bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Flotila

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Flotila

Pre Zacka Lightmana je to spočiatku iba ďalší nudný deň v škole. Lenže potom sa na hodine matematiky pozrie z okna a na oblohe uvidí... UFO.
Najprv mu napadne, že sa zbláznil ako jeho zosnulý otec. Vzápätí je o tom skalopevne presvedčený, pretože lietajúci tanier, na ktorý sa díva, je ako vystrihnutý z populárnej online videohry Flotila. Hráva ju pravidelne každý večer a jej cieľom je, aby hráči ochránili Zem pred inváziou mimozemšťanov.
To, čo Zack vidí, je však až príliš skutočné a jeho schopnosti, podobne ako schopnosti miliónov hráčov na celom svete, sú to jediné, čo stojí medzi záchranou ľudstva a jeho nevyhnutnou záhubou.
Ale aj keď sa so svojimi novými druhmi pripravuje na útok mimozemšťanov, ustavične myslí na všetky vedecko-fantastické knihy, seriály a filmy, na ktorých vyrastal. V hlave sa mu nevyhnutne vynára otázka: Nie je tento scenár až priveľmi skutočný?

Z anglického originálu Armada (Crown Publishers, an imprintof the Crown Publishing Group, a division of Penguin Random House LLC, New York 2015) preložil Michal Jedinák.

Dostupné verzie titulu

Flotila Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Flotila

Originálny názov: Armada

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

aduchop (Peter Duchon, 11.2.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bol som milo prekvapeny. Cital som do 3h rano.

Pútavé sci-fi pre mladých (Neliss, 27.11.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha má veľmi pozvoľný začiatok a čítanie bolo spočiatku trochu nezáživné. Keď som sa však šťastlivo preplazila cez prvých asi 25%, zrazu sa to zmenilo. Dej sa pohol vpred a zvyšok príbehu obsahoval všetko, v čo som dúfala: správnu dávku akcie, drámy, prekvapení a do toho niekoľko pálčivých nezodpovedaných otázok. Nechýbalo ani množstvo popkultúrnych narážok. Postavy pôsobili prepracovane, svoje miesto si v príbehu našli rodinné vzťahy, priateľstvá... A áno, i trocha romantiky. Tá bola podaná štýlom "sme v krízovej situácii, nemusíme sa dožiť zajtrajška a ty sa mi fakt páčiš...", čiže vhodne. Autor jednoducho, čitateľne píše a má skutočne fascinujúce nápady. Knihu považujem za vydarené, pútavé jednodielne sci-fi pre mladých, hoci si vďaka rozťahanému úvodu a nedostatku vyvolaných emócií vyslúžila "len" slabšie 4 hviezdičky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Joystick som prudko posunul dopredu, stíhačka strmhlav klesla a vyhla sa pulzujúcemu laserovému lúču ľadoborca. Ignorujúc varovania TLP o nevyhnutnej strate energie som naplno otvoril škrtiacu klapku a so stále spustenými slnečnými delami som s loďou prešiel do vývrtky.
„Doriti!“ zahrešil Diehl. „Dostali ma, chalani. Skončil som.“
Hodil som pohľad na priehľadový indikátor – Diehlova stíhačka práve mizla z obrazovky.
„Ja tiež,“ zahlásil vzápätí Cruz. Spustil sériu hrubých nadávok a odlogoval sa z hry.
Digitálna smrť dvoch najlepších priateľov ma na chvíľu rozrušila, čo viedlo k sérii priamych zásahov a zlyhaniu štítov aj zbraní. Bez váhania som aktivoval autodeštrukčnú sekvenciu jadra reaktora, hoci som vedel, aké je nepravdepodobné, že prežijem tých sedem sekúnd, ktoré sú potrebné na jej dokončenie.
Všetky nepriateľské stíhačky na okolí sústredili paľbu na mňa v nádeji, že termonukleárny reaktor zničia, skôr ako ukončí odpočet a prejde do kritického stavu. Aspoň na krátky čas som odpútal ich pozornosť od ľadoborca, presne ako som zamýšľal.
Päť sekúnd do autodeštrukcie. Štyri, tri...
Vtom prišlo nevyhnutné – ľadoborec dostal priveľa zásahov a vybuchol rovno podo mnou. Ohnivá guľa zničila môj dron a všetky lode v dosahu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x