bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Medzi nami

Vydavateľ: Artis Omnis, s.r.o. (Artis Omnis, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:176
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:59

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Medzi nami

Boli, sú a budú medzi nami. Niektorí preto, že tu boli skôr ako my. Niektorí sa tak narodili, iní sa nimi stali. Niektorí prišli ako predvoj nepriateľov, iní naopak, aby nás pred nepriateľmi chránili. Jedni k nám zablúdili, druhí prišli za obchodnými záležitosťami, ďalší sú na nás jednoducho zvedaví. A za niektorými sme sa vydali my. Anjeli, upíri, obyvatelia iných planét, iných svetov. V nás, obyčajných ľuďoch, odjakživa vzbudzovali nepokoj. Prinajmenšom v tých, ktorí o nich niečo tušia.
Alexandra Pavelková je najznámejšou slovenskou autorkou fantastiky. Napísala prvý slovenský fantasy román a ako prvá zo slovenských autorov získala prestížnu Cenu Karla Čapka. Fanúšikovia poznajú najmä jej epické fantasy príbehy, okrem nich však už viac ako dve desaťročia píše i kratšie a údernejšie poviedky žánru sciencefiction a urbanfantasy. Výber z nich nájdete v tejto zbierke a pri ich čítaní možno prídete na to, že podaktorí hrdinovia sú vám povedomí. Obzrite sa, možno žijú medzi vami.

Detaily o knihe

Názov: Medzi nami

Objednávací kód NA377558

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na vyplnenie každej minúty voľna (Stano R., 18.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Zbierka poviedok zoskupuje 16 príbehov, ktoré vytvorila Alexandra Pavelková za dve desaťročia. Väčšinou sú to diela, ktoré už prešli nejednou súťažou a prebojovali sa až do finále. Poviedky sú rôznorodé, fantasy ale aj sci-fi. Písané sú pútavo, je vidno, že prešli viacerými úpravami, pretože v nich nie je nič navyše. V tejto zbierke si nájde každý svoje. Ja osobne som narazil najmenej na päť poviedky, ktoré ma doslova nadchli, a to svojim spracovaním, námetom a pointou. Samozrejme, našli sa aj slabšie kúsky, ktoré mi až tak nesadli, no dočítal som všetky, akurát vo mne nezanechali taký dojem, ako tie predošlé. Ale to je logické, keďže každý človek máme iný vkus. Zbierka je to vydarená a určite je to pekné čítanie na voľný čas. Poviedky sú krátke, a tak ich stihnete prečítať aj popri robote alebo varení, a potom nad nimi môžete pri obede dumať a premýšľať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x