bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zmrzlinová kráľovná

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zmrzlinová kráľovná

Román o osude ženy, ktorá sa z najväčšej biedy a nešťastia dostane medzi smotánku.
Píše sa rok 1913 a Malka Trejnovská sa spolu s rodinou na palube lode Amerika doplaví do New Yorku. Biedni židovskí prisťahovalci z Ruska túžia po lepšom živote. Namiesto toho ich čakajú hlad a neistota. Keď Malka utrpí ťažký úraz a rodina ju opustí, zdá sa, že je bez šancí.
Do rodiny ju však prijme taliansky zmrzlinár a tým predurčí jej osud. Dievča prežije vďaka láskavosti Dinellovcov, ale najmä vďaka vlastnej vynachádzavosti a šikovnosti. Keď sa zamiluje do všetkými obletovaného fešáka Alberta, v zmrzlinárskej dodávke sa s ním vydá na púť po Spojených štátoch. Ledva majú na jedlo, no napokon sa im podarí vybudovať firmu, ktorá ovládne trh so zmrzlinou. Z Malky Trejnovskej je už vtedy Lillian Dunklová, všetkými uctievaná „Zmrzlinová kráľovná Ameriky“.

Úprimný a realisticky vykreslený príbeh americkej autorky Susan Jane Gilmanovej Zmrzlinová kráľovná opisuje život židovskej prisťahovalkyne vyrastajúcej v chudobe a snívajúcej o americkom sne, osud komplikovanej hrdinky, ktorá musí prekonať mnohé prekážky, aby si tento svoj sen mohla splniť. V románe sa striedajú vážne i humorné situácie, prítomnosť sa prelína s minulosťou, je premiešaný romantikou, históriou i napätím.
Ako skutočne prišla k svojej sláve a bohatstvu a aké sú jej temné tajomstvá?

Detaily o knihe

Názov: Zmrzlinová kráľovná

Originálny názov: The Ice Cream Queen of Orchard Street

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fenomenálne... (Monika Kvašňovská, 10.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som taká nadšená! Do rúk sa mi dostala kvalitná, prepracovaná, takmer dokonalá kniha. Je cítiť, akú si s tým autorka dala obrovskú, skutočne obrovskú, námahu. A poďakovanie v závere knihy mi to i potvrdilo. Keby som stretla autorku, tak jej s najväčšou úctou poviem: "Vaša kniha bola jednou z najlepších, aké som doposiaľ čítala a máte môj obdiv. Ste pre mňa veľkou inšpiráciou." Klobúk dole pred touto autorkou. Zaslúži si pozornosť v knižnom svete a každého knihomoľa (ale tým vás samozrejme nenútim prečítať si túto skvelú knihu, ja len vrelo odporúčam :) ). Mne sa na knihách najviac páči realistické vykreslenie, či už postáv alebo prostredia a opisy, ktoré nie sú zdĺhavé, no zato dokážu vtiahnuť čitateľa do deja. A v tejto knihe je to presne tak. Myslím, že Zmrzlinová kráľovná zaujme aj náročných čitateľov, ktorým som niekedy aj ja. Verte mi, ale toľko kladných pocitov u mňa vyvolali len asi 3 knihy. Bolo to originálne, fenomenálne...perfektné. Nielenže som sa dozvedela o začiatkoch vzniku tejto dobroty, ale neuveriteľne ma fascinovalo ako autorka dokázala stvoriť takýto pozoruhodný príbeh, vďaka zmrzline. A o tomto to je. Prichádzať s novými nápadmi a pohrať sa s nimi až vznikne niečo, čo tu ešte nebolo (aspoň teda dúfam, že nebolo). Akoby povedala Malka alias Lillian: Hanba - nehanba, zaľúbila som sa do tejto knihy!

Príjemné prekvapenie (Silvia Bystričanová, 21.7.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozsiahly román, ktorý v dobrom prekvapí. Príbeh je zaľudnený množstvom postáv sekundujúcich hlavnej hrdinke Malke, ktorá sa od pocitu hladu a totálnej chudoby prepracovala na vrchol uznávaného zmrzlinového impéria. Budete ju ľutovať, budete ju obdivovať, budete ju nenávidieť, a to všetko preto, aby ste ju pochopili. Oceňujem brilantný záver príbehu. Btw - nemám rada zmrzlinu, ale Zmrzlinovú kráľovnú odporúčam. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x