bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keď Hitler bral kokaín a Leninovi ukradli mozog - Bizarné historky z dejín

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keď Hitler bral kokaín a Leninovi ukradli mozog - Bizarné historky z dejín

BORIS FARKAŠ číta z knihy KEĎ HITLER BRAL KOKAÍN...:

Vedeli ste, že Hitler užíval kokaín? Že Stalin vykradol banku? Že telo Charlieho Chaplina po jeho smrti ukradli a požadovali zaň výkupné?
Giles Milton je majster beletrizovanej histórie. Jeho Bizarné historky z dejín, napísané osobitým, pútavým štýlom, ponúkajú stovku fascinujúcich historiek, čriepkov histórie, ktoré pôsobia ako výplody spisovateľovej fantázie, ale každé slovo na nich je pravdivé.
Hrdinami historiek sú osobnosti ako Hiroo Onoda, posledný japonský vojak, ktorý bojoval v druhej svetovej vojne ešte v roku 1974, Agatha Christie, ktorá sa v roku 1926 na jedenásť dní záhadne stratila, alebo Werner Franz, stevard, ktorý prežil pád Hindenburgu, keď vzducholoď v roku 1937 zachvátili plamene. Bizarné historky z dejín prinášajú aj odpoveď na to, kto zjedol posledného dronta, kto v skutočnosti zabil Rasputina a prečo má seržant Stubby štyri nohy.
Týmito faktograficky precíznymi historkami Giles Milton ukazuje v novom svetle rozličné neslávne udalosti a mnohé rázovité postavy (a zvieratá) z dejín, ktoré spoločne tvoria pestrú galériu špiónov, lotrov, kanibalov, dobrodruhov a otrokov naprieč dvadsiatimi storočiami a šiestimi svetadielmi.

Detaily o knihe

Názov: Keď Hitler bral kokaín a Leninovi ukradli mozog - Bizarné historky z dejín

Originálny názov: Stranger Than Fiction: Fascinating Footnotes from History

Objednávací kód NA202616

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

História inak (Lenka Luksajová, 6.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Autor nám v knihe ponúka prehľad bizarných dejinnych udalostí. Poviedky sú naozaj poučné, niektoré sú zábavné, nad niektorými sa zamyslíte, niektoré vo vás ostanú dlhšie, nad niektorými sa len pousmejete a prejdete na ďalšie... Podľa mňa veľmi zaujímavo uchopená história. Koho dejiny aspoň trochu zaujímajú, kúpu knihy neoľutujete.

naozaj super kniha (Andrej, 23.11.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som nečítal knihy ale táto ma naozaj zaujala, niekedy som až nemohol veriť že všetky tie príbehy sú naozaj podľa skutočnej udalosti.

Zaujímavá kniha (Veronika Jančová, 1.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha ma oslovila hlavne svojím názvom. Keď som ju dostala ako darček, tak som sa do nej hneď pustila a nevedela som sa od nej odtrhnúť. Veľmi ma zaujíma história, čiže pre mňa je tá kniha ako stvorená :-). Samozrejme, že nie každému sa bude páčiť, ale kto sa aspoň trošku zaujíma o históriu, hlavne 19. a 20. storočie, určite mu príde táto kniha na chuť. Sú to také rýchle reálne bizarné príbehy z histórie, pri niektorých sa pobavíte a pri niektorých sa pozastavíte nad ľudskou bizarnosťou. Odporúčam :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Posledný decembrový deň roku 1916 zbadali v Neve zmrznuté telo. Riečny policajt si všimol kožuch uviaznutý pod ľadom a dal rozkaz rozbiť zamrznutú hladinu.
V skrehnutej mŕtvole ihneď spoznali Grigorija Rasputina, „svätého“ radcu ruských vládcov. Cár Mikuláš II. a jeho manželka cárovná Alexandra verili, že Rasputin je obdarený čarovnou mocou, ktorou dočasne uľavil od trápenia ich synovi postihnutému hemofíliou.
Iní mali odlišný názor. Rasputina mnohí nenávideli, lebo v ňom videli iba zhýralého podvodníka, ktorý z vlastného prospechárstva zasahuje do štátnej moci. Nejeden obyvateľ ruského hlavného mesta mu želal smrť.
Mŕtvolu vysekali z ľadovej hrobky a previezli do česmenského hospicu. Tam profesor Dmitrij Kosorotov urobil pitvu. Už vtedy po Petrohrade kolovali rôzne chýry o Rasputinovej smrti, ktoré neskôr priživoval jeden z jeho vrahov. Knieža Felix Jusupov, v ktorého paláci Rasputin zomrel, sa nielenže priznal, že sa podieľal na jeho zabití, ale sa ešte aj obhajoval tvrdením, že Rasputin škodil Rusku. Vystatoval sa, že ho najprv otrávil kyanidom a následne mu prestrelil srdce.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x