bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krstný otec - Príbehy rodiny dona Corleoneho

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:952
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Vaša cena: 49,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:69,- €
Ušetríte: 19,10 € (zľava 28%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krstný otec - Príbehy rodiny dona Corleoneho

Čistý zásah!
Trojnásobný priestrel cez všetkých 952 strán.
Náboj zavesený na šnúrke slúži ako záložka (náboj môžete vložiť do priestrelu).
A k tomu 3 nesmrteľné príbehy v jednej knihe - Krstný otec + Sicílčan + Corleone – Rodina krstného otca.

Unikátna luxusná a ilustrovaná edícia troch jedinečných slávnych mafiánskych príbehov.

Krstný otec Maria Puza a jeho hlavný hrdina don Corleone patrí už vyše 40 rokov ku kultovým dielam a postavám svetovej literatúry.

História krvavej vojny klanu Vita Corleoneho proti ďalším famíliám v 40.rokoch minulého storočia dokázala zachytiť klasickú mafiu v konkrétnom období a na miestach, kde existuje dodnes.
Rovnakú popularitu a ocenenia si získala aj trojdielna filmová adaptácia tejto „americkej ságy“ newyorského podsvetia, ku ktorej scenáre napísal sám Puzo a réžie sa ujal Francis Ford Coppola. Vo filmoch zažiarili okrem iných Marlon Brando, Diane KeatonováAl Pacino.

Detaily o knihe

Názov: Krstný otec - Príbehy rodiny dona Corleoneho

Originálny názov: The Godfather + The Sicilian + The Family Corleone

Objednávací kód WE202763

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Klasika (Martina, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som kupovala ako darček pre manžela. Veľmi sa mi páči jej kvalitné prevedenie. Záložka s nábojom jej dáva svoje čaro.U nás v knižnici má svoje čestné miesto a je neprehliadnuteľná. Kniha je ale veľká a ťažká ,tak na cesty si ju asi nepribalíte . Príbeh je pútavý a postavy sú realisticky vykreslené rovnako ako mafiánske praktiky. Kniha ponúka pohľad do samého vnútra mafie a umožňuje pochopiť pokrivené zmýšľanie týchto ľudí. Za každým veľkým majetkom je zločin – to je citát ktorý otvára celú knihu a myslím sa že je na ňom všeličo pravdivého...

Mafiánska klasika (Michal Ďurajka, 7.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Dej knihy "Krstný otec" asi netreba rozpisovať, ak ste knihu nečítali, možno ste videli film od F.F. Coppolu. A ak ste nevideli ani film, určite ste aspoň počuli o Donovi Corleonovi. Mario Puzo v roku 1969 predstavil svetu fiktívnu postavu Vita Corleona, Sicílčana, hlavu jednej z najrešpektovanejších mafiánskych rodín v Amerike. Je to muž schopný brutálneho násilia, zároveň, ale kladie dôraz na zachovanie slušnosti a istej formy spravodlivosti. Rodina je pre neho na prvom mieste, verí v priateľstvo a je vždy pripravený pomôcť ľuďom, ak sú ochotní pristúpiť na jeho podmienky. Zločineckému podsvetiu v New Yorku v tom čase vládne päť rodín, ktoré vedľa seba celkom úspešne koexistujú, až do chvíle, keď sa mladšia generácia rozhodne pustiť do obchodu s narkotikami. Vtedy sa rozpúta mafiánska vojna. Puzovi sa jednoznačne darí udržiavať pozornosť a núti vás pri čítaní obracať ďalšiu a ďalšiu stranu. Príbeh sa vracia aj do minulosti, vďaka čomu môže čitateľ lepšie pochopiť správanie niektorých postáv. Okrem Krstného otca Vás v knihe čaká mnoho zaujímavých charakterov napríklad spevák Johnny Fontana, jeden zo synov Vita C. - Michael Corleone, Luca Brasi či Lucy Mancini milenka Sonnyho Corleone. Autorovi sa podarilo snúbiť moc a brutalitu so spolupatričnosťou a dávkou sentimentu. Ak niekto odkladá čítanie, tejto asi už klasiky, neváhajte a pustite sa do toho. A samozrejme celé toto špeciálne vydanie je podarené, skvelá kniha v skvelom prevedení.

Mafiánske prostredie (Tomáš, 3.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je síce dlhá, číta sa super. Obsahuje talianske výrazy, ktoré sú na konci v slovníku preložené s popisom čo majú vystihovat. Rovnako tak kniha obsahuje ilustrácie doplňujúce dej.

konečne doma! (Ďuri, 8.2.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dnes - práve teraz - mi táto kniha dorazila. Je nádherná. Ťažká, nebudem to ani rozbaľovať a priveľmi listovať, nech neklesne na hodnote. Som rád že som si jeden kus "uchmatol".

Perfektné (TheMaroS, 4.2.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Obsahom i spracovaním

,najdrahsia kniha co som kupil a nelutujem (mikolasik t., 1.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nelutujem kupu. Uz aj vcera dorazila. Je dost hruba. Pekna. Slusna vazba. Nabojnica je ako keby bola plna. Ilustracue su tiez zaujinave. Knihu beriem ako investiciu do umenia.

Vyzerá to dokonale! (Stanislav V, 19.11.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
perfektné, kúpim, paráda!
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x