bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nemecké dievča neplače

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nemecké dievča neplače

Ľudia sú ako domy. Majú veľa svetlých aj tmavých kútov, zatvorených dverí a svoju trinástu komnatu. Príbeh o tom,
čo sa stane, keď sa rozhodneme niektoré dokorán otvoriť.
Markus a Emma vyzerajú navonok ako úplne bežný zaľúbený pár. Pracujú však pre tajnú organizáciu, ktorá vznikla po vojne ako pocta súrodencom Schollovcom (Die Weiße Rose – Biela ruža). Organizácia odhaľuje vojnové zločiny a zločincov. Narazia na veľmi dôležitý objav, ale zároveň odhalia inú organizáciu, ktorá je nebezpečná a chce zostať utajená. Všetky stopy vedú k Lebensbornu – nacistami vytvorenému projektu, ktorého cieľom bolo, na základe nacistickej ideológie o rasovej hygiene, zvýšiť počet árijských detí vrátane detí pochádzajúcich z mimomanželských zväzkov. Lenže tam sa ciele nekončili. Svetlovlasé a modrooké deti v nacistami okupovaných krajinách neunikli záujmu a chápadlám vznikajúcej Tretej ríše. Za mnohé odhalenia sa však platí životom a čas môže ukryť všetko, čo sa kedy stalo.
Stopy minulosti sa ale nikdy nedajú celkom vymazať, a preto pokojný život Slovenky Lucie naruší nečakané rodinné tajomstvo. Ako veľmi zmení jej život pátranie po pravých rodičoch? Nájde to, čo hľadá? A zvládne skutočnosť, že odhalila omnoho viac? Zistí, že s tým má niečo spoločné jej priateľka z Nemecka, Liesel. Obe sa púšťajú do nebezpečných vôd minulosti, ktoré mali pochovať celé životy, priateľstvá, ľudskú identitu aj všetky vyplakané slzy.

Detaily o knihe

Názov: Nemecké dievča neplače

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Cenzura este nevymrela....! (Feoanr33, 13.7.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
Pred nedavnom som sem napisal moje hodnotenie tohoto primitivneho romanu. Zverejnil som priblizne nasledovny text: "Uz samotna tema knihy „Nemecke dievca neplace“, by samozrejme mohla byt otrasnym dokumentom skutocnosti mladsich europskych dejin, ktore uz sami o sebe ponukaju priam nevycerpatelny pramen informacii. Vase nanajvys povrchne a chaoticke spracovanie bohuzial neprevysuje uroven trojgrosovej literatury." Okrem mojich pripomienok boli vtedy zverejnene prinajmenej 3 - 4 dalsie myslitelne kriticke texty. S prekvapenim dnes konstatujem, ze vsetky kriticke komentare su vymazane, a zverejnene su len (asi objednane, alebo vo svojpomoci napisane) naprosto nezasluzene chvallospevy! S polutovanim konstatujem, ze cenzurne praktiky, prinajmenej na tomto portaly, este nevymreli! Spinava a necestna prax!

Pardon! (Feoanr33, 14.7.2018) Odpovedať

malo byt: portali!!!

Úžasná kniha (Iva, 2.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasný a inšpiratívny román, plný historických faktov, zmysluplných dialógov, neuveriteľných zvratov, skvelo štylizovaný, bez hluchých miest, s jedinečnou dynamikou a plynulým dejom... Michaela Ella Hajduková zasa raz dokázala, že vie. Vrelo odporúčam, no bez citových poryvov pri čítaní to veru nepôjde, tak sa treba na to vopred pripraviť. I napriek ťažkej téme je to famózny román, ktorý by som odporučila ako povinné čítanie stredoškolskej mládeži. Nech je mementom i varovaním pred zverstvami, ktoré sa páchali na nevinných deťoch a ich matkách.

Škoda, mohlo to byť lepšie (Dominika Batalková, 27.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Napriek tomu, že som sa veľmi tešila na ďalšiu knihu od tejto autorky (ako prvú som čítala Zákon krvi, ku ktorej som tiež napísala recenziu), bola táto kniha pre mňa trocha sklamaním. Možno aj za to, že som porušila svoju zásadu nečítať od toho istého autora dve knihy za sebou. Napriek tomu, že táto téma podľa mňa ponúkala veľký priestor pre výbornú knihu, sa mi zdala príliš predvídateľná, a tak celkovo "príliš". Ťažko sa píše recenzia, keď človek nechce nič prezradiť z deja. Po prečítaní knihy však vo mne ostal iba dojem: tak toto bolo moc. Páčili sa mi pasáže, ktoré sa odohrávali v minulosti, či už z denníka Friedy, alebo pôsobenie Viktórie v organizácii.

Perfektna! (Lucia, 22.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktora vas chyti za srdce... Kniha, ktora je písaná jemne, no odhaluje veľa krutosti. Cita sa rýchlo, ľahko, je zaujimava, poprepletaná, zamotaná no zároveň nekomplikovaná na pochopenie... Zacnete čítať a neviete sa od nej odtrhnúť...

Kniha ktorá nesklame. (Janka, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ked ju zacnete citat neda sa od nej odtrhnut.Velke dakujem patri autorke za to ze som sa dozvedela o projekte Lebensborn.Velmi putavy a zaroven tiez smutny pribeh plny lasky a napätia pri ktorom som si miestami aj poplakala.Stopy minulosti sa veru nedaju vymazat a tak isto vo mne ostavaju aj stopy tohto pribehu.Nemecke dievca neplace je pribeh ktorý bude vo vás este dlho doznievat.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x