bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Divoké kone

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Divoké kone

ANDRE CODDINGTON číta z knihy DIVOKÉ KONE:

Príchod mladej kaskadérky Hany na statok Holzmanka vyvoláva v jeho majiteľoch spomienky na obdobie z konca druhej svetovej vojny, keď ešte patril rodine karpatských Nemcov. Holzmannovci koncom vojny utiekli pred drancujúcimi Rusmi a viac o nich nik nepočul. Ich majetok sa zákerným spôsobom dostal do rúk človeka, ktorý sa pre moc a peniaze neštítil vraždiť. Šíri okolo seba nenávisť a potvrdzuje, že kto raz zabil, zabije znova. Iba on vie, že Holzmannovci nikdy živí krajinu neopustili. Hoci je presvedčený, že niet svedkov jeho dávnych zverstiev, veľmi sa mýli. Jedným z nich je stará pomätená Benčíčka. Tou druhou dcérka Holzmannovcov, ktorá v túžbe po poslednom objatí s detskou láskou Albertom zoskočila z unikajúceho koča, a odvtedy sa po nej zľahla zem. Pravda však vždy vyjde na povrch a zdá sa, že vinníkov ani po mnohých desaťročiach neminie spravodlivý trest.

Láska, nenávisť, zrada aj smrť – to všetko sa spája v skvelom románe napísanom na motívy úspešného televízneho seriálu Divoké kone.

 

Dostupné verzie titulu

Divoké kone Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Divoké kone

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Divoké kone (Andrea Szalaiová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam ju každému, kto si vychutnal aj seriál Divoké kone. Knižka púta aj svojim obalom s nádhernými koňmi Fargom a Kométou. Prečítala som ju celú za 4 a pol hodiny, až tak ma totiž zaujala. Dostala som ju na Vianoce, veľmi som si ňou chcela doplniť knižnicu, lebo ja nemám kníh nikdy dosť. Dej sa odohráva na konskom statku Holzmannka, ktorá má búrlivú minulosť najmä vďaka starému Osvaldovi, ktorý pre majetok dokonca zabíjal. Ale samozrejme je aj o koňoch, konkrétne o nehode koňa v najblížšom potoku a o romantickom páriku v zložení Adama a Hany.

Super kniha (Janina, 16.5.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je perfektne spracovaná...rada by som si už prečítala ak druhú časť knihy... dúfam že čoskoro výde aj druhá časť...

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Osvald vycítil, že v tej chvíli prišla jeho posledná šanca. Chladnokrvne vytiahol zbraň, s vierou, že jeho ohavný čin nikto nevidí. Namieril ju Jurgenovi do chrbta, lebo bol otočený k jazeru. Frida v panike objala syna a z plných pľúc zakričala meno svojho manžela. Do ozveny, ktorú vyvolali stromy, padol výstrel. Súčasne s ním sa zviezlo na zem mŕtve telo pána Holzmanna. Hneď na to paholok namieril hlaveň na Ericha. Frida k nemu spínala ruky, kľakla si na kolená a prosila ho, aby ušetril jej syna. Tak veľmi ho prosila, aby ďalej nestrieľal...
Synovi držala hlávku v silnom objatí, chlácholila telíčko, ktoré sa otriasalo od smrteľného strachu. Pomsta zastrela Osvaldovi oči. Fride sa len posmešne uškrnul do tváre a nenávistná ruka strieľala ďalej. Najprv do chlapca, aby ju videl, ako trpí, keď jej pred očami v náručí zomiera syn, a nakoniec aj do zúboženej ženy.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x