bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratený symbol

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:584
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratený symbol

Známeho harvardského odborníka na ikonografiu Roberta Langdona nečakane pozvú prednášať do washingtonského Kapitolu. Pozvanie mu cez sprostredkovateľa zašle jeho mentor, filantrop, historik, vedec a slobodomurár Peter Solomon, preto Langdon rád vyhovie. Lenže prednášková sála zíva prázdnotou... Hrozný nález odťatej ruky so zlatým prsteňom a s tetovaním dokazuje, že Solomona uniesli a jeho život je v Langdonových rukách. Musí vyriešiť jednu z najväčších záhad ľudských dejín, ktorá však môže otriasť samotnými základmi kresťanskej viery. Nejde však len o tajomstvo z dávnych dôb slobodomurárstva, ale aj z nedávnej minulosti a Langdona na konci jeho cesty čaká jedno z najprekvapujúcejších odhalení, s akými sa doteraz stretol.

Z anglického originálu The Lost Symbol (Bantam Press A Random House Group Copany, London) preložil Marián Pochylý.

Dostupné verzie titulu

Stratený symbol Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Stratený symbol

Originálny názov: The Lost Symbol

Objednávací kód NA203122

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

sklamanie (Sue, 7.1.2017) Odpovedať

neoslovila ma
Keďže som už od autorka niekoľko kníh čítala, od tohto príbehu som čakala takú istú kvalitu. Bohužiaľ, nedostala som ju. V deji absentovalo napätie. Kde Anjelov a démonov a Da Vinciho kód som dychtivo čítala, tu som nemala problém príbeh odložiť a po pravde, ťažko sa mi k nemu vracalo. Nechápte ma zle, vôbec nie je napísaný zle, len je to ten typ príbehu, ktorý neohúri. Plno faktov, nezáživné pasáže, nezaujímavé postavy. A keď sa tam konečne objaví niečo, čo zaujme, trvá to veľmi krátko. Z kníh, ktoré som od autora prečítala je táto najslabšia. Hoci, rozhodla som sa, že si prečítam aj ostatné autorove knihy, aby som si urobila komplexný obraz.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Langdon sa prikrčil a prezrel si končeky Petrovho palca a ukazováka. Tetovanie? Aj keď to bolo neuveriteľné, netvor, ktorý toto urobil, očividne vytetoval Petrovi na končeky prstov drobné symboly.
Na palec korunu. Na ukazovák hviezdu.
To nie je možné. Obidva symboly sa okamžite prihlásili v Langdonovej mysli a zosilnili hrôzostrašnú scénu na niečo takmer nadpozemské. Tieto symboly sa veľakrát v dejinách objavili spolu a vždy na tom istom mieste – na špičkách prstov ruky. Bola to jedna z najtajomnejších ikon dávneho sveta.
Ruka tajomstiev.
Túto ikonu už bolo zriedka vidieť, ale v dejinách symbolizovala silné volanie do akcie. Langdon sa usiloval pochopiť groteskný artefakt, ktorý mal teraz pred sebou. Ktosi vytvoril z Petrovej ruky Ruku tajomstiev? Nemysliteľné. Tradične sa táto ikona vytesávala z kameňa alebo vyrezávala z dreva, prípadne ju zobrazovali ako kresbu. Langdon nikdy nepočul, že by sa Ruka tajomstiev vytvorila zo skutočného mäsa. Tento koncept bol odpudivý.
„Pane?“ povedal strážnik za Langdonom. „Prosím vás, odstúpte.“
Langdon ho sotva počul. Sú tam ďalšie tetovania. Aj keď nevidel končeky prstov troch zaťatých prstov, Langdon vedel, že aj na nich budú jedinečné značky. Bola to tradícia. Spolu päť symbolov. Za tisícročia sa symboly na končekoch prstov Ruky tajomstiev nikdy nezmenili... ani ikonický účel ruky.
Ruka predstavuje... pozvanie.
Langdona zamrazilo. Vybavil si slová muža, ktorý ho sem priviedol. Pán profesor, dnes dostávate pozvanie svojho života.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x