bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledná možnosť úniku

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledná možnosť úniku

MATEJ LANDL číta z knihy POSLEDNÁ MOŽNOSŤ ÚNIKU:

Odvážny psychologický triler, v ktorom nič nie je také, ako sa zdá...

Úspešný právnik Ted McKay má všetko, po čom človek môže túžiť – krásnu manželku, dve rozkošné dcéry a dobre platenú prácu. Keď mu však diagnostikujú nádor na mozgu, rozhodne sa po dôkladnej úvahe spáchať samovraždu. Práve keď sa chystá streliť si guľku do hlavy, vyruší ho zvonček pri dverách. Spočiatku chce Ted nevítaného hosťa ignorovať, ale napokon dvere otvorí. A to nemal urobiť, lebo od tohto okamihu sa začne odvíjať krutý príbeh, plný neočakávaných zvratov. Neznámy návštevník má pre Teda pozoruhodný návrh: ponúkne mu členstvo v tajnej organizácii, ktorá zabíja vrahov, čo ušli spravodlivosti. Ted ponuku prijme, ale po čase zistí, že zavraždil aj nevinného človeka. Začne tušiť, že mu niekto nastražil pascu a on sa do nej chytil, niekto ním zjavne manipuluje a zasieva v ňom pochybnosti. Ted už neverí ničomu, ani sebe, ani ľuďom, ktorí ho obklopujú... A z tejto hry autor nevynecháva ani čitateľa, ktorého nabáda, aby sa snažil rozlíšiť, čo je realita, a čo nie.

Zo španielskeho originálu La última salida (Ediciones Destino, Buenos Aires 2016) preložila Oľga Hlaváčová.

 

Dostupné verzie titulu

Posledná možnosť úniku Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Posledná možnosť úniku

Originálny názov: La última salida

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Nič moc (Natália Jurigová, 10.4.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Mňa osobne táto kniha neoslovila. Nudila som sa

Príjemné čítanie (Lenka, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať, že autor splnil úplne všetky kritériá. Aj keď jeho kniha mala menšie nedostatky, jej čítanie ma veľmi bavilo. Štylisticky odlišuje od svojich kolegov a kniha má v sebe niečo, čo ma nútilo čítať ďalej a ďalej a veľmi ma bavila. Ako som spomenula, kniha mala niekoľko malých nedostatkov. Zo začiatku ma to až tak nebavilo, prišlo mi to príliš zamotané. Kniha bola napísaná zaujímavo, bola pútavá, ale prvá polovica ma až tak nebavila ako tá druhá. Dej bol autorom veľmi dobre vopred premyslený. Mnoho detailov začne dávať zmysel až neskôr. Mne osobne sa veľmi pácilo, že autor moc neopisoval, opisy boli jednoduché a nezaťažoval ma zbytočnými opismi. Páčilo sa mi, že autor napísal príbeh jednoducho a že čitateľa nezaťažoval zbytočnými opismi. Od príbehu neočakávajte strhujúci dej. Je to skôr také pomalé a plynulé. Ako oddychovka príjemné. Koniec knihy ma dosť prekvapil. Oproti predošlym kapitolám to malo už dosť dramatický koniec. Ale celkovo musím zhodnotiť, že ma kniha zaujala a dala mi všetko to čo som od nej očakávala :) príjemne som si oddýchla

Brilantné. (Blanka Bieliková, 8.2.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tom, aké to je, keď cítime vinu za iných ... Aj o tom, ako sa naše vnímanie aj rozum môžu s nami zahrávať ... Netradične podaný príbeh, aspoň má svoju originalitu ...

Posledná možnosť úniku (Dominik, 4.10.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám pocit, a určite bude so mnou množstvo čitateľov súhlasiť, že je naozaj náročné napísať dobrý kriminálny príbeh. Autor sa totiž musí popasovať s množstvom prekážok, ktoré môžu pri písaní nastať. Potrebuje, aby bolo jeho dielo nepredvídateľné, aby vyšetrovacie postupy polície vyzerali reálne a v neposlednom rade, aby prišiel s nápadom, ktorý tu ešte nebol. Nemôžem povedať, že Axat splnil úplne všetky kritéria. Hoci mal ale jeho román menšie nedostatky, jeho čítanie ma bavilo. Bolo totiž vidieť, že sa štylisticky odlišuje od svojich kolegov a Posledná možnosť úniku mala v sebe niečo, čo ma nútilo čítať ďalej a ďalej. Ako som už spomínal, kniha mala niekoľko malých nedostatkov. Jedným z nich bolo to, že sa príbeh na môj vkus veľmi dlho rozbiehal. Síce napísal autor svoju knihu pútavo, jej prvá polovica ma bavila o niečo menej než tá druhá. Pozitívom knihy bolo aj to, že mal autor líniu románu vopred dobre premyslenú. Viaceré detaily vám totiž začnú dávať zmysel až s odstupom času. Páčilo sa mi, že autor napísal príbeh jednoducho a že čitateľa nezaťažoval zbytočnými opismi. Bolo vidieť, že už má niekoľko kníh za sebou a že sa v písaní jednoducho vyzná. Od príbehu však netreba očakávať strhujúcu zápletku, ktorá vám vyrazí dych. Síce je Posledná možnosť úniku podareným dielom, zaradil by som ho skôr do kategórie oddychových kníh, ktoré vám spríjemnia voľné chvíle. Mne ich teda rozhodne spríjemnilo.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď Ted plánoval samovraždu, bol nesmierne obozretný. Nebolo to rozhodnutie na poslednú chvíľu, z náhleho popudu, ani niečo nedomyslené. Nemala byť taká nešikovná, ako to zvyknú plánovať niektorí, len aby pritiahli na seba pozornosť. Aspoň si to myslel. Lebo na druhej strane ak bol taký veľmi opatrný, ako je možné, že Lynch o tom vie? Návštevník so širokým úsmevom a výraznými črtami absolútne presne poznal kaliber zbrane aj miesto, kde ju Ted nechal. Úvaha, že Ted by si vzal život v pracovni, nebola nezmyselná, vyzeralo to ako šťastný nápad a Lynch ju vyslovil bez štipky zaváhania.
Sedeli každý na jednej strane stola. Teda sa zmocnil starý známy pocit: vnútorné chvenie ako výsledok návalu adrenalínu a z neho vyplývajúca ostrosť myšlienok, keď predstihol protivníka, ktorý bol na rade. Už roky nehral šach, ale ten pocit bol nezameniteľný. A príjemný.
„Takže to Travis ťa požiadal, aby si ma špehoval,“ utvrdzoval sa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x