bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Outsider - Môj dobrodružný život

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Outsider - Môj dobrodružný život

BORIS FARKAŠ číta z knihy OUTSIDER:

Všetci robíme chyby, ale rozpútať tretiu svetovú vojnu, to by už bol poriadny prechmat. Do dnešného dňa som presvedčený, že som za to celkom nemohol. To už však trochu predbieham.
Stalo sa mi v živote, že som ledva unikol hnevu hamburského obchodníka so zbraňami, v občianskej vojne v Nigérii ma takmer trafil MiG a v Guinei-Bissau som pristál v centre krvavého prevratu. Zatkla ma Stasi, uctili si ma Izraelčania, IRA ma donútila rýchlo sa presťahovať z Írska do Anglicka a istá atraktívna Češka, agentka tajnej služby... no, jej úsilie bolo trošku intímnejšieho rázu. A to je len začiatok.
Zakaždým som sa ocitol uprostred diania. A predsa som zostával outsiderom...

... hovorí o svojom románe autor a protagonista v jednej osobe Frederick Forsyth.

 

Dostupné verzie titulu

Outsider - Môj dobrodružný život Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Outsider - Môj dobrodružný život

Originálny názov: The Outsider: A Life in Intrigue

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Neurazí, nenadchne (Neliss, 30.7.2016) Odpovedať

Outsider je napísaný jednoducho a čitateľne. Autor sa venuje podrobnému rozprávaniu o celom svojom živote - od detstva (už vtedy začal zbierať zážitky v zahraničí), cez mladosť (kedy si tvrdohlavo šiel za svojím), dospelosť, až po starobu. Celé rozprávanie je napokon veľmi pekne uzavreté. Pri čítaní som sa dozvedela pre mňa nové fakty a zaujímavosti. Často som sa však nedokázala ubrániť dojmu, že by text mohol byť kratší, údernejší a menej odosobnený. V knihe mi chýbali emócie zo strany autora. Takto ju síce vnímam ako zaujímavú obsahom, ale jej spracovanie ju nedokázalo vytrhnúť z kategórie "prečítala som, neurazilo, nenadchlo". Bez výčitiek vám môžem Outsidera odporučiť, ak ste fanúšikom autorových kníh alebo radi čítate biografie ľudí, ktorí majú čo povedať - za skúšku to stojí. Mňa bohužiaľ Outsider nezaujal a neobohatil natoľko, ako som pôvodne dúfala.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Všetky európske krajiny buď okupoval Hitler a dosadil tam servilné kolaborantské vlády, alebo našli útočisko v neutralite. Britský premiér padol, nahradil ho Winston Churchill, ktorý sľúbil, že vytrváme v boji. Lenže ako? Británia zostala sama a v absolútnej izolácii.
Celý Kent teda čakal na nemeckú inváziu, na slávnu operáciu Seelöwe, keď sa na takzvaný Deň orla nemecká armáda vyrojí na pobrežie s cieľom obsadzovať, dobýjať a okupovať.
Otec sa vtedy už prihlásil do armády, ale ešte býval doma v rodnom Kente. S mojou mamou sa dohodli, že ak to príde, nechcú žiť. Vezmú posledný galón benzínu, čo im zostal v nádrži starého auta Wolseley, a pomocou hadice skončia so životom. Nechceli ma však zobrať so sebou. Odhadovali, že dieťa s plavými kučerami by nacisti prijali ako predstaviteľa pravej árijskej rasy a umiestnili do detského domova. Lenže ako zariadiť, aby ma bezpečne evakuovali do inej oblasti?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x