bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dejiny sveta v skratke

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dejiny sveta v skratke

Ako dlho sú tu ľudia? Kedy bola bronzová doba? Kde vznikli prvé civilizácie? Kde boli Ostrovy korenia? Kto bol chán Chubilaj? Táto kniha odpovedá na tieto otázky a aj na mnohé ďalšie v priebehu rýchlej cesty od Veľkého tresku až po 21. storočie. Nachádza sa v nej aj tridsaťšesť mapiek, špeciálne vyhotovených na pomoc čitateľom, aby si mohli dať do súvislosti udalosti, miesta a ríše.
Výsledkom je historická príručka dôveryhodná svojím širokým záberom a príjemná pomerne skromným rozsahom. Je mimoriadne vhodná ako štartovací mostík na získanie dokonalejšieho prehľadu o svetových dejinách.

Z anglického originálu A Short Story of the World (Crux Publishing Ltd., London 2014) preložil Peter Fridner.

Dostupné verzie titulu

Dejiny sveta v skratke Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dejiny sveta v skratke

Originálny názov: A Short History Of The World

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Užitočná publikácia (Neliss, 26.12.2016) Odpovedať

Táto kniha ponúka presne to, čo sľubuje jej názov: stručný prehľad svetových dejín na cca 280 stranách. Autor sa v nej chronologicky presúva po rôznych častiach sveta, čo mi pomohlo pochopiť viaceré súvislosti a "upratať" si rôzne čriepky zo stredoškolského dejepisu. Spísať dejiny sveta v skratke je neľahká úloha. Lascelles si musel vyberať, no trúfam si povedať, že to zvládol výborne (minimálne z môjho pohľadu laika). Rýchlo som si zopakovala základné vedomosti, niekedy si ich rozšírila a občas som sa dokonca dozvedela nové fakty. Jedná sa jednoznačne o hutné, informáciami nabité strany, ale napriek tomu sú príjemne čitateľné. Ojedinele sa v texte objaví subjektívnejšia poznámka, v drvivej väčšine prípadov však čítate všeobecné fakty. Navyše v knihe nechýba ani viac ako 30 máp pre lepšiu priestorovú orientáciu. Osobne si myslím, že mal Lascelles výborný nápad a dokázal ho dobre spracovať. Túto knihu považujem za nesmierne užitočnú a zrejme sa k nej ešte vrátim.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kto ovláda prítomnosť, ovláda minulosť – kto ovláda minulosť, ovláda budúcnosť.
George Orwell, spisovateľ

Pamätám si, že ako mladý chlapec som sa rozhodoval, že zanechám štúdium histórie, lebo ma znechucovala jej zlá výučba a tie hŕby faktografických údajov, ktoré som nemal nádej zapamätať si. Znechucovalo ma aj to, že som nemal názornú predstavu o tom, kde sa nachádzali všetky tie miesta: je nepochybné, že Napoleona porazili pri Waterloo – ale kde na svete leží to Waterloo?
Tých, čo by sa radi dôkladnejšie oboznámili so svetovými dejinami, často odrádza od tohto zámeru jeho časová náročnosť a informačná záťaž. Nie každý si nájde dostatok času či odhodlania prečítať si hrubý historický bachant.
Kniha Dejiny sveta v skratke reaguje na tieto problémy. Jej cieľom je poskytnúť stručný a výstižný, ale dostatočne široký prehľad najvýznamnejších vývojových tendencií a udalostí ľudských dejín spôsobom, ktorý je, aspoň dúfam, dostatočne poučný a zaujímavý.

Christopher Lascelles

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x