

Z anglického originálu Fantastic Beasts and Where to Find Them – The Original Screenplay (Little, Brown, London 2016) preložila Oľga Kralovičová.

Detaily o knihe

Názov: Fantastické zvery a ich výskyt - pôvodný scenár

Originálny názov: Fantastic Beasts and Where to Find Them – The Original Screenplay

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásna knižka (Erika MS, 12.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Krásna knižka s krásnymi ilustráciami. Kto by si bol pomyslel, že sa to bude tak dobre čítať, aj keď je to vlastne len scenár k filmu. Film som videla ako prvý, knihu som dostala až neskôr na Vianoce a znovu som si tak oživila zážitok z pozerania. Všimla som si aj niektoré menšie detaily, ktoré mi vo filme unikli. Dej sa odohráva v prostredí Harryho Pottera, resp. ešte pred tým než bol Harry na svete a je skvelé, že môžeme príbehy z tohto prostredia prežívať znovu a je to celé prepojené. Teším sa teraz na ďalšie pokračovanie Tajomstvá Dumbledora!

Vynikajúce grafické spracovanie (Dominik, 20.3.2017) Odpovedať

Premiéra filmu Fantastické zvery a ich výskyt mi doslova (aj keď to znie ako klišé) vyrazila dych. Sčasti ma ohúrilo aj obrovské plátno kina, ale to v porovnaní s ostatným hrá len malú úlohu. Vynikajúce herecké výkony, úplne nový čarodejnícky svet, množstvo dych berúcich efektov a v neposlednom rade skvelý námet, ktorý otvoril dvere ďalším filmovým pokračovaniam. Povedzme si ale na rovinu, čo iné by sme od obľúbenej J. K. Rowlingovej mohli čakať? V prvom rade musím povedať, že som si túto knižku všimol v kníhkupectve už z diaľky. Obálka totiž pozostáva z množstva zlatých ornamentov, ktoré pôsobia luxusným dojmom. Ornamentami to však nekončí, keďže si dali grafici záležať aj na jednotlivých stranách, ktoré disponujú desiatkami ilustrácií. Bolo vidieť, že ide o naozaj netradičné dielo ‒ a nielen po grafickej stránke. Osobne mi tento scenár pomohol v chápaní určitých súvislostí. Hoci množstvo mojich známych tvrdilo, že si radšej pozrú film, ako prečítajú scenár, musím s nimi nesúhlasiť. Podobne ako film, aj kniha mala svoje čaro a dobre sa čítala. Najmä ak ste film ešte nevideli, a teda musíte pri čítaní zapojiť svoju fantáziu ‒ a vytvoriť si vlastnú verziu celého príbehu.

Príjemné prekvapenie (Neliss, 28.2.2017) Odpovedať

Musím priznať, že som sa do Fantastických zverov nijako nehrnula. Prvý film ma však jednoznačne presvedčil o tom, že má Rowlingová stále čo povedať. Svoj svet odhaľuje z úplne novej perspektívy. Užívala som si pohľad na čarodejnícku spoločnosť v Amerike v minulosti a ešte väčšmi som si užívala samotný príbeh. Je pravda, že film nebol vyslovene napínavý či akčný, no zoznámili sme sa v ňom s partiou sympatických, jedinečných postáv a fascinujúcich tvorov. Navyše som ocenila špecifickú atmosféru, príjemný humor a výborné herecké výkony. Zrejme sa pýtate, či sa oplatí prečítať si aj scenár. Podľa mňa áno. Fascinovala ma možnosť opäť si "v pokoji" vychutnať dej, všimnúť si nové súvislosti a drobnosti, hľadať náznaky Rowlingovej štýlu v inom druhu textu, sledovať, čo je v scenári dané a koľko dotvoria samotní herci či celkové vizuálne spracovanie... Nejde síce o publikáciu, bez ktorej sa nezaobídete, ale určite poteší každého fanúšika Harryho Pottera. Osobne som bola milo prekvapená, ako si ma Fantastické zvery v oboch podobách získali. Môžem iba odporúčať.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x