bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Malý princ s autorovými kresbami, 13.vyd.

Vydavateľ: SPN-Mladé letá (SPN-Mladé letá, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:13.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Malý princ s autorovými kresbami, 13.vyd.

„Dobre vidíme iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné.“

Pôvabná knižka nielen pre deti, ale pre všetkých, ktorí chcú deťom porozumieť. Toto dielko dosiahlo svetový úspech a dnes patrí do základného fondu svetovej literatúry. Jeho hodnota a krása nespočíva len v peknom rozprávkovom príbehu, ale hlavne v myšlienkach, ktoré ako vzácne kamienky vytvárajú obraz tých najkrajších ľudských vlastností...

Detaily o knihe

Názov: Malý princ s autorovými kresbami, 13.vyd.

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Rozprávka nielen pre malých :) (Veronika Markovičová, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto z nás by nepoznal malého princa? Asi každý školopovinný žiak musel v detstve túto knižku povinne prečítať (rovnako ako aj ja kedysi). Vtedy som si ju vyhľadala, bleskovou rýchlosťou prečítala, otvorila čitateľský denník, napísala zopár riadkov, nakreslila obrázok a dostala jednotku. Prečo som sa po rokoch rozhodla vrátiť k tomuto skvostu? To sama neviem, proste som sa jedného dňa rozhodla, že si knihu kúpim a za kratučký čas som ju celú prečítala. Bola som z nej nadšená. Aj keď je táto kniha určená predovšetkým deťom, ja osobne si myslím, že mi dala viac teraz ako vtedy, keď som ju čítala v detstve. Pochopila som, čo všetko nám v nej autor chce povedať. Prirovnanie skutočného sveta k tomu knižnému - rozprávkovému sa autorovi skutočne podarilo. Kniha je nesmierne poučná, v niektorých momentoch vtipná, inokedy smutná. Grafické spracovanie je taktiež nádherné, úhľadný text doplnený autorovými osobnými kresbami vtrhne čitateľa ešte viac do deja. Túto knihu by si mal prečítať skutočne každý. Či už ste žiačik základnej školy, študent, pracujúci dospelý, či dôchodca, tento príbeh vám rozhodne zostane v srdci. Aj keď knižka je naozaj maličká, útlučká, je naozajstným svetovým Veľdielom. Malý princ rozhodne žije v každom z nás.

Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry (Jan Ka, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherný príbeh o láske, kráse, dobre, priateľstve, pravde, odvahe, čistote duše, o zmysle života a ľudských vzťahov je nielen skvostom detských rozprávok ale i fenomenálnym filozofickým dielom, ktoré nás v detstve prenesie do čarovného sveta Malého princa, a v dospelosti stiahne priam do podstaty nášho bytia. Hĺbka myšlienok obsiahnutá v knihe, ktoré nám autor zanechal, tkvie v každom momente nášho života. Jedinečnosť tejto knihy spočíva v tom, že každým rokom, každým obdobím nášho života nás nesmierne obohatí, vnúkne iný pohľad na svet, na hĺbku nášho bytia a medziľudských vzťahov. Malý princ si získa srdcia nielen malých čitateľov ale i "svet dospelých". "Dobre vidíme iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné." "Či už je to dom, hviezdy alebo púšť - to, čo ich robí krásnymi, je neviditeľné." "Je oveľa ťažšie súdiť samého seba ako svojich blížnych. Ak sa ti podarí samého seba dobre súdiť, bude to znamenať, že si osvietený mudrc."

Le petit prince (Ľudka, 1.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Pamätám si, že v škole sme to museli prečítať povinne, no mne sa vtedy ešte čítanie veľmi nepozdávalo, tak mi t mamina čítala každé poobedie. Teraz sa rada vrátim k tej knihe a tým myšlienkam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x