bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Medová smrť

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:59

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Medová smrť

Keď sa mladá Američanka Felicity vyberie hľadať svoju matku do Ríma, narazí pritom na mučivé dávne tajomstvo vlastnej rodiny.
Pátranie ju postupne privádza k najtemnejšej kapitole celého ľudstva. Odhaľuje dramatický osud vlastnej prababky, slávnej opernej speváčky Elisabeth Malpranovej, aj jej dcéry Deborah.
V príbehu s tematikou druhej svetovej vojny sa trpezlivo rozpletá pavučina lásky, viny a hriechu, ktorá siaha až do súčasnosti a dotýka sa aj života zvedavej Felicity.
Ako ďaleko bola ochotná zájsť matka, aby zachránila svoje deti?
Ako ďaleko zájde dcéra, aby pomstila svojho otca?
A ako môže hlboká, zničujúca láska pretrvať celé generácie a vyliečiť staré rany?
Medová smrť je vzrušujúce čítanie o tom, ako dokázali kruté historické udalosti ovplyvniť až štyri generácie žien jednej rodiny v rôznych časových obdobiach z pera úspešnej nemeckej autorky.

Detaily o knihe

Názov: Medová smrť

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

stary kufrik rozprava putavy pribeh (Danka, 20.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Mea culpa..." "Peklo je prazdne. Vsetci diabli su tu." Pribeh, ktory podla anotacie vyzera na taky akysi klasicky rodinny, v ktorom sa mihne nejake to nemanzelske dieta, zatajeny otec alebo zakazana laska. Taka pomerne okukana klasika. Nuz....uvod to tak naznacuje. Po prvych stranach som zvazovala ci som knihu vobec mala kupit pretoze nic vynimocne som od nej necakala. Zdanie ma oklamalo. Staci vydrzat uvod odohravajuci sa v sucasnosti, zatnut zuby nad parikom ktoremu sa ruca lovestory a je to tam !! Kufrik starej zeny, ktora zomrela pred par dnami sa otvori a zacne rozpravat svoj pribeh. Nech sa paci. Vojdete do Nemecka kratko po prvej svetovej vojne a vynorite sa v Rime po druhej. Medzitym vsak zazijete veci....autorka cerpala inspiraciu zo skutocnych postav. Z vysokopostaveneho esesackeho chlapika, ktory bol akymsi architektom logistiky holokaustu - z Adolfa Eichmanna. Ten zohrava v pribehu klucovu ulohu. Mily pohladny chlapik ochotny pomoct mladej znamej opernej spevacke, ktorej sa odrazu vyparil muz. Ze bol Zid nic neznamena. Vraj...a mily chlapik sa postupne meni na vraha, sadistu, nasilnika. Nestiti sa siahnut po dcere ked matka uz nieje dostupna. V pribehu stretnete i Hitlerovho synovca Egona ci sameho vodcu. Udalosti popisane v spojeni s nim su historicky dolozene. Toto je podla mna kniha hodna privlastku vojnova. Pretoze veci, ktore v nej zazivaju dve uplne odlisne zeny sa mi dostali pod kozu. Opisy su tak uveritelne ze posobia akoby sa naozaj stali. Nasilny sex podnieteny tuzbou po bolesti, pretoze iba bolest dokaze Deborah otupit rany z detstva. Sperky, saty, vana plna vonavej peny a flasa sampanskeho v ruke kym vonku umieraju nevinni ludia pretoze iba tak dokaze zmazat spred svojich oci nakladiaky s malymi detmi. Saty, topanky a uces rozhoduju o tom, ci vonku prezijes alebo ta znicia. Ak chces vyhrat, musis vydrzat vsetko. Smrt milovaneho cloveka v priamom prenose, tuzbu jedinej kamaratky po tabletke cyankali, ktoru drzis v hrsti, musis zapriet rodinu a povod. Medova smrt je silnym pribehom o tuzbe prezit, pomstit sa, vratit raz vsetko to co si kedysi dostal. Pre mna je spomedzi podobnych knih vynimocna tym, ako sa mi spociatku obycajne nemastne neslane dievca vrylo do hlavy a nedokazala som na jej zivot prestat mysliet nech som robila cokolvek. Toto je jedna z knih, ktore som citala rychlo pretoze znacne obmedzovali moj zivot v realite. Byt myslou inde, nepokojne sa mrvit v praci s vedomim, ze staci otvorit zasuvku a mozem byt naspat v Nemecku spolu s Deborah a Marlene.. Vahat sa pri tejto knihe naozaj neoplati. Ked ju raz otvorite, tak lahko ju z ruk nedate. Garantujem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x