bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nekonečné more (Piata vlna 2. diel)

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Séria:Piata vlna (2.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:47

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nekonečné more (Piata vlna 2. diel)

Boli tichí a neviditeľní, na inváziu sa pripravovali tisíc rokov a potom udreli v piatich vlnách. Po Prvej vlne ostala len tma, po Druhej unikli len šťastlivci, po Tretej sa zachránili iba nešťastníci a po Štvrtej platí jediné pravidlo: nikomu never.
Nekonečné more bezprostredne nadväzuje na Piatu vlnu, ktorá zničila takmer sedem miliárd ľudí. Cassie našla svojho brata a spolužiaka Bena, ale stratila Evana, mimozemšťana v ľudskom tele, ktorého Iní poslali zabíjať ľudské bytosti, no namiesto toho sa zaľúbil do Cassie a zachráni ju a jej priateľov. Hoci prežili, stoja pred obrovským rozhodnutím: opevniť sa na zimu a dúfať, že sa vráti Evan Walker, alebo sa vypraviť na cestu a pátrať po ďalších zachránených, skôr ako ich obkľúči nepriateľ. Pretože ďalší útok je viac než pravdepodobný – určite príde.
Skupina okolo Cassie vie, že Iní sa ich budú snažiľ vlákať do neľútostnej pasce, vedia, že sú schopní akejkoľvek ukrutnosti, len aby ich vyhubili. Navyše, Iní poznajú ľudský spôsob myslenia, vedia, ako ich zničiť. A čo je najsmutnejšie, zbavili ľudí akéhokoľvek dôvodu prežiť. V druhej časti sa Rick Yancey viac sústredil na psychológiu svojich postáv, nie sú to nepremožiteľní hrdinovia, ale zraniteľné bytosti uprostred zrady a sprisahaní.
---------------
Známy americký autor Rick Yancey má na svojom konte množstvo bestsellerov. Jeho posledný román Piata vlna sa hneď po vydaní stal prestížnou záležitosťou; nielenže obsadil popredné miesta knižných rebríčkov, ale upútal aj záujem filmárov a práva na preklad knihy boli predané do tridsiatich krajín sveta.
Príbeh Piatej vlny hovorí o tom, ako mimozemšťania napadli Zem a snažia sa vyhubiť celé ľudstvo, aby získali životný priestor. Autor je výnimočný – ošúchaný príbeh nabil fantastickým, elektrizujúcim dejom s rýchlym spádom a prišiel s originálnymi nápadmi. Piata vlna je ako cunami, čitateľa pohltí a viac nepustí.
Nesklame ani Nekonečné more. S Cassie a jej priateľmi sa ocitneme vo svete plnom chladu, nebezpečenstva, nepriateľov, mŕtvol, smrti a beznádeje. Nezostalo im nič, za čo by sa oplatilo bojovať, veď jediným zmyslom ich prežitia je prežitie samo. Nie je tu miesto pre city, ľudskosť, a predsa – nádej je to jediné, čo im zostalo.
Rick Yancey je vo svojej fantazijnej predstavivosti jedinečný, na konci Nekonečného mora akoby sa blížil k odpovedi, prečo si Iní zvolili túto komplikovanú cestu, aby zničili svet. No celú pravdu nám odhalí až posledný zväzok trilógie.
---------------

Detaily o knihe

Názov: Nekonečné more (Piata vlna 2. diel)

Originálny názov: The Infinite Sea

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Stano R., 18.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Nekonečné more je pokračovaním bestselleru Piata vlna. Bezprostredne naň nadväzuje, no kniha je oproti prvej časti série statickejšia. Príbeh sa až tak výrazne neposúva, dej sa odohráva prevažne v hoteli, kde sa zoskupili hlavný protagonisti knihy. Autor sa venuje hlbšej psychológii postáv a čitateľ tak spoznáva životy postáv okolo hlavnej hrdinky Piatej vlny, Cassie. Napätie je tvorené pomocou nekonečného čakania, či Cassie nájde skôr jej láska, Ewan Walker, alebo „Tí druhí“. Dynamiku nadobúda kniha až v záverečnej časti, kde sa dočkáme aj posunutia príbehu. Román Nekonečne more sa mi páčil, oproti Piatej vlne je však menej pôsobivý a prišiel mi ako akési doplnenie predošlej časti – bližšie spoznanie hrdinov –, než samostatný román. Určite však nesklamal a poteší aj priaznivcov Piatej vlny.

Fantastická (Viktória Drgoncová, 10.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak sa vám páčila Piata vlna (prvý diel), potom vás jej pokračovanie určite nesklame. Už hneď od začiatku je kniha veľmi pútavo písaná, vtiahne vás a nepustí. Opäť raz sa autor pekne vyhral s postavami a napísal to tak brilantne, až som chvíľami mala pocit, akoby sa to skutočne všetko mohlo stať aj nám. Táto kniha patrí rozhodne medzi tie, do ktorých sa oplatí investovať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x