bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







10 dní v Islamskom štáte

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 10 dní v Islamskom štáte

Keď Jürgen Todenhöfer v polovici decembra 2014 v ohrození života konečne po pašeráckych chodníčkoch prekročil hranicu zo Sýrie späť do Turecka, zbavil sa ťažkého bremena. Jeho desaťdňovej ceste po „Islamskom štáte“ predchádzal niekoľkomesačný boj cez skype o bezpečnostné záruky. Autorov kritický postoj ku „kalifátu“ IS veľmi dobre poznal, preto si bol plne vedomý obrovského rizika spojeného so svojou expedíciou, a to jednak pre nevypočítateľnosť teroristov IS a jednak pre sýrske a americké bombardovanie.
Jürgen Todenhöfer sa ako publicista desiatky rokov angažuje za mier. Jeho knihy sú vášnivou obhajobou sveta, v ktorom sa konflikty nebudú riešiť zbraňami a násilím, ale politickými prostriedkami. Vždy hovoril tvárou v tvár s obidvoma stranami, či už to bol sýrsky prezident Asad alebo predstavitelia Talibanu. Tentoraz svoj záujem sústredil na otázku: Nakoľko mocný a nebezpečný je „Islamský štát“ v skutočnosti? Aké šialené predstavy poháňajú jeho vodcov? Čo podnecuje ich stúpencov, aby páchali také príšerné zverstvá, nad ktorými zostáva zdravý rozum stáť a ktoré šokujú celý svet?
Autor tvrdí, že bojovníci IS sú presvedčení, že svojou totalitárnou ideológiou a demonštratívnou brutalitou dokážu zmeniť svet. V Mosúle necelých 400 bojovníkov IS zahnalo na útek 25 000 irackých vojakov a policajtov vyzbrojených najmodernejšou technikou. IS za niekoľko mesiacov dobyl územie s rozlohou Veľkej Británie. Každý deň sa k nemu pridávajú noví bojovníci z celého sveta. Napriek tomu Západ stále podceňuje nebezpečenstvo, ktoré IS predstavuje pre mier na Blízkom východe a na celom svete. Doteraz nevyvinul presvedčivú politickú stratégiu.

Z nemeckého originálu Inside IS – 10 Tage im „Islamischen Staat“ (C. Bertelsmann Verlag, a division of Verlagsgruppe Random House GmbH, München, Germany 2015) preložila Zuzana Guldanová.

Dostupné verzie titulu

10 dní v Islamskom štáte Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: 10 dní v Islamskom štáte

Originálny názov: Inside IS - 10 Tage im Islamischen Staat

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x