bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dominus

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dominus

Vo Svätopeterskom chráme vo Vatikáne slúži omšu pápež Gregor XVII. Od narodenia ho sužuje nevyliečiteľná choroba chrbtice, ktorá mu nedovoľuje vzpriamiť sa. Vtom do chrámu vchádza charizmatický, ležérne oblečený mladý muž, podíde k pápežovi, niečo mu povie a zrazu sa stane... zázrak. Pápež sa prvý raz v živote dokáže narovnať. Na druhý deň sa zázraky opakujú: klinika s pacientmi chorými na rakovinu hlási zázračné uzdravenia, deti v slepeckom ústave začnú odrazu vidieť... Lenže, naozaj ide o zázračné javy? Alebo sa za celou vecou skrýva niečo iné?
Do tejto nezvyčajnej atmosféry vstupuje novinár Alexander Trecchio aj so svojou bývalou priateľkou Gabriellou Fierrovou a vzápätí sa rozkrúti kolotoč záhadných udalostí. Obidvaja sa zrazu ocitnú v nebezpečenstve života, lebo odhalili niečo, čo malo zostať skryté. Napínavý dej v kombinácii s nepredvídateľnými situáciami a šokujúcimi odhaleniami podfarbený istou dávkou romantických, ale aj tajuplných prvkov dodávajú tomuto príbehu neuveriteľný spád. Po knihe určite siahnu najmä čitatelia, ktorí sú fanúšikmi mysterióznych príbehov.

Z anglického originálu Dominus (HeadlinePublishing Group, London 2015) preložil Peter Tkačenko.

Dostupné verzie titulu

Dominus Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dominus

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Triler z prostredia Vatikánu (Kornélia Bobáľová, 29.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Námet knihy ma oslovil, pretože trilerov z prostredia cirkvi u nás nevychádza veľa. Odohráva sa v prostredí Vatikánu a začína sa zázračným (?) uzdravením pápeža Gregora XVII. Foxov príbeh je realistický: predmetom konšpirácie je len Cirkev, nie obsah viery ako taký. Nenarazila som teda na žiadne spochybňovanie náuky cirkvi, čo je z môjho pohľadu sympatické. Originálne je, že sa kniha nezačína zločinom a dej je vyskladaný tak, že budete ešte aj po dočítaní rozmýšľať, či v prípade uzdravenia pápeža nešlo naozaj o zázrak. Striedanie krátkych kapitol viacerých rozprávačov prispieva k dynamike knihy, a tak ju ako pohodové čítanie môžem len odporučiť.

Výborná kniha (Sylvia, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala ako darček od mojich detí. Keď som ju začala čítať, nevedela som prestať. Prečítala som ju za jeden deň, nemohla som ju nechať len tak.Mám rada konšpiračné romány a tento je ozaj perfektný. Už teraz viem , že ju budem čítať viackrát.

Thriller z cirkevného prostredia (Monika, 10.4.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Ak čakáte nového Browna, trochu vás sklamem, no pre mňa osobne je to oveľa lepšia kniha. Brownova špecialita je použitie rôznych historických a kultúrnych faktov, ktorými oživuje konšpiračnú zápletku. Fox síce na konšpirácie stavil taktiež, no jeho príbeh je oveľa viac realistický: predmetom konšpirácie je len Cirkev, nie obsah viery ako taký. Naopak, pokiaľ ide o jej ľudskú stránku, s tou zďaleka nezaobchádza v rukavičkách. Naznačuje, že v bašte kresťanstva to vôbec nie je ideálne a že popri verných služobníkoch aj tu existujú skupiny ľudí s odlišnými zámermi. Originálne je, že sa kniha nezačína zločinom a dej je vyskladaný tak, že budete ešte aj po dočítaní rozmýšľať, či v prípade uzdravenia pápeža nešlo naozaj o zázrak. Striedanie krátkych kapitol viacerých rozprávačov prispieva k dynamike knihy, a tak ju ako pohodové jarné čítanie môžem len odporučiť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Alexander pokrútil hlavou. Chcel sa len presvedčiť, že je v dome sám, a že šibnutý vrah, čo podrezal jeho informátora, sa neskrýva niekde za dverami, ako to videl vo filmoch.
Policajt chvíľu mlčal a čítal si vlastné poznámky. Plecia akoby mu stuhli ešte o čosi viac. Napokon unavene vzdychol. „Dobre, tuším to máme za sebou.“
A mali to za sebou: výsluch sa skončil. Policajt si ešte zapísal niekoľko poznámok, zavrel notes a s povzdychnutím si ho zasunul do vrecka.
„Neviem, čo vám mám povedať,“ zhrnul. „Vyzerá to ako obyčajná vražda. Je mi ľúto, že ste na ňu museli naraziť.“
Pri tých slovách sa Alexandrovi žalúdok skrútil ešte viac. Obyčajná vražda. Stál na mieste a tá fráza mu dookola zaznievala v hlave. V obývačke ležal muž, ktorý súhlasil, že novinám povie niečo o kľúčovej udalosti dňa, no kým dostal príležitosť prehovoriť, násilne prišiel o život. Obyčajná vražda. Keď mu takmer odrezali hlavu. Obyčajná vražda. Keď jeho smrť zjavne nejako súvisela s jeho informáciami. Obyčajná vra...

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x